Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czeko u nas zawsze najlepiej sie malej kupalo jak "siedziala" u mnie w zgietych kolanach😂 nawet nie musialam nic robic...
Tak samo chetnie kupala i w sumie kupa nadal w foteliku samochodowym jak gdzies jedziemy...
Zazwyczaj 10 minut dopiero drogi za nami, a ona juz cisnie🙈Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Magnolia może ‚zamawia’ sobie większa ilość jedzenia bo szykuje się skok? Pamietam, ze jak byłam na urlopie, mały miał 2 miesiące, to tez wyczytałam, ze będzie miał w tym okresie wzmożona potrzebę jedzenia żeby przygotować organizm do większej produkcji melka. Bałam się, ze będzie wisiał na cycku cały czas, ale przeszło łagodnie.
My dziś mamy szczepienie 6w1 i rotawirusy. To jest 2 dawka. Mam nadzieje, ze będzie jakaś miła pielęgniarka bo ostatnio to miałam wrażenie, że Pani wyzywała się na dzieciach wbijając igle.
Meningokoki tez zostawiam na później, po zakończeniu podstawowych szczepień. -
Dziewczyny a pneumokoki?? Trochę się gubię.. Teraz prócz podstawowych mogę zrobić jeszcze pneunokoki i rota, tak?
-
Czeko u nas w kalendarzu szczepien ppdstawowe szczepionki to 6w1, rotawirus i pneumokokki...
W pl sa te nieskojarzone, z tego co wiem pneumokokki tez ale inna szczepionka niz te platne, a rotawirusy dodatkowe, ale te wszystkie mozesz robic w czasie podstawowych...
U nas szczepilismy tak
Rotawirus
Rotawirus+6w1
6w1+pneumo
6w1+pneumo
I pp takim schemacie obowiazkowe szczepienia do roku byky zakonczone...
Wiem ze mozna szczepic tez 6w1 (lub nieskojarzone, 5w1) +rota + pneumo na raz, ale mi to jakos za duzo bylo... porozdzielalam tak, zeby max 2 byly na raz...
Teraz na roczek ma meningokokki c, ale musze sie z pediatra skontaktowac w sprawie tych typu b, bo ostatnio zapomnialam pytac...
Typ c jest u nas w kalendarzu i tez bezplatne, a typ b robi sie prywatnie ale niektore kasy chorych (np ta w ktorej ja jestem) po przedstawieniu rachunku zwracaja 100% sumy wydanej na to szczepienie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCzeko my szczepimy wszystko moja pediatra (świetna dr) wszystko ogarnia i robię wdg jej. Ale szczepimy w 8 tyg życia dla bezpieczeństwa.
Kładziemy na kolana - jest poprawa w ulewaniu (lekka ale jest). Jak odbilam pionowo to ulewal jak szalony bite 3 h snu ..
Ćwiczenia z nóżkami (jest kilka) robimy na odgazowanie..
Jedno mnie zastanawia - skoro to kolki (ryk jest od 20/21) to dlaczego ustaje jak wkracza papu wieczorne i po nim młody od razu odpada ??? Nozki w trakcie nie kurczy tylko wyciąga na prosto i robi się w łuk (nie podkurcza ich).
Nie wiem serio czy jest sens ładować w niego chemię ??? -
Ciasteczko777 wrote:Czeko my szczepimy wszystko moja pediatra (świetna dr) wszystko ogarnia i robię wdg jej. Ale szczepimy w 8 tyg życia dla bezpieczeństwa.
Kładziemy na kolana - jest poprawa w ulewaniu (lekka ale jest). Jak odbilam pionowo to ulewal jak szalony bite 3 h snu ..
Ćwiczenia z nóżkami (jest kilka) robimy na odgazowanie..
Jedno mnie zastanawia - skoro to kolki (ryk jest od 20/21) to dlaczego ustaje jak wkracza papu wieczorne i po nim młody od razu odpada ??? Nozki w trakcie nie kurczy tylko wyciąga na prosto i robi się w łuk (nie podkurcza ich).
Nie wiem serio czy jest sens ładować w niego chemię ??? -
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:A może on po prostu jest głodny?
Chyba ze trwa bite kilka godzin i to niezależnie od karmienia
Ale to wczorajsze mnie zastanawia ...
pediatra z usg mówił ze kolki to reakcja na bodźce, na przeżyty dzień - ze to neurologiczne a nie brzuszek .. -
Ciasteczko777 wrote:Kurczę - tylko ze atak następuje Ok godziny po jedzeniu ... wtedy śpi i nagle bach ! Budzi sie z rykiem
Chyba ze trwa bite kilka godzin i to niezależnie od karmienia
Ale to wczorajsze mnie zastanawia ...
pediatra z usg mówił ze kolki to reakcja na bodźce, na przeżyty dzień - ze to neurologiczne a nie brzuszek .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJejciu, ale Wy tu piszecie nadrobić nie idzie
Stałam się ostatnio jakimś susłem i nie wiem kiedy mi tydzień przeleciał. Od niedzieli mam takie bóle i mniej więcej co 1-1,5 h myślałam,że już się coś tam zaczyna dziać, ale po dzisiejszej wizycie u lekarza d....a, małej jest dobrze i jak na razie nigdzie się nie wybiera, szyjka się skraca, ale żadnego rozwarcia. 13 czerwca mam się zgłosić do szpitala na wywołanie jak się do tego czasu nic nie wydarzy, tyle czasu a ja już ledwo chodzę
Koleżanka, która urodziła jakiś czas temu podesłała mi linka na fajnego bloga o karmieniu i jest tam również fajnie opisane jak w danym tygodniu powinna wyglądać kupa dziecka, jeśli o nią chodzi to ten blog położnej nie raz ją uratował www.hafija.pl także podsyłam do poczytania -
Hafije czytam juz od czasow ciazy
October88 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
October, tak się zastanawiałm co u Ciebie
Szkoda, że lekarz nie widzi symptomów zbliżającego sie porodu, ale może jesteś z tych co nic, nic, nic i nagle już tulisz. Trzymam w kazdym razie kciuki za szybki, sprawny i najważneijsze bez komplikacji poród.
Rozumiem Cię że ledwo chodzisz, bo ja czasem mam takie dni że juz ciężko, a gdzie mi do Twojego tygodnia.
haftija polecam również. Ona też propaguje akcję koniec zabawy w chowanego - akcja wg mnie też potrzebna.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
A jeśli chodzi o pokarm, to mi czasem już piersi dają znac o sobie, tak jak to było gdy były pełna jak karmiłam i jak ścisne brodawkę to wylatuje (pewnia siara) strumieniem. Mam nadzieję, że będzie się to wiązało z brakiem problemów z karmieniem z mojej strony - oby tylko mała nie miała problemów z jedzeniem.
Ale dziwne to, przy synku nic mi biust nie urósł w ciąży, a teraz już jest w moim pojęciu wybujały. Może i dobrze, bo przedtem powiększył się z dnia na dzień i niezłe rozstępy miałam, powolny wzrost chyba lepszy. A poza tym jako włąsniecielka średniego/mały biust nie gniewam się za odrobinę większy ;P06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualnyVaina, mam nadzieje że właśnie tak to bedzie ze nic sie nie zapowiada i nagle się zacznie, bo już naprawdę mam takie bóle, że nie raz nawet oddychać nie mogę, spocona od razu, myślałam że takie akcje to zaraz przed. Torby spakowane, fotelik odebrany to mogę zacząć pracować nad przyspieszeniem porodu
A hafija mi tak spasowała, zaczytuje się non stop i już jakby mniej mnie przeraża karmienie piersią, w większości zawsze słyszę o problemach a wychodzi na to, że wszystko da się pokonać. -
nick nieaktualnyOctober88 wrote:Vaina, mam nadzieje że właśnie tak to bedzie ze nic sie nie zapowiada i nagle się zacznie, bo już naprawdę mam takie bóle, że nie raz nawet oddychać nie mogę, spocona od razu, myślałam że takie akcje to zaraz przed. Torby spakowane, fotelik odebrany to mogę zacząć pracować nad przyspieszeniem porodu
A hafija mi tak spasowała, zaczytuje się non stop i już jakby mniej mnie przeraża karmienie piersią, w większości zawsze słyszę o problemach a wychodzi na to, że wszystko da się pokonać.Veri lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75d9a30bfab6.jpg
Latwo nie bylo, ale udalo minsie stworzyc przy moim diabelku torcikOctober88, morganaa, Ciasteczko777, Vaina, Buko, Zizu87, Magkb lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700