X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymi prenatalnymi?Macie tylko USG?tzn test PAPP-A?U mnie w klinice jest to test złożony.Składa się z :
    1.Badania parametrów biochemicznych we krwii matki
    2.Badanie USG płodu.
    Krew oddaje sie min 4 dni wcześniej przed umówionym terminem Usg płodu.Lekarz mając ten wynik dokona kompletnej oceny.
    Też tak macie?

Kurcze,ja mam tylko usg. Pogadam z lekarzem czy z krwi też zaleca. Żałuję strasznie, że wcześniej tego nie ustalilam :(

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Kurcze,ja mam tylko usg. Pogadam z lekarzem czy z krwi też zaleca. Żałuję strasznie, że wcześniej tego nie ustalilam :(
    Moze u mnie w klinice tak tylko robią nie wiem.A kiedy masz?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Leniuchowanie całkiem nieźle :D ale powoli kończą mi się seriale na netflixie i na hbo, więc też będe musiała przerzucić się na książki ;) także jeśli macie do zarekomendowania jakąś dobrą powieść, tylko taką, żeby nie byla zbyt romantyczna, to chętnie :)

Inka a widziałaś Czarne lustro i orange is the new black? :-) Teraz też oglądam Opowieści podręcznej (przerażający serial ale jak włączę informację w TV to mam wrażenie, że w Polsce jest jeszcze gorzej).

A co do książek to podobnie jak Monika polecam kryminały Camilli Lackbert, bardzo fajnie i szybko się czyta. Ja teraz czytam kryminał łódzkiej pisarki ((jestem z Łodzi ;-)) Agnieszki Płoszaj - Czarodziejka. Niedawno zaczęłam ale czyta się OK :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymi prenatalnymi?Macie tylko USG?tzn test PAPP-A?U mnie w klinice jest to test złożony.Składa się z :
    1.Badania parametrów biochemicznych we krwii matki
    2.Badanie USG płodu.
    Krew oddaje sie min 4 dni wcześniej przed umówionym terminem Usg płodu.Lekarz mając ten wynik dokona kompletnej oceny.
    Też tak macie?
    Mnie też lekarz mówił tylko o USG. Oczywiście ja wolałabym zrobić i to i to ale skoro mówił tylko o usg to już sama nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [/QUOT
    19 lipca. A dziś miałam straszne sny. Dni po mi się że wyszło w jakichś badaniach że masz Fistaszek jest bardzo chory. Pół nocy nie spałam przez to.[/QUOTE]
    To tylko zły sen, zobaczysz wszystko będzie dobrze <3

Necia124 lubi tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Moze u mnie w klinice tak tylko robią nie wiem.A kiedy masz?

Ja mam 5 lipca, czyli będę mieć jeszcze czas w razie czego zrobić z krwi.

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Inka a widziałaś Czarne lustro i orange is the new black? :-) Teraz też oglądam Opowieści podręcznej (przerażający serial ale jak włączę informację w TV to mam wrażenie, że w Polsce jest jeszcze gorzej).

A co do książek to podobnie jak Monika polecam kryminały Camilli Lackbert, bardzo fajnie i szybko się czyta. Ja teraz czytam kryminał łódzkiej pisarki ((jestem z Łodzi ;-)) Agnieszki Płoszaj - Czarodziejka. Niedawno zaczęłam ale czyta się OK :-)
    Tak, widzialam <facepalm>, ponoć ma być nowy sezon Orange..., bo moja agencja robi im promo w PL, więc mam przecieki :P

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziała przed usg, że jest mozliwość wykonania testu pappa, ale to jest nasz wybór czy go chcemy zrobić, ale jeżeli zobaczyłaby coś niepokojącego podczas badania to już pobranie krwi byłoby wskazane ... my stwierdziliśmy, że skoro w usg wszystko było ok to pappy robić nie będziemy... zobaczymy co mi lekarka powie na połówkowych.... póki co jestem spokojna, ale pewnie im blizej będzie 3.08 tym nerwy będą mnie ogarniać większe xD teraz jestem na etapie wyczekiwania pierwszych ruchów Małej ;) bo bulgotanie i przelewanie czuję, ale nie jestem pewna czy to nie zawsze są moje jelita :D a jutro już zaczynamy 18 tydzień ...jejuu jak to leci ;)

inka1985, Paulaa25 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Mnie też lekarz mówił tylko o USG. Oczywiście ja wolałabym zrobić i to i to ale skoro mówił tylko o usg to już sama nie wiem...
    Oni zawsze mowią tylko o usg mam wrażenie, moja koleżanka jest trochę do przodu i tez tylko usg prenatalne lekarz zalecił a PAPPA z krwi to już wg własnego uznania. Ona akurat zrobiła. Ponoć jest tez tak, ze jak usg wyjdzie OK i nie ma żadnych wątpliwości to olewają krew. Aaa i wazne, zeby USG robił lekarz, któy ma certyfikat na prenatalne, bo ona biedna zrobiła w LuxMedzie i okazało się, że lekarz u którego była powiedział jej, że wszystko OK, ale w sumie to nie miał do tego uprawnień.......... MA SA KRA

• agaaa90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, prenatalne powinni robić lekarze z certyfikatem fmf ;) ich wykaz jest do sprawdzenia w necie ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy ktoraś z Was jest z Warszawy, ale ja polecam dr Makowskiego jeśli chodzi o usg prenatalne, w sumie to jeśli chodzi o jakiekolwiek usg też. On też interpretuje całość razem z PAPPA i ogolnie jest dobry w wykrywaniu wszelakich anomali :)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

19 lipca. A dziś miałam straszne sny. Dni po mi się że wyszło w jakichś badaniach że masz Fistaszek jest bardzo chory. Pół nocy nie spałam przez to.[/QUOTE]
    To tylko zły sen.Bedzie szystko dobrze zobaczysz!!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Nie wiem, czy ktoraś z Was jest z Warszawy, ale ja polecam dr Makowskiego jeśli chodzi o usg prenatalne, w sumie to jeśli chodzi o jakiekolwiek usg też. On też interpretuje całość razem z PAPPA i ogolnie jest dobry w wykrywaniu wszelakich anomali :)
    Ja inko nie z Wawy ale bd robić w nOvum badania prenatalne.Musze sprawdzić kto tam je robi ale mysłe że mają odpowiednich lekarzy.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Oba zaliczylam :D The Affair też jest niezły, jeśli ktoś nie oglądał to teraz zaczął się 4 sezon, więc jest co nadrobić ;) Opowieść Podręcznej to miazga, ale trzeba miec silne nerwy dla mojej koleżanki w okresie starania sie o dziecko ten serial był nie do przebrnięcia... Ja tam się jaram i czekam na każdy odcinek z niecierpliwością :D

Obejrzałam 1 odcinek Affair i coś mnie nie wciągnęło. Ale jak mówisz że dobry to może dań szansę. Z babskich zobacz sobie pokojówki z Beverly hills. Coś w stylu gotowych na wszystko :P Tylko ja oglądałam przez neta bo na netflixie nie było

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ja inko nie z Wawy ale bd robić w nOvum badania prenatalne.Musze sprawdzić kto tam je robi ale mysłe że mają odpowiednich lekarzy.
    A to napewno :) w każdym razie mi tego Makowskiego poleciło tyle osób, ze jakoś sama się zdecydowałam, że będe chodzić równolegle i do lekarza prowadzącego i do niego. A rodzic mi przyjdzie pewnie jeszcze u innego... bo zaden z nich porodów nie przyjmuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Obejrzałam 1 odcinek Affair i coś mnie nie wciągnęło. Ale jak mówisz że dobry to może dań szansę. Z babskich zobacz sobie pokojówki z Beverly hills. Coś w stylu gotowych na wszystko :P Tylko ja oglądałam przez neta bo na netflixie nie było
    The Affair jest specyficzny, mi się akurat podoba to, ze odcinki sa podzielone na dwie cześci i wydarzenia sa pokazane z punktu widzenia dwóch bohaterów, szczególnie ciekawe jak odcinek jest damsko-męski, wtedy widać jak my zupełnie inaczej widzimy świat ;) Ale fakt, ze jest to serial trochę psychologiczny, torche z wątkiem miłosnym a na pewnym etapie i kryminalnym, nei jest typowy napewno.

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    No dokładnie mam to samo. Kazał przyjść 29 na udsg prenatalne o nic o krwi nie mówił:(

ty0qs6r.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Orange od The New Black miazga (po pierwszym odcinku chciałam zrezygnować ale później się tak wyciągnęłam że masakra)

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio 3 dni z rzędu oglądałam dowmton abbey, ale dałam radę 6 sezonów obejrzeć :)
    Po egzaminie z filozofii biorę się za opowieści podręcznej sezon 2 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:10

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanie odnosbienprenatalnych. Sprawdzała w tym spisie certyfikatów FMF i mój ginekolog nie ma tego certyfikatu. Czy robić dodatkowo u takiego który ma? Jak to wygląda u Was?

ty0qs6r.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ