Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zizu87 wrote:A u nas dzisiaj będzie wielkie wydarzenie. Rodzice przywożą naszego psiaka, który od porodu jest u nich na wakacjach. Oj będzie sie działo
Tylko najpierw, popołudniu czeka nas laryngolog i jak zakwalifikuje to podetnie wędzidełko. Denerwuję się ale jak trzeba to trzeba. Trzymajcie kciuki!
I u nas mąż ten non stop jeździł coś kupić bo czegoś brakowało. A byłam.pewna że mam absolutnie wszystko 😁 -
Jutro mam akurat wizytę u lekarza, zapytam się o tą opuchlizne. Muszę też porozmawiać o porodzie, bo cały czas mówi że zobaczymy bliżej rozwiazania, a to już chyba blisko... nie lubię zmiany planow, tj. Nastawie sie na sn a w szpitalu okaże sie cc albo na odwrót... zresztą przestraszylam sie potencjalnych rozmiarow dzidzi.
Ja kupiłam wczesniej moze ze 3 szt. Małych slodkich ciuszkow (bo jak tu sie oprzeć). Później dostałam od znajomej wielki wór ciuszkow 56, i faktycznie wielkosciowo różnią się między sobą. Mam nadzieję, że chociaż cześć bedzie pasować
-
Widziałam że pisałyście o karuzelach. Mnie połozna przestrzegała przed nimi, bo mówiła że fizjoterapeuci odradzają, bo trzeba wtedy pod dobrym kątem do karuzeli dziecko położyć, żeby dobrze na nia patrzyło bo inaczej to się krzywi. Nie zgłębiałam tematu, ale dla zainteresowanych zawsze można sprawdzić czy rzeczywiście bardziej nie szkodzi.
Ja znów ze swojej strony meeega polecam średnio polecany wynalazek jakim jest leżaczekDziecko nie powinno zbyt dużo czasu spędzać w pozycji leżaczkowej, ale wybawienie dla rodziców niesamowite. My kupilismy leżaczek tiny love- jak młody usnął czy był spokojny to leżał w kołysce, a jak chciał patrzeć to w leżaczku, bo to jest 3w1, jest jeszcze krzesełko, ale u nas średnio się sprawdziło, bo jak siedział to już raczkował i było niebezpieczne że se rączki tymi płozami przytrzaśnie.
Ale są 2 wynalazki bez któwych byłoby mi dużo ciężej - jeden to smok, njalepszy przyjaciel, pomimo opr ze strony połoznej w szpitalu podałam już po 1 dobie, miałam dziekco z mega odruchem ssania, więc wg mnie nie ma co patrzyć na ramówki czasowe, ze dopiero smok po jakimś czasie, są dziecki które będą dobrze ciągneły pierś i ssały smoka, a sa takie które nie. Drugi wynalazek to właśnie leżaczek06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Necia124 wrote:Trzymam kciuki. Daj znać po.
I u nas mąż ten non stop jeździł coś kupić bo czegoś brakowało. A byłam.pewna że mam absolutnie wszystko 😁06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Vaina, tez podalam smoka dzien po porodzie... w kp to nie przeszkodzilo...
Lezaczek tez mielismy, najpierw 4moms mamaroo tak bardzo polecany, a kompletnie sie nie sprawdzil, sprzedalismy i pozniej byla zwykla hybrydowa hustawka, jak mala nie chciala lezec w kolysce wkladalam ja tam zeby np zjesc szybko, czy zeby odkurzyc, rozwiesic pranie...
Generalnie czesto i dlugo tam nie przebywala, ale faktycznie bardzo sie przydal ten gadzet...
Niestety przy naszym gagatku po 5 miesiacu trzeba sie bylo pozbyc, bo ona razem z zapietymi pasami z niego uciekala... bylo za duze ryzyko, ze kiedys jej sie uda i runie na nia
A szkoda mi bylo bo naprawde sie przydawalWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 11:22
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Zgadzam się że gażet choć bardzo przydatny, to niestety do pewnego momentu, zależnego od dziecka, nie pamiętam kiedy u nas on był.
A my najpier mieliśmy od brata najprostrzy, ale on był juz troche zniszczony i obawiałam się o kręgosłup młodego w nim, stąd kupilismy ten, mi na szczęście się sprawdził 1 zakupWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 11:31
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Ccierpliwa czy dobrze, pamiętam , że masz fotelik Kiddy Evoluna I-size ?
Zastanawiam się na zakupem, teściów mamy 4h drogi więc rozkładany fotelik byłby dla nas idealny.
Mamy Octavie II (sedan) i zastanawiam się, czy będzie pasował, bo wiem, że jest dość duży?
-
Dziewczyny, ale szalejcie z wpisami
To po kolei
Ogarnianie mieszkania - czasem się udaję, choć z nas bałaganiarze są i teraz się z mężem śmiejmy, że mamy większy porządek przy dziecku niż wcześniej. Także razem z mężem ogarniamy to jakoś, czasem razem a czasem praca razem polega na tym, że jeden trzyma małegoJa w przeciwieństwie do wielu z Was mam luksus - moja mama mieszka blok dalej, a siostra może z 5 minut od nas pieszo - także są mega chętne do pomocy zawsze, także korzystam jak muszę coś zrobić np. umyć głowę i się uczesać, wyskoczyć na zakupy, zrobić coś do pracy - na prawdę ogromna pomoc, luksus w czystej postaci, ale obiadów nam nie gotują. Jedzenie to z mężem razem na szybko zawsze coś ogarniamy, bo co z tego, że np. mam plan na obiad, ale Karol ma inne plany i akurat chcę płakać. Jednego się już przy dziecku nauczyłam - nie planuje co kiedy zrobię, to tylko robię to wtedy kiedy Karol pozwoli w zasadzie.
Karol jest idealnym dzieckiem w nocy - kąpanie między 19-20, butelka i do łóżeczka, nie trzeba usypiać i śpi 4-5 godzin, potem butelka i do łóżeczka - myślę, że nie mam co narzekać. niestety w dzień śpi bardzo mało, potrafi być aktywny 2 godziny i spać 30 minut, co powoduję potem jego rozdrażniene, w dzień muszę go usypiać - często zaśnie na rękach, a jak odkładam to ryk.
Co do kontaktowych dzieci - nasz od jakiś 2 tygodni zauważyłam jest bardziej kontaktowy, a najbardziej mnie cieszy gdy podchodzę do łóżeczka i on od razu się do mnie uśmiecha - tak po prostubardzo lubi jak się go trzyma za rączkę - ostatnio był marudny, nie chciało mi się o 5 rano co chwilę wstawać i smoczka dawać, wzięłam go do łóżka, chwyciłam za rączkę i usnął
Każde dziecko jest inne i rozwija się swoim tempemJa mojego Małego ciągle się uczę i zadziwia mnie np. bardzo lubi jak się mu nosek czyści
co do wyprawki - ja miałam darmowe pampersy z rossmanna i w domu jedną paczkę zwykłych - nie kupowałam za dużo w razie jakby uczulały, teraz używamy pieluch z rossmana - są bardzo fajne, a ja mam to szczęście, że mały raczej nie ma mega wrażliwej skóry, tylko na początek kupiłam małą paczkę na spróbowanie, tak samo z chusteczkami nawilżonymi. Jeśli chodzi o ubranka to rozmiaru 56 nie miałam za dużo i dobrze, bo Mały już wyrasta, generalnie starałam się nie kupować za dużo, tym bardziej, że teraz wszystko w sklepach jest i co chwile jakaś promocja. Było trudno się powstrzymać, ale mąż i moja mama dzielnie dawali radę w zwalczaniu moich zakupowych zapędów.
Mam leżaczek tiny love, ale kołyska na bank nie będzie nam długo służyć, mam nadzieję, że wykorzystam jako leżaczek i fotelik chociaż.Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
AnnMari wrote:Ccierpliwa czy dobrze, pamiętam , że masz fotelik Kiddy Evoluna I-size ?
Zastanawiam się na zakupem, teściów mamy 4h drogi więc rozkładany fotelik byłby dla nas idealny.
Mamy Octavie II (sedan) i zastanawiam się, czy będzie pasował, bo wiem, że jest dość duży?
Mielismy octavie kombi jeszcze przed narodzinami malej i jak byl zlozony to spoko, ale jak rozlozony, to fotel pasazera nadawal sie tylko dla niskiej osoby (mierzylismy, chociaz wiedzielismy, ze zaraz odbieramy nowy samochod i mala tam nie pojezdzi)
Teraz mamy skode kodiaq i pasuje swietnie i bez zadnego ubytku dla pasazera, ale to wielki samochod z olbrzymim tylem... jak ja siedze za kierownica, to pasazer za mna tanczyc by mogl haha...
Takze polecam przymierzyc do samocjodu, co i tak jest wskazane i dodatkowo sprawdzic, czy nie skasuje po rozlozeniu fotela z przodu
Ale fotelik sam w sobie jest swietny i ja jestem z niego bardzo zadowolona
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Morgana, a probowalas malego otulac? U nas jak mala byla starsza chyba kolo 4 miesiecy miala pojawil sie problem odkladania do lozeczka jak zasnela na rekach... otulenie rozwiazalo ten problem...
Czasem bywa tez ze pospi 20-30 minut i po drzemce, wtedy ide, bez slowa otulam, biore na rece daje smoka i kolysze... w 99% przypadkow po chwili powtornie zasnie i dosypia wtedy kodzine czasem dwie...
U nas pampersy kazde pasowaly, chusteczki juz niestety nie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Morgana, a probowalas malego otulac? U nas jak mala byla starsza chyba kolo 4 miesiecy miala pojawil sie problem odkladania do lozeczka jak zasnela na rekach... otulenie rozwiazalo ten problem...
Czasem bywa tez ze pospi 20-30 minut i po drzemce, wtedy ide, bez slowa otulam, biore na rece daje smoka i kolysze... w 99% przypadkow po chwili powtornie zasnie i dosypia wtedy kodzine czasem dwie...
U nas pampersy kazde pasowaly, chusteczki juz niestety nie...
A jak najlepiej go otulić? Może głupie pytanie, ale nie mam pomysłu -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Zizu, u nas rossman sie tez w 1 i 2 sprawdzily super i mielismy na zmiane z pamperkami premium protection... ale od 3 juz byla porazka...
Teraz jestesmy wylacznie na zielonych pampersach... od 3 najlepiej sie nam sprawdzily... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas najlepiej sprawdzają się pieluszki z rossmana z serii fit&fun, te drugie rossmanowe już mi się tak nie podobają. Do tej pory Agatke uczulily tylko pampersy i co dziwne uzywalismy ich wcześniej i nadal używamy na noc, może to była jakaś kiepska seria, ale po tej jednej pieluszce już nie użyłam zadnej z tej paczki. Dlatego oprócz tego co pasuje dziecku ważne jest co pasuje rodzicom
Wiele osób chwali sobie pieluszki Dada, a mi one nie pasują, bo wydają mi się sztywne i mają kiepskie rzepy. -
Dziewczyny jestem załamana. Dziś byliśmy na szczepieniu i szok - mój synek przez 2 miesiące przytył niecały kilogram! Jak to możliwe? Pediatra sama się zdziwiła bo ma 65cm, jest zdrowy, ładnie wygląda. Waży 6400g. Je 5x160ml. A nie przybiera. Jak nie będzie miał po szczepieniu dolegliwości to bedziemy się zastanawiać co dalej.
-
Dzięki dziewczyny za rady...czyli tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniu.
Ja tak chcę kupić to czy tamto bo czuję się po prostu nie przygotowana bo nie mam tego czy tamtego i jakoś tak dziwnie. Każdy mnie pyta czy wyprawka gotowa czy wszystko mam a ja tak otwieram tą szafę i wydaję mi się że nic w niej nie mam ....chciałabym zrobić teraz jak najwięcej rzeczy żeby potem mieć więcej czasu ale to chyba tak się nie da...IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
nick nieaktualnySkórka, to i tak waży prawie kilogram więcej niż moja Agatka
z tym, że urodził się o wiele wiekszy, więc nie mam co porównywać. Wiele razy pisałam, że moja mala słabo przybiera na wadze, robiliśmy jej badania i wszystko jest ok. Dopiero teraz trochę się poprawiło, ale mam wrażenie, że mniej ulewa info dlatego.
Pisałaś wcześniej o tym, że synka nie podnosi główki lezac na brzuszku, a za to podnosi leżąc na plecach. A co pediatra na to? Na wizycie po 3 miesiącu powinien robić próbę trakcji i ocenić też właśnie lezenie na brzuszku, a jeśli zauważy nieprawidlowosci to skierować na rehabilitację. -
Dzięki Ccierpliwa ! Będziemy jeździć tylko w 2 plus dziecko, także chyba nam to nie będzie aż przeszkadzać . A do teściów też nie będziemy jeździć zbyt często
-
Skórka, wczesniej mi umkneło że nie podnosi główki - nam neurolog polecała nosić na rękach na brzuszku - co prawda nie miał z tym kłopotu, ale może po prostu mu nie odpowiada pozycja leżąca, jak bedzie wyżej tomoże bedzie ciekawszy, szczególnei jak bedziesz spacerować z nim - wiesz tyle fajowych rzeczy
A na kolejnej wizycie powiedziałabym o tym pediatrze, żeby wysłał was do rehabilitanta, nie żeby zaraz rehabilitować, ale żeby pokazał jak trzymać dziecko itp.
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami