X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ogarniesz pielegnacje, spokojnie ;)

Ja na poczatku karmilam mieszanie, pozniej piersia i teraz juz znow mieszanie i powoli na przewage mm juz...
    Niedluho Mia zacznie coraz wiecej jakis kaszek, owoce, warzywa, pozniej miesko jesc... chce idstawic poki nie jest to jeszcze takie trudne, bo niestety zauwazylam, ze im pozniej tym czesto gorzej z tym...

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa / opiszesz może na swoim blogu zasady żywienia od noworodka - jak karmić, jak często, jak rozszerzać dietę ? :D
    Albo zasady pielęgnacji maluszka? :) w ogóle jestem za tym żebyś wydała poradnik :) !

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Super! Ja akurat byłam sama i żałuję bo był fajny wykład właśnie z pierwszej pomocy i odnośnie mocowania fotelika i zapinania dziecka w fotelik. Musialam potem mojemu mężowi wszystko opowiadać :-) Pozostałe prezentacje mnie nie zachwyciły ale dla tych 2 warto pójść.
    To rewelacja :) tylko mnie utwierdzialas :)

Dużo juz mamy zalatwione.. te warsztaty i szkole rodzenia a dzieki temu polozna :) wyprawka sie kompletuje, pokoj powoli tez :) dzieje sie ;) w sobotę jedziemy wybrac wozek i fotelik. Dostaniemy ciuszki od kuzynki, wiec bedzie komplet ubran juz :) kosmos :) <3

Ciasteczko777, MagNolia55 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Czeko - to jest życie ;) a ja zamulam bo głowa mnie boli (ciśnienie padło)...
    ide na bezpieczny maluch w lutym :)
    Kurczę - przydałby mi sie taki kurs pielęgnowania - moze ta moja położna mi dokładnie pokaże bo pytałam czy ma lalkę ;) bede męczyć ten temat bo to dla mnie ważne...
    Co do imion- jak piszecie to mi sie wszystkie podobają :) ale mam problem żeby wybrać to jedyne dla Synka... i nie bede słuchać opinii innych :)
    A jak czytam o rozszerzaniu diety itp- ale Wasze Dzieci są już duże :) czas leci :) a karmicie piersią czy tylko mm czy jak ?
    Ciasteczko a poza spotkaniami z polozna, idziecie z mezem do szkoly rodzenia?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ciasteczko a poza spotkaniami z polozna, idziecie z mezem do szkoly rodzenia?
    Raczej nie- on też bedzie podczas tych spotkań (wybrane zagadnienia), ta położna to zamiast szkoły, jeżeli byłoby mi za mało to ewentualnie wtedy coś znajdę za$ ale mam nadzieje że nie będzie trzeba. Ta położna prowadzi normalnie zajęcia wg planu ze szkoły rodzenia przy czym z naciskiem na to co ja chcę.
    Ale super, że tyle już masz ogarnięte :) ja nieśmiało szukam w necie, za sypialnie się dopiero zabierzemy.

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Raczej nie- on też bedzie podczas tych spotkań (wybrane zagadnienia), ta położna to zamiast szkoły, jeżeli byłoby mi za mało to ewentualnie wtedy coś znajdę za$ ale mam nadzieje że nie będzie trzeba. Ta położna prowadzi normalnie zajęcia wg planu ze szkoły rodzenia przy czym z naciskiem na to co ja chcę.
    Ale super, że tyle już masz ogarnięte :) ja nieśmiało szukam w necie, za sypialnie się dopiero zabierzemy.
    Super, ze maz będzie uczestniczyl.. myślałam, ze bedziesz brala udzial w tych spotkaniach sama :) super, ze omowicie kilka tematow razem :) mysle, ze spokojnie to wystarczy ;)

No Ty masz wozek haha ;) najtrudniejsza decyzja na świecie :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Super, ze maz będzie uczestniczyl.. myślałam, ze bedziesz brala udzial w tych spotkaniach sama :) super, ze omowicie kilka tematow razem :) mysle, ze spokojnie to wystarczy ;)

No Ty masz wozek haha ;) najtrudniejsza decyzja na świecie :D
    Tak- będzie na bank przy tematach dot porodu /przebieg i rola partnera, pielęgnacja maluszka, ćwiczenia w ciąży (będzie mi pomagać ćwiczyć).
    Oj tak/ dla mnie wybór wózka to był koszmar - ograniczenie małym bagażnikiem niestety okazało się decydujące ...
    na razie czekam na zamowienie- mowili ze max 3 msc... ;) oby tylko przyszedł

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    To rewelacja :) tylko mnie utwierdzialas :)

Dużo juz mamy zalatwione.. te warsztaty i szkole rodzenia a dzieki temu polozna :) wyprawka sie kompletuje, pokoj powoli tez :) dzieje sie ;) w sobotę jedziemy wybrac wozek i fotelik. Dostaniemy ciuszki od kuzynki, wiec bedzie komplet ubran juz :) kosmos :) <3

U nas w przyszłym tygodniu pranie i prasowanie. Rozpakowałam już paczki z rzeczami dla Małej. Łóżeczko złożone :-) Dzieje się :-)

Lubię_czekoladę, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa już któryś raz przewija się temat swojego bloga. Podrzucisz adres?

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    U nas w przyszłym tygodniu pranie i prasowanie. Rozpakowałam już paczki z rzeczami dla Małej. Łóżeczko złożone :-) Dzieje się :-)
    Kurczę :) Jak już pierzecie to oznacza, że robi się poważnie :) Patrzę na Twój suwak a tu 31 tc :) Zleci zleci <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aziledo wrote:
    Cierpliwa już któryś raz przewija się temat swojego bloga. Podrzucisz adres?
    U Cierpliwej w stopce jest :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kurczę :) Jak już pierzecie to oznacza, że robi się poważnie :) Patrzę na Twój suwak a tu 31 tc :) Zleci zleci <3

Coraz poważniej :-) Dzisiaj nawet najważniejsze rzeczy do szpitala układałam w jednym miejscu żeby w razie czego mąż się nie musiał stresować :-) W piątek zaczynam 32 tydzień, sama nie wierzę, że ta ciąża tak szybko mija :-)

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Coraz poważniej :-) Dzisiaj nawet najważniejsze rzeczy do szpitala układałam w jednym miejscu żeby w razie czego mąż się nie musiał stresować :-) W piątek zaczynam 32 tydzień, sama nie wierzę, że ta ciąża tak szybko mija :-)
    Super, ewentualnie szybko zgarnie i będzie torba spakowana :) Bardzo dobry pomysł :)

Zostało zatem 6- 8 tygodni :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na liście zakupowej materacyk do łóżeczka z Ikea ale pojawił się tutaj dylemat, czy nie powinien być jakiś specjalny.. Wiem, że już o tym pisałyście i pamiętam, że pianka plus kokos królowała, tak?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Co do wypychania w brzuchu to ja cos takiego czuje.. czasami az nie wiem czy to maly sie tak rozpycha czy macica mi sie tak stawia..

Super, ze czytacie dzieciom w brzuchu.. mega pomysl.. musimy wdrożyć :)

Czy na szkole rodzenia jest kurs pierwszej pomocy? Tak sie zastanawiam nad tym monitorem oddechu.. bedziemy miec, ok.. zawyje.. i co wtedy robic??
    Czucie wypychania to jedno, ale poczekaj aż za niedługo zobaczysz taki mały czołg jak Ci przejezdza pod skórą :)

My puszczamy brzuchowi muzykę :)

Bez monitora da się przeżyć, ale w razie bezdechu czesto sam alarm wybudza dziecko i zaczyna oddychać lub wystarczy jak wezmiemy je na rączki.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Mam na liście zakupowej materacyk do łóżeczka z Ikea ale pojawił się tutaj dylemat, czy nie powinien być jakiś specjalny.. Wiem, że już o tym pisałyście i pamiętam, że pianka plus kokos królowała, tak?
    Tez mam dylemat jaki materacyk wybrac - z jakiego materiału. Wszystkie mają swoje wady i zalety. Na pewno powinien byc twardy.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Tez mam dylemat jaki materacyk wybrac - z jakiego materiału. Wszystkie mają swoje wady i zalety. Na pewno powinien byc twardy.

Ja mam piankowy dwustronny

mbnotr8.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko:* ekspertem od zywienia to ja nie jestem, ale milo mi ze tak we mnie wierzysz i ze zagladasz na bloga :)
    Jak bede miala chwilke, to napisze posta, moze nie jako zasady, a bardziej jako opowiesc jak i dlaczego wygladalo to u mnie ;)

Aziledo walkaorodzicielstwo.blogspot.de jest tez tak jak Czeko napisala w mojej stopce adres ;)

Ci do materacy u mnie w gre wchodzil tylko z zimnej pianki (w pl chyba znany jako pianka wysokoelastyczna) lub lateks, lub mieszankę tych dwoch...
    W zadnym wypadku nie chcialam kokosa w materacyku po tym jak poczytalam wypowiedzi fizjoterapeutów, ze jest zbyt twardy, bo mimo, ze materacyk twardy byc powinien, to powinien sie minimalnie dopasowywac do cialka, a nie byc sztywny jak decha... to mnie utwierdzilo w tym, ze kokos odpada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 21:37

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ja mam piankowy dwustronny
    Też o takim myślałam, piankowe podobno nie uczulaja. Dwustronny, to taki ze druga strona jest mieksza dla starszego dziecka?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie dodalam, mam z zimnej pianki dwustronny (strona dla niemowlaka i strona dla dziecka starszego od 1rż)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ