X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to nas w ogóle nie zostawiaj !! nigdzie Cię nie puszczamy oo!! Przecież za chwilę i tak byś wracała więc po co nas opuszczać :D Zobaczysz, że kolejna ciąża będzie tą szczęśliwą i urodzisz zdrową dzidzię a i Twoja ciąża będzie nudna jak flaki z olejem ;)

Paulcia28, inka1985, Paulaa25 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Wiem że mój przypadek Was wystraszył i każda z Was się boi że Wam też się to może przydarzyć ale ja wierzę że Wam wszystkim się uda. Widocznie mój dzidziuś był chory i dlatego tak się stało jak się stało. Czasu nie cofnę ale jak już dojde do siebie i dostane zielone światło od ginekologa to ruszam z kopyta. Mój mąż się boi że zaś po punkcji komplikacje będą jak poprzednio no i że zaś coś się z maluchem stanie, ale jeśli nie spróbuję to się nie dowiem czy mam szanse urodzić zdrowego maluszka. Czas pokaże. A Wam wszystkim życzę spokojnej i nudnej ciąży!!!! Będę was czasami odwiedzać jeśli pozwolicie <3

Kochana dużo siły jutro, jesteśmy z Tobą caly czas.

I obowiazkowo masz tu wpadać i to często :)

Paulcia28, Paulcia28 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa90 - super, też mi się marzy córeczka :) Jak ja bym już chciała być na tym etapie ciąży co Ty

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Monika :) lada chwila i Ty bedziesz prawie na polmetku :D dla mnie kiedys ciaza to byla czysta abstrakcja i zawsze mnie zastanawialo jak da sie wytrzymac te 40 tyg ktore pewnie dluza sie strasznie...ale teraz juz wiem ze czas w ciazy leci jak glupi :p przed chwila dziewczyny mialysmy stymulki punkcje i transfery a teraz prenatalne,polowkowe itd ;) dzisiaj minelo dokladnie 10 tyg jak po raz 1wszy zobaczylam bijaca pikawke Malej a mi sie wydaje ze to bylo niemalze wczoraj :)

klamka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Wiem że mój przypadek Was wystraszył i każda z Was się boi że Wam też się to może przydarzyć ale ja wierzę że Wam wszystkim się uda. Widocznie mój dzidziuś był chory i dlatego tak się stało jak się stało. Czasu nie cofnę ale jak już dojde do siebie i dostane zielone światło od ginekologa to ruszam z kopyta. Mój mąż się boi że zaś po punkcji komplikacje będą jak poprzednio no i że zaś coś się z maluchem stanie, ale jeśli nie spróbuję to się nie dowiem czy mam szanse urodzić zdrowego maluszka. Czas pokaże. A Wam wszystkim życzę spokojnej i nudnej ciąży!!!! Będę was czasami odwiedzać jeśli pozwolicie <3
    Czekamy tu na Ciebie :-)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:

Ja już po wizycie, która była co prawda rano, ale dopiero teraz udało mi się dorwać do lapka ;) oczywiście stres jak diabli...nocka nieprzespana w brzuchu mi jeździło masakrycznie i co chwila z nerwów chodziłam do łazienki... czyli u mnie standard jak przed każdą wizytą ;p Także moje Drogie moja kobieca intuicja w ogóle się nie sprawdziła i będę miała córeczkę ;) jak to mój gin stwierdził"między nóżkami on nic nie widzi" a dzidzia ładnie była obrócona więc sądzę, że już siurek się nie pojawi ;p
    Szyjka w porządku a Mała fikała, ze hej :D Ma już między 150-170 g :) Kamień spadł mi z serca ;) teraz to będę miała dwie wizyty pod rząd bo 3.08 połówkowe a 6.08 u mojego gina i oczywiście pępowiną nie kazał się przejmować bo dopiero wszystko okaże się na połówkowych a na dzisiejszym usg nic niepokojącego nie zauważył ;) Co do mojej wagi to nie przytyłam za dużo bo przez niecałe 1,5 msca nieco ponad 1 kg :D

Super wieści! Gratuluję córeczki :-)

agaaa90 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Kochana dużo siły jutro, jesteśmy z Tobą caly czas.

I obowiazkowo masz tu wpadać i to często :)
    Wasze życzenie jest dla mnie rozkazem <3 do usłyszenia dziewczynki :-* dziękuję za wsparcie, jesteście niezastąpione

Olciaaa, MonikA_89!, klamka, Paulaa25, inspeMama lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie - maluch ma głowę,ręce,nogi i jest bardzo ruchliwy,ciężko go było zmierzyć :) kamień z serca :) nasz mały czlowieczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:21

Paulcia28, Olciaaa, MonikA_89!, klamka, agaaa90, inka1985, Paulaa25, inka2707 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ja już po wizycie - maluch ma głowę,ręce,nogi i jest bardzo ruchliwy,ciężko go było zmierzyć :) kamień z serca :) nasz mały czlowieczek :)
    Super bardzo się cieszę! Kiedy kolejna wizyta?
    Ja jutro wybieram się do lekarza :-)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

5 lipca prenatalne,a do zwykłego gina 18 lipca. Mogłabym później ale chciałam przed urlopem sprawdzić czy wszystko ok.

klamka lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę Olcia!!! <3

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morganaa bardzo się cieszę, że na wizycie wszystko w porządku ;) kiedy usłyszysz na prenatalnych jak bije serduszko to dopiero się wzruszysz ;)

Olcia kciuki za owocną wizytę !! :) napisałabym "nic się nie martw", ale wiem , że to nie działa i odetchniesz dopiero po ;)

Paulcia 3maj się dzielnie !! Wszystkie jesteśmy razem z Tobą, pamiętaj o tym :*

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia ❤❤❤

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę Olcia!!! <3
    Nie dziękuję Kochana żeby nie zapeszyć <3

Paulcia trzymaj się !!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Olcia kciuki za owocną wizytę !! :) napisałabym "nic się nie martw", ale wiem , że to nie działa i odetchniesz dopiero po ;)
    Święta prawda, już nie mogę się doczekać godz. 17. Ale stresik to pewnie będzie przed każdą wizytą :-)

Do tego od samego rana "czuję brzuch" tzn czuję takie ciągnięcie i kłucie... Sama nie wiem czy to przez stres czy po prostu wszytko się tam rozszerza. Nawet nie wiecie jakbym chciała, żeby był już LUTY!!!!!!!!! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 09:14

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Święta prawda, już nie mogę się doczekać godz. 17. Ale stresik to pewnie będzie przed każdą wizytą :-)

Do tego od samego rana "czuję brzuch" tzn czuję takie ciągnięcie i kłucie... Sama nie wiem czy to przez stres czy po prostu wszytko się tam rozszerza. Nawet nie wiecie jakbym chciała, żeby był już LUTY!!!!!!!!! ;-)
    Powodzenia Olcia!!!Też bym bardzo chciała by był już LUTY!!! :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    5 lipca prenatalne,a do zwykłego gina 18 lipca. Mogłabym później ale chciałam przed urlopem sprawdzić czy wszystko ok.
    A u mnie mój lekarz powiedziała.ze do niego mam się zgłosić na prenatalne A Wy tu wszystkie piszecie i dwóch wizytach. Jak to jest? U mnie prenatalne ustalone ne 19 lipca.

ty0qs6r.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Powodzenia Olcia!!!Też bym bardzo chciała by był już LUTY!!! :)
    Ja też chcę luty <3
    W piątek mam kolejną wizytę i te mam stresa. W zeszłym tygodniu to mało nie zeszłam na zawał w poczekalni. Mam nadzieję, że tym razem się trochę opanuję.
    Mają mi ostatecznie powiedzieć czy mam.1 czy 2 kropki. Zmieniłam lekarza na takiego, który przyjmuje też w szpitalu, bo w razie czego weźmie mnie na oddział od razu

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia trzymaj się :(
    Olcia wszystko będzie dobrze,trzymam kciuki :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    A u mnie mój lekarz powiedziała.ze do niego mam się zgłosić na prenatalne A Wy tu wszystkie piszecie i dwóch wizytach. Jak to jest? U mnie prenatalne ustalone ne 19 lipca.

Mój prowadzący nie robi prenatalnych,dlatego robię je w klinice.

mbnotr8.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ