Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulcia super wiesci!!!
Juz trzymam kciuki!
A nie mysleliscie o zmianie kk skoro tak czy inaczej dopiero za jakis czaa bedziecie startowac? Zawsze to finansowo duzo lzej jak wam w 100% oplaca procedure...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję!! Jesteście przekochane!! Muszę poczytać na mamaginekolog o tych pomiarach.. jest mi dużo lepiej A w środę zjem jakiegoś batona przed wizyta. Brzuch rośnie, ja tyje koncertowo bo dziś na pomiarach 61kg, czyli 5kg do przodu. Może syn zacznie tyc w końcu z mama
może inaczej byśmy do tego wszystkiego podchodzily, gdyby ta ciąża przyszła łatwiej... A tak to jak z bańką mydlana, tylko myślimy o tym, aby nie pękła..
klamka, Aife, Veri lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Melduję się po biopsji męża. Rewelacji nie ma,ponoć jeszcze gorzej niż w zeszłym roku ale coś tam się nadaje do zaplodnienia. Zbieramy kasę i w przyszłym roku gdzieś do kwietnia ruszamy z procedurą nr 3
Paulcia super, że są plemniki!! Życzę Ci z całego serca, żeby wszystko się udałoMocno trzymam kciuki!
-
Paulcia28 wrote:Melduję się po biopsji męża. Rewelacji nie ma,ponoć jeszcze gorzej niż w zeszłym roku ale coś tam się nadaje do zaplodnienia. Zbieramy kasę i w przyszłym roku gdzieś do kwietnia ruszamy z procedurą nr 3
-
nick nieaktualnyDopisze się jeszcze do statystyk: pierwsza procedura, pierwszy transfer (świeży) jednego zarodka. Mamy jeszcze zamrożone 4 zarodki i 5 komórek.
Lubie_czekoladę, z pomiarami tak jest, że są dość orientacyjne... Czy to na początku ciąży, czy później. Ja się bardzo stresowałam jak na usg 3 trymestr określona została waga Agatki (ok. 50 centyla), a 3 tygodnie później na IP lekarz oszacowal wagę zaledwie 100g wiecej, więc wychodziło, że nie urosła praktycznie przez ten czas i spadła na 15 centyl. Dopiero moja dr na wizycie i wytłumaczyła, że granica błędu to nawet 200g i nie mam się czym martwić. -
Farelka ja od samego początku plamie więc zero sexu, L4 i zakaz przemęczania się.
. także ograniczyłam aktywność do prac domowych i spacerów z psem-co oczywiście sprawiło że prztylam od początku ciąży już 3.5 kg ...
Berbeć u nas pierwsza procedura- 1 zarodek przetrwał tylko do 5 doby ( innych nie mrożą więc nic nam nie zostało )i teraz jest u mnie w brzuszku
Dziewczyny a od którego tygodnia widać że jak dziecko się rusza?? Miałam dopiero dwie wizyty i lekarz tylko mówił o bijącym serduszku i widocznych już rączkach i nóżkachIn vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Waleczna lubi tę wiadomość
-
a jest szansa że to kwietnia coś może się u męża polepszyc ?
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Doriska87 i jak odstawianie? Szczerze przyznam, że próbuję sobie wyobrazić jak dzielisz tabletkę estrofemu na pół i ciężko mi to sobie wyobrazić:)to w końcu takie maleństwo:)
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Farelka u nas z uwagi na moje plamienia nieznanego pochodzenia na razie z sexem się wstrzymujemy.
Lubię czekoladę ja bym się aż tak tymi pomiarami nie sugerowała, zawsze jest możliwy jakiś błąd pomiaru, bo dziecko się inaczej ułoży. A inna sprawa, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i jeśli różnica nie jest duża to na pewno to nadrobi:)
Paulcia28- najważniejsze że coś się udało wydobyćoby przyszłoroczne podejście zakończyło się wysoką betą! Trzymam kciuki:)
Aife ja ostatnio byłam na wizycie 9+3 i mój większy maluch machał już łapkami:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 00:56
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
nick nieaktualnyBuko wrote:Nie jest dopasowany, bo już po zakupie przeczytałam, że to może mieć jakiekolwiek znaczenie. Monitor mam baby sense 7.
My kąpięmy Agatka co drugi dzień .
O tym monitorze myślę- czyli zadowolona jesteś z niego ?dzieki!
Cierpliwa - a Mia ?
Odnośnie prenatalnych - ja miałam usg i pappa 12+2 i CRL 6.3 (12+5)
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:O tym monitorze myślę- czyli zadowolona jesteś z niego ?
dzieki!
Cierpliwa - a Mia ?
Odnośnie prenatalnych - ja miałam usg i pappa 12+2 i CRL 6.3 (12+5) -
nick nieaktualnyBuko wrote:Póki co to niewiele z niego skorzystałam, bo Agatka mało spała w łóżeczku. Polecili nam ho znajomi, których synek miał problem z bezdechem w czasie snu i oni byli bardzo zadowoleni. Ja swój odkupilam od dziewczyny, która urodzila wczesniaka i też mówiła, że się sprawdził.
A odnośnie bujaczków- macie bujaczki i używacie od urodzenia (czy w ogóle wolno od urodzenia ?) / jeśli tak to jakie ? -
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:Mi też koleżanka poleciła.
A odnośnie bujaczków- macie bujaczki i używacie od urodzenia (czy w ogóle wolno od urodzenia ?) / jeśli tak to jakie ?
Do tego zaczęłam też myśleć żeby kupić łóżeczko dostawianego do naszego lozka- ponoć to bardzo wygodna opcja ale starcza na jakieś pół roku. Taki wybór tych rzeczy dla maluszków, ze ciężko podjąć decyzję -
Ciasteczko777 wrote:O tym monitorze myślę- czyli zadowolona jesteś z niego ?
dzieki!
Cierpliwa - a Mia ?
Odnośnie prenatalnych - ja miałam usg i pappa 12+2 i CRL 6.3 (12+5)
Monitor oddechu mamy snuza hero, a kapiemy sie codziennie, chyba ze nam padnie o np 18-19 a obudzi sie 22 to wtedy jeden dzien odpuszczamy, albo jak wczoraj po szczepieniu to tez bo byla senna i marudna...
Buko wrote:Póki co to niewiele z niego skorzystałam, bo Agatka mało spała w łóżeczku. Polecili nam ho znajomi, których synek miał problem z bezdechem w czasie snu i oni byli bardzo zadowoleni. Ja swój odkupilam od dziewczyny, która urodzila wczesniaka i też mówiła, że się sprawdził.
Ciasteczko777 wrote:Mi też koleżanka poleciła.
A odnośnie bujaczków- macie bujaczki i używacie od urodzenia (czy w ogóle wolno od urodzenia ?) / jeśli tak to jakie ?woli polezec w kolysce z karuzela albo na macie edukacujnej...
Teoretycznie mozna uzywac od urodzenia a w praktyce to te dzieci w tych bukaczkach czy hustawkach hybrydowych leza jak sa malutkie cale takie powykrecane...
Tiny love 3w1 jest dosc fajny i on od poczatku bo na poczatku jeat wersja na plasko...
Te wszystkie wkladki dla noworodkow to mydlenie oczu tak jak i wkladki w nosidlai tak dzieci maja nie taka pozycje...
No i te wszystkie elektryczne tez sa do 9kg tylko...
Wlasnie tworze na blogu liste wyprawkowa z przemysleniami co nam sie sprawdzilo itp... ale przy malej powoli mi to idzie bo juz kilka dni dodaje te przemyslenia do kolejnych podpunktow mojej listy haha
alda wrote:Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście USG prenatalne - genetyczna 1 trymestru ? Jak się maiał tydzień ciąży do wielkości maluchów - były starsze czy młodsze ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:57
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyOlcia - ja to samo - myśle o dostawce... yhmmm
Co do bujaczka to mam watpliwości- że jednak niewskazane od początku... i teraz pytanie czy kupić ?
Cierpliwa - tak - pytałam o kąpiele
Super, że robisz listę wyprawkowa - opublikujesz całą gotową?suuuppperrr
A to wtedy monitor oddechu należy kupić nowy ? Nie używany ?