X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia Mia od samego poczatki jest kp i mm ;) jadlam zawsze wszystko i nigdy nic jej nie bylo, mm od poczatku mamy hipp combiotik pre... raz probowalam zmiany na milupe i raz na beba (niemiecki odpowoednik nan) i miala brzydkie kupy i duzo gazow...
    Nan z tego co wiem, ma duzo zelaza i moze byc, ze przyczynia sie to do boli brzuszka...
    Teraz nie pamietam dokladnie, ale nasza beba miala chyba 0,62 zelaza a w hipp mamy 0,5... dla Mii byla to spora roznica i wrocilismy szybko do hippa, odrazu problwmy z brzydkimi kupkami i gazami jak reka odjal...
    Ale nie musi tak byc u kazdego malucha... to ze jedno dziecko zle na jakies mleko reagowalo, nie znaczy, ze drugie tez bedzie... jednak mm moze miec tez znaczenie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, trzymam kciuki żebyście się dogadali :) Ehh jak to jest, że tyle czasu walczymy o dziecko, a jak się ono pojawia, to nagle coś się potrafi popsuć.
    Ja powiedziałam swojemu mężowi co mi leży na sercu i widzę, że to przemyślał i się bardziej stara, a mi po prostu ulzylo jak wyrzucilam z siebie wszystkie żale. Jednak stwierdzam, że mój mąż sam musi do niektórych rzeczy dojść mimo, że ja mu to mówiłam wiele razy. Taki przykład z ostatnich dni. Mój mąż nosił delikatny zarost, bo twierdził, że wygląda poważniej, taki kilkudniowy i bardzo ostry. Mówiłam mu wiele razy, że jak przytula twarz malej do swojej twarzy, to ona później ma cała skórę podrazniona i żeby się golil częściej jak chce ją tak przytulać. Powiedziałam to jakieś 2 miesiące temu i stwierdził, że się go czepiam. I nagle w tym tygodniu sam z siebie mowi: muszę się częściej golic, bo zauważyłem, że podrażniam małej skórę swoją broda. No po prostu Amerykę odkrył :D

Olciaaa lubi tę wiadomość

• Farelka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane może któraś z Was miała coś takiego ?

Od 2 miesięcy pojawiły się takie krostki mi na rękach dłoniach czerwone ciut wypukle wokół taka otoczka, mam też że 3 na dekolcie Ale takie malutkie prawie nie widać. Coś jakby pękło naczynko albo coś jakby wyskoczył pryszcz Ale taki czerwony i nie schodiz w ogóle. Ginekolodzy mówili że to raczej od zmian hormonalnych. Ale jednak mnie to trochę martwi. Muszę się zgłosić do dermatologa. Nie swędzi nie piecze nic. Po prostu sobie są. Może któraś z Was miała takie coś w ciąży ??? Pomocy.

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Kochane może któraś z Was miała coś takiego ?

Od 2 miesięcy pojawiły się takie krostki mi na rękach dłoniach czerwone ciut wypukle wokół taka otoczka, mam też że 3 na dekolcie Ale takie malutkie prawie nie widać. Coś jakby pękło naczynko albo coś jakby wyskoczył pryszcz Ale taki czerwony i nie schodiz w ogóle. Ginekolodzy mówili że to raczej od zmian hormonalnych. Ale jednak mnie to trochę martwi. Muszę się zgłosić do dermatologa. Nie swędzi nie piecze nic. Po prostu sobie są. Może któraś z Was miała takie coś w ciąży ??? Pomocy.

Farelka ja w okolicach 21-24 tc miałam takie krostki, właśnie na rękach i dekolcie, byłam nawet u dermatologa i też stwierdził, że to raczej problemy hormonalne. Dał mi jakąś maść robioną w aptece, w każdym razie po jakimś czasie przeszło (nie wiem czy samo z siebie czy dzięki tej maści). Dermatolog polecił, żeby w tym czasie używać delikatnych kosmetyków np biały jeleń. Myślę, że to nic złego ale jak masz możliwość to idź do dermatologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, wracając do fotelika, to my mamy ten, który można rozłożyć poza samochodem.
    Dziewczyny czy na cc można mieć pomalowane paznokcie u stóp? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:51

• Magkb Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziękuje bardzo za gratulacje. Nie zdążyłam jeszcze wszystkiego doczytać od poniedziałku, ale może teraz będę już bardziej na bierząco. Nie to, że jako mama 5 dniowego bobasa nie mam czasu, mam go sporo, ale przeważnie spędzam go na patrzeniu na małego.
    Dziewczyny muszę się pochwalić, ze jestem w 7 niebie. Maluszdk jest zdrowy i już zaczął przybierać na wadze. Dużo śpi i je. Już oswoiłam się z jego ciałkiem i dziś nawet sama go ubrałam i zmieniłam pieluszkę (wcześniej mąż to robił, on ma więcej śmiałości do dzieci;)
    Ja po cesarce czuje się super. Spodziewałam się dużo gorszego bólu i rekonwalescencji. Ból był opanowany w szpitalu, w domu już nie biorę przeciwbólowych. Krwawienie tez wydaje mi się, ze jest na ukończeniu. Poza tym nie dopadł mnie jeszcze baby blues i mam nadzieje, ze tak pozostanie.

Olcia stopy możesz mieć pomalowane lub hybrydę. Nie wiem jak z dłońmi. Nie możesz mieć biżuterii i makijażu.

Olciaaa, Jvm, Farelka, MagNolia55 lubią tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia u mnie w szpitalu wymagali do porodu minimum jeden paznokiec u stop i jeden u dloni bez lakierow itp nawet bezbarwnych wlasnie w razie jakby miala byc cc...
    Ale wiwm, ze co szpital to inaczej... moze zadzwon, dopytaj w tej klinice...

Magkb <3

Olciaaa lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Cześć, dziękuje bardzo za gratulacje. Nie zdążyłam jeszcze wszystkiego doczytać od poniedziałku, ale może teraz będę już bardziej na bierząco. Nie to, że jako mama 5 dniowego bobasa nie mam czasu, mam go sporo, ale przeważnie spędzam go na patrzeniu na małego.
    Dziewczyny muszę się pochwalić, ze jestem w 7 niebie. Maluszdk jest zdrowy i już zaczął przybierać na wadze. Dużo śpi i je. Już oswoiłam się z jego ciałkiem i dziś nawet sama go ubrałam i zmieniłam pieluszkę (wcześniej mąż to robił, on ma więcej śmiałości do dzieci;)
    Ja po cesarce czuje się super. Spodziewałam się dużo gorszego bólu i rekonwalescencji. Ból był opanowany w szpitalu, w domu już nie biorę przeciwbólowych. Krwawienie tez wydaje mi się, ze jest na ukończeniu. Poza tym nie dopadł mnie jeszcze baby blues i mam nadzieje, ze tak pozostanie.

Olcia stopy możesz mieć pomalowane lub hybrydę. Nie wiem jak z dłońmi. Nie możesz mieć biżuterii i makijażu.

Kochana jeszcze raz gratulacje! Bardzo się cieszę, że u Ciebie tak dobrze. Twoja wiadomość jest jak miód na moje serce bo we wtorek cc ;-)
    Wszystkiego dobrego dla WAS <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mag :) cudownie czytać takie dobre informacje i oby tak dalej :)
    Olcia - musisz mieć dłonie chociaż 1 czysty paznokieć ale to zależy od oddziału czasem sie czepiają i kaza zmyć całość.
    To ważne by mieć choć 1 czysty. Stopy raczej można mieć. Ale zależy od oddziału- lepiej dopytaj niż potem problem.
    Farelka- a to nie są naczyniaki rubinowe ?

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Magnolia super, ze u was wszystko ok!
    A z komody bedziesz napewno zadowolona! Moja kuzynka ma dla coreczki meble z tej serii i jest zadowolona... wysokosc jest tez ok bo bedac u nich stalam przy tym przewijaku i nie wydawal mi sie za niski...

Za niski z pewnością nie jest, bo też właśnie przymierzałam się w sklepie ;)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Za niski z pewnością nie jest, bo też właśnie przymierzałam się w sklepie ;)
    Kochana - świetny !! Też myśle nad tymi z ikea- tylko musze pomierzyć.. :) spory mam dylemat z tym przewijakiem i łóżeczkiem / my nie mamy pokoju i wszystko w sypialni- więc musimy bardzo mądrze rozplanować..

Dziewczyny - u mnie dziś 100 dni do porodu !!!! :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:31

klamka, Olciaaa, Farelka, Zizu87, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Kochana - świetny !! Też myśle nad tymi z ikea- tylko musze pomierzyć.. :) spory mam dylemat z tym przewijakiem i łóżeczkiem / my nie mamy pokoju i wszystko w sypialni- więc musimy bardzo mądrze rozplanować..

Dziewczyny - u mnie dziś 100 dni do porodu !!!! :D :D :D

Gratulacje z okazji studniówki :-)
    Ja pamiętam jak niedawno to samo napisałam a dzisiaj na liczniku 48 dni :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:51

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Farelka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Farelka ja w okolicach 21-24 tc miałam takie krostki, właśnie na rękach i dekolcie, byłam nawet u dermatologa i też stwierdził, że to raczej problemy hormonalne. Dał mi jakąś maść robioną w aptece, w każdym razie po jakimś czasie przeszło (nie wiem czy samo z siebie czy dzięki tej maści). Dermatolog polecił, żeby w tym czasie używać delikatnych kosmetyków np biały jeleń. Myślę, że to nic złego ale jak masz możliwość to idź do dermatologa.

Olcia a jak to wyglądało u Ciebie ? U mnie jest mocno czerwony środek dookoła jakby taka rozowa otoczka- raz mniejsze raz większe nie swedzi to nie boli nic zupelnie tylko mnie denerwuje i zastanawia czy zejdzie

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Gratulacje z okazji studniówki :-)
    Ja pamiętam jak niedawno to samo napisałam a dzisiaj na liczniku 48 dni :-D
    Ja mam wrażenie, że to coraz szybciej leci :) No też pamietam jak dopiero pisałaś o 100 :)
    Teraz to zacznę panikować ;) a tu jeszcze choróbsko mnie uziemiło...ile trwa wyleczenie się naturalnymi sposobami, już tydzień a ja dalej nie jestem zdrowa, chociaż jest lepiej... teraz męczę syrop z cebuli na kaszel i wmawiam sobie, że mi pomaga :)

• Farelka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Hej Mag :) cudownie czytać takie dobre informacje i oby tak dalej :)
    Olcia - musisz mieć dłonie chociaż 1 czysty paznokieć ale to zależy od oddziału czasem sie czepiają i kaza zmyć całość.
    To ważne by mieć choć 1 czysty. Stopy raczej można mieć. Ale zależy od oddziału- lepiej dopytaj niż potem problem.
    Farelka- a to nie są naczyniaki rubinowe ?

Ciasteczko właśnie też czytałam o tym i fakt jest to podobne Ale to chyba nie To. Wokół tego jest taka otoczka różowa . No nie wiem takie dziwne nigdy tego nie miałam i to w ogóle nie schodzi

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jak ten czas zasuwa jak patrzę na pierwsza stronę i jak dużo dzieci jest już rozpakowane :) A jak patrzę na siebie to ten czas tak się ślimaczy...
    Mam ochotę kupić wózek ale boję się czy to nie za wcześnie jeszcze na zakupy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Ciasteczko właśnie też czytałam o tym i fakt jest to podobne Ale to chyba nie To. Wokół tego jest taka otoczka różowa . No nie wiem takie dziwne nigdy tego nie miałam i to w ogóle nie schodzi
    To może skocz do dermatologa, uspokoi Cię, na bank nic groźnego i zakładam, że to hormonalne, u mnie są np zmiany koloru/ zamieniam sie w Murzynke ;) i mam wlokniaczki malutkie... uroki ciąży :)

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Też ostatnio mniej sie odzywam, ale próbujemy ogarnąć nową rzeczywistość. Burzw hormonów po porodzie to jakieś szaleństwo, Adaś jest cudowny głównie je i śpi. Troche wisi na cycu bo i 1-2h potrafi, ale odkąd karmimy sie na leżąaco jest lepiej. A ja chodze i płacze wieczorami że nie poradzę sobie z opieką nad nim, że napewno coś zrobie źle i mu zaszkodze. Normalnie mi wstyd mam cudne dziecko a ja marudze :(
    Wszytkim dziewczyną życzę dużo sił i uśmiechów. Może w końcu uda mi sie być na bieżąco z waszymi wpisami :)
    Matko jak ja Cię rozumiem. Wczoraj siedziałam na rękach z młodym i wyłam z nim że nie umiem mu pomóc.

ty0qs6r.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Necia Mia od samego poczatki jest kp i mm ;) jadlam zawsze wszystko i nigdy nic jej nie bylo, mm od poczatku mamy hipp combiotik pre... raz probowalam zmiany na milupe i raz na beba (niemiecki odpowoednik nan) i miala brzydkie kupy i duzo gazow...
    Nan z tego co wiem, ma duzo zelaza i moze byc, ze przyczynia sie to do boli brzuszka...
    Teraz nie pamietam dokladnie, ale nasza beba miala chyba 0,62 zelaza a w hipp mamy 0,5... dla Mii byla to spora roznica i wrocilismy szybko do hippa, odrazu problwmy z brzydkimi kupkami i gazami jak reka odjal...
    Ale nie musi tak byc u kazdego malucha... to ze jedno dziecko zle na jakies mleko reagowalo, nie znaczy, ze drugie tez bedzie... jednak mm moze miec tez znaczenie
    A brzydkie kupy tzn jakie? U nas są takie zolto-pomaranczowe. Są one przy każdym prawie przebieraniu.

ty0qs6r.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Matko jak ja Cię rozumiem. Wczoraj siedziałam na rękach z młodym i wyłam z nim że nie umiem mu pomóc.
    Mimo wszystko w szpitalu czułam sie bezpieczne ze wzgledu na Adasia teraz musze liczyc tylko na siebie no i męża ale troche to przerażające.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ