X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam witaminy przed ciążą i w ciąży a synek jak się urodził ważył trochę ponad 3 kg i miał 54 cm. Teraz waży prawie 5,5 kg i zrobił się długi, sporo ciuchów jest już dla niego za krótka ;-)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to okna myje bo sie juz prosza😂 a niedlugo tez chrzciny, od groma gosci niech jakos wygladaja... ale mam tylko 3 do umycia, bo niektore w miedzy czasie jak mialam troche wolnego na drzemkach malej to pomylam, takze wszystko na luzie... jak nie zdaze teraz pomyje po swietach...
    Na swieta BN w ogole nie mylam :P

A salatek nie robimy zadnych... ile dla nas potrzeba tego jedzenia... koszyczek i zorek nam wystarcza...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie... pisze do Was w ciężkich chwilach.

W zeszly piątek zaczął twardniec brzuch I coś działo się niepokojącego. Wizytę miałam mieć w poniedziałek, do poniedziałku było tak samo A lekarz mój nie odbieral telefonu. W końcu w pon po zbadaniu stwierdził że dla bezpieczeństwa podamy sterydy na plucka jakby odpukac coś się miało wydarzyć. We wtorek przyjęli mnie do szpitala miałam być 2 dni. Podali celastone na rozwój plucek. I jeszcze tego samego dnia na ktg zaczęły wychodzić skurcze... dostałam kroplowke z magnezem I ustapilo. Nie przejęłam sie jakoś mocno. Na drugi dzień od rana skurcze ba ktg... ordynator krecil głową mój lekarz prowadzący także. Że niedobrze. Podali druga dawkę celastone sterydu na pęcherzyki płucne dla moich dziewczynek . Skurcze co raz większe panika. Wezwali karetkę przetransportowali mnie do większego szpitala z rozwiniętym oddziałem neonatologii (Ale warunki straszne) to wszystko ma miejsce w środę... wioza mnie do szpitala na sygnale w tej karetce trzęsie z każdej strony trzepie ledwo jadę.. Na miejscu na porodowke A tam już rozwarcie na 2 cm. Szybko leki na wstrzymanie akcji porodowej - brak reakcji. Lekarz mówi że cesarka w nocy prawdopodobnie.... I nagle po 3 h leki zaczęły dzialac... jestem pod nimi podlaczona 3 dobe bez możliwości wykapania się jedynie tyle co chusteczkami mogę się wytrzeć... jestem przybita.. wi3m że każdy dzień liczy się dla dziewczynek w brzuszku.... dziś o 18 odlaczaja mni3 od leków... I zobaczymy czy skurcze nie wrócą... po sterydqch piękne cukry wariuja... jest bardzo mi ciężko psychicznie... przepraszam za błędy

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Witajcie... pisze do Was w ciężkich chwilach.

W zeszly piątek zaczął twardniec brzuch I coś działo się niepokojącego. Wizytę miałam mieć w poniedziałek, do poniedziałku było tak samo A lekarz mój nie odbieral telefonu. W końcu w pon po zbadaniu stwierdził że dla bezpieczeństwa podamy sterydy na plucka jakby odpukac coś się miało wydarzyć. We wtorek przyjęli mnie do szpitala miałam być 2 dni. Podali celastone na rozwój plucek. I jeszcze tego samego dnia na ktg zaczęły wychodzić skurcze... dostałam kroplowke z magnezem I ustapilo. Nie przejęłam sie jakoś mocno. Na drugi dzień od rana skurcze ba ktg... ordynator krecil głową mój lekarz prowadzący także. Że niedobrze. Podali druga dawkę celastone sterydu na pęcherzyki płucne dla moich dziewczynek . Skurcze co raz większe panika. Wezwali karetkę przetransportowali mnie do większego szpitala z rozwiniętym oddziałem neonatologii (Ale warunki straszne) to wszystko ma miejsce w środę... wioza mnie do szpitala na sygnale w tej karetce trzęsie z każdej strony trzepie ledwo jadę.. Na miejscu na porodowke A tam już rozwarcie na 2 cm. Szybko leki na wstrzymanie akcji porodowej - brak reakcji. Lekarz mówi że cesarka w nocy prawdopodobnie.... I nagle po 3 h leki zaczęły dzialac... jestem pod nimi podlaczona 3 dobe bez możliwości wykapania się jedynie tyle co chusteczkami mogę się wytrzeć... jestem przybita.. wi3m że każdy dzień liczy się dla dziewczynek w brzuszku.... dziś o 18 odlaczaja mni3 od leków... I zobaczymy czy skurcze nie wrócą... po sterydqch piękne cukry wariuja... jest bardzo mi ciężko psychicznie... przepraszam za błędy
    Farelko, bądź dobrej myśli. Ja z rozwarciem bujalam się ponad dwa tygodnie, i nie leżałam przez cały czas.
    Mój doktor opowiadał, że mieli w szpitalu pacjentkę, która z 8 centymetrowym rozwarciem przeleżała prawie 2 miesiące! Podobno wszyscy lekarze, położne i studenci chodzili ja oglądać, bo nie mogli uwierzyć że to możliwe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka trzymaj się Kochana! Jesteśmy z Tobą! Już tyle przeszłaś i teraz też dasz radę! Wszystko będzie dobrze, musisz być silna dla swoich córeczek! Ściskam mocno!!!

• Vaina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka mocno trzymam kciuki za jak najdłuższy pobyt dziewczyn w brzuszku. Super, że udało się zatrzymac akcję, strasznie mi przykro że tyle przeszłaś już i pewnie jeszcze trochę przed Tobą, ale jesteś silna i dasz radę dla dziewczyn. Trzymam kciuki za was!! A ja wierzę że wszystko u was będzie dobrze!!

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelko przytulam Cię mocno. Trzymam mocno kciuki żeby Dziewczynki jak najdłużej zostały w brzuchu.
    Jesteś bardzo dzielna, dla nich dasz radę. Musi być dobrze!

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelko, trzymam za Was kciuki i wierzę, ze jesteście już bezpieczne. Współczuję Ci sytuacji i wierzę, ze jest Ci bardzo ciężko. Ale jednocześnie musisz sobie tłumaczyć, ze to dla dobra dzieci. Będzie wszystko dobrze. Musisz być dobrej myśli:*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelko - dasz radę, wytrzymacie razem jeszcze trochę, bądź dzielna, masz opiekę i wszystko będzie dobrze. Przytulam mocno

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzę, żeby napisać jak święta u nas a tu takie wieści od Farelki :(

ale do rzeczy - okna udało mi się umyć, nie tyle, że święta, ale już trzeba było :) my tradycyjnie święta u moich rodziców, jedynie święconka u nas w domu - ja uwielbiam nasze leniwe poranki w piżamach :)

piekę ciasto i tyle roboty na święta :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelko - kochana- mocne kciuki, modlimy się za Ciebie i Dzieci- będzie dobrze, wytrzymaj ile się uda!!! ❤️❤️❤️ Ważne że jesteś pod opieka i każdy dzień jest sukcesem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Iwka, daj znać czy jedziesz do szpitala zobaczyć czy coś się dzieje czy nie :) Mi niby dziś lekarz powiedział, że nic się takiego nie dzieje ale ja nie czuje się pewnie. Pewnie takie samopoczucie może trwać i że 2 tyg..

Ja zamierzam jutro wejść do wanny i się ogolić ale też już to jesy wielki wyczyn :D
    Mi odchodzi jednak czop od 2 dni .. :) skurcze mocniejsze i bóle też.. ale nie regularne

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelko mocne kciuki za was. Jestem z wami myślami. Trzymajcie się ciepło.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mi odchodzi jednak czop od 2 dni .. :) skurcze mocniejsze i bóle też.. ale nie regularne
    Ciacho &&& kciuki! A ten czop to jak śluz wygląda czy taki glut? Sorry ale ciekawość..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, slabo mi znowu.. najchętniej bym zwymiotowala ale znowu bym musiała coś zjeść.. Nie wiem co gorsze..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    My już po prenatalnych :) Mała ma się dobrze :D

Co do witamin, to ja brałam regularnie a urodziłam chudzinkę 3 kilową :) więc różnie bywa :)
    Zobaczymy jak teraz będzie, biorę regularnie, choć wiadomo zdarza się zapomnieć, ale jak raz na tydzień zapomnę to uważam że jest regularnie :)

Vaina a jaka duza juz Twoja coreczka?

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ciacho &&& kciuki! A ten czop to jak śluz wygląda czy taki glut? Sorry ale ciekawość..
    Ok - nie czytać :D będzie fuj - z góry sorry: Najpierw miałam same plamienia wodniste krwisto różowe i potem doszły takie „gluty”- jak gesty katar z nosa lub białko jajka/ gęste :D ale wszystko u mnie z nitkami krwi i tak schodzi na raty .. i mnie szlag trafia bo to ten lekarz mi uszkodził tym badaniem .. ale to po odejściu może trwać 2 tyg nawet ..

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelko, dasz radę,trzymajcie się dziewczynki💖💖💖

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ok - nie czytać :D będzie fuj - z góry sorry: Najpierw miałam same plamienia wodniste krwisto różowe i potem doszły takie „gluty”- jak gesty katar z nosa lub białko jajka/ gęste :D ale wszystko u mnie z nitkami krwi i tak schodzi na raty .. i mnie szlag trafia bo to ten lekarz mi uszkodził tym badaniem .. ale to po odejściu może trwać 2 tyg nawet ..
    Bo z tymi poradami to taka paranoja. Niby czop odchodzi ale jeszcze nie rodzisz.. Niby skurcze ale jeszcze nie rodzisz.. zwariowac można :)

Ciasteczko777, Veri lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porodami miało być a nie poradami..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ