X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    na razie nie panikuję z wagą, ale bardzo mi się podobają moje "nowe" piersi :)
    Mi się moje nie podobaja :P nie znosze cycków, dla mnie im mniejsze tym lepsze, więc bardziej "przeżywam" cycki niż brzuch. Narazie się nie poddaję na większy rozmiar stanika i je upycham :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Kochane a tak w ogole to jak wam lekarze wyliczali terminy porodu???Bo wg moich wyliczeń to dziś zaczynam 9 tydz.a lekarz powiedział,że dodaje się tydzień do dnia ostatniej miesiączki.Wg lekarza to zaczynam dziś 10 tydz.
    Ja się wyliczeń lekarza nie trzymam co do tygodni, tylko tego co wskazuje wiek ciązy na usg. Poród wyliczony przez lekarza prowadzącego to 15 luty, a przez drugiego na podstawie usg to 9 luty, chociaż wiadomo, że to 40 tc, a ja urodzę w 34-38 tc, więc szukuję sie bardziej na styczeń ;)

Zresztą z tymi wyliczeniami to na logikę, u nas miesiączka niebardzo się liczy, bo wiemy dokłądnie kiedy nastapił moment zapłodnienia. Ja slyszałam, że liczy się 14 dni wstecz i tu zależy od teorii, albo od punkcji, albo od transferu, ale jak dla mnie od punkcji, bo tego dnia nastapiło połączenie komórki i plemnika i te obliczenia pokrywają mi się z wskazaniem wieku ciazy na usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 11:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!! Też sobie dzisiaj pospałam :-) U mnie lekko wydęty brzuszek, piersi trochę się powiększyły ale do Pameli Anderson to mi jeszcze daleko :-D Wczoraj cały dzień miałam mdłości, dzisiaj jak na razie lepiej. We wtorek wizyta i już nie mogę się doczekać co tam słychać u mojego Bobo ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co do love z mężem to u nas na razie nuda, nic się nie działo :-( We wtorek dowiem się czy możemy, bo ja już bym chciała, a on jeszcze bardziej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 11:18

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprościej jest gdy od dnia zapłodnienia odejmiemy 14 dni i wychodzi nam OM. Na cyklu sztucznym od dnia transferu odejmujemy wiek zarodka i jeszcze 14 dni. Wtedy wychodzi OM. Tak czy inaczej, lekarze później wyliczaja z usg.

Olciaaa lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie (trochę nas już tu jest i nie wszystko pamiętam) za którym razem udało Wam się in vitro? U nas za 1 razem i mam nadzieje, że dalej będzie szło wg planu.

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Super, że z fistaszkiem wszystko w porządku :) Twój termin nie powinien być na 2.02? Widzę, że masz tydzień starszą ciążę niz ja, a mi w szpitalu wyliczyli na 11.02 :)
    Mój suwak sie nie aktualizuje. I obecnie mam niby 9 tydzień A tak lekarz wyliczył:)

ty0qs6r.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhmmm dzieki dziewczyny to mi chyba wyjdzie styczeń a nie luty haha sama nie wiem :)
    Coś mi sie wyliczenia tego lekarza nie widzą ;)Punkcje miałam 12 maja w 12 dniu cyklu transfer 17 maja.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:

A tak wogole to możecie mnie dopisać do listy. W pt byłam ma usg ale że względu na wydarzenia nie chciałam pisać o takich sprawach. Nasz Fistaszek na 23 mm rozwija się prawidłowo. Termin porodu 02.04.2018. Mój lekarz był wniebowziety że udało się nam za 1 razem in vitro. Skończyłam fraxiparine ale powiedział że jeżeli mam heterozygote MTHFR to profilaktycznie zaleca Akard.

Super wiadomość, wpisuję Cię na listę na 4 lutego 2019 r. ;-)
    Widzę, że u Ciebie też udało się za 1 razem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 11:36

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Kochana ten termin to chyba na luty?Ty jakoś jesteś pare dni do przodu niż ja,prawda?Cieszę się że z fistaszkiem wszystko okey!:)
    O matko przepraszam nie zauważyłam że błąd jest. 04.02. 2019 miało być;)

A co do wagi to ja już schudłam ponad 5 kg.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie (trochę nas już tu jest i nie wszystko pamiętam) za którym razem udało Wam się in vitro? U nas za 1 razem i mam nadzieje, że dalej będzie szło wg planu.
    Olciaaa u nas też za 1 razem się udało :) po 4 latach starań i 4 iui.:)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Super wiadomość, wpisuję Cię na listę na 4 lutego 2019 r. ;-)
    Widzę, że u Ciebie też udało się za 1 razem :-)
    Tak - nawet wczoraj z mężem rozmawialiśmy jakie to nas szczęście spotkali bo tak byłby problem z kasą.

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Olciaaa u nas też za 1 razem się udało :) po 4 latach starań i 4 iui.:)
    U nas starania trwały ponad 3 lata, miałam 1 iui, ale u mnie całkowicie niedrożny jest jeden jajowód a do drugiego nie miałam zaufania. Cieszę się, że podjęliśmy decyzję o IVF :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Tak - nawet wczoraj z mężem rozmawialiśmy jakie to nas szczęście spotkali bo tak byłby problem z kasą.
    Oj to prawda, to jest bardzo droga procedura. Nam udało się otrzymać dofinansowanie z urzędu miasta więc to była dodatkowa pomoc :-)

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    O matko przepraszam nie zauważyłam że błąd jest. 04.02. 2019 miało być;)

A co do wagi to ja już schudłam ponad 5 kg.
    O kurcze 5kg ?Ja 3kg ale ide w górę już troszeczkę :)
    Nie masz apetytu?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    U nas starania trwały ponad 3 lata, miałam 1 iui, ale u mnie całkowicie niedrożny jest jeden jajowód a do drugiego nie miałam zaufania. Cieszę się, że podjęliśmy decyzję o IVF :-)
    Nasze 4 iui kosztowały tyle co jedna procedura z badaniami dojazdami i wizytami monitorujacymi.Także teraz z perspektywy czasu uważam że lepiej ivf:)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to ja schudłam jakieś 1,5 kg, ale odkąd zaczęłam brać hormony przed IUI i IVF, przytyłam ok. 8kg, więc na razie nie jest źle. To dopiero koniec 1 trymestru a ja już układam plan powrotu do formy i wagi sprzed stymulacji ;)

Mój lekarz powiedział, że nie widzi żadnych przeciwskazań do współżycia, ale zalecił wstrzymanie się do badań prenatalnych. I tak jak na razie moje libido gdzieś zniknęło ;)

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Nasze 4 iui kosztowały tyle co jedna procedura z badaniami dojazdami i wizytami monitorujacymi.Także teraz z perspektywy czasu uważam że lepiej ivf:)
    Nas to jedno iui też sporo kosztowało (przed nim kazano mojemu mężowi zrobić całą masę badań które bardzo dużo nas wyniosły - ale wszystkie wyszły ok), a mając świadomość, że jednak iui daje marne szanse (zwłaszcza przy problematycznych jajowodach) postanowiliśmy szybko brać się za in vitro. Ogólnie byłam w ogromnym szoku, że udało się za 1 razem, bo wiem, że nie zdarza się to często niestety.

W trakcie przygotowań do in vitro schudłam jakieś 5 kg i jak na razie trzymam wagę. Przez nudności za dużo nie jem, za to więcej piję ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 12:05

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    O kurcze 5kg ?Ja 3kg ale ide w górę już troszeczkę :)
    Nie masz apetytu?
    No właśnie średnio. Muszę wymuszać na siłę jedzenie. Czasami jest tak że mam na coś piekielna ochotę i jak przyjdzie co do czego to jak wkładam kęs tej mojej wymarzonej rzeczy to ochota mija. Dziś np miałam ochotę na zapiekanki. Zrobiłam takie domowe jak lubię i co? I nic ugryzlam i to by było na tyle.

ty0qs6r.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Co do wagi, to ja schudłam jakieś 1,5 kg, ale odkąd zaczęłam brać hormony przed IUI i IVF, przytyłam ok. 8kg, więc na razie nie jest źle. To dopiero koniec 1 trymestru a ja już układam plan powrotu do formy i wagi sprzed stymulacji ;)

Mój lekarz powiedział, że nie widzi żadnych przeciwskazań do współżycia, ale zalecił wstrzymanie się do badań prenatalnych. I tak jak na razie moje libido gdzieś zniknęło ;)
    Kiedy robisz prenatalne?Bo już chyba możesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 12:16

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ