Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi27 wrote:No i wczoraj mój mąż pierwszy raz w życiu trzymał w reku papmpersa "2" i martwił sie czy nie będą za małe, a później trenował na miśku zakładanie ich, cudny widok
o tym nie pomyslałamsuper pomysł
w rossmanie jest promocja mozna dostać za 1 gr paczkę pampersów 1 / 22 szt. w paczce
A Adam super imię, też był na mojej liście, ale mąż kategorycznie nie chciał. -
Necua, tez znam dwoj malych Czarusiow... i tesciow pies tez sie tak nazywa...
Ale jak juz pisalam, znam psy i koty o imieniach Kuba, Aaron, Agata, Krystyna... takze ten...
Moj pies w papierach do rodowodu nazywa sie Agatakze ten...
Wazne, ze imie podoba siw rodzicom, ludzie zawsze beda miec cos do powiedzenia i nigdy siw nie da kazdemu dogodzic...
My juz przed ciaza wiedzielismy jakie beda imiona w przypadku obu plci i kolo nosa nam by latalo jakby komus aie cos nie podobalo...
Problem mielismy tylko jak okazalo sie, ze blizniaki i pomyslelismy, ze mogą byc tej samej plci, bo dwoch imion dla jednej plci nie mielismy hehe...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Rubi27 wrote:No i wczoraj mój mąż pierwszy raz w życiu trzymał w reku papmpersa "2" i martwił sie czy nie będą za małe, a później trenował na miśku zakładanie ich, cudny widok
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Rubi moj maz znow odwrotnie... jak przeszlam na 3 to sie martwil, ze za duze beda haha...
Za to z ubrankami zawsze pyta, czy nie bedzie to na nia za male...
U nas dzis na stol wjechala biala marchew, posmakowala bardziej jak dynia, mimo ze ta tez chetnie jadla... ale jednak bylo widac, ze ta marchew podeszla jej jeszcze bardziej... no nic dziwnego, byla slodsza
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja zabieram męża na warsztaty na temat pielęgnacji noworodka za 2 tygodnie. Prowadząca ma lalki, które wyglądają jak prawdziwe dzieci. Będzie nauka prawidłowego podnoszenia, przewijania itd. To będzie dzień pełen wzruszeń jak zobaczę męża w akcji z pampersami
U nas wczoraj mąż wziął książkę z wierszykami dla dzieci i zaczął czytać Małej. A ja tak siedziałam i słuchałamAż mi się łezka zakręciła w oku
morganaa, Ciasteczko777, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Ja zabieram męża na warsztaty na temat pielęgnacji noworodka za 2 tygodnie. Prowadząca ma lalki, które wyglądają jak prawdziwe dzieci. Będzie nauka prawidłowego podnoszenia, przewijania itd. To będzie dzień pełen wzruszeń jak zobaczę męża w akcji z pampersami
U nas wczoraj mąż wziął książkę z wierszykami dla dzieci i zaczął czytać Małej. A ja tak siedziałam i słuchałamAż mi się łezka zakręciła w oku
wierszyki ... byłam wzruszona i sie poryczalam
A jakie to warsztaty- lokalne czy takie ogólnopolskie? Chętnie bym poszłaLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Wstalam.. 16:00 to chyba czas się zwlec z łóżka i wyjsc z piżamy.. musze obiad zrobic
te pogody to chyba nie dla mnie.. mula mnie mega.. wczoraj to samo.. od 13:00 marzyłam, aby isc spac ale sie przemeczylam.. i zrobialam nalesniki a wyszły tak dobre, ze Syn może być spokojny.. przez lata nalesniki były moja zmora i przestałam robić..
Dziewczyny, te wasze dzieci juz takie duze, ze rozszerzacie dietę. Super musi być takie testowanie
Necia, powodzenia Kochana!!
Aziledo, super, ze jest ok!!
Ja dzis w nocy mialam jakis wyciek z piersi, bo widzialam na pizamie zaciek.. zatem cos tam sie chyba produkuje.. ciekawe czy to sie powtorzy
Ufff, napisalam cos.. brawo ja. -
Co do wypychania w brzuchu to ja cos takiego czuje.. czasami az nie wiem czy to maly sie tak rozpycha czy macica mi sie tak stawia..
Super, ze czytacie dzieciom w brzuchu.. mega pomysl.. musimy wdrożyć
Czy na szkole rodzenia jest kurs pierwszej pomocy? Tak sie zastanawiam nad tym monitorem oddechu.. bedziemy miec, ok.. zawyje.. i co wtedy robic?? -
Ciasteczko777 wrote:Matko - mój wczoraj też czytał pierwszy raz do brzucha
wierszyki ... byłam wzruszona i sie poryczalam
A jakie to warsztaty- lokalne czy takie ogólnopolskie? Chętnie bym poszła
Te warsztaty to takie lokalneOrganizowane przez dulę i fizjoterapeutkę ze szkoły rodzenia.
-
Lubię_czekoladę wrote:Co do wypychania w brzuchu to ja cos takiego czuje.. czasami az nie wiem czy to maly sie tak rozpycha czy macica mi sie tak stawia..
Super, ze czytacie dzieciom w brzuchu.. mega pomysl.. musimy wdrożyć
Czy na szkole rodzenia jest kurs pierwszej pomocy? Tak sie zastanawiam nad tym monitorem oddechu.. bedziemy miec, ok.. zawyje.. i co wtedy robic??
Fajny instruktaż pierwszej pomocy był na warsztatach Bezpieczny Maluch. One są bezpłatne w całej Polsce. Ruszyli od stycznia z nową edycją. Poszukaj może akurat u Ciebie też będą i do porodu zdążysz pójść.Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Fajny instruktaż pierwszej pomocy był na warsztatach Bezpieczny Maluch. One są bezpłatne w całej Polsce. Ruszyli od stycznia z nową edycją. Poszukaj może akurat u Ciebie też będą i do porodu zdążysz pójść.
Też polecam te warsztatybyły ćwiczenia na lalkach
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Zizu87 wrote:Fajny instruktaż pierwszej pomocy był na warsztatach Bezpieczny Maluch. One są bezpłatne w całej Polsce. Ruszyli od stycznia z nową edycją. Poszukaj może akurat u Ciebie też będą i do porodu zdążysz pójść.
Edit: zapisaniWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 17:38
-
Czeko mi to sie wierzyc nie chce, ze moja corka juz tak wyrosla! Za kilka dni konczy 5 miesiecy! A ja przeciez dopiero co porodowke opuszczalam
Olciaaa, Lubię_czekoladę, MagNolia55 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Czeko mi to sie wierzyc nie chce, ze moja corka juz tak wyrosla! Za kilka dni konczy 5 miesiecy! A ja przeciez dopiero co porodowke opuszczalam
-
nick nieaktualnyCo do imion to u nas ja wybrałam Agata, mąż się zgodził
i tylko mój tato mówił, ze to tak poważnie brzmi (nawet w opisie imienia znalazłam, że to takie twarde imię, jak komenda wojskowa czym byłam zaskoczona), ale zupełnie o tym nie myślałam. Teraz oczywiście jest w użyciu Agatka albo Agacia i brzmi ładnie, ale mój 5-letni bratanek mówi zawsze o małej "Agata" i to nawet w jego ustach brzmi baaardzo poważnie
i co najlepsze, nie mieliśmy wybranego innego imienia, a jak się urodziła to w ogóle mi do niej nie pasowało mówić po imieniu
-
Lubię_czekoladę wrote:Dzięki:) sa akurat niedługo u mnie w mieście. Czekam na mojego i jak mu bedzie pasowalo to nas zapisuje!!
Edit: zapisani
Super! Ja akurat byłam sama i żałuję bo był fajny wykład właśnie z pierwszej pomocy i odnośnie mocowania fotelika i zapinania dziecka w fotelik. Musialam potem mojemu mężowi wszystko opowiadaćPozostałe prezentacje mnie nie zachwyciły ale dla tych 2 warto pójść.
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Buko wrote:Co do imion to u nas ja wybrałam Agata, mąż się zgodził
i tylko mój tato mówił, ze to tak poważnie brzmi (nawet w opisie imienia znalazłam, że to takie twarde imię, jak komenda wojskowa czym byłam zaskoczona), ale zupełnie o tym nie myślałam. Teraz oczywiście jest w użyciu Agatka albo Agacia i brzmi ładnie, ale mój 5-letni bratanek mówi zawsze o małej "Agata" i to nawet w jego ustach brzmi baaardzo poważnie
i co najlepsze, nie mieliśmy wybranego innego imienia, a jak się urodziła to w ogóle mi do niej nie pasowało mówić po imieniu
U nas Agata to był typ numer dwa. Bardzo mi się to imię podobaBuko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzeko - to jest życie
a ja zamulam bo głowa mnie boli (ciśnienie padło)...
ide na bezpieczny maluch w lutym
Kurczę - przydałby mi sie taki kurs pielęgnowania - moze ta moja położna mi dokładnie pokaże bo pytałam czy ma lalkębede męczyć ten temat bo to dla mnie ważne...
Co do imion- jak piszecie to mi sie wszystkie podobająale mam problem żeby wybrać to jedyne dla Synka... i nie bede słuchać opinii innych
A jak czytam o rozszerzaniu diety itp- ale Wasze Dzieci są już dużeczas leci
a karmicie piersią czy tylko mm czy jak ?