Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Umówię się z fizjoterapeutą. Zobaczymy co powie.. Muszę się zgłosić też do poradni nefrologicznej, bo pediatra jest zaniepokojona jednak poszerzoną miedniczką.. Przed nami też usg bioderek, więc zobaczymy czy tutaj wszystko w porządku i muszę umówić powtórne badanie słuchu.. Trochę się tego nazbierało..
Dziewczyny, a kiedy Wasze dzieci zaczęły się mocno ślinić i wkładać paluszki do buzi? Czy też tak w 7 tygodniu? -
Fizjo umówiony. Będzie popołudniu. Ciekawe co powie. Dobrze, że zasygnalizowałyście mi to, bo pewnie bym nadal uważała dziecko za wybitne, bo wali obroty w wieku 7 tygodni
-
Czeko, ale nie jest powiedziane, ze nie jest wybitnie zdolne moze akurat twoj synek bedzie jednym z takich dzieciaczkow my tylko moglysmy podpowiedziec na co zwrocic uwage, ale ze mnie ani nie fizji, ani przez internet tez nie moge powiedziec, ze robi zle...
Fajnie, ze bedziesz miala wizyte, chociaz bedziesz spokojna
Kciuki za nefrologa!
A co do wkladania do buzi i slinienie sie, nie pamietam juz dokladnie kiedy sie zaczelo ale dosc wczesnie, no i trwa do dzis😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:Umówię się z fizjoterapeutą. Zobaczymy co powie.. Muszę się zgłosić też do poradni nefrologicznej, bo pediatra jest zaniepokojona jednak poszerzoną miedniczką.. Przed nami też usg bioderek, więc zobaczymy czy tutaj wszystko w porządku i muszę umówić powtórne badanie słuchu.. Trochę się tego nazbierało..
Dziewczyny, a kiedy Wasze dzieci zaczęły się mocno ślinić i wkładać paluszki do buzi? Czy też tak w 7 tygodniu? -
Cierpliwa, położyłam go na plecy i ciągnie dupkę do góry i zarzuca się nogami i przekręca na bok. Zobaczymy co powie pani fizjoterapeutka. Oby nie było tak źle. Dziękuję za te rady
Klamka, pewnie, że dam znać. Pewnie dostaniemy zestaw ćwiczeń.. No to jak wczoraj zrobiła pierwszy obrót to teraz już pójdzie A uśmiecha się? i wydaje odgłosy? Nasz się śmieje ale bez dźwięku zwykle choć czasem wyda dźwięk.. Ale musiałaś być zmęczona.. Matki powinni ozłocić.. Ja Ci się nie dziwię.. ostatnio zaliczyłam taki kryzys, że z płaczem mówiłam mojemu narzeczonemu, że nie dam rady jutro, pojutrze, że sobie reszty życia nie potrafię wyobrazić Ale minęło i mam nadzieję, że Ty już też bardziej wypoczęta :*
Necia, pamiętam doskonale. Super, że u Was coraz lepiej.. U nas jedna miedniczka ok a druga miedniczka 8mm, kielichy nerkowe 2mm. Ponoć zastoju nie ma.. Badanie moczu mam robić dopiero jak pojawi się stan podgorączkowy.. I mam łapać ze środkowego strumienia po uprzednim podmyciu czyli nie w woreczek.. Więc nie mam pojęcia czy nie ma bakterii... A u Was jak dokładnie wygląda sytuacja? -
A teraz mam jeszcze pytanie do mam po cc. Czy Wasi lekarze wypowiadali się na temat kolejnych ciąż? My, kobiety po ivf, musimy teraz myśleć o antykoncepcji? Wiem jak ciężko było mi zajść w ciążę ale co jeśli akurat zdarzył by się cud i byłaby ciąża naturalna? Jeszcze nie zaczęliśmy współżyć po porodzie i po ciąży.. Prawie rok bez seksu.. A w piątek mamy wizytę u naszego ginekologa i pewnie da zielone światło, to Stary mnie pewnie dopadnie jeszcze zanim wyjdziemy z gabinetu Dlatego zastanawiam się jak się do tego przygotować.. Czy w ogóle sobie tym głowę zawracać. Jak to jest u Was?
Asia2000 lubi tę wiadomość
-
Czeko ja pytałam o ciążę a jestem po CC bo chcemy wrócić po jeszcze jeden zarodek do kliniki. Lekarz powiedział że ok roku trzeba odczekać. Zalecalby nawet ok półtora roku z uwagi na fakt że ciąża była bezpośrednio po procedurze i organizm pracował na pełnych obrotach przy in vitro przy ciąży i jeszcze na koniec musi się regenerować po CC.
Jeżeli chodzi o sytuację z nerkami to u nas jest dalej poszerzona moedniczka ale na 6mm reszta ok. Zastoju nigdy nie było na szczęście i za każdą zmiana pieluchy pamperek jest mokry. Jeżeli chodzi o bakterie to my mamy co miesiąc robić badanie moczu - nie ukrywam jest to uciążliwe bo spalanie siuskow to jak wygrana w totka. Generalnie cały czas jesteśmy pod obserwacja ale teraz USG nerek mamy co 3 miesiace.
Dziewczyny z jakich stron bierzecie przepisy na zupki dla niemowlaków? Proszę polećcie coś. -
Czeko, ja nie po cc, ale zazwyczaj lekarze zalecaja conajmniej rok rzerwy do kolejnej ciazy i zaleca sie przed staraniami sprawdzic stan wewnetrznej blizny, zeby wykluczyc ryzyko pekniecia macicy (ta w srodku dluzej sie goi i to ze wzgledu glownie na nia jest zalecana przerwa)...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Necia, w sumie z glowy najczeaciej gotuje, ale my akurat zupek nie robimy, bo mala nie ruszy🙄
Jak pomyslow mi brak to szukam czegos na alaantkoweblw
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Necia, a zabezpieczacie się teraz czy uznajecie, że nie zajdziesz w ciążę, więc lecicie na żywioł? Ja wiedziałam, że koło roku właśnie.. Ciekawe co by było, jakby wcześniej zaskoczyło.. Oto jest pytanie.. Jeśli pytanie zbyt intymne to nie odpowiadaj
Co do nerek to masz częste kontrole.. Zaraz się muszę umówić z nim do lekarza.. Łapiesz Małemu siusiu po kąpieli? Czy rano moczysz nogi w wodzie czy jak to? Może zrobię kontrolne badanie po prostu bez czekania na infekcję..
Cierpliwa, a widzisz.. Dużo musi być w porządku, żeby zajść w kolejną ciążę.. Został nam jeden zarodek.. Ciekawe jak to będzie.. -
Czeko u nas z seksem obecnie to jest hmmm - jakby to powiedzieć posucha. Jest draż na jakoś czas bo ja niestety odczuwam bardzo duży dyskomfort. Lekarz powiedział że to kwestia tego że karmiłam i że wbrew pozora po CC kobiety mają częściej problem z powrotem do tych spraw niż kobiety po porodzie sn (dla mnie to był zupełny szok). Jak się już zdarzyło to bez zabezpieczenia - u nas raczej cudu nie będzie bo mu męża jest azoospermia.
Jeżeli chodzi o łapanie to różnie to bywa. Zwykle robię to rano po jedzonku. Wtedy zwykle do kilku minut jest siusiaczek w górze i to zwykle oznacza że zaraz dzidzia siknie. I nie raz udało mi się spanikować w takiej sytuacji a nie złapać -
nick nieaktualnyWróciliśmy - wzięliśmy tylko 6 w 1 bez pneumo czy rota bo postanowiłam to rozdzielić i za 2 tyg wtedy. Infanrix dostał.
Jakie miałyście zalecenia po? Nam okłady 3 z sody , zaraz po papu zrobie, zmierzyć temp za 3 godz i potem po 4 godz a w razie temp powyżej 37.5 podać 50 mg czopek.
Dostaliśmy żelazo za 3 dni włączamy.
A teraz hit (wszak znowu mamy 2 dni zastój 💩) wazy dokładnie 2 kg więcej jak od porodu czyli w 2 miesiące 2 kg przy wadze 2740 to chyba jest ok ? Głowa 39, długość pielęgniarka zmierzyła na 67.
Doktor kazała olać centyle i mówi ze super jest zbudowany i dużo lepiej tak niż dziecko na 90 centylu bo to już nadwaga 🙂 i opóźnia rozwój 🤔 pocieszające.
Muszę pobrać mu mocz i za 3-4 tyg znowu morfo crp tsh i ferrytyna ! Wspaniała ta pediatra 🙂
Czeko jakie obroty przy 7 tyg !???kto to wymyślił ?? To nie jest w ogóle na tym etapie
U nas miedniczja tez tyci powiększona to norma u chłopaków - do kontroli co 3-4 msc
Tak / dostałam tabl antyk po cc lepiej poczekać min 1.5 roku - my czekamy 3 bo chcemy kupić duzzzeeee mieszkanie a tera w środę sprzedaż tego mieszkania juppi
Ze smutnych wieści... zmarła dziś moja kochana Babcia
Na pogrzeb nie idę z Synkiem bo szczepienia plus upał .. słusznie nie ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciacho, ale ze 2 tyg pp szczepieniu kolejne szczepienie??? U nas nie zaszczepia dziecka z krotszym odstepem jak 4 tyg i z tego co wiem to jest minimalny odstep zalecany miedzy szczepieniami...
Po szczepieniach zadnych zalecen... dostalismy czopki 75mg i w razie temp 38 stopni zbijac... to wszystko... 6w1 dawalam raz z rota a dwa razy lacznie z pneumo...
Co do wagi, to u nas w dwa miesiace bylo 1600g
Trzymam kciuki za to zelazo! Oby u was nie zatwardzilo za bardzo!
Co do saba, nam buteleczka starczala moze na 1,5tygCiasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Co do wagi, to u nas w dwa miesiace bylo 1600g
Trzymam kciuki za to zelazo! Oby u was nie zatwardzilo za bardzo!
Co do saba, nam buteleczka starczala moze na 1,5tyg
A podaje 15 x 7 razy dziennie ..