Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Też się zastanawiałam ostatnio. Ciasteczko odezwij się do nas!
26 kończy 2 msc ważył w czwartek 4.530 wiec kruszynek jest ale przyrasta prawidłowo. Ćwiczymy ambitnie głowę i leżenie na brzuchu.
Poza tym to ma anemię robiłam teraz morfo przed szczep i niestety .. doszło do kompletu z refluksem i kolkami.. więc widzicie ze mnie się czepiają wszystkie problemy i jestem serio chodząca maruda ..
Dietę zaczynamy rozszerzać po 4 msc - tak kazał gastrolog (znakomity lekarz) w zw z naszymi problemami i nie ma innej opcji - rozszerzać tez będziemy wg jego zaleceń i wskazówek.. ogólnie początek jest OKROPNY! Tak - to wszystko jest dla mnie b ciężkie i trudne, ale i tak chce wrócić za 3 lata po ost zarodek.
Jutro mamy pierwsze szczepienia... jestem przerażona i oby było ok
U mnie za to nic specjalnego.. byłam u gin i wszystko ok i dostałam antyki.. poza tym jestem nerwowo wykończona.. aaa i przez to wszystko szlag trafił nasz urlop i spędzamy go w domu- będziemy jeździć na wieś i nad morze i tyle ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 18:44
-
Ciasteczko tule mocno:*
A diete my tez rozszerzalismy jak mala miala 4,5 miesiacaCiasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ciasteczko pierwsze 2-3 miesiące są po prostu ciężkie, zaraz będzie lepiej, zobaczysz. Za chwile będziesz miała rozkosznego bobasa, który się śmieje, bawi i łatwiej.
Mój synek tez ma anemię, podaje mu 2 razie dziennie Innoferm. Mam nadzieje, ze to zadziała i się mały wykaraska.
Ja jestem jeszcze ciekawa co słychać u Farelki, kochana jeśli to czytasz daj znać.m co u Was.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, dlaczego piszecie, ze na obroty za wcześnie? Nasz syn obraca się z pleców na brzuch... z plecow na bok i z boku na brzuch i to jest jego ukochana pozycja. Na brzuchu.. A potem na brzuchu głowa na jedną i na drugą stronę.. I do tego mała dzdzownica potrafi do mnie przypelzac.. bokiem bo bokiem ale się przesunie.. jest bardzo ruchliwy.. ma 7 tygodni i 3 dni i robi tak już jakiś czas..
83xxx lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko, my mieliśmy szczepienia w zeszłym tygodniu i też byłam przerażona.. Ale dałam rade i nie plakalam.. prawie U nas chyba też przyszły kolki.. nie sypiamy w nocy.. mały jest marudny i się mega wierci.. śpi z nami bo łatwiej zareagować na ryk.. A co gorsza w nocy gorzej je.. Co chwilę wypluwa pierś i zachowuje się jakby zapominal jak się je, wiec ciągle muszę to poprawiać.. najgorsze, że nie wiadomo jak pomóc takiemu maluszkowi.. dostaje 3x espumisan I 1x dicoflor. Robi kupy ale jest to dla niego duży wysiłek i ból.. plus mega ulewa.. szkoda mi maluszka ale ten czas trzeba chyba przetrwać.. jesteśmy mega aktywni w dzień i chyba to ratuje moja psychikę, bo ciągle czym jestem zajęta.. A to gdzieś jedziemy a to cos załatwiamy.. A to gotuje obiad.. A jeszcze najlepsze, ze po nieprzespanej nocy Mały zaczyna nad ranem czas aktywności czyli nie ma spania, tylko się cieszy i trzeba już wstawać
-
Za 1,5 miesiąca wyjeżdżam na noc.. Mam nadzieję, że Mały da radę i nie będzie mega mocno tęsknił i tata to ogarnie i nie osiwieje mroze zapasy mleka, wiec będzie miał co jeść.. Tylko czy nie oszaleje bez piersi..
-
Jak nadrabialam to popatrzyłam na wasze stopki i Wow... jakie duże już te wasze dzieciaki czas leci jak szalony Cierpliwa zaraz rozpoczniesz etap roczniakow teraz chrzciny za chrzcinami a lada moment roczek za roczkiem
-
Lubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, dlaczego piszecie, ze na obroty za wcześnie? Nasz syn obraca się z pleców na brzuch... z plecow na bok i z boku na brzuch i to jest jego ukochana pozycja. Na brzuchu.. A potem na brzuchu głowa na jedną i na drugą stronę.. I do tego mała dzdzownica potrafi do mnie przypelzac.. bokiem bo bokiem ale się przesunie.. jest bardzo ruchliwy.. ma 7 tygodni i 3 dni i robi tak już jakiś czas..
Oczywiscie raz na X dzieci zdarza sie takoe, ktore jest baaardzo do przodu wiadomo, ale to jednak wielka rzadkosc...
Co do ruchliwosci, to u nas ruchliwosc byla od poczatku olbrzymia, Mia potrafila spacerowac po lozeczku majac 9 dni i nigdy nie zapomne mojego zdziwienia, kiedy otworzylam oczy, a ona lezala inaczej i w innym miejscu niz ja odlozylam...Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lubię_czekoladę wrote:Za 1,5 miesiąca wyjeżdżam na noc.. Mam nadzieję, że Mały da radę i nie będzie mega mocno tęsknił i tata to ogarnie i nie osiwieje mroze zapasy mleka, wiec będzie miał co jeść.. Tylko czy nie oszaleje bez piersi..
Kuzynka meza tak na wesele pojechala, zostawiajac malego z babcia... i musiala wracac miedzy jedna, a druga pora karmienia, bo przy tej pierwszej maly nie chcial butelki i caly czas plakal strasznie, wkoncu po 2h babcia sie poddala i zadzwonila, ze maja wracac...
Dzis ma 1,5 roku i ani razu w tym czasie nie napil sie niczego z butelki...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lubię_czekoladę wrote:Jak nadrabialam to popatrzyłam na wasze stopki i Wow... jakie duże już te wasze dzieciaki czas leci jak szalony Cierpliwa zaraz rozpoczniesz etap roczniakow teraz chrzciny za chrzcinami a lada moment roczek za roczkiem
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, dlaczego piszecie, ze na obroty za wcześnie? Nasz syn obraca się z pleców na brzuch... z plecow na bok i z boku na brzuch i to jest jego ukochana pozycja. Na brzuchu.. A potem na brzuchu głowa na jedną i na drugą stronę.. I do tego mała dzdzownica potrafi do mnie przypelzac.. bokiem bo bokiem ale się przesunie.. jest bardzo ruchliwy.. ma 7 tygodni i 3 dni i robi tak już jakiś czas..
Czeko tu jest fajnie napisane o obrotach http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/22/obroty-krok-po-kroku/
Ważne jest jak te obroty są wykonywane tak jak pisze Cierpliwa. Do prawidłowego obrotu potrzeba silnych mięśni brzucha, osiągnięcia symetrii. Są etapy przed obrotami, które dziecko musi osiągnąć. Ja nie twierdzę, że u Was jest coś nie tak bo wszystko jest możliwe ale mi fizjo tłumaczyła, że jak dziecko robi coś za szybko niż powinno np. Próby obrotów, podnoszenie głosu to powinno wzbudzić czujność. Zawsze możesz pokazać synka fizjo i oceni czy wszystko jest dobrze.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Zizu, Cierpliwa dzięki! Obejrzałam filmik i zgłębiłam w nocy temat wzmożonego napięcia mięśniowego u niemowląt. Dziś też razem z narzeczonym zaobserwowaliśmy jak Mały przewraca się na brzuch z boku i zrobił zamach nogami. Czasami jak przekręca głowę w stronę podłoża to też się obróci i to robi jak prowadzimy walkę nocną o karmienie na leżąco.. Jak się obraca z pleców na bok to nie wiem, bo jeszcze nie zaobserwowałam. Z brzucha nie potrafi się obrócić już w ogóle, tylko zmienia stronę głowy. Nie byłam świadoma, że to tak ważne a obrót to dla mnie był tylko obrót.. I oczywiście źle go obracamy my.. Bo łapiemy za bark a nie za pupę i nogę.. Ale już wiemy i będziemy robić to poprawnie i ćwiczyć dodatkowo Co do problemów z napięciem to miał 4 badania pediatryczne i nikt nic nie mówił... A go przerzucali, obkręcali, sprawdzali czy podnosi główkę..
Mały butelkę akceptuje i wypije z butli bez problemu a od Lipca będzie dostawał butelkę raz dziennie, ponieważ zaczynam zabiegi endermologii i po zabiegu trzeba pierwszy pokarm odciągnąć i wylać, więc zbieram zapasy też na to, żeby ewentualnie dać mu butlę jak zgłodnieje między karmieniami.. tylko obawiam się jednego, że nikt nie uspokoi tak jak mama..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 09:44
-
Czeko, to jak sie obraca jest bardzo wazne ma w zasadzie na wszystkie kolejne szczeble rozwoju wplyw...
A co do napiecia, to niestety malo ktory pediatra potrafi to rozpoznac, dlatego uwazam, ze dla pewnosci i spokoju rodzicow powinna byc na poczatku zawsze jedna wizyta u fizjo...
Kolezance tak pediatra o podnoszeniu glowki mowila, ze miesiac ma i tak podnosi, ze suoer, silny chlopak...
A przypadkiem wyszlo, ze podnosi bo ma wzmorzone napiecie...
Ja tez jeszcze kilka lat temu myslalam sobie, ze obrot to obrot, siad to siad itp... nie pomyslalabym, ze jesli dziecko siada np w bujaczki poprzez podciaganie sie, to jest zle i powinno sie zminimalizowac okazje do takiego siadu i czekac do takiego z pozycji czworaczej lub bocznej...
Serio czasem to skomplikowane i pewnie jakby mi sie udslo zaraz na poczatku staran, jak jeszcze nie bylam taka oczytana w dzieciowe sprawy, to bym sie vieszyla, ze robi cos szybko, a nie zaglebiala w to, czy prawidlowo
Polecam blog mamy fizjoterapeuty, tam tez duzo rzeczy jest fajnie opisanych
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700