X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • mk Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki Magnolia!!! niech wszystko pojdzie gladko <3

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Jestem w szpitalu, zostałam przyjęta i jutro/po jutrze powinnam urodzić. Synek duży, ale będziemy próbować naturalnie. Oczywiście lekarze mają rękę na pulsie i w razie potrzeb odrazu cc.

Denerwuję się...trzymajcie kciuki.
    Powodzenia!!! &&&&

MagNolia55, Paulaa25 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 21 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    Dziewczyny ja tylko chciałam napisać, ze u nas wszystko ok, bąbelek rośnie i przypomina już małego człowieczka :) niestety zrobił mi się krwiak wiec teraz jeszcze więcej odpoczynku. Mamy 9+2 :) pozdrawia największa panikara świata ;)
    Super wiadomość :) Jednak krwiak.. Niech szybko się wchłania :) Ja miałam krwiaka, który obejmował niemal całą tylną ścianę macicy i wyszliśmy z tego :) Także odpoczywaj i będzie dobrze :) I panikuj ile wlezie.. Serio ;)

Miśka06 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 po ktg Cię przyjęli na oddział? Miałaś skurcze/rozwarcie? Ja jutro mam ktg i będą decydować czy brać na oddział bo to ciąża po Ivf i ostrożnie podchodzą do takich pacjentek.
    Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:49

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Magnolia :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3

Wysłany: 21 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Byłam dziś na kontrolnym usg. Maluszek urósł i ma 1.05 cm a serduszko bije z częstotliwością 108. Jestem w 7 t 4d. Czy to nie za mało?
    Izabelka, jaki wiek ciąży wychodzi z transferu? Widzę po suwaczku, że 7+6 ale to pewnie z OM. Mi całą ciążę mały wychodzi prawie tak samo jak wiek ciąży z transferu. 2 dni w tył to nie jest za mało, może tak być :) Kiedy teraz wizyta?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 21 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    MagNolia55 po ktg Cię przyjęli na oddział? Miałaś skurcze/rozwarcie? Ja jutro mam ktg i będą decydować czy brać na oddział bo to ciąża po Ivf i ostrożnie podchodzą do takich pacjentek.
    Kochana, za Ciebie też ogromne kciuki && <3 <3

83xxx lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:

Nic nie mam niestety Kochana, wskazanie mam do wywołania, bo maluch duży.I masz racje, tutaj bardzo troskliwie podchodzą do mojego przypadku <3 (szpital państwowy, w którym przyjmuje mój lekarz, nie ten sam gdzie leżałam na patologii).
    U mnie jutro zaczyna się 40tc, więc w zasadzie nie ma co czekać.

Również trzymam kciuki za Ciebie <3 Daj koniecznie znać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:18

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia ✊✊✊😘😘😘 czekamy!

A ja po wizycie u lekarza. Godzinę lerzalam pod ktg bo nie dało sie zmierzyć. W końcu się udało, wszystko ok. Maluch jeszcze się nie spieszy na drugą stronę brzucha. Czekamy...

MagNolia55, Iwkaaa lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny będziemy się ścigać która pierwsza urodzi. Ja byłam na wizycie u innego lekarza, bo mój na urlopie i powiedział mi, że mam już jedna czwartą porodu za sobą. Tak mnie zamurowało, że nie spytałam co to znaczy i ile rozwarcia. Powiedział, że mam nie zwlekać z jazdą do szpitala jak się zaczną skurcze, bo pewnie urodzę szybko.

MagNolia55, Lubię_czekoladę, 83xxx, Rubi27, Zizu87, Motylek1313, Ciasteczko777, Iwkaaa lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, u mnie samopoczucie ok :) Choć wczoraj zaliczyłam atak histerii po tym jak mi mama dowaliła pewnym tekstem.. Nie mogłam się uspokoić, ciśnienie skakało. Dziś po całym dniu wczorajszego płaczu boli mnie głowa i jestem zmęczona, poza tym ok :) Martwię się o maluszka, czy wszystko jest ok.. Chyba takie uroki zbliżającego się terminu :)

A Ty jak się czujesz? U Ciebie 34 tc.. Zaraz my będziemy się zgłaszać do szpitala :)

P.s. zainspirowałaś mnie i już też mam wszystko poprane, poprasowane, poukładane :D Torba spakowana :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    No to dziewczyny będziemy się ścigać która pierwsza urodzi. Ja byłam na wizycie u innego lekarza, bo mój na urlopie i powiedział mi, że mam już jedna czwartą porodu za sobą. Tak mnie zamurowało, że nie spytałam co to znaczy i ile rozwarcia. Powiedział, że mam nie zwlekać z jazdą do szpitala jak się zaczną skurcze, bo pewnie urodzę szybko.

Pozazdrościć ;) A czułaś jakieś skurcze? Masz już rozwarcie?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png

Wysłany: 21 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Ale się dzieje!! :) :D Kciuki na pokładzie &&

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Jvm Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Pozazdrościć ;) A czułaś jakieś skurcze? Masz już rozwarcie?
    Tydzień temu miałam 2 centymetry, a teraz to nie spytałam, bo bylam w szoku, że można rodzić nic o tym nie wiedząc :) skurcze mam, ale one nie są bolesne, są dużo intensywniejsze niż te co miałam dotychczas, ale porodowymi bym ich nie nazwała.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Magnolia ✊✊✊😘😘😘 czekamy!

A ja po wizycie u lekarza. Godzinę lerzalam pod ktg bo nie dało sie zmierzyć. W końcu się udało, wszystko ok. Maluch jeszcze się nie spieszy na drugą stronę brzucha. Czekamy...
    &&&

Kiedy kolejne KTG?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny a jak to jest z tymi krwiakami? Mój niby jest mały ale na poprzedniej wizycie nie było nic widać a teraz krwiak gdzie naprawdę nie robie prawie nic...

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Tydzień temu miałam 2 centymetry, a teraz to nie spytałam, bo bylam w szoku, że można rodzić nic o tym nie wiedząc :) skurcze mam, ale one nie są bolesne, są dużo intensywniejsze niż te co miałam dotychczas, ale porodowymi bym ich nie nazwała.

Jvm, Ty szczęściaro ;)

Jvm lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png

Wysłany: 21 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    No właśnie dziewczyny a jak to jest z tymi krwiakami? Mój niby jest mały ale na poprzedniej wizycie nie było nic widać a teraz krwiak gdzie naprawdę nie robie prawie nic...
    Widocznie pękło jakieś naczynko i zebrała się krew. Jeśli nie krwawisz to krwiak powinien się wchłaniać. Mój się opróżniał krwotokami i plamieniami. U mnie trwało to 8 tyg, po prenatalnych odetchnęliśmy z ulgą. Krwawiłam i plamiłam od 5 tc do 13 tc. Na początku lekarz, który mnie dwa razy przyjął na cito z plamieniami w klinice też nie widział krwiaka. Ujawnił się dopiero kilka dni później, gdy z krwotokiem pojechałam do szpitala. Tutaj więcej dziewczyn miało krwiaki niż nie miało... Każda historia zakończyła się pomyślnie :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    &&&

Kiedy kolejne KTG?

Niestety nie wiem, na porannym ktg wyszły tylko drobne skurcze, ale położna stwierdziła że zapis jest "ładny” ( cokolwiek to znaczy) i że macica dobrze reaguje. Z tych rzeczy, o których wiem, to o 14 mam mieć założony balonik na rozwarcie.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png

Wysłany: 21 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Niestety nie wiem, na porannym ktg wyszły tylko drobne skurcze, ale położna stwierdziła że zapis jest "ładny” ( cokolwiek to znaczy) i że macica dobrze reaguje. Z tych rzeczy, o których wiem, to o 14 mam mieć założony balonik na rozwarcie.
    Tym "naszym" dzieciom jest bardzo dobrze w tych naszych forumowych brzuchach :D Ja nie wiem :) Praktycznie każda ciąża spokojnie czeka na rozwiązanie do 40 tc :D No hit :)

Oby po baloniku ruszyło!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ