X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;) widzicie, tyle nas tu jest i każda ma swój gust i oczekiwania co do wózka :) rzeczywiście mi się spodobał bugaboo Cameleon 3 i za 4 tys w wersji, która nas interesuje się to kupi, wiec pojedziemy jeszcze go zobaczyć na żywo. Stal w sklepie ale nie patrzylismy go :) A jak nie to będziemy musieli kupić Mutsy Nio bo nic innego dla nas nie było, choć spróbujemy jeszcze w jednym sklepie.

Z tematów codziennych to właśnie wstawiam rosołek na obiad, na drugie też mam plan, bo tobie potrawke z kurczaka i może upiekę babkę piaskowa :D z nudów zaczęłam gotować i co dziennie są obiady na wypasie :D do tego dla syna zaczęłam jeść mięso, wiec jest mega duzo możliwości :)

I wybraliśmy szpital do porodu, zobaczymy co na to nasz lekarz prowadzący, bo on przyjmuje w innym ale nie powinien mieć problemu. Bardzo chcemy rodzic naturalnie ale jak to będzie to zobaczymy. Co lekarze zadecydują..

Życzę Wam wspaniałej niedzieli <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was oglądała emmajlunga NXT90? U mnie do wyboru wózka.jeszvze dużo czasu ale mieszka pod lasem i drogi gruntowe generalnie. I chciałabym zrobić rozpoznanie w ogóle co by się na takie drogi nadawało ale też na jazdę po mieście....

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko wozek ma sie podobac przede wszystkim tobie ;)
    U mnie w cameleonoe pierwsza porazka byl dostep do kosza na zakupy przy gondoli... wlasciwie zerowy...
    No i wysokosc... juz widze moje wyklinania z bolu kregoslupa pochylajac sie nad nim z dzieckiem i do dziecka...
    Ale kazda z nas inna ;)

Azilego, ja go macalam... ale bardziej zwrotny wydaje mi sie nxt60

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:55

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aziledo wrote:
    A czy któraś z Was oglądała emmajlunga NXT90? U mnie do wyboru wózka.jeszvze dużo czasu ale mieszka pod lasem i drogi gruntowe generalnie. I chciałabym zrobić rozpoznanie w ogóle co by się na takie drogi nadawało ale też na jazdę po mieście....
    Ja kupiłam model Emmy - competition nxt60 z 2019 :D zwrotność i amortyzacja - boskie!
    U nas też rosół ;) oczywiście gotuje M bo ja raczej unikam kuchni z wiadomych powodów ...
    Wanienkę kupujemy na stelażu- Lulu :)
    Cierpliwa - widzisz - musisz to poważnie przemyśleć ;) za dużo osób Cie prosi o wydanie poradnika :D ja jako pierwsza oczywiście i koniecznie z autografem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 11:03

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana mam w domu spiewaczke operowa haha

MagNolia55, Lubię_czekoladę, Zizu87, Ciasteczko777, Paulaa25 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tematy wyprawkowe na tapecie ;) Ja dalej nic nie dokupowałam z wyjątkiem kilku ciuszków na większy rozmiar z zary na wyprzedaży :)

Z wyprawki mam-wózek (do odebrania, używany)- QuinnyMood. Zobaczymy jak w praktyce się sprawdzi, ogólnie się nie spinam bo to krótki czas użytkowania. Gdyby nam nie przypasował, wymienimy na lepszą spacerówkę.

Łóżeczko jednak chyba odnowimy po córce. Stwierdziłam, że bez sensu kupować kolejne, kiedy tamto leży na strychu. Coprawda nie jest w tym kolorze co teraz bym chciała, ale to najwyżej przemalujemy bezpieczną farbą dla dzieci i już. W to miejsce wolałabym zainwestować w coś w rodzaju kołyski na kółkach, tak by mały mógł spać ew. w salonie bądź kuchni-by mieć go na oku, a nawet w razie konieczności przy naszym łóżku sypialnym. Przynajmniej napoczątku ;) I tu pojawił się dylemat, gdyż na oku miałabym drewnianą kołyskę lub kołyskę LioneloTheo, którą można używać też jako dostawki...ale przeglądając te wszystkie dziecięce gadżety wpadł mi w oko leżaczek wielofunkcyjny ChiccoBaby Hug- jak dla mnie rewelacja. Może służyć jako leżaczek na płasko/kołyska, potem jako krzesełko. Dodatkowo jest na kółkach i ma regulowaną wysokość, więc tu zastąpiłby mi kilja gażetów-kołyski,dostawki,leżaczka a nawet krzesełka :) Jedyny minus to wysoka cena...a używanych bardzo mało. I przez to cały czas się zastanawiam...;)

Ostatnio też był temat komód. Mam dwie na oku 089dabd6cc41.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/089dabd6cc41.jpg[/url] i https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7119b8d3ffe1.jpg Pierwsza odpowiada mi wysokościa, tym, że jest w miarę szeroka, dzieki czemu bede miec wiecej miejsca na przewijak noi też nic nie wystaje z przodu ani z tyłu. Tu fajnie są wykorzystane półeczki. Natomiast deuga jest ikeowska i tutaj mysiałaby być skrócona napewno, bo jest wysoka. Ale atutem też jest szerokość i możliwość ew. złożenia. Inne komody nie spełniają moich oczekiwań jak przeglądałam ;) Cierpliwa doradź proszę-ta pierwsza do mnie przemawia :)

Aż mi głupio, bo Wy dziewczyny takie już "wyrobione", a ja ciagle jeszcze nie. Poza ubrankami, wózkiem i koszulami do szpitala jeszcze nic nie kupiłam. Ostatnio bardziej
    szukałam wszystkiego na to wesele na które niedługo idziemy. Wkońcu zdecydowałam się na tą czerwoną sukienkę z happymum-odpinaną, mam nadzieję, że wykorzystam ją na chrzciny ;) Pozatym musiałam ogarną- temat makijażu, fryzjera noi ubrania córki. Wkońcu już to chociaż z głowy ;) Bo po sklepach zwyczajnie nie mam siły chodzic ( czesto duszno i słabo mi się robi), więc wszystko ogarnęłam online :)

Pozatym w przyszłym tygodniu rozpiczynamy ferie i pistanowiliśmy ba 3dni się wyrwać i wyjechać w Karkonosze. Mam nadzieję, że dam radę ;) Niby się zastanawiałam...ale stwierdziłam, że córce się przyda, tym bardziej że lubi jeździć na nartach, wiec z mężem trochę poszusują ;) Tym bardziej, źe u nas śniegu w tym roku prawie wogóle, wiec liczę, że chociaż tam się nacieszy ;)

Na bieźąco czytałam Wasze posty, ale niestety nie mogłam się zebrać by odpisać ( to wymaga czasu). Generalnie jestem ciekawa jak to będzie w praktyce z tymi cc. Pewnie będzie to zalezeć id lekarza. Skórka, Tobie nie robiono problemöw bo Synek był duży, a niewspółmierność płodowo-miednicowa to dość piważna okoliczność. Pewnie i rak nie uridziłabyś, a lekarze w takich sytuacjach boją się komplikacji i powiłkań. Pewnie w przypadku zaświadczeń od innych specjalistów teaktują bardziej z przymrużeniem oka, co jest dla mnie niezrozumiałe, ale takie mam wrażenie.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:

To wesoło haha :) <3 <3

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dzięki dziewczyny ;) widzicie, tyle nas tu jest i każda ma swój gust i oczekiwania co do wózka :) rzeczywiście mi się spodobał bugaboo Cameleon 3 i za 4 tys w wersji, która nas interesuje się to kupi, wiec pojedziemy jeszcze go zobaczyć na żywo. Stal w sklepie ale nie patrzylismy go :) A jak nie to będziemy musieli kupić Mutsy Nio bo nic innego dla nas nie było, choć spróbujemy jeszcze w jednym sklepie.

Z tematów codziennych to właśnie wstawiam rosołek na obiad, na drugie też mam plan, bo tobie potrawke z kurczaka i może upiekę babkę piaskowa :D z nudów zaczęłam gotować i co dziennie są obiady na wypasie :D do tego dla syna zaczęłam jeść mięso, wiec jest mega duzo możliwości :)

I wybraliśmy szpital do porodu, zobaczymy co na to nasz lekarz prowadzący, bo on przyjmuje w innym ale nie powinien mieć problemu. Bardzo chcemy rodzic naturalnie ale jak to będzie to zobaczymy. Co lekarze zadecydują..

Życzę Wam wspaniałej niedzieli <3

A nie rozważacie kupna używanego? Wówczas można się pokusić na lepszy wózek (droższy)-taki który będzie nam odpiwiadał i nas zadowoli.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia komoda jak dla mnie pierwsza!
    Szkoda, ze tam gdzie wielka przestrzen nie ma szuflady, bo to baaaardzo wygodne! Ale ogolnie bardzo fajna i z takiego przewijaka napewno bedziesz zadowolona ;)

Co do kolyski, ja wolalabym drewniana, ze wzgledu na to, ze jest na kolkach (te dostawki chyba tylko po jednej stronie kolka maja) i kozna wszedzie z nia dojechac, jesli i tak bedziecie miec lozeczko...

A co do Chicvo baby hug juz pisalam o tym z Ciasteczko... jakby nie fakt ze mamy drewniana kolyske (mamy ja pozyczona od kuzynki wiec nie trzeba bylo inwestowac) to napewno kupilibysmy chicco ;) jako polozyc maluszka w salonie super sprawa!
    Nawet teraz jak wybieralismy krzeselko do karmienia, to byl brany pod uwage... ale, ze mala nie chce juz lezec w kolysce w dzien, tam tez by nie lezala, bo mniejszy (teraz to ona w dzien zeby sie pobawic, to tylko jej lozeczko albo mata), a zeby kupowac specjalnie jako krzeselko to bylo nam bez sensu juz, bo stolik jeszcze bardzoej podbijal koszta... wiec wybralismy porzadne krzeselko z funkcja hustawki...

Ale majac wybierac przed narodzinami cos co nie posluzy chwile bralabym chicco hug ;)
    Albo rozkladajac koszta najzwyklejsza drewniana kolyske na kolkach i fajne krzeselko do karmienia pozniej

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieprliwa, masz rację. Wózek to bardzo indywidualna sprawa. Mi znowu na koszu na zakupy tak nie zależy, ponieważ nie będę zmuszona robić zakupów spożywczych z wózkiem. To miejsce potrzebuje na rzeczy dla syna jak np pieluszki ale wiem również, ze można w większości przypadków dokupić torbę mocowana przy raczce. Zależy mi bardziej na tym, aby lekko się prowadził i był zwrotny. Wyglądem ten Bugaboo mi bardzo leży ale pytanie o te małe kółka przednie. Fajna opcja w tym wózku jest to, ze w ułamku sekundy można zmienić strony wózka i te większe mieć jako przednie. Chcemy podróżować z tym wózkiem, więc super by było jakby nie był wielki. Zobaczymy w sklepie :)

Magnolia, to masz już dużo :) spokojnie! Wszystkie kosmetyki możesz zamówić za jednym zamachem online i z głowy :) W ogóle jak się oprzeć to wszystko można zamówić. Co do wózka, to nie chce kupić używanego. Ani wózka ani fotelika. Tak postanowiłam, choć rozumiem, ze używany mogłabym mieć lepszy za te sama cenę ale mimo wszystko :)

Co do chicco hug to jest super, wczoraj oglądałam i jestem na to zdecydowana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 11:27

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Czeko!
    Uzywany uwazam za swietny pomysl! Masz jeszcze czas, porozgladaj sie, moze w twojej okolicy znajdziesz ten wymarzony w suoer stanie! Warto popatrzec

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko ja z Mia wozkiem nie bylam ani razu na zakupach ;) ale mam tam kocyk, moskitiere, oslonke na wozek, ta przeciwdeszczowa folie itp... torbe mam, ale wszystko by sie w niej nie zmiescilo... dlatego ja na kosz bardzo uwage zwracalam...

Ale mowie u nas ani ograniczenia wagowego, ani wielkosciowego, bo bagaznik wielki, ze zmiesci sie i wozek, walizka, torba malej, koszyk z rzeczami psa i lozeczko dla psa, lozeczko turystyczne...
    Wiec ja moglam odpuscic temat tych mniejszych...

Jesli o kolka sie martwisz to nie masz czym ;) sa malutkie, wygladaja jakby sie mialy rozleciec zaraz itp, ale sa naprawde solidne i nie odczujesz, ze sa takie male

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Czeko ja z Mia wozkiem nie bylam ani razu na zakupach ;) ale mam tam kocyk, moskitiere, oslonke na wozek, ta przeciwdeszczowa folie itp... torbe mam, ale wszystko by sie w niej nie zmiescilo... dlatego ja na kosz bardzo uwage zwracalam...

Ale mowie u nas ani ograniczenia wagowego, ani wielkosciowego, bo bagaznik wielki, ze zmiesci sie i wozek, walizka, torba malej, koszyk z rzeczami psa i lozeczko dla psa, lozeczko turystyczne...
    Wiec ja moglam odpuscic temat tych mniejszych...

Jesli o kolka sie martwisz to nie masz czym ;) sa malutkie, wygladaja jakby sie mialy rozleciec zaraz itp, ale sa naprawde solidne i nie odczujesz, ze sa takie male
    Zazdroszczę bagażnika <3 !! Mi wejdzie mały po złożeniu wózek i to raczej już :D pies obok fotelika na tylnej kanapie a torba w nogi :D takiego mam furacza :D choć wczoraj Pan w sklepie mówił, ze przesadzam i wcale nie jest taki mały :) pewnie wyjdzie w praniu :) na pierwsze miesiące z maluszkiem mam zaplanowane intensywne spacery, bo bede musiała szybko wrócić do formy przed ślubem we wrześniu. A ja raczej jak już to spaceruje po chodnikach, do lasu nie chodzę nawet bez dziecka :) to może faktycznie te kółka wystarcza :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka - jeżeli potrzebujesz kompaktowego, cena nie gra roli, ale z dobrymi kolami to zobacz jednak emmaljunga nxt60 ;)
    Moj micro bagażnik ma 59 cm szerokości - i ten wózek wchodzi cały na płasko, plus gondola na to/ spacerówka :) i jeszcze zostaje mi miejsce!! Jedyny stelaż który wchodził w całości z kołami (koła nie są małe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 11:47

Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Czekoladka - jeżeli potrzebujesz kompaktowego, cena nie gra roli, ale z dobrymi kolami to zobacz jednak emmaljunga nxt60 ;)
    Moj micro bagażnik ma 59 cm szerokości - i ten wózek wchodzi cały na płasko, plus gondola na to/ spacerówka :) i jeszcze zostaje mi miejsce!! Jedyny stelaż który wchodził w całości z kołami (koła nie są małe)
    Z tą cena to jest tak, że chcą teściowie kupic wózek ale też cenowo w granicach rozsądku. Ma to być wózek, który posłuży choć na 2 lata i będzie dla kolejnego dziecka (optymistycznie do tematu podchodząc). Muszę wybrać taki, zeby zaraz nie inwestować w nową spacerowke, bo mamy pełno innych wydatków a nie podzielimy prezentu od teściów na wózek z gondola teraz i spacerowke potem, wiec myślę przyszłościowo. Dlatego jestem rzeczywiście za tym Bugaboo Cam3, bo on spełnia moje wymagania i do tego może cena 4 tyś przejdzie.. Bo już od 5 w górę to nie mam co marzyć, mimo wszystko.. musimy jeszcze kupić dużo rzeczy dla małego plus komoda plus fotel.. I też średnio wiem skąd wziąć na to $$ :D wszystko się akurat w tym roku ponakladalo :) ślub plus przyjęcie, potem wesele, ja mam 30tke, mamy wesele znajomych, komunie chrzesnicy, rodzi się Mały, idziemy na wesele do znajomych i tak dalej :D wariactwo :)

Ale chce Ci powiedzieć, ze Twój wózek cudny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 12:07

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Magnolia komoda jak dla mnie pierwsza!
    Szkoda, ze tam gdzie wielka przestrzen nie ma szuflady, bo to baaaardzo wygodne! Ale ogolnie bardzo fajna i z takiego przewijaka napewno bedziesz zadowolona ;)

Co do kolyski, ja wolalabym drewniana, ze wzgledu na to, ze jest na kolkach (te dostawki chyba tylko po jednej stronie kolka maja) i kozna wszedzie z nia dojechac, jesli i tak bedziecie miec lozeczko...

A co do Chicvo baby hug juz pisalam o tym z Ciasteczko... jakby nie fakt ze mamy drewniana kolyske (mamy ja pozyczona od kuzynki wiec nie trzeba bylo inwestowac) to napewno kupilibysmy chicco ;) jako polozyc maluszka w salonie super sprawa!
    Nawet teraz jak wybieralismy krzeselko do karmienia, to byl brany pod uwage... ale, ze mala nie chce juz lezec w kolysce w dzien, tam tez by nie lezala, bo mniejszy (teraz to ona w dzien zeby sie pobawic, to tylko jej lozeczko albo mata), a zeby kupowac specjalnie jako krzeselko to bylo nam bez sensu juz, bo stolik jeszcze bardzoej podbijal koszta... wiec wybralismy porzadne krzeselko z funkcja hustawki...

Ale majac wybierac przed narodzinami cos co nie posluzy chwile bralabym chicco hug ;)
    Albo rozkladajac koszta najzwyklejsza drewniana kolyske na kolkach i fajne krzeselko do karmienia pozniej

Właśnie Cierpliwa, jedyny mankament tej komody, to jak dla mnie brak szuflad, choćby jednej ;) Ale przeglądając inne, żadna mi nie pasowała zw. właśnie,że "odstaje" z przodu albo z tylu...

Odnośnie tego Chicco Baby Hug jeśli bym się zdecydowała, to właśnie zamiast tej kołyski drewnianej, ktörą ewentualnie rozważam. Leżaczka i distawki też nie mam, więc idealnie zastąpiłby mi kilka akcesorii ;) Widzisz...pisalaś już o tym, a ja nie zwróciłam uwagi ;)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko, to sie nie zastanawiaj tylko bierz cameleona! Mysle ze bedzie po zlozeniu mniejszy jak mutsy, a wykonany porzadnie, wiec ci posluzy ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, no ogolnie jak mowie, uwazam go za super opcje ;)

A co do komody moja tez odstaje z przodu ;) ale przewijak jest sciagamu i pozniej zostaje juz sama komoda... co jest mega praktyczne, bo mebelki jeszcze dlugo malej posluza...

Tak to w mojej wyglada

480_at_second_10.0.png
    paidi-kira-wickelaufsatz-breit.jpg

A tak po sciagnieciu przewijaka

kommode1t3s.png

Lozeczko tez mamy 70x140 i tozkladane na tapczanik, wiec zanim zdecydujemy, czy juz pora na wieksze "dorosle" lozko, mozemy sprawdzic gotowosc malej, a i lozeczko wieksze i szersze od standardowego moze dluzej nam posluzy...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ