X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś była jest w podobnej sytuacji i orientuje się jak to wygląda. Producent byl w styczniu a umowę o pracę miałam do 01.04.2019 roku. Mam sporo niewykorzystanego urlopu i nie wiem za bardzo czy w razie nieprzedłużenia umowy on przepada? Umowa się zakończyła i zasiłek będę dostawać chyba z ZUS a mam się rejestrować na bezrobocie? Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać a jutro muszę coś z szefem ustalić

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia, w razie przedluzenia umowy urlop zostaje, w razie zakonczenia powinny ci go wyplacic ;)
    Co do rejestracji nie pomoge niestety, ale wydaje mi sie, ze nie, bo rejestrujac sie na bezrobocie musisz byc gotowa do podjecia pracy, ale pewna nie jestem...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skąd w takim razie mam ubezpieczenie? Muisi mnie zgłosić mąż? Nie ogarniam tego. Będę musiała iść popytać... A ja tak nie lubię urzadow

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wtedy ubezpieczenie obie meza...
    Moja umowa tez wygasa z koncem miesiaca i nie bedzie przedluzona... mi macierzynski i tak nie wyplaca pracodawca wiwc tu sie nic nie zmieni i jeszcze nadal do czerwca 2020 bede go dostawala... jedynie wlasnie musimy zgkosic do naszej ubezpieczalni ubezpieczenie rodzinne i od 1 maja bedziemu na ubezpieczeniu meza...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia, z tego co ja się orientuję, to będąc na urlopie macierzyńskim nie możesz się zarejestrować jako osoba bezrobotna, dopiero po jego zakończeniu. Natomiast na urlopie macierzyńskim, mimo braku umowy o pracę, jesteś objęta ubezpieczeniem zdrowotnym, więc nie musi Cie mąż zgłaszać. Dopiero jak skonczy ci się urlop macierzyński, a nie będziesz miała umowy o pracę to żeby mieć ubezpieczenie to musi Cie albo zgłosić mąż, albo rejstrujesz się jako bezrobotna. Na wszelki wypadek może jednak lepiej zadzwonić do zusu i zapytać czy na pewno tak jest :) żeby później nie było na mnie :)

Co do urlopu to jeśli go nie wykorzystasz przed zakonczeniem umowy, a nie masz takiej opcji teraz, to pracodawca ma obowiązek wypłacić Ci ekwiwalent.

Necia124 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe ;) ja w pl juz kilka dobrych lat nie mieszkam, wiec nie orientuje sie jak na macierzynskim kwestia ubezpieczenia wyglada (u nas nie ma jednego zusu, kazdy ubezpiecza sie w takiej kasie chorych jaka mu odpowiada i w razie jakbym pracowala nie na normalna umowe o prace tylko mini job, albo brak jakiejkolwiek umowy to jestem wtedy na ubezpieczeniu rodzinnym), ale wlasnie z tego co napewno kojarzylam z czasu jak mieszkalam to wlasnie to, ze zarejestrowanie do up jest jednoznaczne z faktem, ze jest sie gotowym podjac prace, dlatego mi sie to z maciedzynskim jakos nie krylo...
    Stad mysl o ubezpieczeniu matki i dziecka przez meza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 21:48

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dziecko musi być zgłoszone do ubezpieczenia u jednego z rodziców.

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zbliżające się do terminu jak Wasza sytuacja? Mnie cmi podbrzusze. Brzuch często mega twardy. Jutro mam wizytę, więc zobaczymy jak sytuacja z szyjka. Stres jest.

Wracając do tematu dzieci to mi chyba bije. Bo wczoraj znowu u koleżanki byłam w jej dzieciach zakochana i wpatrzona jak w obrazek..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) No wczoraj miałam wizytę u tego dr z LM i on chce indukować na 39 tc na co druga dr sie nie zgadza (ja planuje rodzić u tej dr), młody ma niby 2700 gram, szyjka krótka (nie wiem ile cm, zamknięta).. Ale po badaniu- wieczorem - dostałam plamień różowych + nitki krwi .. bóle te co były (na @) czasem zakłuje i przeszyje ból. Plamienie mam dalej- cały czas .. nie wiem czy to szyjka postępuje czy mnie uszkodził tak mocno badaniem?

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    hej :) No wczoraj miałam wizytę u tego dr z LM i on chce indukować na 39 tc na co druga dr sie nie zgadza (ja planuje rodzić u tej dr), młody ma niby 2700 gram, szyjka krótka (nie wiem ile cm, zamknięta).. Ale po badaniu- wieczorem - dostałam plamień różowych + nitki krwi .. bóle te co były (na @) czasem zakłuje i przeszyje ból. Plamienie mam dalej- cały czas .. nie wiem czy to szyjka postępuje czy mnie uszkodził tak mocno badaniem?
    2700g to już ładna waga, nie jest wcześniacza już. Doktor chce indukowac ze względu na cukrzycę czy po prostu? Jak szyjka jest krótka to może się zaczęła teraz otwierać, stąd plamienie? Chyba po badaniu tak długo by nie trwało kurczę. A kiedy masz wizytę u Pani doktor?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, help! Tak się cieszyłam że po ciąży nadal mam mocne i gęste włosy, a tu od paru dni zaczęły wyłazić 😕😕 po każdym czesaniu jest ich mnóstwo na szczotce, nigdy tak nie miałam. Co pomoże? Suplementy, maski? Miałyście też taki problem?

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

U mnie po badaniu połączonym z "delikatnym" masażem szyjki było plamienie dosyć mocne przez dwa dni. I w zasadzie każde badanie w tym tygodniu przed porodem kończyło się plamieniem.

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    U mnie po badaniu połączonym z "delikatnym" masażem szyjki było plamienie dosyć mocne przez dwa dni. I w zasadzie każde badanie w tym tygodniu przed porodem kończyło się plamieniem.
    Zizu a to od kiedy masowali Ci szyjke?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, niestety zazwyczaj w ciąży włosy nie wypadają, więc nadrabiają to po ciąży. mi zaczęły wypadać ok. 3 miesiący po porodzie i moje włosy są po prostu wszędzie do teraz. Mała teraz bardzo interesują wystające kosmyki moich włosów i zawsze jak złapie to coś zostaje jej między palcami :/
    Biorę teraz vitapil mama (ten suplement jest polecany na grupie fb o kp), bo niestety w ciąży i przy kp większość preparatów na wypadanie włosów jest niedozwolone (przez wysoka zawartość biotyny). Możliwe, że jest trochę lepiej albo już minął szczyt wypadania moich włosów.

Ciasteczko, może to po badaniu? Mnie moja dr na tydzień przed terminem tak zbadała (celowo zrobiła to w taki sposób z myślą, że może przyspieszy to porod), że wieczorem po badaniu odszedł mi czop...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 10:08

inka2707 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, Zizu jak wy to zrobilyscie, że nie poleciałyscie od razu do szpitala.. ja bym chyba zeschizowala i zaraz po odejściu czopa albo przy krwawieniu bym była na IP. Już nie wspomnę o tym, że mnie boli dziś brzuch jak na @ a do tego mam delikatne bole z krzyża. Doszło rozwolnienie. To mój narzeczony jest pod telefonem w razie czego haha :) Ale chyba jak coś się befzie działo to najpierw zadzwonię do położnej, zeby z siebie idiotki nie robić..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas mi leci :( od wczoraj od 21 -to chyba po badaniu by juz przeszło?? .. pewnie szyjka sie skraca. Obserwuje.
    Ja unikam IP - nie chce za wcześnie jechać. Wizyt juz nie mam do tp .. koniec :) czekam na poród.
    Czemu indukcja - bo to zwyczaj tego szpitala - każdemu indukują po 37 .. ordynator ma chyba fioła .. a to potwierdzone info u innych lekarzy i pacjentek..
    Ale ja chce rodzić w drugim (gdzie pracuje ta moja dr z nfz). Oni nie indukują na sile i bez powodu.. u mnie nie ma wskazań do indukcji - jeszcze we wtorek pytałam tej pani dr.

• mia4444 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3majcie kciuki jutro mam prenatalne badania.. ;(
    Jeszcze mam.szumy u uchu i byłam u lekarza laryngologa i mam obniżony słuch na dźwięki wysokie.. zapisał witaminę b1.I kazał przyjść po majowce, nic nie mowil bo tomografu I tak nie mogę mieć.. nie wiem od czego to mam nigdy nie miałam problemu u uchem.. ;(

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko co do plamień i odchodzenia czopa śluzowego to mi ginekolog powiedziała że plamienie może być i mam się nie stresować a do szpitala trzeba jechać jakby było krwawienie świeże i obfite.
    Ja miałam delikatnie ten masaż zrobiony we wtorek 6 dni przed porodem. Delikatnie tak to określiła ginekolog bo ja normalnie gwiazdy zobaczyłam w trakcie tak bolało. Potem miałam plamienie i ogólnie bolał mnie miesiączkowo brzuch. Potem ten masaż miałam jeszcze w piątek, czyli 3 dni przed porodem.
    A z tego co piszesz o Twoich objawach to mi się wydaje, że u Ciebie jest do porodu bardzo blisko :-)

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Cały czas mi leci :( od wczoraj od 21 -to chyba po badaniu by juz przeszło?? .. pewnie szyjka sie skraca. Obserwuje.
    Ja unikam IP - nie chce za wcześnie jechać. Wizyt juz nie mam do tp .. koniec :) czekam na poród.
    Czemu indukcja - bo to zwyczaj tego szpitala - każdemu indukują po 37 .. ordynator ma chyba fioła .. a to potwierdzone info u innych lekarzy i pacjentek..
    Ale ja chce rodzić w drugim (gdzie pracuje ta moja dr z nfz). Oni nie indukują na sile i bez powodu.. u mnie nie ma wskazań do indukcji - jeszcze we wtorek pytałam tej pani dr.
    Po 37tc indukcja?? Ale to przecież można dac jeszcze czas maluszkowi, zeby sam zaczął się rodzic.. dziwne zwyczaje..

To trzymam za Ciebie kochana kciuki!! :*

Ja jutro mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego, to pewnie też już ostatnia..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

U mnie po tym badaniu to plamienie było 2 dni. Ale ja podobnie jak Ty unikalam IP i wolałam czekać w domu.
    U mnie mieli indukować poród 2 dni przed terminem ale na szczęście Córeczka zdecydowała wyjść dzień wcześniej :-)

Ale emocji Dziewczyny, pamiętam jak ja czekałam na TEN dzień. Już za niedługo poznacie swoje Maluszki <3

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ