X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia super wiesci!!!
    Juz trzymam kciuki!
    A nie mysleliscie o zmianie kk skoro tak czy inaczej dopiero za jakis czaa bedziecie startowac? Zawsze to finansowo duzo lzej jak wam w 100% oplaca procedure...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję!! Jesteście przekochane!! Muszę poczytać na mamaginekolog o tych pomiarach.. jest mi dużo lepiej A w środę zjem jakiegoś batona przed wizyta. Brzuch rośnie, ja tyje koncertowo bo dziś na pomiarach 61kg, czyli 5kg do przodu. Może syn zacznie tyc w końcu z mama :) może inaczej byśmy do tego wszystkiego podchodzily, gdyby ta ciąża przyszła łatwiej... A tak to jak z bańką mydlana, tylko myślimy o tym, aby nie pękła..

klamka, Aife, Veri lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Melduję się po biopsji męża. Rewelacji nie ma,ponoć jeszcze gorzej niż w zeszłym roku ale coś tam się nadaje do zaplodnienia. Zbieramy kasę i w przyszłym roku gdzieś do kwietnia ruszamy z procedurą nr 3

Paulcia super, że są plemniki!! Życzę Ci z całego serca, żeby wszystko się udało <3 Mocno trzymam kciuki!

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Melduję się po biopsji męża. Rewelacji nie ma,ponoć jeszcze gorzej niż w zeszłym roku ale coś tam się nadaje do zaplodnienia. Zbieramy kasę i w przyszłym roku gdzieś do kwietnia ruszamy z procedurą nr 3
    Ważne, ze jest szansa. Będę trzymać mocno kciuki!

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisze się jeszcze do statystyk: pierwsza procedura, pierwszy transfer (świeży) jednego zarodka. Mamy jeszcze zamrożone 4 zarodki i 5 komórek.

Lubie_czekoladę, z pomiarami tak jest, że są dość orientacyjne... Czy to na początku ciąży, czy później. Ja się bardzo stresowałam jak na usg 3 trymestr określona została waga Agatki (ok. 50 centyla), a 3 tygodnie później na IP lekarz oszacowal wagę zaledwie 100g wiecej, więc wychodziło, że nie urosła praktycznie przez ten czas i spadła na 15 centyl. Dopiero moja dr na wizycie i wytłumaczyła, że granica błędu to nawet 200g i nie mam się czym martwić.

• Aife Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka ja od samego początku plamie więc zero sexu, L4 i zakaz przemęczania się.
    . także ograniczyłam aktywność do prac domowych i spacerów z psem-co oczywiście sprawiło że prztylam od początku ciąży już 3.5 kg ...
    Berbeć u nas pierwsza procedura- 1 zarodek przetrwał tylko do 5 doby ( innych nie mrożą więc nic nam nie zostało )i teraz jest u mnie w brzuszku :)
    Dziewczyny a od którego tygodnia widać że jak dziecko się rusza?? Miałam dopiero dwie wizyty i lekarz tylko mówił o bijącym serduszku i widocznych już rączkach i nóżkach <3

In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
    ganns65ge86jk8bk.png
    Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui)
  • Aife Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prolutex - ja mam odstawić w 11 tygodniu a z luteina jeszcze nie wiadomo

ganns65ge86jk8bk.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Najważniejsze Paulciu,że tak jak napisałaś coś tam się nadaje!!!Trzymam kciuki i czekam na Twoje II kreseczki :)

Waleczna lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Aife Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Trzymamy kciuki ! Grunt,że dacie radę coś wycisnąć ;) a jest szansa że to kwietnia coś może się u męża polepszyc ?

ganns65ge86jk8bk.png
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 i jak odstawianie? Szczerze przyznam, że próbuję sobie wyobrazić jak dzielisz tabletkę estrofemu na pół i ciężko mi to sobie wyobrazić:)to w końcu takie maleństwo:)

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka u nas z uwagi na moje plamienia nieznanego pochodzenia na razie z sexem się wstrzymujemy.

Lubię czekoladę ja bym się aż tak tymi pomiarami nie sugerowała, zawsze jest możliwy jakiś błąd pomiaru, bo dziecko się inaczej ułoży. A inna sprawa, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i jeśli różnica nie jest duża to na pewno to nadrobi:)

Paulcia28- najważniejsze że coś się udało wydobyć:) oby przyszłoroczne podejście zakończyło się wysoką betą! Trzymam kciuki:)

Aife ja ostatnio byłam na wizycie 9+3 i mój większy maluch machał już łapkami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 00:56

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • alda Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście USG prenatalne - genetyczna 1 trymestru ? Jak się maiał tydzień ciąży do wielkości maluchów - były starsze czy młodsze ?

e5skzzc.png

[**]

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dokladnie nie pamietam, ale 12 tydzien, max. 13. Moj na usg jest wiekszy, i usg wylicza ze jest wiec starszy. No ale dokladnie znamy jego wiek, wiec lekarz utrzymuje wyliczony termin porodu, a poprostu mamy dużego malucha.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście USG prenatalne - genetyczna 1 trymestru ? Jak się maiał tydzień ciąży do wielkości maluchów - były starsze czy młodsze ?

Ja robiłam w 11t4d ciąży, wtedy CRL był 5,4 i wskazywał na 12t0d.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Nie jest dopasowany, bo już po zakupie przeczytałam, że to może mieć jakiekolwiek znaczenie. Monitor mam baby sense 7.
    My kąpięmy Agatka co drugi dzień .

O tym monitorze myślę- czyli zadowolona jesteś z niego ?:) dzieki!

Cierpliwa - a Mia ? ;)

Odnośnie prenatalnych - ja miałam usg i pappa 12+2 i CRL 6.3 (12+5)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Cierpliwa - a Mia ? ;)

Póki co to niewiele z niego skorzystałam, bo Agatka mało spała w łóżeczku. Polecili nam ho znajomi, których synek miał problem z bezdechem w czasie snu i oni byli bardzo zadowoleni. Ja swój odkupilam od dziewczyny, która urodzila wczesniaka i też mówiła, że się sprawdził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Póki co to niewiele z niego skorzystałam, bo Agatka mało spała w łóżeczku. Polecili nam ho znajomi, których synek miał problem z bezdechem w czasie snu i oni byli bardzo zadowoleni. Ja swój odkupilam od dziewczyny, która urodzila wczesniaka i też mówiła, że się sprawdził.
    Mi też koleżanka poleciła.

A odnośnie bujaczków- macie bujaczki i używacie od urodzenia (czy w ogóle wolno od urodzenia ?) / jeśli tak to jakie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

A odnośnie bujaczków- macie bujaczki i używacie od urodzenia (czy w ogóle wolno od urodzenia ?) / jeśli tak to jakie ?
    Też się zastanawiam nad bujaczka, koleżanka mi poleca Tiny live 3w1, mówiła że u nich się to bardzo sprawdziło.
    Do tego zaczęłam też myśleć żeby kupić łóżeczko dostawianego do naszego lozka- ponoć to bardzo wygodna opcja ale starcza na jakieś pół roku. Taki wybór tych rzeczy dla maluszków, ze ciężko podjąć decyzję ;-)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Cierpliwa - a Mia ? ;)

Ale co Mia? Monitor oddechu, czy kapiel?
    Monitor oddechu mamy snuza hero, a kapiemy sie codziennie, chyba ze nam padnie o np 18-19 a obudzi sie 22 to wtedy jeden dzien odpuszczamy, albo jak wczoraj po szczepieniu to tez bo byla senna i marudna...
    Buko wrote:
    A wymienialas plytki? Wiesz ile dokladnie byl uzywany? Bo te plytki wedlug zalecen producenta pp dwoch latach powinno sie wymieniac

Ciasteczko777 wrote:

Mamy bujaczek i uzywamy tyle co nic bo Mia srednio przepada ;) woli polezec w kolysce z karuzela albo na macie edukacujnej...
    Teoretycznie mozna uzywac od urodzenia a w praktyce to te dzieci w tych bukaczkach czy hustawkach hybrydowych leza jak sa malutkie cale takie powykrecane...
    Tiny love 3w1 jest dosc fajny i on od poczatku bo na poczatku jeat wersja na plasko...
    Te wszystkie wkladki dla noworodkow to mydlenie oczu tak jak i wkladki w nosidla ;) i tak dzieci maja nie taka pozycje...
    No i te wszystkie elektryczne tez sa do 9kg tylko...
    Wlasnie tworze na blogu liste wyprawkowa z przemysleniami co nam sie sprawdzilo itp... ale przy malej powoli mi to idzie bo juz kilka dni dodaje te przemyslenia do kolejnych podpunktow mojej listy haha

alda wrote:
    Robilam w 13+3, crl 7,74, mala wypadala na nim o dzien starsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:57

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia - ja to samo - myśle o dostawce... yhmmm
    Co do bujaczka to mam watpliwości- że jednak niewskazane od początku... i teraz pytanie czy kupić ?

Cierpliwa - tak - pytałam o kąpiele :)
    Super, że robisz listę wyprawkowa - opublikujesz całą gotową? :D suuuppperrr :)
    A to wtedy monitor oddechu należy kupić nowy ? Nie używany ?

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ