WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia super że synuś się rozwija <3 mam nadzieję że szyjka jednak nie odbiega znacznie od normy tak jak mówisz. A że ketonal można wziąć to jestem w szoku.

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka-zycze Ci szybkiego powrotu sił i dobrego samopoczucia i pomyślnych dzisiejszych badań :)

Zizu-super, że czujesz już pożadne kopniaczki :) A ta sytuacja w autobusie sie nie przejmuj, sa ludzie i ludziska...niestety.

Jesli chodzi o wyprawki lidlowe-gratulacje zakupow ;) naprawde można bylo sie obkupic za nieduze pieniazki. Ja skusilam sie na leginsy crivit, jedne bidy i skarpetusie :) Wiecej nie kupowałam, gdyż mam zamówiona wyprawke dla Synka od jednej mamy z marketplace. Mnostwo body, pajacyków, czapeczek, spodni. Ostateczna cena mała nie wyszła, ale zapewne gdybym miała kupić nowe to conajmniej jeszcze raz tyle bym wydała. A babeczka naprawde istne perełki miała w ofercie, same firmóweczki :) Takze mam nadzieje być zadowolona z zakupu. Na 56 i 62 wiec nic nie dokupuje, a z wiekszymi rozmiarami wstrzymuje sie do narodzin. Wtedy tez napewno jeszcze coś wpadnie od gości ;)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Magnolia super że synuś się rozwija <3 mam nadzieję że szyjka jednak nie odbiega znacznie od normy tak jak mówisz. A że ketonal można wziąć to jestem w szoku.

Dziekuje <3

Też jestem zdziwiona ketonalem...choć jak próbuje sobie przypomnieć...to po cc jest podawany dożylnie, a przecież karmi się piersią...

A Ty kochana jak się czujesz? Ból głowy troche ustapił?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia! My już po :) Wszystkie parametry są w normie. Kość nosowa widoczna, NT=1,5mm. Serduszko, czaszka, pęcherz, żołądek- wszystko dobrze. Czekamy na wynik Pappa. Ale już jestem spokojna:) Rośnie nam zdrowy chłopak :) <3

Jvm, Paulaa25, akilegna♥, Olciaaa, morganaa, Zizu87, MagNolia55, Ciasteczko777, Rubi27, Marin, Cccierpliwa, Farelka, 83xxx, inka2707, Paulcia28, Figa88, klamka, Veri lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt Magnolia i Czekolada :)
    Cudowne wieści :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się dziewczyny z wszystkich dobrych wiadomości od Was i Waszych maluszków.

Do mnie w końcu dziś dotarło łóżeczko z pościelą i innymi akcesoriami. Wychodzę zapłacić a tu kurier mi mówi że nie wniesie mi paczki do domu bo jest ciężka a jego boli kręgosłup i najlepiej jakby mu ktoś pomógł. Poprosiłam żeby ją przynajmniej koło drzwi przeciągnął pod daszek w razie deszczu ale niestety została na podjeździe. Mam nadzieję że pogoda się nie popsuje.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia! My już po :) Wszystkie parametry są w normie. Kość nosowa widoczna, NT=1,5mm. Serduszko, czaszka, pęcherz, żołądek- wszystko dobrze. Czekamy na wynik Pappa. Ale już jestem spokojna:) Rośnie nam zdrowy chłopak :) <3
    Cudownie! Wiedzialam, że wszystko będzie dobrze! Teraz Kochana musisz się zrelaksować ;-) No i kolejny chłopaki ;-) mam wrażenie, że ostatnio więcej facetów w naszych brzuchach rośnie ;-)

Magnolia mam nadzieję,że z szyjka będzie wszystko ok :-) uważaj na siebie i nie przemęczaj się!!!

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Fantastycznie <3 Czyli też chłopak ;)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cudownie! Wiedzialam, że wszystko będzie dobrze! Teraz Kochana musisz się zrelaksować ;-) No i kolejny chłopaki ;-) mam wrażenie, że ostatnio więcej facetów w naszych brzuchach rośnie ;-)

Magnolia mam nadzieję,że z szyjka będzie wszystko ok :-) uważaj na siebie i nie przemęczaj się!!!

No ja też mam taką nadzieję, że jakoś wytrwamy. Teraz to już wogóle ograniczam się do minimum ze sprzataniem. Jedynie czego mi szkoda, to jesiennych spacerów...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Dziewczyny, miała któraś z was bakterie w moczu? Ja byłam dziś na badaniach i mi wyszły, a nie mam objawów infekcji i nie wiem co o tym myślec
    Właśnie u mnie wyszły teraz :( tylko użyłam otwartego pojemnika ... a teraz muszę zrobić posiew .. ech.
    Magnolia - gratuluje udanej wizyty i dobrych info!
    Lubię - super !!! Zdrowy chłopak - idealnie ;) !!! Kamień z serca, nie?
    Bardzo się cieszę :) !!!
    My byliśmy na usg u gin. Młody ziewał :D aaa - i kość nosowa jest widoczna, więc ulżyło mi (dziwne, że lekarz jej nie szukał na pren- mówiąc że to teraz nie ma znaczenia - a przecież każda z Was miała info o tej kości ...). Ja jeszcze - niestety - zwolnienie, ale za 3 tyg spróbuje wrócić na trochę, wtedy już bedzie bezpiecznie :) i liczę że bez plamień.

Pytanko- Kiedy w ogóle należy robić połówkowe ???

Lubię_czekoladę, klamka lubią tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, Lubię Czekoladę gratuluję udanych wizyt! Cieszę się, że wszystko dobrze :-)

U mnie dzisiaj początek remontu. Tata z mężem działają a mama postanowiła, że wykorzysta piękną pogodę i umyje u mnie okna. Głupio mi strasznie bo siedzę a oni coś robią ale z drugiej strony bardzo się cieszę z tej pomocy.

W lidlu oczywiście byłam i to z zamiarem zrobienia zakupów spożywczych a wyszłam z bodziakami :-) :-) Wzięłam tylko 3 bo mam już bardzo dużo ubranek. Mój mąż nic nie powiedział tylko się uśmiechnął jak podeszłam wreszcie do kasy :-) Bo miałam już nie kupować. Ach ta moja słaba silna wola :-P

• gosia1992 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, bo już zaczęłam się oczywiście denerwować od początku ciąży piersi zrobiły się dość twarde i bolały prawie cały czas a od wczoraj zrobiły się miękkie i bardzo mało co bolą, boje się ze może być coś nie tak z naszym kropkiem :(

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    Mam do Was pytanie, bo już zaczęłam się oczywiście denerwować od początku ciąży piersi zrobiły się dość twarde i bolały prawie cały czas a od wczoraj zrobiły się miękkie i bardzo mało co bolą, boje się ze może być coś nie tak z naszym kropkiem :(

Miałam tak samo. Obudziłam się w pewien piątek a cycki flaki i nie bolały. W panice biegłam robić betę i było wszystko dobrze. Objawy ciążowe jednego dnia są, drugiego dnia ich nie ma. Myślę, że nic złego się nie dzieje :-)

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:

Gosiu, w pewnym momencie przestają boleć. Albo bolą okresowo. Staraj się nie martwić, z maleństwem napewno wszystko dobrze :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:

ja na początku miałam obrzmiałe, bardzo wrażliwe piersi, a teraz trochę zmalały i są jak przed ciążą, jeśli chodzi o wrazliwość na dotyk. Nie wiem czy u mnie nie jest efekt odstawienia lutinusa, ale z dzieckiem wszystko jest ok - także nie martw się :) choć wiem, że teraz łatwo się mówi, a sama szalałam, że coś się dzieję :)

co do zakupów - ja cały czas mam nie kupować, ale to wszystko takie śliczne, a jeszcze tylu rzeczy potrzebuję - bardziej akcesoria, bo ciuchów to już mam sporo dla maluszka, nie chcę też przesadzać, bo z tych najmniejszych to chyba szybko wyrośnie :) mój mąż łapie się tylko za głowę jak widzi to wszystko :) wczoraj tylko dostał ochrzan - bo siedzę przeglądam, a ten się pyta czego szukam dla dziecka teraz... to się zirytowała i swoim bojowym tonem, że oprócz tego, że jestem/będę mamą, to jestem też kobietą i oglądam sukienki, które kupię po ciąży :D buty już mu pokazałam wcześniej :D

mbnotr8.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada, Magnolia gratuluję zdrowych Maluszków.
    Szkoda tylko, Magnolia ze teraz z szyjką nieciekawie, ale głowa do góry, będzie dobrze. A nie proponowali Ci założenia pessara (czy jak to się tam nazywa)?
    Ja w Lidla byłam dziś, kupiłam kocyk dla Małego i bluzę dla Mamci. I nawet jedno małżeństwo zaproponowali że przepuści mnie w kolejce ale że bylm z M to podziękowałam.

Lubię_czekoladę, MagNolia55 lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    Nie martw sie, ja też na poczatku miałam twarde piersi, teraz sa miękkie jak kiedyś może tylko ciut większe :)
    Ciesze się że u wszystkich dziewczyn ok.
    Zizu jeśli możesz to zwalaj prace na innych teraz odpoczywaj jak uridzisz nie bedziesz miała kiedy ;)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka cudowne wiesci!

Skorka ale jak to na podjezdzie?!
    Zadzwonilabym do firmy i zrobila awanture! Kurier ma OBOWIAZEK dostarczyc ci przesylke do domu! Nie musi wnosic do pokoju ale musi ci ja conajmniej pod drzwi wejsciowe dostarczyc...

Ciasteczko super wiesci! A polowkowe 18-22tc z tym, ze im pozniej tym lepiej bo lepiej widac narzady wszystkie bo im pozniej tym wieksze sa... ja moje mialam robione 21+4

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w smyku do 4.11. 20% rabatu na wózki,foteliki i akcesoria.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Dziekuje <3

Też jestem zdziwiona ketonalem...choć jak próbuje sobie przypomnieć...to po cc jest podawany dożylnie, a przecież karmi się piersią...

A Ty kochana jak się czujesz? Ból głowy troche ustapił?

Dziękuję <3 lepiej. Dziś o 18 idę do ginekologa żeby zobaczyl jak ten krwiak

f2w3rjjgtc46j0xs.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ