X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko ja nigdy nie przepadałam za dziećmi, decyzja obciąży tez nie była podyktowana pragnieniem moim ... długa historia. W ciąży miała takie obawy jak i Ty. Teraz jestem w małym po uszy zakochana, ale nie byla to miłość od pierwszego krzyku. Mimo, ze nie miałam BabyBlusa to musiałam siendo dziecka przekonać i rozkochać.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, macie maty piankowe? Jeśli tak to jakie? Dużo osób poleca puzzle Skip Hop.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Było z tym lekkie zamieszanie, mam w piątek :)
    Ty jakoś po świętach, tak?

Ja mam w pt pi swietach czyli 26.4. Czekam strasznie na ta wizyte:-) chcemy wiedziec jak duza ta nasza kruszynka jest i czy wsz ok. Zreszta ja uwielbiam ja podgladac na usg hihi

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina, oj ja tez mega zazdroscilam ludziom, którzy wpadaja, albo zachodza kiedy chca...
    Oczywiscie tylko tacy mieli rowniez najwiecej do powiedzenia odnosnie moich staran, niepowodzen, leczenia itp...

Iwka, super mala urosla! Trzymam kciuki, zeby nic sie do terminu nie podzialo!
    Co do zgagu, ja mialam koszmarne przez ostatnie 1,5 tygodnia ciazy... przychodzily wieczorem i trwaly cala noc... odealnie sprawdzilo sie Rennie, nic innego nie dzialalo...
    Po porodzie jeszcze w ten sam dzien odeszlo jak reka odjal...

83xxx, ja szczepilam 6w1, ale w sumie nie dumalam nad tym i nie mialam wiekszej alternatywy, bo u nas 6w1 jest bezplatna i jest to szzepionka z kalendarza szczepien...

Magkb, ja mam mate piankowa, ale mam zwykle puzzle, kupilam u nas w Aldi jak byly w gazetce i nie moge narzekac, sa super...
    Myslalam o skip hop ale u nas nie sa jakos super dostepne, kupilam wiec pierwsze lepsze i ciesze sie, bo spelniaja w 100% swoja role, a nie bedzie mi ich szkoda sie pozniej pozbyc (mala korzysta juz z maty zazwyczaj tylko pierwsze 5 minut jak ja na nia poloze, po czym wedruje)

Iwkaaa lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    MK gratuluję! Witamy Jana Filipa na świecie :)

Lubie_czekolade i Ciasteczko trzymam kciuki za szybkie i sprawne porody bez przygód :) <3
    Mojej Niuni też spadało tętno.. przeżyłam chwile grozy jak na sali operacyjnej położna/lekarz zaczęła wołać szybko lekarza żeby zrobił CC..

Mam pytanie do dziewczyn, które już szczepiły swoje maleństwa. Tak, wiem przewijał się ten temat na pewno już nie raz... Szczepiłyście bezpłatnie, 5 w 1 czy 6 w 1?
    BUKO - o ile dobrze kojarzę jesteś ze stolicy? :)
    Ja szczepiłam bezpłatnymi, dziś miałyśmy kolejne szczepienie. Mała praktycznie od wyjścia z przychodni śpi z małymi przerwami. Jak się budzi to popłakuje, ale po tamtym szczepieniu było podobnie. Za 2 tygodnie mamy 2 dawkę na rotawirusy a 10.06 kolejne szczepienie zgodnie z kalendarzem.
    Emilka waży już 7100 g. Pytałam sie pediatry czy to nie za dużo, ale mowi,że nie i że pięknie rośnie na mamusiowym mleku ☺ ubranka już jej zakładam na 68.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 19:08

Ciasteczko777, MagNolia55, morganaa, 83xxx lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Ja szczepiłam bezpłatnymi, dziś miałyśmy kolejne szczepienie. Mała praktycznie od wyjścia z przychodni śpi z małymi przerwami. Jak się budzi to popłakuje, ale po tamtym szczepieniu było podobnie. Za 2 tygodnie mamy 2 dawkę na rotawirusy a 10.06 kolejne szczepienie zgodnie z kalendarzem.
    Emilka waży już 7100 g. Pytałam sie pediatry czy to nie za dużo, ale mowi,że nie i że pięknie rośnie na mamusiowym mleku ☺ ubranka już jej zakładam na 68.
    Wow :) duża !! Super :) !!
    Kochana a które to są te bezpłatne - tzn pojedyncze ? One są na nfz w przychodni czy jak? Jak wyglada wtedy kalendarz ?

inka2707 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, super! Duza dziewczynka! To Mia nosi 62/68 niektore spodnie na 74 bo dlugie nogi i czesc 68 juz za krotka, mimo, ze w pasie jeszcze luz... a waga 7490g, wiec Emilka juz dogania :D

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka super że mała tak dobrze przechodzi szczepienia!!

Cierpliwa oby oby przeszła ta zgaga bo mi za ciężko...

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwaliłam się że moje dziecko takie spokojne to mam... Od 15 non stop na rękach i non stop płacz

ty0qs6r.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka-noe zazdroszczę zgagi. Sama czasem się z nią męczyłam w ciąży...Mi pomagało zimne mleko 👍

Inka-jaka duża już Emilka 🙂❤ Super, że się zdrowo rozwija ❤

Ja też zastanawiam się czy te bezpłatne/zwykłe czy te skojarzone...Boje się troche tych skojarzonych, ale z drugiej strony-tyle razy kłuć...? :(

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, bezpłatne to te pojedyncze, dziś były 4 zastrzyki :( Może jestem głupia, ale jakoś nie mam zaufania do combo typu 6 w 1. Zresztą, jeszcze tylko raz dostanie takie dawki, potem już będzie mniej tego kłucia. Kalendarz wtedy wygląda jak normalny typowy kalendarz szczepień, np. tu zerknij http://szczepienia.pzh.gov.pl/kalendarz-szczepien/

Emilka bardzo płakała przy zastrzykach, a jak już wracałyśmy, to mała spała w wózku a ja siedziałam obok na ławce w parku i ryczałam, bo mi ciśnienie zeszło i nerwy trochę puściły...

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Morgana dokładnie. Spanie w dzień jest krótkie a na spacerze śpi pięknie. Spacerujemy śpi wchodzę do domu i jest pobudka w tempie ekspresowym (nawet jak nie próbuje go rozebrać). I też na noc zasypia sam a w dzień muszę mu trzymać dłoń na policzki i konieczna jest pieluszka albo coś w co może wtulić buźkę (to nawyk który ma od niedawna).

A powiedz mi jak wyglądają u Ciebie posiłki? Karmisz piersią bo już nie pamiętam? Ile razy je i po ile mniej więcej? I jeszcze jedno czy Twoje dziecko zezuje? Bo ja dziś zapisałam synka do okulisty bo nadal zezuje i dodatkowo nie płacze prawdziwymi łezkami!

haha, jak "forumowe bliźniaki" - Karol od niedawna jak jest zmęczony przytula poduszkę - rączką sobie do twarzy podciąga :)
    ja karmię MM - 6 - 7 razy po 120 ml.

Mały miał zeza od urodzenia, ale widzę, że teraz mniej zezuję, a jak patrzy to prosto. Poza tym z tego co mówiła moja mama, a coś tam wie, bo wszystkie jej dzieci nosiły okulary, to u tak małego dziecka zez może przejść sam i Małemu chyba schodzi, bo patrzy prosto jak do niego mówię. Obserwuję, póki co do okulisty nie idę, mój siostrzenic miał coś ponad rok jak zaczął nosić okularki - oczko mu uciekało jedno, teraz ma 6 lat i lekarze powoli zalecili okulary odstawiać.
    Ale pomimo zeza już dawno płacze łzami.

mbnotr8.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Pochwaliłam się że moje dziecko takie spokojne to mam... Od 15 non stop na rękach i non stop płacz

Haha, ja też 😜
    W mieście nic załatwić nie mogłam...coś dopić się dzosiaj nie mógł...przed wyjazdem się karmiliśmy, dodatkowo miałam ściagniete mleko (do podania na spacerze), ale noe zauwazylam, że dziurka w smoczku soe zapchała i biedny noe mògł dopić mleka, wiec przez przesunieta godzine jedzenia był cały czas niespokojny 😔 Naszczęście udało mi się jakoś zrobić zakupy w rossmanoe, pökść na pocztę, do papierniczego po zaproszenia, zamówić tort i rozejrzeć się za jakimś eleganckim wdziankiem 😉

Ps. I powiem Wam, że dziś pietwszy raz karmiliśmy się na spacerze z piersi. Trochę było mi głupio, ale z drugiej strony przecież to naturalna rzecz-przecież dziecko było głodne. Usiedliśmy sobie w spokojnej, vichej galerii, na ustronnej ławeczce, dodatkowo okryłam nas pieluszką. Daliśmy radę.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Ciasteczko, bezpłatne to te pojedyncze, dziś były 4 zastrzyki :( Może jestem głupia, ale jakoś nie mam zaufania do combo typu 6 w 1. Zresztą, jeszcze tylko raz dostanie takie dawki, potem już będzie mniej tego kłucia. Kalendarz wtedy wygląda jak normalny typowy kalendarz szczepień, np. tu zerknij http://szczepienia.pzh.gov.pl/kalendarz-szczepien/

Emilka bardzo płakała przy zastrzykach, a jak już wracałyśmy, to mała spała w wózku a ja siedziałam obok na ławce w parku i ryczałam, bo mi ciśnienie zeszło i nerwy trochę puściły...
    Kochana ja też raczej skłaniam się do pojedynczych - dlatego pytam.. jednak my dostawaliśmy te pojedyncze i jakoś żyjemy..bez nop. Też sie boję tych combo.. :(

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile powinny zjadać 3tygodniowe maluszki? Wyczytałam, że ok. 70-100mll.

Jak to u Was wygląda/wyglądało?

Pytam, ponieważ małemu już chyba nie starcza ilość jaką dostaje...ale obawiam się, ze moje cycochy tego nie udźwigną...ma jedno karmienie co 3h wyciągam 50-60mll, wiec na styk. Jak mu zwieksze porcje, to pewnie wiecej mm bede musiała podać 😔

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Kochana ja też raczej skłaniam się do pojedynczych - dlatego pytam.. jednak my dostawaliśmy te pojedyncze i jakoś żyjemy..bez nop. Też sie boję tych combo.. :(

O właśnie.

Córkę też szczepiliśmy pojedynczymi.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:

nie strasz :)

była tu mowa o "niechęci/zazdrości" - ja już po dłuższych staraniach czułam zazdrość, że innym to tak łatwo przychodzi, całe szczęście, że nikt z tych osób nie dawał nam cudownych rad typu odpuścić wystarczy itd.
    dzieciaki nigdy mnie nie irytowały - tylko raz czułam ogromny żal i ból w sercu - jak mój mąż bawił się z moim siostrzeńcem, a moje serce "krwawiło" bo widziałam jakim cudownym byłby ojcem i bałam się, że nigdy to się nie spełni.
    I tak - teraz jest super tatą, ma fioła na punkcie Karola i wszystkim pokazuje jego zdjęcia :) się nawet śmieję, że ja jestem jakaś wyrodna mama, bo nikomu się zdjęciami nie chwalę :)

mbnotr8.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Inka taki urok mamy ciśnienie schodzi i czasem tylko płacz pomaga
    Myślałam że te zastrzyki tak wzorowo przechodzą ale jednak :/

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    MK gratuluję! Witamy Jana Filipa na świecie :)

Lubie_czekolade i Ciasteczko trzymam kciuki za szybkie i sprawne porody bez przygód :) <3
    Mojej Niuni też spadało tętno.. przeżyłam chwile grozy jak na sali operacyjnej położna/lekarz zaczęła wołać szybko lekarza żeby zrobił CC..

Mam pytanie do dziewczyn, które już szczepiły swoje maleństwa. Tak, wiem przewijał się ten temat na pewno już nie raz... Szczepiłyście bezpłatnie, 5 w 1 czy 6 w 1?
    BUKO - o ile dobrze kojarzę jesteś ze stolicy? :)
    Tak, zgadza się. Mieszkam w Warszawie. A Ty też?

Ja wybrałam szczepionki 6w1, pneumo 13 i rota. Za ten zestaw zapłaciłam ok. 670 zł (zrobiłam rozeznanie w aptekach i są naprawdę duże różnice w cenach...)

• Magkb Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko w jakiej aptece kupiłaś szczepionki? Ja za 6w1 i rotarix zapłaciłam 500 zł, a pneumokoki to kolejne 300.

o1489vvjvnnzrzny.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ