X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia super wiesci!!!
    Juz trzymam kciuki!
    A nie mysleliscie o zmianie kk skoro tak czy inaczej dopiero za jakis czaa bedziecie startowac? Zawsze to finansowo duzo lzej jak wam w 100% oplaca procedure...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję!! Jesteście przekochane!! Muszę poczytać na mamaginekolog o tych pomiarach.. jest mi dużo lepiej A w środę zjem jakiegoś batona przed wizyta. Brzuch rośnie, ja tyje koncertowo bo dziś na pomiarach 61kg, czyli 5kg do przodu. Może syn zacznie tyc w końcu z mama :) może inaczej byśmy do tego wszystkiego podchodzily, gdyby ta ciąża przyszła łatwiej... A tak to jak z bańką mydlana, tylko myślimy o tym, aby nie pękła..

klamka, Aife, Veri lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Melduję się po biopsji męża. Rewelacji nie ma,ponoć jeszcze gorzej niż w zeszłym roku ale coś tam się nadaje do zaplodnienia. Zbieramy kasę i w przyszłym roku gdzieś do kwietnia ruszamy z procedurą nr 3

Paulcia super, że są plemniki!! Życzę Ci z całego serca, żeby wszystko się udało <3 Mocno trzymam kciuki!

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Melduję się po biopsji męża. Rewelacji nie ma,ponoć jeszcze gorzej niż w zeszłym roku ale coś tam się nadaje do zaplodnienia. Zbieramy kasę i w przyszłym roku gdzieś do kwietnia ruszamy z procedurą nr 3
    Ważne, ze jest szansa. Będę trzymać mocno kciuki!

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisze się jeszcze do statystyk: pierwsza procedura, pierwszy transfer (świeży) jednego zarodka. Mamy jeszcze zamrożone 4 zarodki i 5 komórek.

Lubie_czekoladę, z pomiarami tak jest, że są dość orientacyjne... Czy to na początku ciąży, czy później. Ja się bardzo stresowałam jak na usg 3 trymestr określona została waga Agatki (ok. 50 centyla), a 3 tygodnie później na IP lekarz oszacowal wagę zaledwie 100g wiecej, więc wychodziło, że nie urosła praktycznie przez ten czas i spadła na 15 centyl. Dopiero moja dr na wizycie i wytłumaczyła, że granica błędu to nawet 200g i nie mam się czym martwić.

• Aife Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka ja od samego początku plamie więc zero sexu, L4 i zakaz przemęczania się.
    . także ograniczyłam aktywność do prac domowych i spacerów z psem-co oczywiście sprawiło że prztylam od początku ciąży już 3.5 kg ...
    Berbeć u nas pierwsza procedura- 1 zarodek przetrwał tylko do 5 doby ( innych nie mrożą więc nic nam nie zostało )i teraz jest u mnie w brzuszku :)
    Dziewczyny a od którego tygodnia widać że jak dziecko się rusza?? Miałam dopiero dwie wizyty i lekarz tylko mówił o bijącym serduszku i widocznych już rączkach i nóżkach <3

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • Aife Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prolutex - ja mam odstawić w 11 tygodniu a z luteina jeszcze nie wiadomo

ganns65ge86jk8bk.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Najważniejsze Paulciu,że tak jak napisałaś coś tam się nadaje!!!Trzymam kciuki i czekam na Twoje II kreseczki :)

Waleczna lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Aife Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Trzymamy kciuki ! Grunt,że dacie radę coś wycisnąć ;) a jest szansa że to kwietnia coś może się u męża polepszyc ?

ganns65ge86jk8bk.png
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 i jak odstawianie? Szczerze przyznam, że próbuję sobie wyobrazić jak dzielisz tabletkę estrofemu na pół i ciężko mi to sobie wyobrazić:)to w końcu takie maleństwo:)

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka u nas z uwagi na moje plamienia nieznanego pochodzenia na razie z sexem się wstrzymujemy.

Lubię czekoladę ja bym się aż tak tymi pomiarami nie sugerowała, zawsze jest możliwy jakiś błąd pomiaru, bo dziecko się inaczej ułoży. A inna sprawa, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i jeśli różnica nie jest duża to na pewno to nadrobi:)

Paulcia28- najważniejsze że coś się udało wydobyć:) oby przyszłoroczne podejście zakończyło się wysoką betą! Trzymam kciuki:)

Aife ja ostatnio byłam na wizycie 9+3 i mój większy maluch machał już łapkami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 00:56

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • alda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście USG prenatalne - genetyczna 1 trymestru ? Jak się maiał tydzień ciąży do wielkości maluchów - były starsze czy młodsze ?

e5skzzc.png

[**]

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dokladnie nie pamietam, ale 12 tydzien, max. 13. Moj na usg jest wiekszy, i usg wylicza ze jest wiec starszy. No ale dokladnie znamy jego wiek, wiec lekarz utrzymuje wyliczony termin porodu, a poprostu mamy dużego malucha.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście USG prenatalne - genetyczna 1 trymestru ? Jak się maiał tydzień ciąży do wielkości maluchów - były starsze czy młodsze ?

Ja robiłam w 11t4d ciąży, wtedy CRL był 5,4 i wskazywał na 12t0d.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Nie jest dopasowany, bo już po zakupie przeczytałam, że to może mieć jakiekolwiek znaczenie. Monitor mam baby sense 7.
    My kąpięmy Agatka co drugi dzień .

O tym monitorze myślę- czyli zadowolona jesteś z niego ?:) dzieki!

Cierpliwa - a Mia ? ;)

Odnośnie prenatalnych - ja miałam usg i pappa 12+2 i CRL 6.3 (12+5)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Cierpliwa - a Mia ? ;)

Póki co to niewiele z niego skorzystałam, bo Agatka mało spała w łóżeczku. Polecili nam ho znajomi, których synek miał problem z bezdechem w czasie snu i oni byli bardzo zadowoleni. Ja swój odkupilam od dziewczyny, która urodzila wczesniaka i też mówiła, że się sprawdził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Póki co to niewiele z niego skorzystałam, bo Agatka mało spała w łóżeczku. Polecili nam ho znajomi, których synek miał problem z bezdechem w czasie snu i oni byli bardzo zadowoleni. Ja swój odkupilam od dziewczyny, która urodzila wczesniaka i też mówiła, że się sprawdził.
    Mi też koleżanka poleciła.

A odnośnie bujaczków- macie bujaczki i używacie od urodzenia (czy w ogóle wolno od urodzenia ?) / jeśli tak to jakie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

A odnośnie bujaczków- macie bujaczki i używacie od urodzenia (czy w ogóle wolno od urodzenia ?) / jeśli tak to jakie ?
    Też się zastanawiam nad bujaczka, koleżanka mi poleca Tiny live 3w1, mówiła że u nich się to bardzo sprawdziło.
    Do tego zaczęłam też myśleć żeby kupić łóżeczko dostawianego do naszego lozka- ponoć to bardzo wygodna opcja ale starcza na jakieś pół roku. Taki wybór tych rzeczy dla maluszków, ze ciężko podjąć decyzję ;-)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Cierpliwa - a Mia ? ;)

Ale co Mia? Monitor oddechu, czy kapiel?
    Monitor oddechu mamy snuza hero, a kapiemy sie codziennie, chyba ze nam padnie o np 18-19 a obudzi sie 22 to wtedy jeden dzien odpuszczamy, albo jak wczoraj po szczepieniu to tez bo byla senna i marudna...
    Buko wrote:
    A wymienialas plytki? Wiesz ile dokladnie byl uzywany? Bo te plytki wedlug zalecen producenta pp dwoch latach powinno sie wymieniac

Ciasteczko777 wrote:

Mamy bujaczek i uzywamy tyle co nic bo Mia srednio przepada ;) woli polezec w kolysce z karuzela albo na macie edukacujnej...
    Teoretycznie mozna uzywac od urodzenia a w praktyce to te dzieci w tych bukaczkach czy hustawkach hybrydowych leza jak sa malutkie cale takie powykrecane...
    Tiny love 3w1 jest dosc fajny i on od poczatku bo na poczatku jeat wersja na plasko...
    Te wszystkie wkladki dla noworodkow to mydlenie oczu tak jak i wkladki w nosidla ;) i tak dzieci maja nie taka pozycje...
    No i te wszystkie elektryczne tez sa do 9kg tylko...
    Wlasnie tworze na blogu liste wyprawkowa z przemysleniami co nam sie sprawdzilo itp... ale przy malej powoli mi to idzie bo juz kilka dni dodaje te przemyslenia do kolejnych podpunktow mojej listy haha

alda wrote:
    Robilam w 13+3, crl 7,74, mala wypadala na nim o dzien starsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:57

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia - ja to samo - myśle o dostawce... yhmmm
    Co do bujaczka to mam watpliwości- że jednak niewskazane od początku... i teraz pytanie czy kupić ?

Cierpliwa - tak - pytałam o kąpiele :)
    Super, że robisz listę wyprawkowa - opublikujesz całą gotową? :D suuuppperrr :)
    A to wtedy monitor oddechu należy kupić nowy ? Nie używany ?

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ