X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Buko, to my 4 maja :D
    Mój TP :)
    U nas chociaż ten problem odpada - nie chrzcimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:58

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko to faktycznie problem z glowy.

Ja nie myślałam o chrzcinach, tzn. Wiedziałam, że ochrzcimy, ale jakos nie planowałam robić z tego imprezy roku i planować jej pół roku wcześniej. Niestety wizja mojej teściowej była zupełnie inna, więc ile razy mnie tym tematem wkurzyła w święta, to możecie sobie wyobrazić. W związku z jej planami zapraszania jakichś pociotek ze strony dziadka, ograniczyłam listę gości do 10 osób czyli my, nasi rodzice i rodzeństwo :D mimo, że wcześniej planowałam jeszcze kilka innych osób.

83xxx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ciasteczko to faktycznie problem z glowy.

Ja nie myślałam o chrzcinach, tzn. Wiedziałam, że ochrzcimy, ale jakos nie planowałam robić z tego imprezy roku i planować jej pół roku wcześniej. Niestety wizja mojej teściowej była zupełnie inna, więc ile razy mnie tym tematem wkurzyła w święta, to możecie sobie wyobrazić. W związku z jej planami zapraszania jakichś pociotek ze strony dziadka, ograniczyłam listę gości do 10 osób czyli my, nasi rodzice i rodzeństwo :D mimo, że wcześniej planowałam jeszcze kilka innych osób.
    U nas rodzina M jeszcze nie wie o naszych planach - będzie niezły skandal (aż się nie mogę doczekać XD) do kolekcji: nieślubne dziecko i to z rozwódką :) moi rodzice są b.liberalni :) nawet mojego brata nie zmusili do bierzmowania :)

Buko, aziledo lubią tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też powoli pojawiają się jakieś plany wakacyjne, Mała urodzi się w marcu i chcielibyśmy gdzieś pojechać w sierpniu więc mam nadzieję, że damy radę :-) Zwłaszcza, że te wakacje spędziliśmy w domu bo to był początek ciąży i bałam się z domu ruszyć ;-)
    Chrzciny będziemy organizować pewnie w maju bo wtedy jest już ciepło ale nie bardzo gorąco. Zapraszamy tylko najbliższą rodzinę- czyli nasi rodzice qi rodzeństwo ze swoimi dziećmi.

83xxx lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko :D

Klamka dla chcacego wszystko sie da...
    Jak ktos chce znalezc wymowke, to pewnie, ze znajdzie ja w dziecku...
    My poki co tylko tam gdzie samochodem dojade wchodzi w gre, ze wzgledu na psa... ostatnio zostal u mojej cioci jak bylismy na Lanzarote i psu bylo dobrze, byl rozpieszczany, mial ogrod i drugiego psa do zabawy... ale ja bardziej przezywalam jak ona...
    Chyba nie jestem gotowa na takie rozlaki haha...

U nas chrzciny tez raczej tylko rodzenstwo i rodzice...
    No ale przyjada z pl, wiec 11 osob, w mieszakniu ciezko to ogarnac, do tego wszyscy dluzszy pobyt...

klamka lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa skąd ja to znam, tęsknota za psem <3

U nas najgorszy był pierwszy wyjazd. Długo się zastanawialiśmy czy jechać na ferie, bo baliśmy się zostawić psiaka (opiekują się nim moi rodzice a mimo wszystko ciężko mi było go zostawić). Odliczałam dni do powrotu, podobnie zresztą mój mąż. Więc doskonale Cię rozumiem.

Potem z każdym wyjazdem było jakoś łatwiej ale i tak mama musi mi codziennie zdawać relację i wysyła zdjęcia. Rodzice mają duży dom z ogrodem i pies jest tam bardzo szczęśliwy. Zwłaszcza jak cały może się wybrudzić :-D Ma swoje legowisko u rodziców, do tego szafkę na zabawki, w której są jego ukochane piłki.

Teraz czeka go rewolucja, ale robimy wszystko żeby go przygotować do nowej sytuacji :-)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny w następną niedziele,tylko najbliższa rodzina i zaprzyjaźniona para,bo on jest ojcem chrzestnym. Impreza w domu,bo akurat mam warunki i pomoc mamy przy imprezie :)

83xxx lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu mojemu psu tez dobrze, dostawalam po kilka zdjec dziennie i na zadnym na skrzywdzona nie wygladala... ma u cioci jak paczek w masle i zna ich od szczeniaczka...
    Ale my to jak psychopaci tylko zwiedzajac rozmawialismy co by sie naszemu psu spodobalo hahaha

klamka, Zizu87 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem strasznie zła na siebie. Wybrałam restauracje, wplacilam zaliczkę i dostałam właśnie nową ofertę z restauracji, która jest u mnie na osiedlu. Wcześniej się na nią nie zdecydowalam, bo nie bardzo mi pasowało pod względem ceny i propozycji, która otrzymałam. Poprosiłam o mała zmianę, a okazało się, że dostałam zupełnie nową i lepszą ofertę, która wybrałabym teraz bez wahania. Ehh ale się wkurzyłam na siebie :(

• Magkb Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie chrzcimy. Dziś mamy 1 wizytę dziadków :)

Buko może spróbuj ogłosić na jakiejś grupie lokalnej ze masz termin do odstąpienia w resteuracji w której wpłaciłam zaliczkę.

Ciasteczko777, klamka lubią tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też przy stole świątecznym powiedziałam, ze nie będziemy chrzcic to tesciowa powiedziała, ze nie ma nawet takiej opcji :D

Buko, a może uda się dogadać z restauracja? I oddadzą zaliczkę?

Ciasteczko777, klamka lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam że o chrztach piszecie.
    Ja ochrzciłam synka 3 tygodnie temu w swojej rodzinnej parafii. Kameralna uroczystość bez mszy, sam obrzęd chrztu, wszystko trwało 15 minut. Tylko my, rodzice i rodzeństwo z dziećmi, no i ksiądz, razem 15 osób. Potem kawa i tort w domu. Tyle. Podeszłam do tego w ten sposób że nie wiem jak syn ułoży sobie dorosłe życie, czy będzie wierzący czy nie, ale gdyby się okazało że chrzest mu potrzebny (np do ślubu kościelnego) to żeby mi nie wyrzucał wtedy że nie zadbałam o to. Wielkiej uroczystości jednak z tego nie robiłam. Nikt mi nic nie sugerował, tak z mężem zdecydowaliśmy, sami jesteśmy ochrzczeni i mamy ślub kościelny, jesteśmy wierzący.
    To decyzja rodziców, zróbcie tak jak uważacie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 15:00

83xxx, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh widzę, że u wszystkich wszyscy rozumieją tylko moja teściowa niereformowalna i u niej wszystko zawsze musi być największe i najbardziej wystawne, takie na pokaz. Dlatego u mnie też będą tylko rodzice i rodzeństwo z dziećmi. Chciała rządzić i nie pasował jej mój plan, to teraz będa jeszcze skromniejsze chrzciny w gronie najbliższych :)
    A co do restauracji to jeszcze przymysle co zrobię, czy nie zrezygnuje po prostu, a zaliczka przepadnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu nie chcę mu narzucać wyznania...sam wybierze jak będzie w pełni świadomy :)

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchętniej bym nie chrzcila. Tesciowa pewnie by protestowala, ale to nie jej sprawa. Jednak rozmawialiśmy o tym z mężem i raczej ochrzcimy dziecko, żeby jak dorosnie miało wybór czy np. Chce wlasnie ślub koscielny. Mieszkamy tez na wsi i nie chcę zeby go w szkole również palcami wytykano,że nie ochrzczony... bez wielkiej imprezy, rodzice i rodzenstwo. Zastanawiam się, jaka byłaby reakcja księdza jeśli powiem o in vitro :)

860ij44jb8ojlfrj.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzciny hmmm mimo że od samego początku mówiłam, że chrzcic nie będę to usłyszałam od mojego ojca, największego wroga kościoła swoją drogą, że powinnam. Bo ja jestem katoliczką i tak poprostu wypada. Bo co rodzina powie? Po pierwsze nie wziął pod uwagę tego, że mój mąż nie jest katolikiem A po drugie, że w miejscu w którym będziemy w przyszłości mieszkać, Beni byłby jedynym katolikiem. Jako jedyny poszedlby do pierwszej komunii itd.itp. A po trzecie, to nawet nie wiem gdzue bym musiała z nim jeździć do kościoła żeby wprowadzić to w tą wiarę. Jestem zdania, że kiedyś sam zdecyduje. Oczywiście, pokażę i wyjaśnię mu jak wygląda kościół w Polsce ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy chrzest ale najwcześniej we wrześniu, chcemy żeby synek był już większy. Ogólnie nie mamy w tym temacie ciśnienia, potem dziecko samo będzie decydować co chce. My z mężem jesteśmy tzw wierzący średnio praktykujący ;-) z IVF nie mam zamiaru się spowiadać, bo ja nie uważam tego za grzech i tyle. Ja wierzę w Boga a nie w Kościół i tego się trzymam :-)

Ciasteczko777, Motylek1313, klamka, Veri, Kate_88, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nikt nie komentowal (chociaz obawialam sie, ze tesciowa bedzie przezywqc, ze tak pozno chrzciny), chrzcimy bo sami chcemy...
    Stwierdzilismy, ze jestesmy katolikami, sami jestesmy ochrzczeni, biezmowani itp, a jesli wiare zmienic bysmy chcieli, to te sakramenty tak czy inaczej by nam nie przeszkodzily...
    Dlatego postanowilismy, ze mala ochrzcimy i wychowamy w naszej wierze, mimo, ze jestesmy srednio praktykujacy jak Olcia...
    Jesli mala bedzie chciala innej wiary, nic nie stoi na przeszkodzie i mimo chrztu bedzie mogla zmienic... a jesli nie, to nie bedzie jej przykro, ze nie przygotowuje sie do pierwszej komunii z rowiesnikami...

U meza kuzyna jest tak, ze oni zadnego dziecka nie ochrzcili, powiedzieli, ze dzieci dorosna, same zadecyduja... i jak starsza corka doszla do klasy komunijnej, to zaczemy sie pytania, czemu ona nie moze isc do komunii itp... mieszkaja tu w de ale tak trafila, ze jaki jedyna w klasie nie szla...

Akilegna planujecie przeprowadzke?

U kuzynki meza, gdzie jestem u jednego z chlopcow chrzestna jest tak jak u was, ona jest katoliczka, ale tez srednio praktykujaca, a on w ogole zadnej wiary, bo tej rodzicow tez sie wyparl... ale chlopcow chrzcili, bo ona bardzo chciala...

A u drugiej maz jest ewangelikiem... ale tez chrzcili i oni nawet slub koscielny wzieli, tylko bez komunii, podobnie moja kuzynka z pierwszym mezem, on tez byl ewangelikiem i byla msza bez komunii...

akilegna♥ lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy takie maleństwo 12 dniowe może mieć kolki?Od 2-3 nocy bardzo niespokojnie śpi przebudza się,napina, stęka, kwęka, macha rączkami,denerwuje się.Nie wiem co to może być karmie odciągniętym mleczkiem.W szpitalu była na Bebilonie ha i nie było większych problemów.Czy ona może mieć kolki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 23:51

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ