Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko ogarniesz pielegnacje, spokojnie
Ja na poczatku karmilam mieszanie, pozniej piersia i teraz juz znow mieszanie i powoli na przewage mm juz...
Niedluho Mia zacznie coraz wiecej jakis kaszek, owoce, warzywa, pozniej miesko jesc... chce idstawic poki nie jest to jeszcze takie trudne, bo niestety zauwazylam, ze im pozniej tym czesto gorzej z tym...Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Zizu87 wrote:Super! Ja akurat byłam sama i żałuję bo był fajny wykład właśnie z pierwszej pomocy i odnośnie mocowania fotelika i zapinania dziecka w fotelik. Musialam potem mojemu mężowi wszystko opowiadać
Pozostałe prezentacje mnie nie zachwyciły ale dla tych 2 warto pójść.
tylko mnie utwierdzialas
Dużo juz mamy zalatwione.. te warsztaty i szkole rodzenia a dzieki temu poloznawyprawka sie kompletuje, pokoj powoli tez
dzieje sie
w sobotę jedziemy wybrac wozek i fotelik. Dostaniemy ciuszki od kuzynki, wiec bedzie komplet ubran juz
kosmos
Ciasteczko777, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Czeko - to jest życie
a ja zamulam bo głowa mnie boli (ciśnienie padło)...
ide na bezpieczny maluch w lutym
Kurczę - przydałby mi sie taki kurs pielęgnowania - moze ta moja położna mi dokładnie pokaże bo pytałam czy ma lalkębede męczyć ten temat bo to dla mnie ważne...
Co do imion- jak piszecie to mi sie wszystkie podobająale mam problem żeby wybrać to jedyne dla Synka... i nie bede słuchać opinii innych
A jak czytam o rozszerzaniu diety itp- ale Wasze Dzieci są już dużeczas leci
a karmicie piersią czy tylko mm czy jak ?
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Ciasteczko a poza spotkaniami z polozna, idziecie z mezem do szkoly rodzenia?
Ale super, że tyle już masz ogarnięteja nieśmiało szukam w necie, za sypialnie się dopiero zabierzemy.
-
Ciasteczko777 wrote:Raczej nie- on też bedzie podczas tych spotkań (wybrane zagadnienia), ta położna to zamiast szkoły, jeżeli byłoby mi za mało to ewentualnie wtedy coś znajdę za$ ale mam nadzieje że nie będzie trzeba. Ta położna prowadzi normalnie zajęcia wg planu ze szkoły rodzenia przy czym z naciskiem na to co ja chcę.
Ale super, że tyle już masz ogarnięteja nieśmiało szukam w necie, za sypialnie się dopiero zabierzemy.
super, ze omowicie kilka tematow razem
mysle, ze spokojnie to wystarczy
No Ty masz wozek hahanajtrudniejsza decyzja na świecie
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Super, ze maz będzie uczestniczyl.. myślałam, ze bedziesz brala udzial w tych spotkaniach sama
super, ze omowicie kilka tematow razem
mysle, ze spokojnie to wystarczy
No Ty masz wozek hahanajtrudniejsza decyzja na świecie
Oj tak/ dla mnie wybór wózka to był koszmar - ograniczenie małym bagażnikiem niestety okazało się decydujące ...
na razie czekam na zamowienie- mowili ze max 3 msc...oby tylko przyszedł
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:To rewelacja
tylko mnie utwierdzialas
Dużo juz mamy zalatwione.. te warsztaty i szkole rodzenia a dzieki temu poloznawyprawka sie kompletuje, pokoj powoli tez
dzieje sie
w sobotę jedziemy wybrac wozek i fotelik. Dostaniemy ciuszki od kuzynki, wiec bedzie komplet ubran juz
kosmos
U nas w przyszłym tygodniu pranie i prasowanie. Rozpakowałam już paczki z rzeczami dla Małej. Łóżeczko złożoneDzieje się
Lubię_czekoladę, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zizu87 wrote:U nas w przyszłym tygodniu pranie i prasowanie. Rozpakowałam już paczki z rzeczami dla Małej. Łóżeczko złożone
Dzieje się
Jak już pierzecie to oznacza, że robi się poważnie
Patrzę na Twój suwak a tu 31 tc
Zleci zleci
-
aziledo wrote:Cierpliwa już któryś raz przewija się temat swojego bloga. Podrzucisz adres?
-
Lubię_czekoladę wrote:Kurczę
Jak już pierzecie to oznacza, że robi się poważnie
Patrzę na Twój suwak a tu 31 tc
Zleci zleci
Coraz poważniejDzisiaj nawet najważniejsze rzeczy do szpitala układałam w jednym miejscu żeby w razie czego mąż się nie musiał stresować
W piątek zaczynam 32 tydzień, sama nie wierzę, że ta ciąża tak szybko mija
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Coraz poważniej
Dzisiaj nawet najważniejsze rzeczy do szpitala układałam w jednym miejscu żeby w razie czego mąż się nie musiał stresować
W piątek zaczynam 32 tydzień, sama nie wierzę, że ta ciąża tak szybko mija
Bardzo dobry pomysł
Zostało zatem 6- 8 tygodni -
Mam na liście zakupowej materacyk do łóżeczka z Ikea ale pojawił się tutaj dylemat, czy nie powinien być jakiś specjalny.. Wiem, że już o tym pisałyście i pamiętam, że pianka plus kokos królowała, tak?
-
Lubię_czekoladę wrote:Co do wypychania w brzuchu to ja cos takiego czuje.. czasami az nie wiem czy to maly sie tak rozpycha czy macica mi sie tak stawia..
Super, ze czytacie dzieciom w brzuchu.. mega pomysl.. musimy wdrożyć
Czy na szkole rodzenia jest kurs pierwszej pomocy? Tak sie zastanawiam nad tym monitorem oddechu.. bedziemy miec, ok.. zawyje.. i co wtedy robic??
My puszczamy brzuchowi muzykę
Bez monitora da się przeżyć, ale w razie bezdechu czesto sam alarm wybudza dziecko i zaczyna oddychać lub wystarczy jak wezmiemy je na rączki.Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Mam na liście zakupowej materacyk do łóżeczka z Ikea ale pojawił się tutaj dylemat, czy nie powinien być jakiś specjalny.. Wiem, że już o tym pisałyście i pamiętam, że pianka plus kokos królowała, tak?
-
Ciasteczko:* ekspertem od zywienia to ja nie jestem, ale milo mi ze tak we mnie wierzysz i ze zagladasz na bloga
Jak bede miala chwilke, to napisze posta, moze nie jako zasady, a bardziej jako opowiesc jak i dlaczego wygladalo to u mnie
Aziledo walkaorodzicielstwo.blogspot.de jest tez tak jak Czeko napisala w mojej stopce adres
Ci do materacy u mnie w gre wchodzil tylko z zimnej pianki (w pl chyba znany jako pianka wysokoelastyczna) lub lateks, lub mieszankę tych dwoch...
W zadnym wypadku nie chcialam kokosa w materacyku po tym jak poczytalam wypowiedzi fizjoterapeutów, ze jest zbyt twardy, bo mimo, ze materacyk twardy byc powinien, to powinien sie minimalnie dopasowywac do cialka, a nie byc sztywny jak decha... to mnie utwierdzilo w tym, ze kokos odpadaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 21:37
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A i nie dodalam, mam z zimnej pianki dwustronny (strona dla niemowlaka i strona dla dziecka starszego od 1rż)
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700