Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulaa25 wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi prenatalnymi?Macie tylko USG?tzn test PAPP-A?U mnie w klinice jest to test złożony.Składa się z :
1.Badania parametrów biochemicznych we krwii matki
2.Badanie USG płodu.
Krew oddaje sie min 4 dni wcześniej przed umówionym terminem Usg płodu.Lekarz mając ten wynik dokona kompletnej oceny.
Też tak macie?
Kurcze,ja mam tylko usg. Pogadam z lekarzem czy z krwi też zaleca. Żałuję strasznie, że wcześniej tego nie ustalilam -
nick nieaktualnyinka1985 wrote:Leniuchowanie całkiem nieźle ale powoli kończą mi się seriale na netflixie i na hbo, więc też będe musiała przerzucić się na książki także jeśli macie do zarekomendowania jakąś dobrą powieść, tylko taką, żeby nie byla zbyt romantyczna, to chętnie
Inka a widziałaś Czarne lustro i orange is the new black? Teraz też oglądam Opowieści podręcznej (przerażający serial ale jak włączę informację w TV to mam wrażenie, że w Polsce jest jeszcze gorzej).
A co do książek to podobnie jak Monika polecam kryminały Camilli Lackbert, bardzo fajnie i szybko się czyta. Ja teraz czytam kryminał łódzkiej pisarki ((jestem z Łodzi ) Agnieszki Płoszaj - Czarodziejka. Niedawno zaczęłam ale czyta się OK
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi prenatalnymi?Macie tylko USG?tzn test PAPP-A?U mnie w klinice jest to test złożony.Składa się z :
1.Badania parametrów biochemicznych we krwii matki
2.Badanie USG płodu.
Krew oddaje sie min 4 dni wcześniej przed umówionym terminem Usg płodu.Lekarz mając ten wynik dokona kompletnej oceny.
Też tak macie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Inka a widziałaś Czarne lustro i orange is the new black? Teraz też oglądam Opowieści podręcznej (przerażający serial ale jak włączę informację w TV to mam wrażenie, że w Polsce jest jeszcze gorzej).
A co do książek to podobnie jak Monika polecam kryminały Camilli Lackbert, bardzo fajnie i szybko się czyta. Ja teraz czytam kryminał łódzkiej pisarki ((jestem z Łodzi ) Agnieszki Płoszaj - Czarodziejka. Niedawno zaczęłam ale czyta się OK -
Mi lekarka powiedziała przed usg, że jest mozliwość wykonania testu pappa, ale to jest nasz wybór czy go chcemy zrobić, ale jeżeli zobaczyłaby coś niepokojącego podczas badania to już pobranie krwi byłoby wskazane ... my stwierdziliśmy, że skoro w usg wszystko było ok to pappy robić nie będziemy... zobaczymy co mi lekarka powie na połówkowych.... póki co jestem spokojna, ale pewnie im blizej będzie 3.08 tym nerwy będą mnie ogarniać większe xD teraz jestem na etapie wyczekiwania pierwszych ruchów Małej bo bulgotanie i przelewanie czuję, ale nie jestem pewna czy to nie zawsze są moje jelita a jutro już zaczynamy 18 tydzień ...jejuu jak to leci
inka1985, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Mnie też lekarz mówił tylko o USG. Oczywiście ja wolałabym zrobić i to i to ale skoro mówił tylko o usg to już sama nie wiem...
-
nick nieaktualny
-
inka1985 wrote:Nie wiem, czy ktoraś z Was jest z Warszawy, ale ja polecam dr Makowskiego jeśli chodzi o usg prenatalne, w sumie to jeśli chodzi o jakiekolwiek usg też. On też interpretuje całość razem z PAPPA i ogolnie jest dobry w wykrywaniu wszelakich anomali
-
inka1985 wrote:Oba zaliczylam The Affair też jest niezły, jeśli ktoś nie oglądał to teraz zaczął się 4 sezon, więc jest co nadrobić Opowieść Podręcznej to miazga, ale trzeba miec silne nerwy dla mojej koleżanki w okresie starania sie o dziecko ten serial był nie do przebrnięcia... Ja tam się jaram i czekam na każdy odcinek z niecierpliwością
Obejrzałam 1 odcinek Affair i coś mnie nie wciągnęło. Ale jak mówisz że dobry to może dań szansę. Z babskich zobacz sobie pokojówki z Beverly hills. Coś w stylu gotowych na wszystko Tylko ja oglądałam przez neta bo na netflixie nie było
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Ja inko nie z Wawy ale bd robić w nOvum badania prenatalne.Musze sprawdzić kto tam je robi ale mysłe że mają odpowiednich lekarzy.
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Obejrzałam 1 odcinek Affair i coś mnie nie wciągnęło. Ale jak mówisz że dobry to może dań szansę. Z babskich zobacz sobie pokojówki z Beverly hills. Coś w stylu gotowych na wszystko Tylko ja oglądałam przez neta bo na netflixie nie było
-
Olciaaa wrote:Inka a widziałaś Czarne lustro i orange is the new black? Teraz też oglądam Opowieści podręcznej (przerażający serial ale jak włączę informację w TV to mam wrażenie, że w Polsce jest jeszcze gorzej).
A co do książek to podobnie jak Monika polecam kryminały Camilli Lackbert, bardzo fajnie i szybko się czyta. Ja teraz czytam kryminał łódzkiej pisarki ((jestem z Łodzi ) Agnieszki Płoszaj - Czarodziejka. Niedawno zaczęłam ale czyta się OK