Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Super że dzieciaczki same zasypiają, Adaś ma 7 miesięcy a dalej usypia tylko przy cycu
Ale za to sam sie bawi a matka nie potrzebna.
Też mam olejek ze słodkich migdałów! Jestem zakochana, pare kropel do kąpieli a skóra mięciutka. Dla mnie super plus że sie szybko wchłania,i nie ma takiej tłustej warstwy na skórze. Sama też go używam, do twarzy, ciała, włosów. -
Motylku, konkretnego nie polece, bo ja w de na amazon zamawiam, biore zawsze odrazu litrowa butle...
Popatrz moze na necie
Ja tez smarowalam brzuch i migdaliwym i jak nie mialam to kokosowym...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi!!
Fajną wagę mają Wasze dzieciaczki.. U nas Mały ma 16 tygodni i waży 6100g dopiero.. W 10 tygodni przybrał tylko kilogram Pani doktor jest zaniepokojona, że tak mało przybiera i w poniedziałek musimy iść znowu na wizytę na ważenie. Podejrzewała krwawienie z układu pokarmowego ale wynik krwi utajonej w kale jest ujemny. Na szczęście.
Poza tym powtórzyliśmy posiew i ma znowu Escherichia Coli 10^4 i ma leukocyty w moczu a poprzednio nie miał.. Ale nie napisali ile tych leukocytów, tylko z osadu wychodzi, że ok ale czy osad i mocz ogólny to to samo to nie wiem.. Ja osiwieje..
Do tego ten skok i reacja poszczepienna.. W nocy nie śpimy, w dzień jest bardzo wymagający, choć dziś już było lepiej ale wczoraj dopiero zdołałam iść pod prysznic i umyć zęby wieczorem.. Założyłam po prostu świeżą piżamę na noc.. Taki dzień.. Piżamowy.. Odwołałam wszystko, bo nie dało się go odłożyć.. Spał na rękach jedynie. I to tylko trochę a tak to bujanie.. Poza tym walczy z piersią.. Widzę, że chce, że jest głodny ale muszę się nagimnastykować czasem, żeby zjadł..
Mam nadzieję, że z nim wszystko ok..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 18:31
-
Czeko wspolczuje tej bakterii😔
Co do wagi, to Mia na 16tyg wazyla 5860g😂
Dla porownania, na 8tyg miala 4800g takze jak widzisz tez mistrzem przybierania nie byla
A dziewczynka szalona i zdrowa jak rydz
U nas lekarka ani triche nie panikowala, wrecz przeciwnie, uspakajala, ze dobrze przybiera, zwlaszcza patrzac na jej temperament i ze jest caly czas w ruchu...
Ja sie wtedy nieco martwilam, bo spadla z 50 na 25 centyl i z waga i wzrostem, a tu na roczek waga wskoczyla znow na 50 a wzrost na 75 centyl, takze wystrzelila nam nagle...
Teraz akurat biega ze swoja torebka z kucykiem w srodku, ktora dostala na urodziny i probuje zarzucac na ramie😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Czoko moja Misia ma 6300kg i dr mówiła że oki jest więc nie wiem czemu mówi że twój maluch za mało przybrał a nasze dzieci w podobnym wieku są.
A po czym dr stwierdziła że to niby krwawienie z układu pokarmowego???
Chyba że tu chodzi o ogólny przyrost wagiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 19:55
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
Czeko, napisałaś coś o reakcji poszczepiennej. Mogłabyś proszę rozwinąć?
Chodzi tylko o marudzenie czy coś więcej?
Co do karmienia to u nas podobna historia. Czasami moje pozycje przypominają jogę byle tylko załapał.. A przecież wiem, że jest głodny. -
nick nieaktualnyCierpliwa, myśmy używali wczesniej oilatum baby do kąpieli bo tak nam położna zalecała, ale cenowo w porównaniu do mediderm masakra, a to to samo. Lilce skóra na początku schodziła i była trochę sucha. Kupiłam na poczatek 100% olej z migdałów (nie ze słodkich) ale jak smarowałam nim Lilkę to później śmierdziała jak zjęłczałe masło, a akurat temp były ponad 30 stopni, do kąpieli się nie nadawał, później zaczął się ten trądzik plus jakaś inna wysypka i tak zaczęliśmy stosować emolienty i się poprawiło.
Jak już bedzie po takich upałach to spróbuję jeszcze raz z olejem ale ze słodkich migdałów. Bo po tamtym wydaje mi się że miała wysypki.
Czy ze strony lulalove któraś kupowała olejek? Tylko strasznie drogo wychodzi 22zł za 100ml
No a co do wagi to nam lekarka na początku mówiła, że za dużo przybiera że mam mniej karmić.... Przy czym dzieci nabierają masy do 3 miesiąca a później to już może znacznie zwolnić. Obecnie skończy jutro 11 tygodni i waży 6000g -
Wlasnie wydaje mi sie, ze Czeko synek wazyl.przy urodzeniu mniej jak moja Mia, a na 16tyg wazy wiecej, dlatego sie zdziwilam, ze lekarka narzeka...
Bo jesli o sam przyrost przez te 10tyg chodzi, to z dziecmi juz na dalszym etapie tak jest, przybieraja skokowo...
U nas raz bylo w 8tyg 1kg innym razem w 2tyg 450g a jeszcze innym w miesiac szalone 160g...
Ale na siatce centylowej zawsze ok, jak sie na caloksztalt popatrzy, to przybiera dobrze, tyle ze.wlasnie etapami, a nie no rowno po 200g tygodniowo...
October, wlqsnie te wszystkie oilatumy, medidermy, emolium itp to emoilenty z kiepskim skladem i do uzywania naprawde w razie potrzeby przy np azs gdzie juz trzeba czyms mocniejszym...
Szwagierka sie tak zalatwila, ze od poczatku walila emoilenty, a jak pozniej mala zaczela miec przez alergie bdzydka skore i bylo porrzeba czegos mocniejszego, to jic nie dzialalo, bo skora byla do tego przyzwyczajona, miala takie mocne srodki na codzien...
Tradzik niemowlecy to zupelnie normalna rzecz i mysle, ze z emolientami, czy tez vez by zszedl u nas tez sie pojawial na poczatku...
A ta skorka o ktorej piszesz schodzaca, to przypadlosc 99% noworodkow i ona wlasnie powinna zejsc i sie zluszczyc to ten stary naskórek z zycia plodowego, praktycznie kazdemu noworodkowi schodzi w pierwszych tygodniach zycia...
Dziwna ta polozna, ze zamiast ci o tym powiedzieć i uspokoic, ze to normalne, ro odrazu ci emoilenty wepchala
A co do oleju migdalowego, to zapach zalezy od firmy, ale ogolnie powinien byc bezzapachowy, no i jego najleoiej do kapieli, tzn duzo lepiej jak smarowanie... no i swietnie sprawdza sie rowniez olej kokosowy, tez zupelnie bezwonny, na bardzo sucha skore rowniez lniany jest swietny, tez uzywalismy juz jak mala miala suche placki na raczkach, jak zaczelysmy na basen chodzic...
No i pdzy ilejach lubie to, ze jak mala sie wody nachleje, to nie musze sie martwic, ze chemii sie nalykala, bo same naturalne oleje, tym bardziej, ze procz migdalowego to pozostale sa jadalne i pochodza z kuchni...
A co do migdalowegi, popatrz jak masz gdzies w poblizu w rossmann slyszalam od znajomych z pl, ze w ross mozna kupic ale nie wiem jak cenowo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 22:12
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
my na początek używaliśmy oliatum, potem linomag, aż skusiłam się na olej ze słodkich migdałów i to był strzał w 10 skóra mięciutka, bardzo przyjemna w dotyku... jedyny minus to jak wyciągam małego to jest trochę tłusty i niestety na wągry mojego dziecka nie działa...
macie jakiś pomysł jak się pozbyć u dziecka wągrów na twarzy? help...
Mały ostatnio w nocy się wybudza, coś mu spać nie daje, dziś mu dałam bobodent na dziąsła i zobaczymy. a tak generalnie jest mega ruchliwy... ledwo zaczął pełzać a już do raczkowania się zabiera... i tak biegam za nim, aż za ciążą zatęskniłam, bo wtedy był ze mną ale miałam spokój ja za brzuszkiem nie tęsknię jakoś specjalnie, ciąże zniosłam bardzo dobrze, to mnie cieszy, ale sentymentu nie mam, może jedynie tęsknię za piękną cerą, bo mnie ostatnio strasznie wysypało i mój organizm chyba oszalał bo przytyłam 5 kg także dieta, siłownia i ćwiczenia w domu
co do wagi... u mnie też na początku mówili, że za szybko przybiera, szalałam, martwiłam się i starałam się jak głupia nie przekarmiać, a teraz wyluzowałam, owszem szybko Karol przybrał, ale też bardzo szybko urósł, jest zdrowy, silny i bardzo radosny, a ja mam wrażenie, że chudziutki taki (wzrost robi swoje i wagi nie widać). ma apetyt, ale też mu nie wciskam, trochę wyluzowałam w kwestii jego wagi ale wkur... mnie komentarze, jak ktoś na niego patrzy i mówi "lubi pojeść" no żesz, nie wiem nawet co mam mówić w takim momencie... -
Morgana, u nas to samo z komentarzami, Adaś ogólnie raczej szczupły ale ma grube nogi (pewnie po tacie) i ciągle słyszę ale ma nogi, a jaki na buzi pyzaty, czym Ty go karmisz. No kur*** mlekiem a czym.
I ze spaniem też problem, budzi sie z płaczem, na rękach płacze przy cycu płacze, chociaż on właściwie sie nie budzi płacze przez sen,trwa to góra 5min ale może być i co godzinę. raczej nic go nie boli, ale czytałam że dzieci po 6 miesiącu moga mieć coś na kształt koszmarów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 07:16
-
Morgana, na te wagry niestety nie ma rady, trzeba przeczekac jak tradzik
Co do hormonow, ja mam tez mega rozjechane, wypryskow mam gorzej jak za nastolatke, co chwile sie cos pojawia i to zazwyczaj takie, ktorych sie dotknac nie da bo bola... wlosy mi sie tak przetluszczaja, ze moglabym 2 razy dziennie myc i waga niestety tez odrobine w gore, mimo, ze chodze czasem na silownie i ogolnie duzo sie ruszam...
Takze znam problem...
Znam dziewczyny komentarze, ze dziecko "dobrze wyglada", "dobrze ja karmimy"
Mimo, ze gruba nie jest, nigdy nie byla powyzej siatki centylowej itp...
Ale ma taka okragla twarz, ze jak papusna wyglada (po mezu on ma taka okragla)
Takze ludzie zawsze sobie skomentuja, czy jest co, czy nie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
dziwi mnie tylko, że jest tak duże przyzwolenie na komentowanie cudzych dzieci i sposobów wychowania... masakra. Ja choć czasami mam ochotę coś powiedzieć to się wolę ugryź w język.
dziewczyny ruchliwych maluchów... jak żyć? jak coś zrobić w domu kiedy Mały w ciągłym ruchu? -
Morgana od kąd Adaś raczkuje z prędkością światła wszystko robie na raty ciągle sprawdzam gdzie jest i co robi, wszystkie możliwe pomieszczenia zamykam, a i tak czesto kończy sie tym że liże buty, psie zabawki lub jest ryk bo sie przewrócił bo np. Stał przu łóżku aktylualnie ma ogromną śliwe na oku jak bokser 🙄
-
Morgana, jest nawet taki cytat w stylu "nie wiesz jak poradzic sobie ze swoim dzieckiem, pomysl, ze nie jest twoje, jak wychowywac cudze dzieci kazdy wie"
Co do prac domowych, polecam najbardziej erzucenie na luz
Ja dopiero jak przestalam sie stresowac, ze mala gdzies wejdzie, spadnie, zezre paptoch, bawi sie smycza i takie tam, zaczelam sie lepiej z pracami domowymi wyrabiac
O dziwo moje dziecko ma rok i w zyciu nie miala guza, czy sliwy, a ladowala juz w roznycg okolicznosciach tysiace razy... za kazdym jednym jestem mega zdumiona jakim cudem znow nic nie ma...
Teraz zaczyna sama chodzic, wiec towniez upadków tysiace... no coz...
Wczesniej tylko zagladalam i pilnowalam, a teraz ide i tobie swoje, wiem, ze za cgwile krotsza, czy dluzsza sie pojawi, mam tez zawsze pozamykane wszystkie pomieszczenia inne jak salon, ktory mamy laczony z przedpokojem z ktorego sa drzwi do wszystkich innych pomieszczen... jak jestem w salonie to wiadomo, a jak ide do innego pomieszczenia, to zostawiam otwarte i ona albo w tym salonie rzadzi, albo do mnie przychodzi no do kuchni...
A dodam, ze w salonie wchodzi sama na naroznik, na jego oparcie itp😂 maly kaskader... ale opanowala juz schodzenie sama z naroznika, jak i wchodzenie i schodzenie z mojego lozka w sypialni, ktore dorownuje jej wysokoscia, bo jest mi po posladki...
Teraz spokojnie sobie robie (a ona czasem za mna rozwala ) przy niej, a czas kiedy drzemkuje mam dla siebie, na tv, kawke itp...
Chyba ze spi jak wczoraj 10-14 to przy okazji poprasowalam i mialam wolny wieczor...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny Buko usunęła konto,wie ktoś coś?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Motylko ja ba zywo nie mialam stycznosci ale to chyba taki odpowiednik tiny love...
Paulcia, nie nic nie pisala... ald miala bardzo duzo osobistych problemow, moze jej sie wszystko nawartwilo i usunela konto... nic nam tu nie pisala ze ma taki zamiar
A co u ciebie?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700