Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciaaa wrote:Kurczę dziewczyny, znowu zaczęłam krwawić Na ostatnim usg lekarz mówił, że krwiak się zmniejszył. Znów jestem przerażona Napisałam do lekarza, mam nadzieje, że szybko odpisze...
Olciaaa, wiadomo, że się denerwujesz, ale teraz leżenie i jak lekarz nie odpiszę dość szybko to może do szpitala warto jechać. -
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Kurczę dziewczyny, znowu zaczęłam krwawić Na ostatnim usg lekarz mówił, że krwiak się zmniejszył. Znów jestem przerażona Napisałam do lekarza, mam nadzieje, że szybko odpisze...
Olciaaa, może warto pojechać do najbliższego szpitala? Staraj się na tyle na ile to możliwe nie denerwować. -
nick nieaktualnymorganaa wrote:u mnie mobilizacja to nie tyle może konieczność oderwania mysli od starań, ale groźba zwolnienia z pracy... kiepsko by było zostać mamą i po macierzyńskim nie mieć gdzie wracać a doktorat z zarządzania szpitalem także jak będę rodzić to w ramach oderwania myśli będę wszystko analizować - zboczenie zawodowe
No to już wiemy z kim konsultować sprawy organizacji szpitalnej -
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Na razie względny spokój, krwawienie ustało. Nadal czekam co mi napisze mój doktor. Mam nadzieję, że to tylko ten krwiak.
a bierzesz heparynę (bo nie pamiętam)? ja czasami mam lekkie krwawienie, zaledwie parę kropel p wizycie w toalecie przy zaparciach. -
nick nieaktualnymorganaa wrote:a bierzesz heparynę (bo nie pamiętam)? ja czasami mam lekkie krwawienie, zaledwie parę kropel p wizycie w toalecie przy zaparciach.
-
Olciaaa wrote:tak biorę fraxiparinę i acard. Od dłuższego czasu nie miałam ani plamienia ani krwawienia, a dzisiaj miałam dużo krwi. Teraz spokój. Na ostatniej wizycie powiedział, że krwiak się zmniejszył. Dzisiaj mój lekarz nie przyjmuje, dopiero jutro, ehhh... Do tego dzisiaj mam imieniny, mieliśmy wyjść z mężem a tu znów jakieś problemy
a może jakiś inny lekarz w klinice Cię przyjmie? albo szpital? piszesz, że krwi było dużo to może lepiej żeby ktoś to obejrzał -
Merssi wrote:Wyciszyć tylko jak? Ciężko mi to przychodzi. Teraz jestem na etapie szukania informacji czy mamy szansę na bliźniaki... A jak to u Was było?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMój lekarz napisał, że mam przyjść jutro o 9, to mnie zbada. Wolę się już jego trzymać, czytałam co dziewczyny przechodziły na izbie przyjęć (często czekały po kilka godzin i nawet usg im nie zrobili)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 11:37
-
Olciaaa wrote:Mój lekarz napisał, że mam przyjść jutro o 9, to mnie zbada. Wolę się już jego trzymać, czytałam co dziewczyny przechodziły na izbie przyjęć (często czekały po kilka godzin i nawet usg im nie zrobili)
to Kochana dużo leż, może zamiast wyjść mąż Ci kolacje w domku zrobi, leż i odpoczywaj, trzymam kciuki
no i wszystkiego najlepszego zdrowego maluszka i, żeby w nocy grzecznie spał miłości, radości, spełnienia marzeń -
nick nieaktualny
-
Morgana- gratulacje
Inka- wypoczywaj kochana ile się da, bo przy 2 smokach możesz nie mieć na to czasu
Olciaaa - trzymaj się, pewnie to tylko krwiak, ale dobrze, że udało Ci się zapisać jutro na badania. No i wszystkiego najlepszego życzę z okazji Twojego święta. Nudnej i bezstresowej ciąży, rozpieszczania przez męża i zdrowego malucha za 7 miesięcy :*
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny pozdrawiam ze szpitalnego łóżka, krwawienie było takie mocne, a ja taką spanikowana że postanowiłam jednak jechać na izbę przyjęć. Z dzidziusiem ok, trzyma się dzielnie, natomiast krwawienie mam przez tego pieprzonego krwiaka. Lekarka która mnie badała powiedziała że z takim krwawieniem mnie nie wypuści ze szpitala... Nie wiem ile tu spedze czasu. Wolałabym jechać do mojego doktorka, ale nie wytrzymała, myślam że zwariuje... Najważniejsze ze z dzieckiem dobrze.
-
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Dziewczyny pozdrawiam ze szpitalnego łóżka, krwawienie było takie mocne, a ja taką spanikowana że postanowiłam jednak jechać na izbę przyjęć. Z dzidziusiem ok, trzyma się dzielnie, natomiast krwawienie mam przez tego pieprzonego krwiaka. Lekarka która mnie badała powiedziała że z takim krwawieniem mnie nie wypuści ze szpitala... Nie wiem ile tu spedze czasu. Wolałabym jechać do mojego doktorka, ale nie wytrzymała, myślam że zwariuje... Najważniejsze ze z dzieckiem dobrze.
Biedulko Dobrze zrobiłas, że pojechałaś na izbę przyjęć. Lepiej jak zrobią wszystkie badania i upewnią się, że z dzieckiem wszystko w porządku. A nie mogą podać jakiś leków, które tego krwiaka zmniejszą? Hepearyna pomaga rozrzedzać krew, więc może by go rozpuściła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 17:06
Olciaaa lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Olciaa napędziłaś mi stracha ale najważniejsze że wszystko ok.
A ja za to grzecznie melduje co na wizycie. Otóż jak się okazało mamy dwa serduszka ♥️♥️inka2707, Olciaaa, asias, morganaa, Paulaa25, Marzena1991, Rose7, KasiaLe, Matylda34, Rubi27, Paulcia28, inka1985 lubią tę wiadomość
Endometrioza IV st.
ICSI - 06.2018 - 2 zarodki, 5 dpt - 3, 11 dpt - 325, 23 dpt- >10000 mamy dwa ♥️♥️ -
nick nieaktualnyMerssi wrote:Olciaa napędziłaś mi stracha ale najważniejsze że wszystko ok.
A ja za to grzecznie melduje co na wizycie. Otóż jak się okazało mamy dwa serduszka ♥️♥️
Biorę heparyne, to przez nią może być takie krwawienie. Powiem wam, że dzisj myślam że zwariuję, byle dotrwać do lutego... -
Merssi wrote:Olciaa napędziłaś mi stracha ale najważniejsze że wszystko ok.
A ja za to grzecznie melduje co na wizycie. Otóż jak się okazało mamy dwa serduszka ♥️♥️Zizu87 lubi tę wiadomość