Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ty to nas w ogóle nie zostawiaj !! nigdzie Cię nie puszczamy oo!! Przecież za chwilę i tak byś wracała więc po co nas opuszczać Zobaczysz, że kolejna ciąża będzie tą szczęśliwą i urodzisz zdrową dzidzię a i Twoja ciąża będzie nudna jak flaki z olejem
Paulcia28, inka1985, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Wiem że mój przypadek Was wystraszył i każda z Was się boi że Wam też się to może przydarzyć ale ja wierzę że Wam wszystkim się uda. Widocznie mój dzidziuś był chory i dlatego tak się stało jak się stało. Czasu nie cofnę ale jak już dojde do siebie i dostane zielone światło od ginekologa to ruszam z kopyta. Mój mąż się boi że zaś po punkcji komplikacje będą jak poprzednio no i że zaś coś się z maluchem stanie, ale jeśli nie spróbuję to się nie dowiem czy mam szanse urodzić zdrowego maluszka. Czas pokaże. A Wam wszystkim życzę spokojnej i nudnej ciąży!!!! Będę was czasami odwiedzać jeśli pozwolicie
Kochana dużo siły jutro, jesteśmy z Tobą caly czas.
I obowiazkowo masz tu wpadać i to częstoPaulcia28, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Agaaa90 - super, też mi się marzy córeczka Jak ja bym już chciała być na tym etapie ciąży co Ty
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Dzieki Monika lada chwila i Ty bedziesz prawie na polmetku dla mnie kiedys ciaza to byla czysta abstrakcja i zawsze mnie zastanawialo jak da sie wytrzymac te 40 tyg ktore pewnie dluza sie strasznie...ale teraz juz wiem ze czas w ciazy leci jak glupi :p przed chwila dziewczyny mialysmy stymulki punkcje i transfery a teraz prenatalne,polowkowe itd dzisiaj minelo dokladnie 10 tyg jak po raz 1wszy zobaczylam bijaca pikawke Malej a mi sie wydaje ze to bylo niemalze wczoraj
klamka, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Wiem że mój przypadek Was wystraszył i każda z Was się boi że Wam też się to może przydarzyć ale ja wierzę że Wam wszystkim się uda. Widocznie mój dzidziuś był chory i dlatego tak się stało jak się stało. Czasu nie cofnę ale jak już dojde do siebie i dostane zielone światło od ginekologa to ruszam z kopyta. Mój mąż się boi że zaś po punkcji komplikacje będą jak poprzednio no i że zaś coś się z maluchem stanie, ale jeśli nie spróbuję to się nie dowiem czy mam szanse urodzić zdrowego maluszka. Czas pokaże. A Wam wszystkim życzę spokojnej i nudnej ciąży!!!! Będę was czasami odwiedzać jeśli pozwolicie
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagaaa90 wrote:
Ja już po wizycie, która była co prawda rano, ale dopiero teraz udało mi się dorwać do lapka oczywiście stres jak diabli...nocka nieprzespana w brzuchu mi jeździło masakrycznie i co chwila z nerwów chodziłam do łazienki... czyli u mnie standard jak przed każdą wizytą ;p Także moje Drogie moja kobieca intuicja w ogóle się nie sprawdziła i będę miała córeczkę jak to mój gin stwierdził"między nóżkami on nic nie widzi" a dzidzia ładnie była obrócona więc sądzę, że już siurek się nie pojawi ;p
Szyjka w porządku a Mała fikała, ze hej Ma już między 150-170 g Kamień spadł mi z serca teraz to będę miała dwie wizyty pod rząd bo 3.08 połówkowe a 6.08 u mojego gina i oczywiście pępowiną nie kazał się przejmować bo dopiero wszystko okaże się na połówkowych a na dzisiejszym usg nic niepokojącego nie zauważył Co do mojej wagi to nie przytyłam za dużo bo przez niecałe 1,5 msca nieco ponad 1 kg
Super wieści! Gratuluję córeczkiagaaa90 lubi tę wiadomość
-
morganaa wrote:Kochana dużo siły jutro, jesteśmy z Tobą caly czas.
I obowiazkowo masz tu wpadać i to częstoOlciaaa, MonikA_89!, klamka, Paulaa25, inspeMama lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ja już po wizycie - maluch ma głowę,ręce,nogi i jest bardzo ruchliwy,ciężko go było zmierzyć kamień z serca nasz mały czlowieczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:21
Paulcia28, Olciaaa, MonikA_89!, klamka, agaaa90, inka1985, Paulaa25, inka2707 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Super bardzo się cieszę! Kiedy kolejna wizyta?
Ja jutro wybieram się do lekarzaDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Morganaa bardzo się cieszę, że na wizycie wszystko w porządku kiedy usłyszysz na prenatalnych jak bije serduszko to dopiero się wzruszysz
Olcia kciuki za owocną wizytę !! napisałabym "nic się nie martw", ale wiem , że to nie działa i odetchniesz dopiero po
Paulcia 3maj się dzielnie !! Wszystkie jesteśmy razem z Tobą, pamiętaj o tym :*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagaaa90 wrote:Olcia kciuki za owocną wizytę !! napisałabym "nic się nie martw", ale wiem , że to nie działa i odetchniesz dopiero po
Do tego od samego rana "czuję brzuch" tzn czuję takie ciągnięcie i kłucie... Sama nie wiem czy to przez stres czy po prostu wszytko się tam rozszerza. Nawet nie wiecie jakbym chciała, żeby był już LUTY!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 09:14
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Święta prawda, już nie mogę się doczekać godz. 17. Ale stresik to pewnie będzie przed każdą wizytą
Do tego od samego rana "czuję brzuch" tzn czuję takie ciągnięcie i kłucie... Sama nie wiem czy to przez stres czy po prostu wszytko się tam rozszerza. Nawet nie wiecie jakbym chciała, żeby był już LUTY!!!!!!!!!Olciaaa lubi tę wiadomość
-
morganaa wrote:5 lipca prenatalne,a do zwykłego gina 18 lipca. Mogłabym później ale chciałam przed urlopem sprawdzić czy wszystko ok.
-
Paulaa25 wrote:Powodzenia Olcia!!!Też bym bardzo chciała by był już LUTY!!!
W piątek mam kolejną wizytę i te mam stresa. W zeszłym tygodniu to mało nie zeszłam na zawał w poczekalni. Mam nadzieję, że tym razem się trochę opanuję.
Mają mi ostatecznie powiedzieć czy mam.1 czy 2 kropki. Zmieniłam lekarza na takiego, który przyjmuje też w szpitalu, bo w razie czego weźmie mnie na oddział od razu
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Necia124 wrote:A u mnie mój lekarz powiedziała.ze do niego mam się zgłosić na prenatalne A Wy tu wszystkie piszecie i dwóch wizytach. Jak to jest? U mnie prenatalne ustalone ne 19 lipca.
Mój prowadzący nie robi prenatalnych,dlatego robię je w klinice.