X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to nas w ogóle nie zostawiaj !! nigdzie Cię nie puszczamy oo!! Przecież za chwilę i tak byś wracała więc po co nas opuszczać :D Zobaczysz, że kolejna ciąża będzie tą szczęśliwą i urodzisz zdrową dzidzię a i Twoja ciąża będzie nudna jak flaki z olejem ;)

Paulcia28, inka1985, Paulaa25 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Wiem że mój przypadek Was wystraszył i każda z Was się boi że Wam też się to może przydarzyć ale ja wierzę że Wam wszystkim się uda. Widocznie mój dzidziuś był chory i dlatego tak się stało jak się stało. Czasu nie cofnę ale jak już dojde do siebie i dostane zielone światło od ginekologa to ruszam z kopyta. Mój mąż się boi że zaś po punkcji komplikacje będą jak poprzednio no i że zaś coś się z maluchem stanie, ale jeśli nie spróbuję to się nie dowiem czy mam szanse urodzić zdrowego maluszka. Czas pokaże. A Wam wszystkim życzę spokojnej i nudnej ciąży!!!! Będę was czasami odwiedzać jeśli pozwolicie <3

Kochana dużo siły jutro, jesteśmy z Tobą caly czas.

I obowiazkowo masz tu wpadać i to często :)

Paulcia28, Paulcia28 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90 - super, też mi się marzy córeczka :) Jak ja bym już chciała być na tym etapie ciąży co Ty

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Monika :) lada chwila i Ty bedziesz prawie na polmetku :D dla mnie kiedys ciaza to byla czysta abstrakcja i zawsze mnie zastanawialo jak da sie wytrzymac te 40 tyg ktore pewnie dluza sie strasznie...ale teraz juz wiem ze czas w ciazy leci jak glupi :p przed chwila dziewczyny mialysmy stymulki punkcje i transfery a teraz prenatalne,polowkowe itd ;) dzisiaj minelo dokladnie 10 tyg jak po raz 1wszy zobaczylam bijaca pikawke Malej a mi sie wydaje ze to bylo niemalze wczoraj :)

klamka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Wiem że mój przypadek Was wystraszył i każda z Was się boi że Wam też się to może przydarzyć ale ja wierzę że Wam wszystkim się uda. Widocznie mój dzidziuś był chory i dlatego tak się stało jak się stało. Czasu nie cofnę ale jak już dojde do siebie i dostane zielone światło od ginekologa to ruszam z kopyta. Mój mąż się boi że zaś po punkcji komplikacje będą jak poprzednio no i że zaś coś się z maluchem stanie, ale jeśli nie spróbuję to się nie dowiem czy mam szanse urodzić zdrowego maluszka. Czas pokaże. A Wam wszystkim życzę spokojnej i nudnej ciąży!!!! Będę was czasami odwiedzać jeśli pozwolicie <3
    Czekamy tu na Ciebie :-)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:

Ja już po wizycie, która była co prawda rano, ale dopiero teraz udało mi się dorwać do lapka ;) oczywiście stres jak diabli...nocka nieprzespana w brzuchu mi jeździło masakrycznie i co chwila z nerwów chodziłam do łazienki... czyli u mnie standard jak przed każdą wizytą ;p Także moje Drogie moja kobieca intuicja w ogóle się nie sprawdziła i będę miała córeczkę ;) jak to mój gin stwierdził"między nóżkami on nic nie widzi" a dzidzia ładnie była obrócona więc sądzę, że już siurek się nie pojawi ;p
    Szyjka w porządku a Mała fikała, ze hej :D Ma już między 150-170 g :) Kamień spadł mi z serca ;) teraz to będę miała dwie wizyty pod rząd bo 3.08 połówkowe a 6.08 u mojego gina i oczywiście pępowiną nie kazał się przejmować bo dopiero wszystko okaże się na połówkowych a na dzisiejszym usg nic niepokojącego nie zauważył ;) Co do mojej wagi to nie przytyłam za dużo bo przez niecałe 1,5 msca nieco ponad 1 kg :D

Super wieści! Gratuluję córeczki :-)

agaaa90 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Kochana dużo siły jutro, jesteśmy z Tobą caly czas.

I obowiazkowo masz tu wpadać i to często :)
    Wasze życzenie jest dla mnie rozkazem <3 do usłyszenia dziewczynki :-* dziękuję za wsparcie, jesteście niezastąpione

Olciaaa, MonikA_89!, klamka, Paulaa25, inspeMama lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie - maluch ma głowę,ręce,nogi i jest bardzo ruchliwy,ciężko go było zmierzyć :) kamień z serca :) nasz mały czlowieczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:21

Paulcia28, Olciaaa, MonikA_89!, klamka, agaaa90, inka1985, Paulaa25, inka2707 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ja już po wizycie - maluch ma głowę,ręce,nogi i jest bardzo ruchliwy,ciężko go było zmierzyć :) kamień z serca :) nasz mały czlowieczek :)
    Super bardzo się cieszę! Kiedy kolejna wizyta?
    Ja jutro wybieram się do lekarza :-)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

5 lipca prenatalne,a do zwykłego gina 18 lipca. Mogłabym później ale chciałam przed urlopem sprawdzić czy wszystko ok.

klamka lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę Olcia!!! <3

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morganaa bardzo się cieszę, że na wizycie wszystko w porządku ;) kiedy usłyszysz na prenatalnych jak bije serduszko to dopiero się wzruszysz ;)

Olcia kciuki za owocną wizytę !! :) napisałabym "nic się nie martw", ale wiem , że to nie działa i odetchniesz dopiero po ;)

Paulcia 3maj się dzielnie !! Wszystkie jesteśmy razem z Tobą, pamiętaj o tym :*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia ❤❤❤

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę Olcia!!! <3
    Nie dziękuję Kochana żeby nie zapeszyć <3

Paulcia trzymaj się !!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Olcia kciuki za owocną wizytę !! :) napisałabym "nic się nie martw", ale wiem , że to nie działa i odetchniesz dopiero po ;)
    Święta prawda, już nie mogę się doczekać godz. 17. Ale stresik to pewnie będzie przed każdą wizytą :-)

Do tego od samego rana "czuję brzuch" tzn czuję takie ciągnięcie i kłucie... Sama nie wiem czy to przez stres czy po prostu wszytko się tam rozszerza. Nawet nie wiecie jakbym chciała, żeby był już LUTY!!!!!!!!! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 09:14

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Święta prawda, już nie mogę się doczekać godz. 17. Ale stresik to pewnie będzie przed każdą wizytą :-)

Do tego od samego rana "czuję brzuch" tzn czuję takie ciągnięcie i kłucie... Sama nie wiem czy to przez stres czy po prostu wszytko się tam rozszerza. Nawet nie wiecie jakbym chciała, żeby był już LUTY!!!!!!!!! ;-)
    Powodzenia Olcia!!!Też bym bardzo chciała by był już LUTY!!! :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    5 lipca prenatalne,a do zwykłego gina 18 lipca. Mogłabym później ale chciałam przed urlopem sprawdzić czy wszystko ok.
    A u mnie mój lekarz powiedziała.ze do niego mam się zgłosić na prenatalne A Wy tu wszystkie piszecie i dwóch wizytach. Jak to jest? U mnie prenatalne ustalone ne 19 lipca.

ty0qs6r.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Powodzenia Olcia!!!Też bym bardzo chciała by był już LUTY!!! :)
    Ja też chcę luty <3
    W piątek mam kolejną wizytę i te mam stresa. W zeszłym tygodniu to mało nie zeszłam na zawał w poczekalni. Mam nadzieję, że tym razem się trochę opanuję.
    Mają mi ostatecznie powiedzieć czy mam.1 czy 2 kropki. Zmieniłam lekarza na takiego, który przyjmuje też w szpitalu, bo w razie czego weźmie mnie na oddział od razu

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia trzymaj się :(
    Olcia wszystko będzie dobrze,trzymam kciuki :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    A u mnie mój lekarz powiedziała.ze do niego mam się zgłosić na prenatalne A Wy tu wszystkie piszecie i dwóch wizytach. Jak to jest? U mnie prenatalne ustalone ne 19 lipca.

Mój prowadzący nie robi prenatalnych,dlatego robię je w klinice.

mbnotr8.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ