X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o płeć to wiedziałam,że mój mąż chciałby syba,ale najważniejsze zawsze było żeby w ogóle dziecko było. Ja też chciałam chlopca,bo faceci mają łatwiej w życiu :) na połówkowych najważniejsze jednak było jak lekarz pok kolei wymieniał,że wszystko jest prawidłowo i dziecko zdrowe :) ja od początku podświadomie czułam, że będzie chłopak :) teraz będę musiała uważać tylko żeby mi mamisynek nie wyrósł :)
    Też mamy jakaś wizję wychowania,dla mnie podstawa to bliskość i spędzanie z dzieckiem jak najwięcej czasu. Oczywiście życie zweryfikuje,ale ja po swoich siostrzencach widzę,że dzieciaki czasami doprowadzaja do szału,błędy na bank będę popełniać :) już nie mogę się doczekać jak zobaczę męża z synem, mój mąż jest bardzo posciagliwy w uczuciach,ale myślę,że oszaleje na punkcie małego :)

mbnotr8.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Jeśli chodzi o płeć to wiedziałam,że mój mąż chciałby syba,ale najważniejsze zawsze było żeby w ogóle dziecko było. Ja też chciałam chlopca,bo faceci mają łatwiej w życiu :) na połówkowych najważniejsze jednak było jak lekarz pok kolei wymieniał,że wszystko jest prawidłowo i dziecko zdrowe :) ja od początku podświadomie czułam, że będzie chłopak :) teraz będę musiała uważać tylko żeby mi mamisynek nie wyrósł :)
    Też mamy jakaś wizję wychowania,dla mnie podstawa to bliskość i spędzanie z dzieckiem jak najwięcej czasu. Oczywiście życie zweryfikuje,ale ja po swoich siostrzencach widzę,że dzieciaki czasami doprowadzaja do szału,błędy na bank będę popełniać :) już nie mogę się doczekać jak zobaczę męża z synem, mój mąż jest bardzo posciagliwy w uczuciach,ale myślę,że oszaleje na punkcie małego :)

Witaj morgana. Ostatnio mniej Cię troszkę. Jak się czujesz?

Napewno mąż oszaleje :) Swoje dziecko, to swoje i z pewnością tak będzie <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Zmieniając temat...na trochę bardziej wyprawkowy-pytanie do mam. Mianowicie jaki biustonosz do karmienia polecacie? Pomału zaczynam się rozglądać, a wiadomo cena też ma znaczenie. Z pierwszym dzieckiem miałam takie "no name", jako tako się sprawdzały, aczkolwiek szybko brzydkie się zrobiły. Teraz, rozglądając się za wyprawką wpadł mi z canpola i zastanawiam się czy będzie okey.

Ja właśnie pojęcia nie mam jaki biustonosz kupić. Bo skąd mam wiedzieć jaki rozmiar będę mieć po porodzie? Kupuje się taki jak teraz czy rozmiar większy? Myślałam, żeby kupić jakieś tańsze w 2 rozmiarach a potem zainwestować w coś fajniejszego.
    Ja to w ogóle mam problem dla siebie z zakupami. Nawet na żadna koszulę nie mogę się zdecydować bo nic mi się nie podoba :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek kupiłam takie bez fiszbin z 3 firm: canpol, alles mama i kappahl. Mi osobiście najbardziej pasował z kappahl bo był najbardziej elastyczny, a najmniej z canpol, ale pewnie dlatego, że nie trafiłam z rozmiarem. Biustonosz najlepiej kupić w ostatnich tygodniach ciąży, chociaż akurat u mnie zmniejszył się obwód... Teraz kupiłam już usztywniany z alles mama i jest zdecydowana różnica oczywiście na plus.
    W ogóle to w szkole rodzenia położna mówiła, że na początek najlepiej kupić taki miękki bez fiszbin żeby nic nie uciskal, a moja położna środowiskowa jak to zobaczyła, to powiedziała, że mam szybko kupić taki z fiszbinami, żeby nie mieć cyckow do ziemi po karmieniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:26

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ja na początek kupiłam takie bez fiszbin z 3 firm: canpol, alles mama i kappahl. Mi osobiście najbardziej pasował z kappahl bo był najbardziej elastyczny, a najmniej z canpol, ale pewnie dlatego, że nie trafiłam z rozmiarem. Biustonosz najlepiej kupić w ostatnich tygodniach ciąży, chociaż akurat u mnie zmniejszył się obwód... Teraz kupiłam już usztywniany z alles mama i jest zdecydowana różnica oczywiście na plus.
    W ogóle to w szkole rodzenia położna mówiła, że na początek najlepiej kupić taki miękki bez fiszbin żeby nic nie uciskal, a moja położna środowiskowa jak to zobaczyła, to powiedziała, że mam szybko kupić taki z fiszbinami, żeby nie mieć cyckow do ziemi po karmieniu :D

Dzięki Buko za podpowiedź. Narazie chyba zakupie dwa do szpitala, takie nieusztywniane. Chyba z tego canpola. Gdyby nie służyły, to nie będzie żalu wyrzucić, bo nie są drogie. A potem mogę się rozejrzeć za innym, ew. wezmę pod uwagę firmy które wymieniłaś.

Ja akurat z rozmiarem nie powinnam mieć większego problemu. Teraz noszę duże A lub B, zależy od firmy wiec myśle ze B nieusztywniony bedzie ok. Ponadto nie lubię, gdy mnie coś uciska, wiec pod biustem biorę 80. Normalnie noszę 65-75 (dobrane przez brafitierkę), ale wtedy czuję ze mnie uciskają i takie biustonosze noszę tylko na wyjścia. Tak wiec z tym biustonoszem to bedzie chyba taki "ryzyk kwizyk", trudno.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja właśnie pojęcia nie mam jaki biustonosz kupić. Bo skąd mam wiedzieć jaki rozmiar będę mieć po porodzie? Kupuje się taki jak teraz czy rozmiar większy? Myślałam, żeby kupić jakieś tańsze w 2 rozmiarach a potem zainwestować w coś fajniejszego.
    Ja to w ogóle mam problem dla siebie z zakupami. Nawet na żadna koszulę nie mogę się zdecydować bo nic mi się nie podoba :-P

A na stronie szykowna mama patrzyłaś? Są dosyć ładne :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    A na stronie szykowna mama patrzyłaś? Są dosyć ładne :)

Zamówiłam właśnie z tej strony i niestety, żadna nie pasowała i musiałam odesłać. Takie jakieś długie mi się wydawały i źle leżały, no ewidentnie nie dla mnie ;-) Ale wzory mają ładne, tu się zgadzam :-)

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Zamówiłam właśnie z tej strony i niestety, żadna nie pasowała i musiałam odesłać. Takie jakieś długie mi się wydawały i źle leżały, no ewidentnie nie dla mnie ;-) Ale wzory mają ładne, tu się zgadzam :-)

Żartujesz? Dobrze wiedzieć, bo chciałam zamawiać. Tez nie chcę długich.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam ze strony slodkisen.com.pl ale mi służyły tylko w szpitalu i parę dni po porodzie, bo nie lubię koszul nocnych i szybko powrocilam do swoich piżam, więc aż tak się nie skupialam na nich.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam na poczatek dwa najzwyklejsze, miekkie i bez fiszbinow, jeden z Rossmanna, a drugi naturanah... kupowalam tajie, zeby mi pasowaly z minimalnym luzem, bo mi piersi w ciazy ani milimetra nie urosly... no i pozniej tez nie... (za to mojej kuzynce po porodzie skoczyly dwa rozmiary w gore)... jak juz nawal przyszedl i odszedl, kupilam miekkie, ale z fiszbinami (usztywniane miseczki dodatkowo nie byly dla mnie wygodne podczas karmienia)... mam biustonosze Gorsenia i Nipplex i goraco polecam! Przed ciaza i w ciazy rowniez od nich kupowalam

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszuli ja nie kupowalam wcale, bo w koszulach nie spie, nie lubie koszul, wiec i tak bym z nich nie skorzystala... do szpitala kupilam jedna pizame do karmienia, wiecej takowych nie kupowalam bi srednio wygidne to dla mnie bylo, wolalam z nocy podniesc bluzke, no ale do szpitala na noc sie sprawdzila... w dzien chodzilam w legginsach/dresach i koszulkach do karmienia

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z biustonoszami, bo w I trymestrze piersi bardzo mi rosły, dwa razy juz kupowalam wieksze biustonosze... pierwszy raz kupilam porzadniejsze i droższe, ale szybko zaczely mnie uciskac. Liczę, ze później do nich wrócę. Teraz kupilam w H&M dwa bawełniane bez fiszbin do karmienia i chodzę w nich na co dzień, dobrze trzymają i sa wygodne 80F. Kupilam tez jeden usztywniany do karmienia - na wyjscia, ale nie jest wygodny. Jak narazie poersi przystopowaly i już nie rosną, mam nadzieję że po porodzie większe się nie zrobią, juz teraz mam problem znaleźć ładny biustonosz.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa ja zaczynalam ciaze z rozmiarem 80F wiec wiwm o czym mowisz ;) no i cala ciaze modlilam sie, zeby nie rosly wiecej, bo jak przed ciaza mialam 80F to balam sie co bedzie jak zaczna rosnac i gdzie ja takie namioty kupie

Figa88 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Żartujesz? Dobrze wiedzieć, bo chciałam zamawiać. Tez nie chcę długich.

Na zdjęciu tak nie wyglądały i myślałam, że są przed kolano. Mam 168 cm wzrostu.
    A jak przymierzyłam to każda za kolano sięgało i czułam się w nich fatalnie.
    Poza tym ja mam dosyć szerokie biodra a biust nie za duży, taki typowy 75B i jak pasowały w biodrach to górą były za duże.
    Przymierzałam 4, które zamówiłam, do tego w sklepie stacjonarnym dla mam znalazłam też te koszule u siebie i przymierzałam inne rozmiary i każda mi nie pasowała. Albo ja jestem jakaś wybredna albo ich koszule są ewidentnie nie dla mnie ;-)

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę i przeglądam biustonosze ;) mam zamiar zamowic coś ze strony rafjolka.pl czy ktoś kupował tam cos? Ja mam piersi bardzo bardzo małe i nie urosły w ciąży nic. Zmienił się jedynie obwód pod biustem na większy ;( dlatego pewno zamówię 85b tylko że ja wolę te delikatnie usztywnione bo w tych zwykłych mam problem żeby je wypełnić ;)

Cierpliwa ja się właśnie zastanawiam nad piżama do karmienia bo nie znoszę koszul.uslisz że do szpitala może zabrać piżamę a nie koszule?

ty0qs6r.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Na zdjęciu tak nie wyglądały i myślałam, że są przed kolano. Mam 168 cm wzrostu.
    A jak przymierzyłam to każda za kolano sięgało i czułam się w nich fatalnie.
    Poza tym ja mam dosyć szerokie biodra a biust nie za duży, taki typowy 75B i jak pasowały w biodrach to górą były za duże.
    Przymierzałam 4, które zamówiłam, do tego w sklepie stacjonarnym dla mam znalazłam też te koszule u siebie i przymierzałam inne rozmiary i każda mi nie pasowała. Albo ja jestem jakaś wybredna albo ich koszule są ewidentnie nie dla mnie ;-)

Zamówiłam z tego sklepu co Buko poleciła, zobaczymy jakie przyjdą. No niestety tak jest, że koszule nocne do ładnych nie należą...Ja mam 164 i liczę, że będą przed kolano, albo chociaż do kolan ;)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Zamówiłam z tego sklepu co Buko poleciła, zobaczymy jakie przyjdą. No niestety tak jest, że koszule nocne do ładnych nie należą...Ja mam 164 i liczę, że będą przed kolano, albo chociaż do kolan ;)
    Ja tez mam.problem z koszulami, ale w drugą stronę :) mam 180 i zawsze modlę się, żeby tyłek zakrywaly i sięgały nad kolano a nie krócej.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Figa ja zaczynalam ciaze z rozmiarem 80F wiec wiwm o czym mowisz ;) no i cala ciaze modlilam sie, zeby nie rosly wiecej, bo jak przed ciaza mialam 80F to balam sie co bedzie jak zaczna rosnac i gdzie ja takie namioty kupie
    To muszę sobie obczaic te sklepy, o których pisałaś :)

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:

To daj znać jak przyjdą. Może też zamówię :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzlaam swoją koszule i rozmiar m jest u mnie przed kolano, a mam 158 cm wzrostu.
    W Polsce standardem, jeśli nie wymogiem są w szpitalu koszule zamiast piżam.
    A odnośnie piżam do karmienia, to ja karmie w zwykłych, które miałam przed ciąża. Robię tak jak cierpliwa czyli po prostu podnosze bluzkę do góry.

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ