Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula gratulacje, zdrówka dla Was!
Co do ruchów to każdy czuje inaczej i dzieci mają różny temperament. My mamy czasami taki dzień, że nic się nie rusza i nic nie czuję i zaczynam wtedy trochę się martwić. A na kolejny dzień szaleje, że az mam tego dosyćmój Maluch nie jest zbytnio żywiołowy a ja czasami leżę i np zobaczę że brzuch się rusza ale nie zawsze wszystkie ruchy czuję. Zresztą mój wieloryb woli pływać niz kopać - pojawia mi się na brzuchu wielka gula i tak sobie trzyma albo przesuwa się pomału... taki temperament
może ma mało miejsca.
Rozmawiałam ostatnio z moją babcią, mówiła że z drugim dzieckiem w ogóle nie czuła ruchów. USG nie miała i była pewna że urodzi martwe dziecko... a tu zdrowy synjeśli lekarz mowi, ze wszystko jest ok. To nie ma co się stresowac.
-
Farelka wrote:Jeny. A ja tak uwielbiam owoce
Dzięki.
Zizu poczytam z tej strony i dzięki za wskazówki w skrócie.
Trochę owoców można, zwłaszcza tych o niskim IG
Odpadają winogrona, banany tak jak pisze Jvm.
Ale spokojnie w nie za dużych ilościach można jeść mandarynki, jabłka- najlepiej nie za słodkie, pomelo, mrożone maliny, truskawki, jeżyny, wiśnie.
I soki owocowe, nawet te świeżo wyciskane nie są wskazane. Lepiej zjeść owoc. Odpadają suszone owoce bo są dosładzane.
Ja np. na drugie śniadanie jem owsiankę z owocami- 30g płatków owsianych górskich zalewam odrobiną gorącej wody żeby napęczniały, trochę jogurtu naturalnego, mała mandarynka, 1/3 jabłkaCzasami wymieniam owoce na maliny lub truskawki.
Farelka lubi tę wiadomość
-
Paula gratulacje❤️👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Dziewczyny dziękuję za rady
Postaram się przekonać męża,że troszkę tańców nie zaszkodzi:)
Paula, ogromne gratulacjeniech księżniczka zdrowo rośnie
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Paula gratulacje! Cieszcie się sobą
życzę zdrowia dla Was obu!
Farelka cukrzyca się nie przejmuj. Sama przyszla wiec i sama pójdzie po ciąży. A dieta nie jest taka zła, przynajmniej będziesz się pilnować żeby jeść zdrowo.
Marin mam nadzieje, ze u nad nie powtórzy się Teoj scenariusz. Jejku, na sama myśl, ze z takim
Maluchem można trafić do szpitala robi mi się slabo.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa przy CC owoce zawsze łączyłam z jogurtem naturalnym i płatkami owsianymi. Poza tym tak jak dziewny pisaly: całkowita rezygnacja z mąki pszennej, potraw smażonych i zawierających cukier. Soki owocowe można w "dawce 100 ml rozcieńczone 1:1, więc ja piłam szklankę dziennie do obiadu. Chleb 100% żytni mogłam jeść z każdej piekarni, ale zawsze prosiłam o sprawdzenie składu.
Ostatni posiłek ok. 30 minut przed snem. Śniadanie jadłam zazwyczaj po 9, bo nie miałam siły wcześniej wstać
Na weselu byłam w 24 tc i też się dobrze bawiłam.
Ja nie potwierdzę teorii, że jakie dziecko w brzuchu takie po urodzeniu. Agatka w brzuchu bardzo mi dawkowala ruchy, o czym wiele razy już pisałam i ja akurat musiałam liczyć ruchy, bo na ktg udawala, że jej nie ma. Natomiast teraz jest bardzo ruchliwym dzieckiem. Ostatnio trenuje nogi i bez przerwy trzyma je w pioniejaka była zaskoczona jak pierwszy raz się zorientowała, że te machające się kończyny są jej, istny szok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 21:37
-
nick nieaktualnyOj tak, to jest niesamowite, że teraz rozwija się w takim tempie, że codziennie zauważam coś nowego, czego jeszcze dzień wcześniej nie robiła. Wczoraj na przykład zaczęła się ekscytować jak zmieniam jej zabawkę. Ręce rozłożone szeroko, macha nóżkami i oddycha tak jakby się hiperwentylowala. Za kilka minut inna zabawka i znowu to samo
-
Paulaa25 wrote:Hej dziewczyny!Wczoraj przyszła na świat nasza córeczka, nasza księżniczka,nasze spełnienie marzeń!❤Dostała 10 pkt. Waży 3040 i ma 52cm.Zakochałam się od pierwszego wejrzenia!!!❤
-
Iwka, ja ruchy czuje codziennie i intensywnie. A dzisiaj jak na złość nie chce wie ruszać mimo wypitej glukozy rano, dwóch pączków, ciasta i loda.. też schizuje.. próbowałam go jakoś obudzić ale się nie udało, czasem kopnie ale mega słabo i sama nie wiem czy mi się wydaje.. dodatkowo mi od samego rana mega się stawia macica. Wzięłam magnez i czekam, może się raczy trochę obudzić. Czasami mam wrażenie, ze ruchy są zależne od tego jak się dziecko ułoży..
-
nick nieaktualnyLubie czekoladę, może sobie smacznie spi po takiej dawce cukru? Teoretycznie ruchy powinny być bardziej intensywne po posiłku (tak jest w zaleceniach dot. Liczenia ruchów), a u mnie było odwrotnie i liczyłam zawsze przed posiłkiem, bo jak już zjadłam to była godzina spokoju.
-
Oj tak odkrywanie raczek, nozek, wlasnego glosu, ze mozna piszczec, warczec, pierdziec buzia itp wspanialy czas...
Teraz mam w domu pelzajaca histeryczke, probujaca przyjac pozycje do raczkowania, cwiczy i cuduje calymi dniami i zawsze jak idzie nie po jej mysli, albo pelzanie do celu nie jest takie proste bo mama ja wraca spowrotem jest dziki krzyk i histeria, ze ona chciala inaczej haha...
Takze czekam niecierpliwie, az odkryje raczkowanie i bedzie mogla dotrzec do celu bez problemow, bo teraz to jest dramat za dramatem haha...
Gondola na spacerze jest obecnie jedynym miejscem, gdzie mala lezy spokojnie... nigdzie indziej juz w spokoju nienpolezy... no i malo kiedy w ogole na plecach... teraz nawet kiedy sie na mleko w nocy budzi to odrazu sie na brzuch przekreca...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Czeko taka dawka cukru mogla ja tez ululac do snu
Moja tez nie byla po glukozie jakas rozszalana
Ale ciesze sie, ze pierwsza godzine przelezalam pod ktg, a w trakcie drugiej poczekalnia, a w miedzy czasie usg u mojego gina... spokojniejsza bylam, czy wszystko u niej ok...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Buko wrote:Lubie czekoladę, może sobie smacznie spi po takiej dawce cukru? Teoretycznie ruchy powinny być bardziej intensywne po posiłku (tak jest w zaleceniach dot. Liczenia ruchów), a u mnie było odwrotnie i liczyłam zawsze przed posiłkiem, bo jak już zjadłam to była godzina spokoju.
-
Cccierpliwa wrote:Czeko taka dawka cukru mogla ja tez ululac do snu
Moja tez nie byla po glukozie jakas rozszalana
Ale ciesze sie, ze pierwsza godzine przelezalam pod ktg, a w trakcie drugiej poczekalnia, a w miedzy czasie usg u mojego gina... spokojniejsza bylam, czy wszystko u niej ok...