Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKochane moje melduję się po wizycie:) Mamy pięknie bijące serduszko, ciąża dokładnie 6t4d termin 4.03 Kolejna wizyta za 2 tyg. Dostaliśmy pierwsze zdjęcie 3d naszego maleństwa, kuleczki:) Pełnia szczęścia!
Merssi, morganaa, asias, Paulaa25, inka2707, MonikA_89!, agaaa90, inka1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMerssi wrote:Ja stosuje olejek Mustela i dodatkowo zwykłą oliwkę. Ale chyba też kupię Palmersa ze względu na inną konsystencję. A co do brzucha to ja jestem trochę przerażona, od drugiego dnia stymulacji wyglądam jak bym była co najmniej w 4 miesiącu i tak mam do dziś... aż boje się myśleć co będzie dalej.
Merssi ja też mam wydęty brzuch, myślę że to od leków plus wkłuć. Zdarza mi sie nie dopinać niektórych spodni... -
nick nieaktualnyNecia124 wrote:Hmmm może sama się skuszę na ten balsam!? Na prawdę jest taki świetny? Tylko stan zapach kakaowca może mi trochę przeszkadzać... Nie przepadam. A wy już stosujecie? Bo u mnie na razie zamiast się brzuch powiększać to się wklasl
Im wcześniej tym lepiej, ja używam już od 2 tygodni, zapach faktycznie intensywny, ale dobrze się wchłania. Dobre jest też avocado, wystarczy jesć połówkę dziennie. Ma dużo witamin i dobrze robi na rozstępy.
https://www.instagram.com/p/BlDa9XrAlrO/?taken-by=kingaparuzel
-
inspeMama wrote:Im wcześniej tym lepiej, ja używam już od 2 tygodni, zapach faktycznie intensywny, ale dobrze się wchłania. Dobre jest też avocado, wystarczy jesć połówkę dziennie. Ma dużo witamin i dobrze robi na rozstępy.
https://www.instagram.com/p/BlDa9XrAlrO/?taken-by=kingaparuzel -
inspeMama wrote:Kochane moje melduję się po wizycie:) Mamy pięknie bijące serduszko, ciąża dokładnie 6t4d termin 4.03 Kolejna wizyta za 2 tyg. Dostaliśmy pierwsze zdjęcie 3d naszego maleństwa, kuleczki:) Pełnia szczęścia!
Cieszę się że wszys ko jest ok. -
nick nieaktualnyNecia124 wrote:Brawo. I wizyta jakoś tak szybko A nie tak jak u mnie po 4 tygodniach... tak że się człowiek doczekać nie może.
Cieszę się że wszys ko jest ok.
Kolejna będzie właśnie za miesiąc więc nie wiem jak ja wytrzymam, ja ja 8 bet zrobiłam i juz tydz temu pobiegłam na usg:)
Na ten moment ulga, że jest ok i staram się nie myśleć już do przodu o kolejnych ważnych badaniach. Póki co cieszę się chwilą -
Necia124 wrote:Brawo. I wizyta jakoś tak szybko A nie tak jak u mnie po 4 tygodniach... tak że się człowiek doczekać nie może.
Cieszę się że wszys ko jest ok. -
Necia124 wrote:Hmmm może sama się skuszę na ten balsam!? Na prawdę jest taki świetny? Tylko stan zapach kakaowca może mi trochę przeszkadzać... Nie przepadam. A wy już stosujecie? Bo u mnie na razie zamiast się brzuch powiększać to się wklasl
Necia ja używam od dwoch dni dopiero
Zapach moim zdaniem jest delikatny i nie utrzymuje się długo mam takie wrażenie.
Ja jestem zadowolona i polecam.
Ja nadal na wadze 2-3 kg mniej takze też nie tyje.Nieraz jak podjem sobie to się zaokrąglam
Apetyt mam już lepszy a jak u Cb ? -
A ten Palmers to dobry? Ja czekałam ze wszystkimi specyfikami do końca I trymestru i teraz właśnie robię sobie listę zakupów kosmetycznych. Najbardziej mi chodzi o biust, zawsze miałam spory, ale jędrny,no i muszę znaleźć teraz coś do pielęgnacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:15
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualnyCześć!!! Krwiak schodzi i na badaniu ginekologicznym pani dr stwierdziła, że jest lepiej ale zostaje w szpitalu do poniedziałku bo chcą poobserwować moja macicę. Cieszę się, że zdecydowałam się na szpital bo zrobią mi wszystkie badania, do tego w pon mam USG i znów zobaczę mojego Kropka lekarze są bardzo mili i delikatni. Na sali mam spoko babeczki tylko jedna ciągle je nie wiem jak ona daje radę hehe
asias, inka2707, Paulcia28, inka1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinspeMama wrote:Kochane moje melduję się po wizycie:) Mamy pięknie bijące serduszko, ciąża dokładnie 6t4d termin 4.03 Kolejna wizyta za 2 tyg. Dostaliśmy pierwsze zdjęcie 3d naszego maleństwa, kuleczki:) Pełnia szczęścia!
-
inspeMama wrote:Kochane moje melduję się po wizycie:) Mamy pięknie bijące serduszko, ciąża dokładnie 6t4d termin 4.03 Kolejna wizyta za 2 tyg. Dostaliśmy pierwsze zdjęcie 3d naszego maleństwa, kuleczki:) Pełnia szczęścia!
Gratulacje
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Paulaa25 wrote:Necia ja używam od dwoch dni dopiero
Zapach moim zdaniem jest delikatny i nie utrzymuje się długo mam takie wrażenie.
Ja jestem zadowolona i polecam.
Ja nadal na wadze 2-3 kg mniej takze też nie tyje.Nieraz jak podjem sobie to się zaokrąglam
Apetyt mam już lepszy a jak u Cb ?
Ja chce 19.07!!!! -
Olciaaa wrote:Cześć!!! Krwiak schodzi i na badaniu ginekologicznym pani dr stwierdziła, że jest lepiej ale zostaje w szpitalu do poniedziałku bo chcą poobserwować moja macicę. Cieszę się, że zdecydowałam się na szpital bo zrobią mi wszystkie badania, do tego w pon mam USG i znów zobaczę mojego Kropka lekarze są bardzo mili i delikatni. Na sali mam spoko babeczki tylko jedna ciągle je nie wiem jak ona daje radę hehe
Do dobrze, że Cię przetrzymają, jesteś widać w dobrych rękach -
I wy tu wszystkie o tych cyckach. Ja nie miałam żadnych objawów. Nie urosły nie bolą nie są nabrzmiale - no kompletnie się z nimi nic nie dzieje. Może dlatego że są małe jak rodzynki. I tu kolejne moje zdziwienie. Przecież miały rosnąć w ciąży A one nawet milimetr nie są większe. Co więcej w związku z tym że schudłam 6 kg są mniejsze niż były... I gdzie tu sprawiedliwość???
-
Dziewczyny, a przy jakiej becie usłyszałyscie bijące serduszko? Wizytę mam we wtorek i zastanawiam się, czy może już usłyszę moje małe To będzie 21 dpt. Troche szybko, nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:46
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
3 dni mnie nie było a tu tyle się dzieje xD Olcia trzymaj się w tym szpitalu razem z Maluszkiem ! widzę, że jest już lepiej i krwiak się wchłania a z dzieckiem wszystko dobrze więc to najwazniejsze Dobrze, że Cię mimo wszystko przetrzymają w szpitalu będą Ciebie mieć na oku, ale oby już było tylko lepiej i lepiej !!
inspeMama mówiłam, ze będzie już serduszko szczęśliwy pt. 13stego
Merssi gratuluję bliźniaków
Ja dzisiaj wróciłam z działki bo niestety pogoda nie dopisała ... może w przyszłym tygodniu bardziej się poszczęści ;p ale co do nowych objawów i to tych niezbyt fajnych to doszły mi zasłąbnięcia... i chyba jest to wina zbyt długiego stania w jednym miejscu... stałam dzisiaj w autobusie z 20 min i nagle zaczęło mi się robić strasznie słabo.... nogi jak z waty i szybko musiałam gdzieś usiąść bo jeszcze chwila i bym witała się z podłogą ;/ dobrze, ze udało mi się cupnąć bo inaczej mogłoby być nie za wesoło wrrr.... mam nadzieję, że na tym jednym razie się skonczy,a ja muszę być bardziej uważna
Czy Was też tak dzisiaj muli?? bo ja zasypiam na siedząco a niedługo mają przyjść do nas goście... trzeba wykrzesać z siebie ciut energii chociaż najchętniej poszłabym spać xD
-
Necia124 wrote:I wy tu wszystkie o tych cyckach. Ja nie miałam żadnych objawów. Nie urosły nie bolą nie są nabrzmiale - no kompletnie się z nimi nic nie dzieje. Może dlatego że są małe jak rodzynki. I tu kolejne moje zdziwienie. Przecież miały rosnąć w ciąży A one nawet milimetr nie są większe. Co więcej w związku z tym że schudłam 6 kg są mniejsze niż były... I gdzie tu sprawiedliwość???
Nie przejmuj sie wszystko jest na bank okey mojej koleżance w ciąży biust w ogóle nie podskoczył do 5 mieś.Także to sprawa indywidualna.
Ja zawsze chciałam mieć wiekszy ale teraz już wiem że nie ma to jak sportowy rozmiar
-
Marysia90 wrote:Dziewczyny, a przy jakiej becie usłyszałyscie bijące serduszko? Wizytę mam we wtorek i zastanawiam się, czy może już usłyszę moje małe To będzie 21 dpt. Troche szybko, nie?
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Agaaa90 - moja dzisiejsza energia skończyła się o 12 i nawet kawa nie pomogła
Olcia - trzymaj się tam dzielnie i nie daj się krwiakowi. Mam nadzieję, że dobrze Ciebie tam traktują :*
A ja dzisiaj umieran....mam straszny katar alergiczny i ledwo moje oddychać. Ratuję się wapnem, bo nic innego nie wolno. Najbardziej się boję o brzuch, bo jednak przy psikaniu i wydmuchiwaniu nosa go napinam. Macie może jakieś sposoby na katar bezpieczne dla malucha?
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62