WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    A ja dziewczyny wracam od dentysty. I mialam nieprzyjemną sytuację w komunikacji miejskiej. Do dentysty jakieś 20-25 minut. Wsiadłam na przystanku gdzie było dużo wolnych miejsc więc usiadłam. Dosiadało sie coraz wiecej ludzi, ścisk straszny i okropnie duszno. Więc nie ma opcji jak dla mnie żebym na stojąco dała radę- mam ciśnienie 90/60 i kilka omdleń jeszcze przed ciążą więc nie zaryzykuję w ciąży. I oczywiście jak wysiadałam znalazła się jedna mądra Pani ok. 60 która na pół autobusu mi wypomniała, że siedziałam i nie ustąpiłam miejsca- ona wsiadła przystanek wcześniej. Mam duży szacunek do osób straszych ale dla mnie najważniejsze jest bezpieczeństwo mojego dziecka i o ile jadąc 2 czy 3 przystanki daję radę na stojaco to tak daleko nie ma opcji. Odpowiedziałam tej kobiecie tylko, że nie ustapiłam bo jestem w ciąży i wyszłam. Słyszałam o takich historiach ale dzisiaj spotkało mnie to pierwszy raz. Chyba na czole sobie napiszę jestem w ciąży może będzie łatwiej...
    Nie chcę komentować, bo to są zachowania poniżej pasa. Nie przejmuj się. Ludzie tacy właśnie są. Słyszałam wiele takich historii. A później się dziwić, że kobiety nie korzystają np. z pierwszeństwa do kasy.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miała któraś z was bakterie w moczu? Ja byłam dziś na badaniach i mi wyszły, a nie mam objawów infekcji i nie wiem co o tym myślec

• Farelka Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    A ja dziewczyny wracam od dentysty. I mialam nieprzyjemną sytuację w komunikacji miejskiej. Do dentysty jakieś 20-25 minut. Wsiadłam na przystanku gdzie było dużo wolnych miejsc więc usiadłam. Dosiadało sie coraz wiecej ludzi, ścisk straszny i okropnie duszno. Więc nie ma opcji jak dla mnie żebym na stojąco dała radę- mam ciśnienie 90/60 i kilka omdleń jeszcze przed ciążą więc nie zaryzykuję w ciąży. I oczywiście jak wysiadałam znalazła się jedna mądra Pani ok. 60 która na pół autobusu mi wypomniała, że siedziałam i nie ustąpiłam miejsca- ona wsiadła przystanek wcześniej. Mam duży szacunek do osób straszych ale dla mnie najważniejsze jest bezpieczeństwo mojego dziecka i o ile jadąc 2 czy 3 przystanki daję radę na stojaco to tak daleko nie ma opcji. Odpowiedziałam tej kobiecie tylko, że nie ustapiłam bo jestem w ciąży i wyszłam. Słyszałam o takich historiach ale dzisiaj spotkało mnie to pierwszy raz. Chyba na czole sobie napiszę jestem w ciąży może będzie łatwiej...

Omg Ale krowa ! Dobrze jej powiedziałaś. Mam nadzieję że jej się głupio zrobiło... co ona sobie myśli...

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:

Zizu87 ja tylko czekam na taką sytuację w komunikacji miejskiej. Już mam nawet gotowy tekst! :D
    A tak poza tym ..dzisiaj w sklepie starsza pani na dźwięk informacji, że zostanie otwarta kasa nr... o mało mnie nie przewróciła! Rozumiem, że byłam w kurtce, że nie było widać brzucha...ale trochę szacunku dla każdego się należy. Nawet tym trochę młodszym. Jestem tego zdania...Bo nie ważne czy jesteś stary czy młody – jeżeli sam nie okazujesz szacunku to nie wymagaj tego też od innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 15:26

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Omg Ale krowa ! Dobrze jej powiedziałaś. Mam nadzieję że jej się głupio zrobiło... co ona sobie myśli...

Chyba do takich ludzi nic nie dociera...
    Ja jestem cierpliwa, ale ta baba wyprowadziła mnie z równowagi.
    No musiałam się wyżalić...

Ale za to dziś po raz pierwszy wykorzystałam przywilej leczenia w ciąży na NFZ bez czekania w kolejce. Miałam zaplanowane usunięcie kamienia nazębnego u swojej stomatolog do której chodzę prywatnie, ale mi podpowiedziała, żeby poszukać miejsca gdzie robią to na NFZ. Zadzwoniłam w pierwsze miejsce ale mieli terminy na koniec roku. I jak powiedziałam o ciąży to pani znalazła mi termin na dzisiaj (a dzwoniłam w poniedziałek). I tym sposobem zaoszczędziłam i będzie na coś ładnego dla Malutkiej :-)

Farelka, Ewe tka, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Zizu87 ja tylko czekam na taką sytuację w komunikacji miejskiej. Już mam nawet gotowy tekst! :D
    A tak poza tym ..dzisiaj w sklepie starsza pani na dźwięk informacji, że zostanie otwarta kasa nr... o mało mnie nie przewróciła! Rozumiem, że byłam w kurtce, że nie było widać brzucha...ale trochę szacunku dla każdego się należy. Nawet tym trochę młodszym. Bo nie ważne czy jesteś stary czy młody – jeżeli sam nie okazujesz szacunku to nie wymagaj tego też od innych.

To może sprzedaj mi ten tekst, bo mnie po prostu zamurowało w tym autobusie, że ktoś może być tak bezczelny.
    Może latem byłoby łatwiej, bo w sukience byłoby widać brzuszek. A ja mam swobodny płaszczyk, poza tym mój brzuch nie rzuca się jeszcze jakoś bardzo w oczy.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Dziewczyny, miała któraś z was bakterie w moczu? Ja byłam dziś na badaniach i mi wyszły, a nie mam objawów infekcji i nie wiem co o tym myślec
    Może miałaś źle pobraną próbkę, mi co jakiś czas wychodzą bakterie, ale póki nie ma stanu zapalnego mam się nie przejmować tak mówi moja doktor, ale biorę żurawit na zakwaszenie bo kiepskie pH mi wyszło.
    Zizu współczuje ludzie to chamy a często im starsi tym gorsi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 16:24

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    A to tak jest, że np na obchodzie zaglądają do Grażki?? I przy wszystkich?? Chyba mam jakieś wyobrażenie inne...

Dzięki Kochana :* Ja zawsze wszystko na odwrót :D

Nieeee, nie zaglądają przy wszystkich. Przynajmniej u mnie tak było. Ja miałam cc więc blizne mi oglądali na sali ale dziewczyna obok ani razu nie musiała się obnazac. Chodziło mi raczej o to że piersi są na widoku podczas karmienia. Fakt że jak sala pełna odwiedzających to trochę głupio na początku. Później już Ci wszystko zwisa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 16:33

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu olej takie baby, najważniejsze żeby dbać o swoje bezpieczeństwo. Niestety kobiety są dużo gorsze, ja ostatnio jak robiłam badanie z glukozy na czczo też miałam nieprzyjemną sytuację z kobietą która była w przychodni z 2 dzieci... Chciała się wpakować przede mną ale pielęgniarka powiedziala, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo i weszłam. Żaden facet który był przede mną nawet nie pisnął, że wchodzę wcześniej... W autobusie jest coraz trudniej bo mamy kurtki i nie widać brzucha, całe szczęście ostatnio nie muszę za dużo jeździć komunikacją miejską.

Ja dziś kupiłam sporo rzeczy dla mojego dzieciaczka w Lidlu :-) mam 2 dresik, bluzeczki, spodenki, body, kocyk, ręczniczek i komplet kadra + poduszka.

Dla siebie kupiłam bluzkę, bo jednak brzuch rosnie i wiele moich bluzek robi się za krótkie. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 16:44

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, Buko, Akilegna czy pod koniec ciąży (ja teraz 35tc) miałyście bóle kości spojenia łonowego, w okolicach krocza? Bo ja właśnie mam teraz, bóle całej miednicy nieco ustąpiły, to się znowu to odezwało. Nie wiem co myśleć, czy to synek już by tak mocno uciskał?

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka, ja akurat nie odczuwałam żadnego bólu, nawet jak już mała była bardzo nisko, to nic mi nie dolegalo, ale kojarzę, że wiele dziewczyn z naszego miesięcznego watku skarżyło się na problemy ze spojeniem.

skórka33 lubi tę wiadomość

• Magkb Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ani razu nie miałam nieprzyjemnej sytuacji. Wrecz ciagle słyszę pytanie o samopoczucie i chęć pomocy. Ostatnio nawet we wrocławskim Epi Pani mnie wywołała z kolejki, zrobiło mi sie głupio i podziękowałam, a 2 Panie, które były przede mną (wiek Ok 55 lat) zaczęły naciskać zeby poszła przed nimi bo oo co mam stać i sie na żylaki narażać ;)

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm ja mam cały czas bakterie, ale bez objawów infekcji. W badaniu ogólnym wychodzą, ale w posiewów nie wyszły. Dzis Pani doktor zaleciła mi preparat na poprawę wyniku ogólnego. Za kilka dni mam powtórzyć badanie to dam Ci znać czy zadziałało.

Jvm lubi tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Jvm ja mam cały czas bakterie, ale bez objawów infekcji. W badaniu ogólnym wychodzą, ale w posiewów nie wyszły. Dzis Pani doktor zaleciła mi preparat na poprawę wyniku ogólnego. Za kilka dni mam powtórzyć badanie to dam Ci znać czy zadziałało.
    Będę bardzo wdzięczna :)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka mialam takie bole ;)
    Ja do samego konca bylam bardzo aktywna (dlugie spacery, wypady nad jezioro, grille itp) i czasem nawet podczas spaceru nagle mnie taki bol wlasnie w dole lapal, ze bylo ciezej sie poruszac...
    To wlaanie tak przychodzilo i odchodzilo co jakis czas...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Zizu olej takie baby, najważniejsze żeby dbać o swoje bezpieczeństwo. Niestety kobiety są dużo gorsze, ja ostatnio jak robiłam badanie z glukozy na czczo też miałam nieprzyjemną sytuację z kobietą która była w przychodni z 2 dzieci... Chciała się wpakować przede mną ale pielęgniarka powiedziala, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo i weszłam. Żaden facet który był przede mną nawet nie pisnął, że wchodzę wcześniej... W autobusie jest coraz trudniej bo mamy kurtki i nie widać brzucha, całe szczęście ostatnio nie muszę za dużo jeździć komunikacją miejską.

Ja dziś kupiłam sporo rzeczy dla mojego dzieciaczka w Lidlu :-) mam 2 dresik, bluzeczki, spodenki, body, kocyk, ręczniczek i komplet kadra + poduszka.

Dla siebie kupiłam bluzkę, bo jednak brzuch rosnie i wiele moich bluzek robi się za krótkie. ;-)

Ja też się w Lidlu oblowilam :)

Co do komunikacji miejskiej,to ja też jak wsiadam to od razu siadam,teraz nie będę ryzykować. Raz tylko babka niby ogólnie ale do mnie piła o ustepowaniu miejsca, udałam głuchą,ale przy wysiadaniu stanęłam przy niej i sukienkę tak ułożyłam żeby widziała,że w ciąży. Niestety często najgorsze dla kobiet są inne kobiety,choc2 raz wchodzę do tramwaju,siedzą sobie panowie,ja już brzuch widoczny ale miejsca żaden nie ustąpił :) sama jeszcze nie korzystałam z pierwszeństwa w kolejkach-jakoś mi głupio :)

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bakterie w moczu,ale żadnych objawów infekcji. W zeszłym miesiącu brałam furagine ale nie pomogło,teraz mam duomox czy coś takiego. Oby pomogło,mam też pić więcej wody.

mbnotr8.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Cierpliwa, Buko, Akilegna czy pod koniec ciąży (ja teraz 35tc) miałyście bóle kości spojenia łonowego, w okolicach krocza? Bo ja właśnie mam teraz, bóle całej miednicy nieco ustąpiły, to się znowu to odezwało. Nie wiem co myśleć, czy to synek już by tak mocno uciskał?

Ja nie miałam takich boli. Ale ja dotrwalam tylko do 35+0 więc nie wiem czy mogły się jakieś ewentualnie pojawić

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle wczoraj było rozmów o ruchach i moja Córcia wzięła się do roboty :-) Leżę na kanapie a tu stuk-puk. Z łaskotania i bulgotek przeszła do kopniaków :-) Przykładam rękę i nawet poczułam. Mąż też poczuł.
    Ale to jest niesamowite <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 21:24

Farelka, Olciaaa, morganaa, Paulaa25, Figa88, Marin, 83xxx, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często robicie morfologie? Pytam, bo robiłam na ostatnią wizytę u ginekologa, było wszystko ok. za miesiąc mam polowkowe i nie zlecił mi żadnych badań. Nie wiem czy nie muszę robić czy zapomnial mi dac skierowania...

860ij44jb8ojlfrj.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ