Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
inka2707 wrote:Hej dziewczyny, przez całą noc bolały mnie plecy, rano wypadł czop i odeszło trochę wód. Pojechałam do szpitala i już mnie zostawili, ale cc będzie najprawdopodobniej jutro. Mam rozwarcie i na ktg wyszły małe skurcze, ale chcą chyba poczekać aż się bardziej rozkręci. Trzymajcie kciuki
-
Magnolia ja bylam w 31tc na weselu swiadkowa, wiwc dlugo przebieralam w sukienach... zawsse wybieralam podobne kroja jak przedstawilas, a w ciazy wygladalam w takich mega zle... jakbym byla dwa razy wieksza niz faktycznie bylam... najlepiej wygladalam w olowkowej sukience, gdzie przed ciaza unikalam takich modeli...
Mialam dokladnie taka
Miesiac wczesniej bylam na chrzcinach i kupilam sukienke z h&m wlasnie odcieta pod biustem... jak patrze na fotki, to wygladalam w niej dwa razu grubiej i jakbym byla juz na koncowce ciazy, mimo, ze mialam wtedy mniejszy brzuszek...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
MagNolia55 wrote:Czyli podobnie u nas wagowo.
Twój mały faktycznie może być duży, ale też nie musi, bo może czasem przystopować. Także Figa zobaczymymam nadzieję, że przystopuja trochę żeby łatwo było rodzić
-
Cccierpliwa wrote:Magnolia ja bylam w 31tc na weselu swiadkowa, wiwc dlugo przebieralam w sukienach... zawsse wybieralam podobne kroja jak przedstawilas, a w ciazy wygladalam w takich mega zle... jakbym byla dwa razy wieksza niz faktycznie bylam... najlepiej wygladalam w olowkowej sukience, gdzie przed ciaza unikalam takich modeli...
Mialam dokladnie taka
Miesiac wczesniej bylam na chrzcinach i kupilam sukienke z h&m wlasnie odcieta pod biustem... jak patrze na fotki, to wygladalam w niej dwa razu grubiej i jakbym byla juz na koncowce ciazy, mimo, ze mialam wtedy mniejszy brzuszek...
Kurcze...najlepiej byloby przymierzyć, ale nie mam na codzień dostępu do tych sklepów...Hmm...tak myślę czy w ołówkowej będę dobrze się czuła...bo mój brzuszek to bardziej taka piłeczka i trochę okalająca boczki, wiec nie wiem czy nie lepiej właśnie odciętą pod biustem.
W sumie w reReserved jest taka tradycyjna i też myślę nad nià
https://www.reserved.com/pl/pl/st285-99x/lace-dress?utm_source=criteo&utm_medium=cps&utm_campaign=Ecom_PL_RE_Criteo_Retargeting_REM
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 17:01
-
Magnolia ja sie zawsze w olowkowych zle czulam wlasnie dlateho, ze zawsze mialam tluszczyk i boczki... a w ciazy mialam wlasni troszke boczkow ale glownie pilke do przodu i w takiej czulam sie jak milion dolcow, gdzie w takich fasonach odcietych pod biustem (przed ciaza tylko takie wybieralam) jak wieloryb
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Magnolia ja sie zawsze w olowkowych zle czulam wlasnie dlateho, ze zawsze mialam tluszczyk i boczki... a w ciazy mialam wlasni troszke boczkow ale glownie pilke do przodu i w takiej czulam sie jak milion dolcow, gdzie w takich fasonach odcietych pod biustem (przed ciaza tylko takie wybieralam) jak wieloryb
Dlatego najlepiej byłoby przymierzyć i porównać, z oceną kogoś z boku
No nic, zobaczę co da się zrobić. -
nick nieaktualnyInka - mocne kciuki!!!
Magnolia - ale duży Maluszekgratuluje udanej wizyty
mój na połówkowych też nie chciał pokazać i guzik z 3D
Była dziś położna na pierwszych zajęciach u mnie w domupozytywne wrażenie - zbadała nas (maluszka detektorem), zebrała wywiad i ustaliliśmy plan. Co fajne - jednak łatwiej zadawać krępujące intymne pytania w 4 oczy
Zajęcia normalnie jak w szkole (nawet ćwiczenia).. zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 17:20
-
Ciasteczko777 wrote:Inka - mocne kciuki!!!
Magnolia - ale duży Maluszekgratuluje udanej wizyty
mój na połówkowych też nie chciał pokazać i guzik z 3D
Była dziś położna na pierwszych zajęciach u mnie w domupozytywne wrażenie - zbadała nas (maluszka detektorem), zebrała wywiad i ustaliliśmy plan. Co fajne - jednak łatwiej zadawać krępujące intymne pytania w 4 oczy
Zajęcia normalnie jak w szkole (nawet ćwiczenia).. zobaczymy
No widziszCzyli zadowolona jesteś?
Je jednak też wolę spotkania w 4 oczy
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:A ja melduję się po wczorajszym, już ostatnim usg prenatalnym. Wszystko dobrze. Synek wazy juz ok. 1600g :o i z pomiarów wychodzi na 31 tydzien. Takze szok, bo w ciagu 3 tygodni podwoił swoją wagę
A ja się dziwię, dlaczego mi tak ciężko
Szkoda tylko, że nie dało rady zrobić usg 3d. Niestety cały czas zasłaniał buźkę rączkami, wstydzioszek.ciekawe ile będzie miał przy porodzie
-
My już po wizycie
Malutka waży 2700g i wszystko u niej okey
Leży sobie bardzo niziutko ale na tym etapie to już tak może być.Kolejna wizyta w 38 tyg.a za tydzień pierwsze ktg.
Necia co u was???Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 18:27
Zizu87, 83xxx, Ciasteczko777, MagNolia55, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper Paula
gratuluje !
Ale kochane leci - Wy juz lada dzień praktycznie i będziecie tulić Wasze Maleństwa
Magnolia tak- bardzo fajne te indyw spotkania - czuje komfort i nie wstydzę sie
No i ona „wykłada” też pode mnie, zna mój stan zdrowia itp więc zupełnie inna rozmowa - super ze zebrała dokładnie wywiad medyczny (spisując nawet wyniki krwi itp). Plus bada mi ciśnienie i detektor tętna
Mało przecież kto wie, że faktycznie można wziąć położną na nfz do domu.Paulaa25, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
83xxx wrote:Magnolia - mnie osobiście podoba się ta pierwsza sukienka (bordowa)
Ale rzeczywiście lepiej przymierzyć i wtedy zdecydować. MOżesz nam przesyłać fotki z przymierzalni
Gratuluję dobrych wieści. Synek będzie duży chłopak
Haha, dobre ciotki widzę poratują w potrzebie:*
-
Lubię_czekoladę wrote:Magnolia, rośnie Maluszek
ciekawe ile będzie miał przy porodzie
Tez jestem ciekawa
Córka w 38tyg. urodziła się dokładnie z waga 3380g i była klopsikiem (budowa ciała), a jak porównuję wagi z usg, to mały średnio jest 200g do przodu na tym etapie, wiec moze być ciut większy...albo i niejak przystopuje
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:My już po wizycie
Leży sobie bardzo niziutko ale na tym etapie to już tak może być.Kolejna wizyta w 38 tyg.a za tydzień pierwsze ktg.
Necia co u was???
Rośnie księżniczkaJeszcze trochę i będzie z Wami
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:My już po wizycie
Necia co u was???szybko Ktg się zaczyna robić
I co ile będziesz miała?
-
Paula super wiesci!
Zaczyna sie dziac!
Czeko ja mialam ktg od 28tc co dwa tygodniePaulaa25 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Paula super wiesci!
Zaczyna sie dziac!
Czeko ja mialam ktg od 28tc co dwa tygodnie
My mamy jutro wizyte u lekarza prowadzącego i tak się zastanawiam czy poruszyć już temat porodu czy jeszcze za wcześnie:D