Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Paula super wiesci!
    Zaczyna sie dziac!

Czeko ja mialam ktg od 28tc co dwa tygodnie ;)

Własnie...u nas to chyba późno robią to ktg. Ja pierwsze miałam w 38tyg.

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dzizas.. To mega szybko :)

My mamy jutro wizyte u lekarza prowadzącego i tak się zastanawiam czy poruszyć już temat porodu czy jeszcze za wcześnie:D

Zapytać możesz, zobaczysz co Ci powie.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Super :) szybko Ktg się zaczyna robić :) I co ile będziesz miała?

Kochana raz w tygodniu osłuchanie pulsu robi położna na szkole i raz w tygodniu ktg.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas względnie sytuacja opanowana. Biorę 3x1 tabletki na obniżenie ciśnienia i jest ono teraz na poziomie 120/70. Skurcze które wczoraj pisały się na KTG dość regularnie (ja ich kompletnie nie czułam) też się wyciszyły. Piszą się jakieś pojedyncze w różnych odstępach czasowych. Opuchlizna zeszła k podejrzewam że te 4.5 kg które przytyłam w dwa dni to efekt zbierania się wody (wczoraj chyba ja wysikalam bo byłam z milion razy w WC). Szyjka zbadana i jest zamknięta i dluga. Mały (a właściwie duży) waży 2900 więc będzie chyba dużym dzieckiem. Łożysko się nie odkleja.knjsem są erytrocyty w moczu. Jutro mam powtórzyć właśnie mocz rano. Wlaściwie mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza bo nie wiem po co ja tu zajmuje miejsce (dziewczyny po porodach nie mieszczą się już na dole na salach poporodowych i wysyłają je do nas do góry).

ty0qs6r.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane.

Mam pytanie głównie do tych kobietek które są w ciąży z bliźniakami. Jak wygląda wasza częstotliwość wizyt u ginekologa?

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Uwaga uwaga: uznaliśmy ojcostwo w USC :D Normalnie szok :D Ja, baba z hormonami, poryczałam się ze wzruszenia... Dramat :D Wyobraźcie sobie USC- wystrój głęboki PRL... I ja, potwierdzająca, że ojcem biologicznym jest mój narzeczony, cała we łzach....

A z innej beczki to zapytałam lekarza o szyjkę. I zmierzył mi usg dopochwowym, wszystko wytłumaczył i tam wyszło coś ponad 4 cm :) Więc super :) Bada mnie zawsze ginekologicznie, więc mówi, że nie widzi nic niepokojącego.

Weszły, za to, jakieś nowe przepisy i musiał mnie zapytać czy nie mam depresji.. hmm.

Zapytałam o poród i mówi, że jak nie ma przeciwwskazań to lepiej naturalnie ale to dopiero się okazuje pod koniec ciąży :)

Dostałam skierowanie na cukier po obciążeniu. FUJ :D Ale mówi, że albo cytryna (jak pielęgniarki nie pozwolą to wkropić cytrynę, żeby nie widziały) albo glukoza cytrynowa i dam radę :D

Mamy zamiar w przyszłą sobotę pojechać pooglądać wózki, życzę nam powodzenia :D

I na koniec pragnę się pochwalić, że pokój naszego synka już pomalowany :) <3 Dzisiaj będzie położona podłoga i zaczynamy kompletować meble i dodatki :) Lalalalala <3

83xxx, Veri, Paulaa25, Ciasteczko777, akilegna♥, MagNolia55, Farelka lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Hej. U nas względnie sytuacja opanowana. Biorę 3x1 tabletki na obniżenie ciśnienia i jest ono teraz na poziomie 120/70. Skurcze które wczoraj pisały się na KTG dość regularnie (ja ich kompletnie nie czułam) też się wyciszyły. Piszą się jakieś pojedyncze w różnych odstępach czasowych. Opuchlizna zeszła k podejrzewam że te 4.5 kg które przytyłam w dwa dni to efekt zbierania się wody (wczoraj chyba ja wysikalam bo byłam z milion razy w WC). Szyjka zbadana i jest zamknięta i dluga. Mały (a właściwie duży) waży 2900 więc będzie chyba dużym dzieckiem. Łożysko się nie odkleja.knjsem są erytrocyty w moczu. Jutro mam powtórzyć właśnie mocz rano. Wlaściwie mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza bo nie wiem po co ja tu zajmuje miejsce (dziewczyny po porodach nie mieszczą się już na dole na salach poporodowych i wysyłają je do nas do góry).
    Necia, jak dobrze, że sytuacja opanowana. Uff!

Trzymam kciuki, żeby jeszcze mocz wyszedł w porządku.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie gratuluje uznania ojcostwa :)
    Pamiętam jak w sierpniu brałam ślub w USC,niesamowite przeżycie mając świadomość że ślubujemy sobie we troje ;)

Lubie teraz od 1.01 chyba zmienili jakoś prawo i mają bardziej zajmować sie matkami w ciąży i po ciąży jeśli chodzi o depresje.ale chyba też mają już nie wywoływać porodów w 41 tygodniu,i ograniczyć do minimum cesarki.

my też już mamy gotowy kącik dla Adasia,wszystko czeka,ale po paru straszakach w zeszłym tygodniu cisza totalna,tylko twardnienie brzucha ale to już mam od 2 miesięcy.czasami myślę że nigdy nie urodzę :(

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie_czekoladę - to super :) byle do przodu :) a dlaczego narzeczony musiał uznawać ojcostwo?

a mnie dziś w tesco przepuścili nawet w kolejce - szkoda tylko, że przepuścił mnie mój tata - haha, który dla bezpieczeństwa (ślisko) poszedł ze mną do sklepu :D Kochana rodzinka :)

mbnotr8.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana nie będąc małżeństwem partner musi uznać dziecko inaczej nie będzie figurował jako ojciec z tego co kojarzę.
    to w całej ciąży w kolejce przepuścili mnie 3 razy :) ale często ekspedientki mówią żeby samej sie pchać przed kolejkę bo one nie widzą że w ciąży bo kurtka zasłania .

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Lubie gratuluje uznania ojcostwa :)
    Pamiętam jak w sierpniu brałam ślub w USC,niesamowite przeżycie mając świadomość że ślubujemy sobie we troje ;)

Lubie teraz od 1.01 chyba zmienili jakoś prawo i mają bardziej zajmować sie matkami w ciąży i po ciąży jeśli chodzi o depresje.ale chyba też mają już nie wywoływać porodów w 41 tygodniu,i ograniczyć do minimum cesarki.

my też już mamy gotowy kącik dla Adasia,wszystko czeka,ale po paru straszakach w zeszłym tygodniu cisza totalna,tylko twardnienie brzucha ale to już mam od 2 miesięcy.czasami myślę że nigdy nie urodzę :(

Dziękujemy :) To takie niby nic a jednak emocje :) I spełnienie marzeń :) <3

Tak, właśnie, chodzi o te cesarki, tak nam tłumaczył.. o wywoływaniach nic nie mówił.. ale to będą czekać do 42 tc z wywoływaniem?

A na ktg Wam się piszą skurcze? Co mówi lekarz?
    morganaa wrote:
    Lubie_czekoladę - to super :) byle do przodu :) a dlaczego narzeczony musiał uznawać ojcostwo?

a mnie dziś w tesco przepuścili nawet w kolejce - szkoda tylko, że przepuścił mnie mój tata - haha, który dla bezpieczeństwa (ślisko) poszedł ze mną do sklepu :D Kochana rodzinka :)

Musieliśmy uznać i potwierdzić ojcostwo, ponieważ nie jesteśmy małżeństwem. Nazwisko również musieliśmy podać dla maluszka, jakie będzie nosił. Zrobiliśmy to przed porodem, żebym później nie musiała latać i załatwiać. Dzięki temu mój narzeczony pójdzie sobie zarejestrować i zameldować Małego po porodzie i będzie mógł wszystko załatwić sam :)

Hahahah kochany tata <3 :D Już myślałam, ze obcy Cię przepuścili.. Chyba bym wstała i zaczęła klaskać :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada - to fajnie, żeście wszystko załatwili i tata jest tatą :D

jeśli chodzi o przepuszczanie w kolejkach to problemem nie są ekspedientki (rozumiem, że nie widzą czasami), ale ludzie - poproś o przepuszczenie i ten wzrok :) ja generalnie sama z przywileju to skorzystałam raz w laboratorium, ale to długa kolejka była (żeby było zabawniej to nagle zrobiły się dwie kolejki - zwykła i ciężarnych, ale ludzie wyrozumiali - starsi panowie), a tak nie było potrzeby. Najlepiej w hipermarkecie - kolejka do kasy pierwszeństwa długa, ludzie widzą, że w ciąży bo brzuch bardzo widoczny, ale każdy w kolejce udaje, że mnie nie ma. Na szczęście byłam z mężem, to się nie dopominałam o pierszeństwo, tylko poszłam za kasy, siedziałam i czekałam na niego :) takie mamy niestety społeczeństwo :(
    ale to co mnie uderzyło - w II dzień świąt byliśmy w Kościele, a że zawsze na ostatnią chwilę idziemy to z miejscem ciężko - staliśmy z tyłu i była tam taka ławka na uboczu, gdzie siedziłay dwie młode parki (góra liceum) i sobie gruchali, za rączkę, ja stoję, żaden z chłopaków nawet nie wstał, a te ich panny szczęśliwe, że je przez godzinę za rączkę trzymają, zamiast się zastanowić, jaki ich facet ma szacunek do kobiet skoro ciężarna stoi a oni młode byczki siedzą, bo muszą za rączkę trzymać :) to mnie chyba najbardziej uderzyło jeśli chodzi o ustępowanie miejsca ciężarnym.

mbnotr8.png

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, jak załatwiłaś tę położną do domu?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Czekolada - to fajnie, żeście wszystko załatwili i tata jest tatą :D

jeśli chodzi o przepuszczanie w kolejkach to problemem nie są ekspedientki (rozumiem, że nie widzą czasami), ale ludzie - poproś o przepuszczenie i ten wzrok :) ja generalnie sama z przywileju to skorzystałam raz w laboratorium, ale to długa kolejka była (żeby było zabawniej to nagle zrobiły się dwie kolejki - zwykła i ciężarnych, ale ludzie wyrozumiali - starsi panowie), a tak nie było potrzeby. Najlepiej w hipermarkecie - kolejka do kasy pierwszeństwa długa, ludzie widzą, że w ciąży bo brzuch bardzo widoczny, ale każdy w kolejce udaje, że mnie nie ma. Na szczęście byłam z mężem, to się nie dopominałam o pierszeństwo, tylko poszłam za kasy, siedziałam i czekałam na niego :) takie mamy niestety społeczeństwo :(
    ale to co mnie uderzyło - w II dzień świąt byliśmy w Kościele, a że zawsze na ostatnią chwilę idziemy to z miejscem ciężko - staliśmy z tyłu i była tam taka ławka na uboczu, gdzie siedziłay dwie młode parki (góra liceum) i sobie gruchali, za rączkę, ja stoję, żaden z chłopaków nawet nie wstał, a te ich panny szczęśliwe, że je przez godzinę za rączkę trzymają, zamiast się zastanowić, jaki ich facet ma szacunek do kobiet skoro ciężarna stoi a oni młode byczki siedzą, bo muszą za rączkę trzymać :) to mnie chyba najbardziej uderzyło jeśli chodzi o ustępowanie miejsca ciężarnym.
    Dokładnie... Ludzie są okropni.. Jak młodzi, tacy właśnie licealiśmy mogą po prostu nie rozumieć sytuacji (tak mi się wydaje..) to tacy ludzie już dorośli.. No wstyd..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz w Rossmannie zostałam poproszona do kasy bez kolejki a raz w IKEA podeszłam do kasy i państwo, którzy akurat mieli być obsługiwani sami powiedzieli, że w ciąży mam wejść przed nimi.

W pozostałych sklepach nikt nic nie widzi, z Lidla zdarzyło mi się wyjść kilka razy jak robiłam zakupy z mężem bo nie byłam w stanie wystać. W innym sklepie jak otwierali przede mną drugą kasę to jakiś facet przyspieszył kroku i mnie wyprzedził, żeby jego pierwszego obsłużyli. No i jeszcze akcja w autobusie, kiedy to pani lat ok.60 miała pretensję, że jej miejsca nie ustąpiłam...
    W laboratorium czy a aptece w kolejce nikt mnie nie przepuścił. Ludzie udają, że nie widzą.

Ostatnio mój mąż był na zakupach i przepuścił kobietę w ciąży. Mówił, że pozostali ludzie w kolejce marudzili. Ja nie wiem skąd takie zachowanie u ludzi.

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię Czekoladę to bardzo ważny dzień dla Was dzisiaj :-) Gratulacje dla Was :-)

U nas w ten weekend wreszcie mąż poskręca do końca szafy i zaczynam rozpakowywanie wyprawki :-D Pamiętam jak się cieszyłam jak mąż z tatą ściany pomalował. Niby niewiele a codziennie wchodziłam do pokoju, żeby go podziwiać :-)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie raz na siłę wręcz jedna dziewczyna młoda, że mam przed nią kupić bilet choć była tylko ona i ja, a kupno biletu trwa minutę, ciąża była widoczna, ale jeszcze niezbyt zaawansowana więc to nie był problem poczekać żaden, a ta wręcz na mnie "wymusiła" pierwszeństwo i mi mówi, że jak ona będzie w ciąży to by chciała żeby ją ludzie przepuszczali, więc też przepuszcza :)
    a w środkach komunikacji nawet jak ciąża nie była widoczna, to gdzieś miałam wzrok innych ludzi, że siedzę młoda a oni stoją, najwazniejsze było bezpieczeństwo dziecka - raz jedna babka marudziła głośno, żebym słyszała (siedziałam na miejscu przeznaczonym w autobusach dla niepełnosprawnych i kobiet w ciąży własnie), ale nie bezpośrednio do mnie, że siedzę a starszy pan wszedł i jak był mój przystanek to stanęłam obok niej i po brzuchu się dość chamsko pogłaskałam, który jednak pod sukienką był już widoczny :D tyle mojego, bo widać było, że jej się głupio zrobiło, ale przepraszam nie usłyszałam :)
    zawsze łatwo oceniać :(

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Lubię Czekoladę to bardzo ważny dzień dla Was dzisiaj :-) Gratulacje dla Was :-)

U nas w ten weekend wreszcie mąż poskręca do końca szafy i zaczynam rozpakowywanie wyprawki :-D Pamiętam jak się cieszyłam jak mąż z tatą ściany pomalował. Niby niewiele a codziennie wchodziłam do pokoju, żeby go podziwiać :-)

my dziś skręcamy łóżeczko - mąż po pracy odbiera razem z materacykiem i fotelikiem :) walizka spakowana do szpitala :) kurcze takie podekscytowanie, że już niedługo poznamy nam Skarb :)
    wózek póki co zaginął w akcji :) śmieję się, że tak na prawdę to mąż go odmówił bo mu się nie podoba za bardzo :)

mbnotr8.png
  • Evitaz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Cześć Kochane.

Mam pytanie głównie do tych kobietek które są w ciąży z bliźniakami. Jak wygląda wasza częstotliwość wizyt u ginekologa?
    Ja co 3 tyg ale to 10 tydz dopiero

Farelka lubi tę wiadomość

uwo9skjoogetrb32.png
    Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie na pierwsze ktg mamy sie zgłosić dopiero w dniu terminu, lekarz uznał że raczej nie przenoszę i tego sie trzymam, choć stresuje mnie troche odliczanie dni do terminu :)
    W sumie to nie mówili w którym tygodniu będą wywoływać tylko że 41 tydzień to jeszcze za wczesnie. Gdzieś w necie może jest dokladniej podane bo ja słyszałam o tym w tv.
    Zizu ja też chodze do pokoju Adasia i napatrzec sie nie mogę. Moge tak siedzieć i godzine i patrzeć na łóżeczko, zabawki :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ