Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
mia4444 wrote:Dziewczyny 3majcie kciuki jutro mam prenatalne badania.. ;(
Jeszcze mam.szumy u uchu i byłam u lekarza laryngologa i mam obniżony słuch na dźwięki wysokie.. zapisał witaminę b1.I kazał przyjść po majowce, nic nie mowil bo tomografu I tak nie mogę mieć.. nie wiem od czego to mam nigdy nie miałam problemu u uchem.. ;(Może też poznacie płeć! To przełomowe badanie, super, że masz już jutro
Co do szumu w uszach to nie pozwala Ci on funkcjonowac?mia4444 lubi tę wiadomość
-
Zizu, współczuję Ci tego masażu szyjki.. słyszałam jaki to jest ból.. moja teściowa do dziś pamięta a minęło prawie 30 lat.. Ale może dzięki niemu nie trzeba było indukowac u Ciebie i poród rozpoczął się samoistnie
Jeśli to miało wpływ to chyba było warto.. Tak myślę..
Ja jeszcze biorę magnez 3x1, może już powinnam odstawić hmm.. muszę zapytać lekarza.. choć wątpię, ze jakby coś się zaczęło to czy magnez cokolwiek by zmienił, myślę, ze nie
Kochana, tak sama nie wiem jak się czuje, hmm..
Chyba czekanie najgorsze, nie? Bo jak się zacznie to już pójdzieTeściowa tylko prosi, zeby po świętach
-
Czeko ja dlatego się na ten masaż zgodziłam bo bardzo nie chciałam indukcji. Ból był przez może minutę więc w porównaniu z porodem to było nic. Gdybym jeszcze raz miała mieć robiony to napewno bym się zgodziła.
Mi ginekolog mówiła, że mogę odstawić magnez ale nie będzie to miało jakiegoś większego wpływu na przyspieszenie porodu. Myślę, że ten masaż i cała reszta wywoływaczy pomogłaLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
mia4444 wrote:Dziewczyny 3majcie kciuki jutro mam prenatalne badania.. ;(
Jeszcze mam.szumy u uchu i byłam u lekarza laryngologa i mam obniżony słuch na dźwięki wysokie.. zapisał witaminę b1.I kazał przyjść po majowce, nic nie mowil bo tomografu I tak nie mogę mieć.. nie wiem od czego to mam nigdy nie miałam problemu u uchem.. ;(
Powodzenia!! To badanie bardzo stresuje ale jak zobaczysz Maluszka i będzie wszystko ok to poczujesz ulgę.mia4444 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzeko, może u mnie to też był masaż szyjki tylko dr tak tego nie nazwała. Pamiętała że szkoły rodzenia, że jak odejdzie czop to nie jest to wskazanie do wizyty na IP, a i tak czekałam na poród jeszcze tydzień.
Ja odstawilam magnez po skończonym 36 tygodniu, bo magnez hamuje skurcze.Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Czeko, może u mnie to też był masaż szyjki tylko dr tak tego nie nazwała. Pamiętała że szkoły rodzenia, że jak odejdzie czop to nie jest to wskazanie do wizyty na IP, a i tak czekałam na poród jeszcze tydzień.
Ja odstawilam magnez po skończonym 36 tygodniu, bo magnez hamuje skurcze.ups .. mam odstawić !???
-
Ciasteczko, ja mialam tez ta niby cc... i u mnie dali malej czas do 39+5 i mialam termin na 39+6 na indukcje jesli nic sie nie zadzieje...
Ja sie bardzo ciesze, ze tak wyszlo...
W wskazan typu zle przeplywy, duza waga itp nie bylo
Co do magnezu, powinnas byla juz odstawic najpozniej w 36tcjakos sie skurcze musza rozkrecic😂
Czeko, mi czop odszedl tzn wiwksza czesc 2 tyg przed porodem
Znajomej 3 miesiace przeda urodzila dzien po tp
Moja szyjka byla uparta, ani badanie, ani masaze no nic na nia nie dzialalo... dopiero w dniu tp sie skrocila i otworzyla😂Lubię_czekoladę, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Też po 37 tygodniu odstawiałam magnez. A witaminy dla ciężarnych około 34 tydzień.
Po 38 tygodniu już sie tak nie oszczędzałam fizycznie. Ale i tak urodziłam 3 po tpLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Ok, dziewczyny! Super, że to wszystko piszecie
Odstawiam magnez
A czemu witaminy ciążowe odstawiłaś, Rubi? Ja biorę Femibion i one są niby też do brania podczas karmienia piersią i teraz się pogubiłam
Z tym czopem to też dobrze, że piszecie, bo by była panikaA tak to podejdę do tego na spokojnie
-
Inka, mi wlosy juz przestaly wypadac, tzn wyoadaja tyle o ile...
Niestety po ciazy zmiany hormonalne i to co w ciazy nie wypadlo, musi wypasc pozniej dlatego tak duzo tego...
I na to niestety raczej nic nie pomaga
Na szczescie to mijaCiasteczko777, inka2707 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
A tak w ogole, moja lobuzica konczy dzis 8 miesiecy😍
Lubię_czekoladę, Ciasteczko777, ewa., Zizu87, klamka, morganaa, Vaina, MagNolia55, Izka37 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Inka - mi włosy wychodziły garściami już w ciąży. Kupiłam szampon i odżywkę BIOTEBAL. Do chwili obecnej jest o niebo lepiej.
Ja magnez odstawiłam w 37tc
U nas zaczęły się kolki, gazy... Malutka wrzeszczy jakby ją ze skóry obdzieranoW ciągu dnia teściowie przychodzą i zabierają Córcie na spacery a ja mogę cokolwiek zrobić w domu
inka2707 lubi tę wiadomość
-
U mnie chyba cisza.
Są jakieś skurcze ale to bardziej wieczorem albo w nocy. Dziś tak mnie złapało że prawie się posikałam biegiem poleciałam do łazienki siku i wtedy skurcz puścił. Brzuch twardnieje pępek ciągnie i ta blizna po laparo już w ogóle. Dziś wzięłam kąpiel myślę ogolę się trochę żeby potem było mniej hehe ale masakra tak się zmęczyłam tą kąpielą że aż mi słabo było! Dr kazał dzwonić jak będzie coś się działo i przyjechać we wtorek ale jak narazie cisza a do niego do szpitala mam z 90km a tutaj u rodziców jest szpital i tak myślę że może tu podjechać zobaczyć na ktg i co z szyjką ale nie wiem czy będą chcieli bo to zawsze problem i się czepiają "idz do swojego lekarza"...IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:A co to za smutasy? Na pewno wszystko jest dobrze a po badaniu będzie ogromna ulga i łzy szczęścia
Może też poznacie płeć! To przełomowe badanie, super, że masz już jutro
Co do szumu w uszach to nie pozwala Ci on funkcjonowac?❤❤❤.
-
83xxx wrote:Inka - mi włosy wychodziły garściami już w ciąży. Kupiłam szampon i odżywkę BIOTEBAL. Do chwili obecnej jest o niebo lepiej.
Ja magnez odstawiłam w 37tc
U nas zaczęły się kolki, gazy... Malutka wrzeszczy jakby ją ze skóry obdzieranoW ciągu dnia teściowie przychodzą i zabierają Córcie na spacery a ja mogę cokolwiek zrobić w domu