X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kurczę dziewczyny, znowu zaczęłam krwawić :-( Na ostatnim usg lekarz mówił, że krwiak się zmniejszył. Znów jestem przerażona :-( Napisałam do lekarza, mam nadzieje, że szybko odpisze...

Olciaaa, wiadomo, że się denerwujesz, ale teraz leżenie i jak lekarz nie odpiszę dość szybko to może do szpitala warto jechać.

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kurczę dziewczyny, znowu zaczęłam krwawić :-( Na ostatnim usg lekarz mówił, że krwiak się zmniejszył. Znów jestem przerażona :-( Napisałam do lekarza, mam nadzieje, że szybko odpisze...

Olciaaa, może warto pojechać do najbliższego szpitala? Staraj się na tyle na ile to możliwe nie denerwować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    u mnie mobilizacja to nie tyle może konieczność oderwania mysli od starań, ale groźba zwolnienia z pracy... kiepsko by było zostać mamą i po macierzyńskim nie mieć gdzie wracać :) a doktorat z zarządzania szpitalem :) także jak będę rodzić to w ramach oderwania myśli będę wszystko analizować - zboczenie zawodowe :)

No to już wiemy z kim konsultować sprawy organizacji szpitalnej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie względny spokój, krwawienie ustało. Nadal czekam co mi napisze mój doktor. Mam nadzieję, że to tylko ten krwiak.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Na razie względny spokój, krwawienie ustało. Nadal czekam co mi napisze mój doktor. Mam nadzieję, że to tylko ten krwiak.

a bierzesz heparynę (bo nie pamiętam)? ja czasami mam lekkie krwawienie, zaledwie parę kropel p wizycie w toalecie przy zaparciach.

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    a bierzesz heparynę (bo nie pamiętam)? ja czasami mam lekkie krwawienie, zaledwie parę kropel p wizycie w toalecie przy zaparciach.
    tak biorę fraxiparinę i acard. Od dłuższego czasu nie miałam ani plamienia ani krwawienia, a dzisiaj miałam dużo krwi. Teraz spokój. Na ostatniej wizycie powiedział, że krwiak się zmniejszył. Dzisiaj mój lekarz nie przyjmuje, dopiero jutro, ehhh... Do tego dzisiaj mam imieniny, mieliśmy wyjść z mężem a tu znów jakieś problemy :-(

• morganaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    tak biorę fraxiparinę i acard. Od dłuższego czasu nie miałam ani plamienia ani krwawienia, a dzisiaj miałam dużo krwi. Teraz spokój. Na ostatniej wizycie powiedział, że krwiak się zmniejszył. Dzisiaj mój lekarz nie przyjmuje, dopiero jutro, ehhh... Do tego dzisiaj mam imieniny, mieliśmy wyjść z mężem a tu znów jakieś problemy :-(

a może jakiś inny lekarz w klinice Cię przyjmie? albo szpital? piszesz, że krwi było dużo to może lepiej żeby ktoś to obejrzał

mbnotr8.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:
    Wyciszyć tylko jak? Ciężko mi to przychodzi. Teraz jestem na etapie szukania informacji czy mamy szansę na bliźniaki... A jak to u Was było?
    Podane dwie morulki, beta 14dpt 1700, 21dpt 10270 i na usg jeden pecherzyk ciazowy z zarysem zarodka i coś drugiego mini co do czego brak pewnosci czy to pecherzyk ciazowy, 31dpt dwa maluszki i dwa bijace serduszka z tym ze maluszki sporo odbiegajace od siebie (jeden 10,3mm drugi 3,6mm), 39dpt tylko jeden maluszek jedno serduszko i jeden pusty pecherzyk

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz napisał, że mam przyjść jutro o 9, to mnie zbada. Wolę się już jego trzymać, czytałam co dziewczyny przechodziły na izbie przyjęć (często czekały po kilka godzin i nawet usg im nie zrobili)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 11:37

• morganaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Mój lekarz napisał, że mam przyjść jutro o 9, to mnie zbada. Wolę się już jego trzymać, czytałam co dziewczyny przechodziły na izbie przyjęć (często czekały po kilka godzin i nawet usg im nie zrobili)

to Kochana dużo leż, może zamiast wyjść mąż Ci kolacje w domku zrobi, leż i odpoczywaj, trzymam kciuki :)

no i wszystkiego najlepszego :) zdrowego maluszka i, żeby w nocy grzecznie spał :) miłości, radości, spełnienia marzeń :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    to Kochana dużo leż, może zamiast wyjść mąż Ci kolacje w domku zrobi, leż i odpoczywaj, trzymam kciuki :)

no i wszystkiego najlepszego :) zdrowego maluszka i, żeby w nocy grzecznie spał :) miłości, radości, spełnienia marzeń :)
    Dziękuję <3

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana- gratulacje :)
    Inka- wypoczywaj kochana ile się da, bo przy 2 smokach możesz nie mieć na to czasu :P
    Olciaaa - trzymaj się, pewnie to tylko krwiak, ale dobrze, że udało Ci się zapisać jutro na badania. No i wszystkiego najlepszego życzę z okazji Twojego święta. Nudnej i bezstresowej ciąży, rozpieszczania przez męża i zdrowego malucha za 7 miesięcy :* <3

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa odpoczywaj dużo no i wszystkiego dobrego, przede wszystkim spokojnej ciąży, tak abyś mogła cieszyć się z uroków posiadania brzuszka i nie martwić skutkami ubocznymi. Wszystkiego dobrego!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozdrawiam ze szpitalnego łóżka, krwawienie było takie mocne, a ja taką spanikowana że postanowiłam jednak jechać na izbę przyjęć. Z dzidziusiem ok, trzyma się dzielnie, natomiast krwawienie mam przez tego pieprzonego krwiaka. Lekarka która mnie badała powiedziała że z takim krwawieniem mnie nie wypuści ze szpitala... Nie wiem ile tu spedze czasu. Wolałabym jechać do mojego doktorka, ale nie wytrzymała, myślam że zwariuje... Najważniejsze ze z dzieckiem dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia, teraz to bardzo się przydadzą <3

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dziewczyny pozdrawiam ze szpitalnego łóżka, krwawienie było takie mocne, a ja taką spanikowana że postanowiłam jednak jechać na izbę przyjęć. Z dzidziusiem ok, trzyma się dzielnie, natomiast krwawienie mam przez tego pieprzonego krwiaka. Lekarka która mnie badała powiedziała że z takim krwawieniem mnie nie wypuści ze szpitala... Nie wiem ile tu spedze czasu. Wolałabym jechać do mojego doktorka, ale nie wytrzymała, myślam że zwariuje... Najważniejsze ze z dzieckiem dobrze.

Biedulko :( Dobrze zrobiłas, że pojechałaś na izbę przyjęć. Lepiej jak zrobią wszystkie badania i upewnią się, że z dzieckiem wszystko w porządku. A nie mogą podać jakiś leków, które tego krwiaka zmniejszą? Hepearyna pomaga rozrzedzać krew, więc może by go rozpuściła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 17:06

Olciaaa lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Merssi Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa napędziłaś mi stracha ale najważniejsze że wszystko ok.

A ja za to grzecznie melduje co na wizycie. Otóż jak się okazało mamy dwa serduszka ♥️♥️ :)

inka2707, Olciaaa, asias, morganaa, Paulaa25, Marzena1991, Rose7, KasiaLe, Matylda34, Rubi27, Paulcia28, inka1985 lubią tę wiadomość

Endometrioza IV st.
    ICSI - 06.2018 - 2 zarodki, 5 dpt - 3, 11 dpt - 325, 23 dpt- >10000 mamy dwa ♥️♥️
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, trzymaj się dzielnie.Merssi,gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 17:24

Olciaaa lubi tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:

A ja za to grzecznie melduje co na wizycie. Otóż jak się okazało mamy dwa serduszka ♥️♥️ :)
    Gratuluję! Kolejne bliźniaki:-)

Biorę heparyne, to przez nią może być takie krwawienie. Powiem wam, że dzisj myślam że zwariuję, byle dotrwać do lutego...

• asias Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merssi wrote:

Super, gratulacje :)

Zizu87 lubi tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ