X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi zaraz sie doczekasz, to kwesta dni. Ale wiem jak to jest, jak sie na cos czeka to czas tak wolno płynie.

Morgana, Czekoladka - możecie rozmawiać o CC ze względu na zalodnienie invitro. Zgodnie z rekomendacja macie do tego prawo, ostatecznie decyzja należy do lekarza.

Czekoladka skoro Fox za drogi to może Cameleon 3 Ci sie spodoba z Bugaboo. Widziałam Cam3 za 3600 zł (to chyba cena Mutsy). Z Mutsy dużo ludzi poleca tez Evo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 18:10

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się napisalyscie :) a ja padam z nóg cały dzień na zakupach...

Od poniedziałku ubranka w lidlu.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z Cybex polecali jedynie Priam, bo reszta to faktycznie jakby zaraz miała się rozlecieć.
    Junama ponoć jest dobra i ma dość fajną cenę.
    A z Mutsy to tylko Nio, evo ponoć bardzo ciężki, i2 tez jest ok ale drogi i trochę płytka gondola.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kochane, temat dosłownie z du... pojawiły się u mnie hemoroidy i niestety przy wypróżnianiu krew - czy jest powód do paniki czy spokojnie w poniedziałek lekarza poinformować?

mbnotr8.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko, czyki odczucia co do Cybexa masz jak ja ;)

Co do Stokke to ja rez patrzylam, bo wizualnie mi sie Traliz podobal... ale tylko wizualnie, poza tym kazdy byl dla mnie beznadziejny...

Z Mutsy mi sie wizualnie jedynie Evo podoba i tylko ten by mi pasowal,ale w Mutsy mi ogolnie kosze nie pasowaly...

A Bugaboo... Buffalo i Fox jeszcze ok, chociaz i tak uwazam, ze jak za ta cene to dla mnie maja zbyt duzo wad (byl na tapecie u mnie Buffalo i Donkey do czasu az nie stracilismy blizniaka), a cameleon procz wad tak bardzo nie lezal mi wizualnie, ze szok...

Takze rozumiem, ze jestes sfrustrowana... mnie temat wozka tez dobijal...
    Tyle szczescia, ze nie musialam patrzec na wielkosc i wage, wiec stwierdzilam po przejechaniu milionu sklepow, ze bierzemy tanszy wozek pl producenta, a pozniej kupimy jakas super spacerowke...

Gorzej jak ktos musi sie liczyc z waga, albo wielkoscia... wtedy juz nie jest tak latwo :/

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Dziewczyny Kochane, temat dosłownie z du... pojawiły się u mnie hemoroidy i niestety przy wypróżnianiu krew - czy jest powód do paniki czy spokojnie w poniedziałek lekarza poinformować?
    U mnie tez sie pojawily na koncowce i to z krwia ale smarowalam to tylko prosterisanem i mascia z arniki, dwa tyg po porodzie sie wygoily, ale wiem ze podobno moga sie utrzymywac nawet do 3 msc po porodzie :/

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrobiliśmy dokładnie tak samo jak Cccierpliwa kupiliśmy tanszy wózek a zainwestujemy w lepszą spacerówkę :)

Morgana ja miałam ten problem już w 24-25 tyg. dopadało mnie wieczorem głownie po całym dniu i po wizycie w toalecie.Przy okazji wizyty u gina zapytałam i stwierdziła że muszę leżeć ze względu na niskie ułożenie malutkiej wiec i te dolegliwości mi miną jak poleże i tak było pomogło tylko leżenie.Moja koleżanka ktora tez dopadły w ciąży stosowała maść /lekarz jej zlecił/.Mysle że w poniedzialek zapytasz i coś Ci przepisze.

Cccierpliwa czy Ty używasz tego fotelika do wanienki? Bo właśnie zastanawiam się czy go w ogóle kupować.
    Jakie wanienki polecacie? Znajomi polecali mama and papas profilowana ale nie wiem czy jest sens czy zwykla lepsza?
    Cccierpliwa ja też chyba po porodzie będę potrzebowała Twoich cennych rad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 20:22

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula:*
    Wkladu nie uzywam, a wanienke polecam kupic jak najzwyklejsza i jak najwieksza jesli nie masz wanny/nie chcesz szybko sie nad wanna schylac ;)

Stelaz do wanienki tez super sprawa!

My mielismy wanienke na stelazy sredniej wielkosci i Mia szybko sie przestala w niej miescic... Takze jak miala bodajze ok 2 miesiecy, to wymienilismy na najwieksza i najzwyklejsza, bo my posiadamy tylko prysznic... nie bralismy juz stelaza, bo Mia jest takim wielorybkiem i tak szaleje w wannie, ze cala lazienka mokra, wylewa doslownie polowe wody haha, wiec stelaz nie bylby najbezpieczniejszy juz teraz przy niej...
    Ale na poczatku rewelacja...
    Jak usiadzie to kupimy ten pontonik dmuchany pod prysznic i tam sie bedzie kapac, chyba ze do tego czasu zmienimy lokum...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 20:47

Paulaa25 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Wasze rozterki co do wózka to się cieszę, że mnie ten dylemat ominął. Mam wózek "odziedziczony" po bratanku a później dokupimy spacerówkę. Z moim niezdecydowaniem to pewnie do teraz bym wózka nie miała. Oglądać łóżeczko jeździłam kilka razy :-)

Dzisiaj zaczęłam prać ubranka. Przyjechała moja mama i razem wszystko segregowałyśmy. Nie wiem która z nas miała większą radość z tego. One są takie malutkie i takie piękne. A mam tyle, że zastanawiam się czy ubiorę Córeczce wszystko :-) Trochę kupiłam, potem od znajomych sporo dostaliśmy i się nazbierało.

My mamy wanienkę zwykłą ze stelażem bez żadnej profilowanej wkładki.

Cierpliwa ja myślę, że Ty powinnaś wydać poradnik na temat macierzyństwa. Jakby co to ja proszę o jeden egzemplarz z autografem :-D

Paulaa25, Ciasteczko777, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zwykła wanienkę ze stelażem i faktycznie jest o wiele wygodniej niż bez. Znajomi i położna w szkole rodzenia polecali mi wanienkę z ikei.

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupiłam zwykłą ale dosc duza wanienke ze stelazem. I teraz się zastanawiam, czy ten stelaz jest bezpieczny, czy dziecko mi nie wyslizgnie sie z tej wysokości... ostatnio zaczelam panikowac ze wszystkim i zbliżające macierzynstwo zaczelo mnie przerażać,czy sobie poradzę...

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Rubi zaraz sie doczekasz, to kwesta dni. Ale wiem jak to jest, jak sie na cos czeka to czas tak wolno płynie.

Morgana, Czekoladka - możecie rozmawiać o CC ze względu na zalodnienie invitro. Zgodnie z rekomendacja macie do tego prawo, ostatecznie decyzja należy do lekarza.

Czekoladka skoro Fox za drogi to może Cameleon 3 Ci sie spodoba z Bugaboo. Widziałam Cam3 za 3600 zł (to chyba cena Mutsy). Z Mutsy dużo ludzi poleca tez Evo.
    Mag -jeśli masz to możesz proszę wkleić link do tej rekomendacji- do dokumentu? Chodzi o treść - wczoraj szukałam na str PTG i niestety w żadnej tego nie znajduje ... za to dokładnie przeczytałam nowe standardy ;)
    Czekoladko -to mojego nie polecę ze wzgl na cenę ... :(
    U nas na wątku polecają wózki Anex..
    Koleżanka kupiła ABC design salsą 4 :) i też jest fajny !!!
    Dla mnie szukanie wózka pod mój bagażnik to był koszmar :P niestety ... ale nie smutaj! W końcu trafisz na ten jedyny :) uszka do góry!!
    Rubi -jakby sie zaczelo to powodzenia !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 22:34

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa ten stelaz jest bardzo stabilny i na poczatku vedziesz go wielbila uwierz ;)
    Naprawde swietna rzecz...
    Pozniej juz zalzy od temperamentu dziecka... ja mojej malej juz nie bardzo moglam kapac na tym stelazu, bo ona tak cuduje, chlapie nigami, probuje obrotow itp... ledwo czasem ja utrzymuje kleczac przy wanience na podlodze jak zarzuci biodrami hehe...
    Ale pierwsze kilka tygodni uzywalam stelaz i uwazam go za mega wygode...

Mi tez wmwielw osob polecalo wanienke z Ikea, nawet bralam ja pod uwage... poki jej nie zobaczylam...
    Ale ciesze sie, ze nie zdecydowalam sie, bo raz, ze jest krotsza jak byla nasza na stelazu, a juz tamta szybko sie mala zrobila, no a dwa to jest kompletnie niewyprofilowana i przy wyprobiwaniu dwoch minimalnie rozniacych sie ksztaltem wanienek wiem, ze nawet wloski myloby mi sie w tej Ikeowskiej zle...

Zizu:*
    Zawsze chetnie sluze rada jesli tylko potrafie cis doradzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 22:37

Figa88 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa popieram pomysł Zizu! Mi też zawsze służysz radą.

Wszystkim dziewczynom ze zbliżającymi się terminami życzę powodzenia i czekam z synkiem na wspaniałe wieści od Was;)

W sprawie hemoroidów nie pomogę bo nie miałam.

Ja wanienkę też mam zwykłą firmy Tega ze stelażem, bez niego wysiadłby mi kręgosłup przy moim 5,5kg Słoniku;)

Co do wózków to nie orientowałam się nawet w tych firmowych drogich. Ja mam adamex pajero, na lato jak synuś będzie siedział kupię jakąś zwrotną spacerówkę (choć mam w zestawie ale dość duża). Dobrze że zdecydowałam się na ten duży bo w x-lenderze który był długo moim wymarzonym wózkiem byłoby mu ciasno.

U nas już zaczynamy ubranka na 68, dziś zrobiłam segregację i te w które się już nie mieści poszły w karton, części nie zalożył wcale. Uśmiałam się bo dresik na którym metka wskazuje na 6 miesiecy on nosi w wieku 6 tygodni he he. Te rozmiary są takie różne.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dokładnie to samo nam Pan powiedział odnośnie cybexa, ze tylko Priam a x Mutsy tylko Nio. Zobaczyłam ten Bugaboo Cameleon 3 i tez fajny jest, podoba mi się na pewno bardziej niż Mutsy- ten mi kompletnie nie leży ale za to mój już, mam wrażenie, wybrał Mutsy :/ jedyne co to te małe kółka mogą nie dac rady, choć czy ja wiem.. okazuje się, ze nie ma takiego wyboru, bo dobre technicznie są brzydkie a ładne są kijowo zrobione a te zarówno ładne i dobre są mega drogie.. teściowa dziś powiedziała, ze mamy proprostu wybrać wózek, moze nie Za 7 tys ale mamy być zadowoleni ale obawiam się, ze ten mój już się zafiksowal na ten jeden :/

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorja, ale ten twoj synus duzy! Mia za 6 dni 5 miesiecy konczy, a od niedawna w 62 dopiero...

Tez ostatecznie mam adamexa tylko vicco ;)
    Narazie Mia jezdzi dalej w gondoli, pozniej przesiadziemy sie jeszcze w spacerowke z zestawu, a kolo lata kupimy spacerowke... narazie na tapecie valco, joie i baby jogger po wstepnych przemysleniach... teraz pozostalo pomacac i przetestowac, a przy okazji oczy szeroko otwarte miec bi moze jeszcze sie cos znajdzie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Jvm Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zamówiłam adamex vicco. Ja się na wózkach kompletnie nie znam, ale wiele osób polecało i wizualnie mnie zachwycił.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wanienke ze stelażem tega baby. Tej wkładki nie użyłam ani razu. Mój kolos ma pewnie prawie 8 kg a dalej się w niej mieści. Tylko że on jest bardzo grzeczny podczas kąpieli i to ja go wręcz zmuszam do chlapania wodą ;) I ten stelaż mimo że niepozornie wygląda to jest bardzo stabilny. U teściów kąpałam go w dużej misce i na podłodze i podnieść się z nim z kolan to była katastrofa. Także ja jak najbardziej polecam zwykłą duza wanienke że stelażem.

Adamex vicco mamy i my i mały jeszcze się mieści, chociaż teraz kombinezon i spiworek trochę miejsca zabierają. Ale jemu tam jest przyjemnie, taki otulony śpi dobrze. Mam nadzieję że chociaż zimę pojezdzimy jeszcze w gondoli.

Hemoroidy w ciąży i mnie dopadly. Nic z nimi nie robiłam bo nie bolało. I to był mój błąd, bo około 2 tygodni po cc pojawiły się dużo większe i bardzo bolesne. W aptece kupiłam czopki i maść i przeszło. Także lepiej coś z tym zrobić natychmiast A nie czekać tak jak ja ;)

Ah i wszystkie ubranka na 68 a niektóre na 74 nawet, poszły na bok. Najlepiej pasuje ten podwójny rozmiar 74/80. Kończą się czasy gdzie dostaje ciuchy po starszych o rok dzieciach. Czas zacząć kupować samemu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 09:14

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny polecam się przejść do h&m, wczoraj kupiłam usztywniany biustonosz do karmienia za 31 zł i zestaw 2 topów do karmienia za 35 zł.
    W sprzedaży Internetowej widzę, że ich nie ma.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm ja jestem bardzo zadowolona! Jak komus nie zalezy zeby wozek byl lekki i bardzo maly, to jest naprawde fajny...
    Chociaż z ta maloscia, to wystarczy odrobina sprytu...
    Ja dwa razy musialam corsa sie wybrac, bo duze maz potrzebowal i tez zmiescilam w bagazniku gondole i stelaz jak pokombinowalismy...
    Tyle, ze juz nic innego nie weszloby...

Akilegna, no u nas o ta dzikosc chodzi...
    Mi ja juz ciezko utrzymac jak szaleje kiedy ja na podlodze kapie, a co dopiero na stelazu hehe...
    No i w tej wanience jak ja dawalam nizej, zeby umyc wloski to ona sie w gore mocno nogami odpychala i to byla ciagla walka... dlatego wiem, ze wanienka z Ikea bylaby porazka...
    Teraz mamy taka z gora jeszcze bardziej w tyl wyprofilowana, jak to w tych najzwyklejszych wanienkach co kilkanascie lat temu byly i jestesmy bardzo zadowoleni z tym naszym dzikusem... one sa tez na stelazach i jakby mala nie byla taka wiercidoopka na 100% bym korzystala, bo ja tez poki grzecznie lezala stelaz uwielbialam...

Takze dziewczyny stelaz swietna rzecz ;) a dlugo sie zastanawialam, czy nie zbedny wydatek... ale jednak wart wydanych pieniedzy..

Akilegna to mi tak kregoslup pekal jak bylismy na weekend u mojej cioci i kapalam mala w normalnej duzej wannie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ