Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To całe szykowanie, meblowanie i dekorowanie jest takie super :) Widzę, że wszystkie się cieszymy tym jednakowo :) <3

Rubi, to ja trzymam mocno kciuki, bo jak nie przenosisz to znaczy, że to lada moment. Dawaj znać jak sytuacja :)

Ja właśnie umówiłam szkołę rodzenia. Jest na NFZ. Startujemy z początkiem Lutego.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację czekoladko :)
    Ja też muszę się udać do USC tę sprawę załatwić.Słyszałam, że można to zrobić przez internet ... ale jeszcze nie gmerałam za tym w sieci.Dostaliście jakiś papier ?

Necia dobrze, że sytuacja opanowana, bardzo się cieszę!

Co do pierwszeństwa to dla mnie też jest to jakaś porażka, ludzie udają, że nie widzą.Ja na zakupy nie chodzę już sama właśnie dlatego by zawsze móc wyjść z kolejki, usiąść gdzieś z boku.Wczoraj pierwszy raz wymusiłam pierwszeństwo w aptece... w jednej tłum wiec pojechaliśmy do drugiej gdzie też był tłum , poszłam zapytać tylko czy maja prenatal duo i myślałam ze narzeczony stanie jak ja bez kolejki upewnię się że jest.Nikt nie miał problemu z kolejki bym tylko zapytała, po czym przy okienku jak upewniłam się że jest i chciałam już podziękować pani z kolejki kiwneła do mnie bym kupowała :) także to tak pierwszy raz...haha W Lidlu w Kauflandzie w Biedronce w Tesco nigdy nikt nic nie widział i nie wiedział.Mimo iż brzuch na widoczny bo kurtka zawsze rozpięta w sklepach....
    Też wam tak gorąco?Ja czesto budzę sie w nocy upocona nigdy tak nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:22

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi też jest strasznie ciepło - śpię odkryta a mąż co chwilę mnie przykrywa, generalnie ja nie lubię jak jest za ciepło, ale jeszcze tak nie miałam żeby odkryta spać, a kaloryfer w sypialni zakręcony i okno niedomknięte. Pamiętam, że na początku ciąży to miałam lodowate ręce i nogi a teraz gorąca dziewczyna ze mnie :)

Paulaa25 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno dam znać. Mąż sie śmieje że jak to jest że jak tylko któraś zaczyna rodzić albo jak tylko urodzi odrazu o tym pisze. I pyta czy ja też z porodówki bede do was pisać. A to chyba jasne przecież tak bardzo czekamy na każde nasze forumowe dzieciątko :)

aziledo lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że czekamy, przez ten czas zdążyłyśmy się myślę zżyć i teraz każda czeka na wieści, tym bardziej, że forum to nieocenione wsparcie w trudnych chwilach i fajne miejsce do wymiany doświadczeń :)
    mój mąż jak siedzę i piszę to się tylko pyta czy do dziewczyn :)
    leci ten czas strasznie - pewnie każda z Was pamięta jak się czekało na wynik po transferze, na różowej stronie to też był zawsze czas wielkiego oczekiwania czy już są wyniki każdej kolejnej dziewczyny, a teraz to samo robimy na fioletowej :)
    a ja ostatnio sobie uświadomiłam dlaczego imię Karol tak bardzo zapadło mi w pamięci i tak bardzo chciałam dać tak dziecku na imię - spojrzałam na receptę męża i lekarz który 5 lat temu uratował mu życie ma tak na imię - może zadziałała podświadomość, nie wiem :)

Lubię_czekoladę, Rubi27, Ciasteczko777, klamka, MagNolia55 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Paula mi też jest strasznie ciepło - śpię odkryta a mąż co chwilę mnie przykrywa, generalnie ja nie lubię jak jest za ciepło, ale jeszcze tak nie miałam żeby odkryta spać, a kaloryfer w sypialni zakręcony i okno niedomknięte. Pamiętam, że na początku ciąży to miałam lodowate ręce i nogi a teraz gorąca dziewczyna ze mnie :)
    No to ja mam to samo! Kalortfer zakręcony tylko ze ja zawsze lubiłam otulać sie po szyję i staram się usypiać odkryta częsciowo a budzę sie przykryta i nieraz mokra...a tak to byłam straszny zmarźluch, spałam w skarpetkach itp. Teraz wkładam ale zaraz ściągam :)

Moj narzeczony Karol dobry chłopak, rodzinny i zawsze pomocny, mało wylewny co prawda ale nie liczą sie słowa tylko czyny! :)
    Jak by był synek to na drugie miał by po tatusiu Karolek bo na pierwsze to by było nie bardzo :) ale też mi się bardzo podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:24

klz99vvj0gp9lsbd.png

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, dziękujemy <3 Nie orientowałam się czy możemy przez internet. Ale papier dostaliśmy i mamy go zabrać ze sobą do szpitala, tak nam poradzono :) Także niedługo ja Tobie będę gratulowała :P Fajny moment, choć dziwny :D W USC trwało to 10 minut i załatwione :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Jasne, że czekamy, przez ten czas zdążyłyśmy się myślę zżyć i teraz każda czeka na wieści, tym bardziej, że forum to nieocenione wsparcie w trudnych chwilach i fajne miejsce do wymiany doświadczeń :)
    mój mąż jak siedzę i piszę to się tylko pyta czy do dziewczyn :)
    leci ten czas strasznie - pewnie każda z Was pamięta jak się czekało na wynik po transferze, na różowej stronie to też był zawsze czas wielkiego oczekiwania czy już są wyniki każdej kolejnej dziewczyny, a teraz to samo robimy na fioletowej :)
    a ja ostatnio sobie uświadomiłam dlaczego imię Karol tak bardzo zapadło mi w pamięci i tak bardzo chciałam dać tak dziecku na imię - spojrzałam na receptę męża i lekarz który 5 lat temu uratował mu życie ma tak na imię - może zadziałała podświadomość, nie wiem :)
    To jest święta prawda i coś cudownego <3 Ja tu otrzymałam tyle wsparcia, myślę o Was, kibicuję :) To jest super więź, choć internetowa :)

Super historia z imieniem :) Wzruszająca!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na jakiej wysokości macie przewijaki? Bo wybieram komodę pod przewijak :) I zastanawiam się jaka powinna być wysoka...

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    To jest święta prawda i coś cudownego <3 Ja tu otrzymałam tyle wsparcia, myślę o Was, kibicuję :) To jest super więź, choć internetowa :)

Super historia z imieniem :) Wzruszająca!

Dokładnie tak jest!Co ja bym bez tego forum zrobiła.Jakoś nie wyobrażam sobie.
    Może znajdziemy się na fb i założymy jakąś grupę czy coś wiem że na innych wątkach dziewczyny tak robią. :)

Właśnie słyszałam że tą kartkę bierze się do szpitala , muszę zgłebić temat i wreszcie go ogarnąć by tatuś był tatusiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:36

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko - poszukałam poleconej położnej która robi te wykłady od 21 tc na nfz - forum lokalne. I umówiłam i ona przyjechała :) deklaracje wzięła No i będzie przyjeżdżać. Ogólnie to tak samo działają szkoły rodzenia te na nfz - tam wybierasz też położna ;) i wtedy masz szkole refundowaną.
    Ale fajno, że macie uznanie - moj to chyba ma wyrąbane bo mu trąbie o tym od 2 msc. W ogóle nawet pokoju nie przygotowuje- nic a nic ... kompletnie wyrąbane na wszystko,
    Jest mi przykro siedzę i rycze teraz bo tylko $ i nic więcej ... Ok - przygotował sporo $ na wyprawkę nie powiem ale w ogóle nie zależy mu chyba .. przykro mi. Tylko pracaaaaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:56

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dokładnie tak jest!Co ja bym bez tego forum zrobiła.Jakoś nie wyobrażam sobie.
    Może znajdziemy się na fb i założymy jakąś grupę czy coś wiem że na innych wątkach dziewczyny tak robią. :)

Właśnie słyszałam że tą kartkę bierze się do szpitala , muszę zgłebić temat i wreszcie go ogarnąć by tatuś był tatusiem :)
    Pewnie <3

Jeszcze możecie podjechać do USC osobno. W sensie, najpierw partner uznaje ojcostwo a później matka może potwierdzić. Nie pamiętam tylko za bardzo ile ma na to potwierdzenie czasu. Ale nie trzeba razem :) Choć zawsze raźniej ;)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny, na jakiej wysokości macie przewijaki? Bo wybieram komodę pod przewijak :) I zastanawiam się jaka powinna być wysoka...

Ja bede miała przewijak na łóżeczku.Ale komodę też chce kupić tylko właśnie jestem na etapie poszukiwań ... my raczej wysocy jesteśmy ale myśle że na wysokość lóżeczka powinna być ok.
    Zobaczę jak skręcimy łóżeczko i zamówię przewijak bo jeszcze nie posiadam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:05

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Pewnie <3

Jeszcze możecie podjechać do USC osobno. W sensie, najpierw partner uznaje ojcostwo a później matka może potwierdzić. Nie pamiętam tylko za bardzo ile ma na to potwierdzenie czasu. Ale nie trzeba razem :) Choć zawsze raźniej ;)

Tylko i wyłacznie razem to załatwimy ;)
    Weszłam.na szybko w USC i jakoś nic nie mogłam znaleźć może dlatego, że patrzzyłam na telefonie a strona nie bardzo przystosowana ;)

Ciachooo nie smutaj pliss faceci tak mają.
    Ja też mojemu raz nagadałam, żeby zaczął się bardziej interesować trochę się poprawił ;) sle generalnie ja i tak jestem osobą zarządzającą i decyzyjna mam wiecej czasu na to i nawet mi to odpowiada :) U nas w związku w sumie zawsze tak było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:15

Lubię_czekoladę, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie rzeczy też bym chciała załatwiać razem :) prawie jak papier przed ślubem :) jak do ślubu załatwialiśmy papiery to było tyle śmiechu w USC - fajnie było :)
    a jeśli chodzi o meldunek dziecka to nie wiem czy dalej tak jest, ale dziecko ma każdorazowo meldunek matki. U nas dziecko będzie zameldowane u moich rodziców, bo pomimo, że mamy własne M to ja wciąż u rodziców zameldowana jestem :)

oficjalnie mamy już chyba wszystko co niezbędne dla dziecka, mąż własnie odebrał sprzęt i ochraniacz na łóżeczko dziś do odbioru - tu mąż wybierał i jak przystało na jego zawód wybrał ochraniacz we wzór placu budowy :)

u nas na drugie syn będzie miał po tatusiu - Karol Daniel :) na pierwsze Daniel to byłaby przesada :)

co do zaangażowania tatusia, to Paulcia jak u Ciebie - jak mu powiem co i jak, choć widzę, że się cieszy :) on w sprawie dziecka w wielu kwestiach pozostawia decyzje mi, bo sam mówi, że to ja będę z dzieckiem większość czasu więc wózek i cała reszta ma być jak ja wolę, choć jak mu przydzielę zadanie do wykonania to robi wszystko o co proszę :) najbardziej mnie rozczula jak mówi o Małym po imieniu już, a mój maz to typ faceta niezwykle powściągliwego w wyrażaniu uczuć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:23

mbnotr8.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko pogadaj ze swoim facetem jeśli dasz radę. U nas mąż też jakoś super mocno sie nie angażuje. Jeździł ze mna na każdą wizyte ale dlatego że ja chciałam, i zrobił pokój dla Adasia, ale dopiero tydzień temu, temat wyprawki nie interesował go, ale ja staram sie do wszystkiego wciągnąć. Zawsze pokazuje co kupiłam, pytam o zdanie albo udaje że niewiem jak złożyć leżaczek ;) może musisz swojemu powiedzieć wprost że potrzebujesz jego pomocy.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę - ja poszłam do przychodni złożyć deklarację o wyborze położnej środowiskowej. Taka położna może przychodzić do nas do domu od 21tc i po porodzie. Ja nie chciałam żeby przychodziła bo zaczynamy szkołę rodzenia. Po porodzie będzie bardzo pomocna :)

Ciasteczko - mój też zapracowany..z pracy do pracy. Ale jak powiedziałam jemu ostatnio, że jadę z mamą do szpitala na oglądanie oddziału, sal i rozmowę z personelem medycznym to oświadczył, że on ze mną pojedzie :) W środku dnia! :) I nie ma mowy bym z mamą jeździła.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Czeko - poszukałam poleconej położnej która robi te wykłady od 21 tc na nfz - forum lokalne. I umówiłam i ona przyjechała :) deklaracje wzięła No i będzie przyjeżdżać. Ogólnie to tak samo działają szkoły rodzenia te na nfz - tam wybierasz też położna ;) i wtedy masz szkole refundowaną.
    Ale fajno, że macie uznanie - moj to chyba ma wyrąbane bo mu trąbie o tym od 2 msc. W ogóle nawet pokoju nie przygotowuje- nic a nic ... kompletnie wyrąbane na wszystko,
    Jest mi przykro siedzę i rycze teraz bo tylko $ i nic więcej ... Ok - przygotował sporo $ na wyprawkę nie powiem ale w ogóle nie zależy mu chyba .. przykro mi. Tylko pracaaaaaaa
    Czyli pewnie albo położna na NFZ, która przychodzi do domu na spotkania albo szkoła rodzenia. Ja właśnie ogarnęłam szkołę rodzenia i tam też mam złożyć deklarację na położną środowiskową. Fajne to, bo dwie pieczenie na jednym ogniu :)

Kochane Ciasteczko, ja o uznaniu ojcostwa mówiłam od chyba 12 tc. Mieliśmy to załatwić po prenatalnych. Potem kiedyś tam. Potem znowu coś tam. Aż dzisiaj jak jechaliśmy na wizytę to mówię, że jak będziemy wracać to wejdziemy do USC i załatwimy to przy okazji. I też usłyszałam, że no akurat dzisiaj to on by chciał pokój Stasia remontować ale powiedziałam, że to potrwa chwilę tylko. I wracając z wizyty sam podjechał pod USC. Więc wiesz.. Facetem to trzeba potrząsnąć, nie ma tak łatwo :)

A co macie do zrobienia w pokoju?

Ja teraz w ciąży ale nie tylko jestem od tematów organizacyjnych. Lubię to robić i lubię mieć nad tym kontrolę. Więc wyprawką czy meblami do pokoju Małego to ja wszystko wybieram i zamawiam. On pracuje, ja mam czas, zresztą wtedy mam po prostu głos decydujący :) Sprawdza się to u nas i każdy jest zadowolony :) Może zrób listę co jest potrzebne i co trzeba zrobić, aby może się to zrobiło dla niego namacalne :) Nie płacz Ciasteczko, facetowi trzeba pomóc troszkę.. myśleć :P

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszacie :) czyli jednak faceci są chyba tacy sami ;) No jak nie powiem wprost i wręcz rozkazem to guzik sam z siebie zrobi... tłumacze mu że czort wie jak 3 trym będzie wyglądać i żeby nie zostawiać na koniec ...
    Już mu zdążyłam wygarnąć .. teraz już ustala termin na Usc i już w nd zacznie porządki w pokoju ..
    W pokoju - opróżnić duża komodę i ogarnąć szafki, pomierzyć żeby zamówić / wybrać łóżeczko - malowania nie ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:37

• Jvm Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko to chyba większość facetów trak ma. Mój jak mu coś każe zrobić np jechać ze mną po wózek to się zgodzi. Ale sam się nic nie interesuje. Niedawno kazałam mu iść ze sobą do najbliższego Rossmana i pokazałam mu gdzie są pieluchy, smoczki i podkłady poporodowe. Żeby nie było problemu jak trafię do szpitala. Mój też sam z siebie nic nie ogląda, nic nie czyta. Wróci po 10 godz z pracy, zje obiad i albo dalej pracuje zdalnie albo jedzie na basen.

Ciasteczko777, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ