Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi z tym zmartwychwstaniem by się zgadzało ;)

Iwkaaa lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mój Skarb wczoraj po raz pierwszy płakał za mną. obudził się, dałam go na kolana siostrze bo obiad dziecku trzeba dać, a ten w ryk, wracam do pokoju cisza, to idę a ten znowu w ryk... jednak kocha mamusie :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Kurcze, mój Skarb wczoraj po raz pierwszy płakał za mną. obudził się, dałam go na kolana siostrze bo obiad dziecku trzeba dać, a ten w ryk, wracam do pokoju cisza, to idę a ten znowu w ryk... jednak kocha mamusie :)
    Mój Szkrab z kolei chce dostawać buziaki. Jak wstaje i bierzemy go na ręce to sam otwiera pyszczek i szuka buzi albo nosa. Oslini mnie albo męża i kończy całusy ;)

Powiedz mi jak i Was z aktywnością? Raczkujecie już? U nas na razie tylko obroty wokół własnej osi w tempie błyskawicy k czasami turlanie ale pełzania nie ma a o raczkowania to nawet nie mówię.

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas proby chodzenia, ale narazie tylko pp 3 kroczki i to juz od dwoch miesiecy tak... ale to tak jak z raczkowaniem... juz potrafila, ale wolala pelzac bo bylo jej szybciej... teraz chodzic zaczyna, a woli raczkowac bo jej szybciej...

Ma ostatnio faze na tak, tak i nie, nie😂 caly czas tylko tak albo nie😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Mój Szkrab z kolei chce dostawać buziaki. Jak wstaje i bierzemy go na ręce to sam otwiera pyszczek i szuka buzi albo nosa. Oslini mnie albo męża i kończy całusy ;)

Powiedz mi jak i Was z aktywnością? Raczkujecie już? U nas na razie tylko obroty wokół własnej osi w tempie błyskawicy k czasami turlanie ale pełzania nie ma a o raczkowania to nawet nie mówię.

Necia, nasz zbiera się do raczkowania, przybiera pozycje, ale nie ruszy, jak co to szybko na brzuch i pełza z prędkością światła. pełzać zaczął z dnia na dzień dosłownie, leżał, leżał i nagle wystartował, a jakoś 2 dni potem zaczął przybierać postawę do raczkowania. Jedynie co to widzę, że coraz pewniej czuję się w takiej pozie, inaczej plecki układa i czasem siądzie pupcią na nóżkach. Dziś za to sam pierwszy raz bokiem usiadł, co prawda stracił równowagę, ale już jakiś postęp :)
    nie będę mówić nie martw się, bo sama odchodziłam od zmysłów czy wszystko ok, ale jak widzisz mój leniuszek długo długo nic, a teraz muszę go "gonić" :)

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn nie martwię się ale wolałabym już mieć ten etap za sobą. Wogole obserwuje że Czaruś później przechodzi poszczególne skoki rozwojowe. Zwykle 2-3 tygodnie później niż jest to przewidywane. Zatem pełzanie pewno przyjdzie nieco później. Może faktycznie musi nadrobić to co się wcześniej urodził.

A jak i Was z ząbkami? Bo u nas dwie dolne jedynki już są i nie wiem czy nie świecą się jakieś kolejne ząbki bo znów mamy etap ślinienia i kaslania oraz chaotycznego pakowania wszystkiego do buzi pod wpływem chwili.

ty0qs6r.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząbki- u nas 2 jedynki, wyszly razem 2 miesiące temu i stop. Cały czas silni się i pakuje wszystko do buzi ale nic więcej nie widać. Na czterech już zasuwa dość sprawnie. Wiadomo ze nie jest to galop ale potrafi przemieścić się tam gdzie chcę czyli najczęściej szafka, ściana i wspina się do góry. Przy szafce potrafi już nawet dość długo ustac.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas zębów brak. Ślini się już z 3 miesiące, kaszel też jest, wszystko do buzi, ale zębów nie ma.

mbnotr8.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, mam nadzieję że to nic poważnego. Widzę że nasze Maluchy mają dużo wspólnego. Ja już się martwię kto za moim nadazy jak zacznie chodzić i co zrobię z nim zimą. Teraz jesteśmy niemal ciągle na podwórku a zimę nie wiem jak przezyjemy.
    Rubi, pogoda faktycznie Wam się trafiła, przyjemnego odpoczynku.
    Czeko, Wam również

MagNolia55 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nic nie pomyliłam to kiedyś ktoś pisał o szczepienia na pneumokoki-ze trzeba przyjąć pierwszą dawkę w określonym czasie, że jeśli zrobi się to za późno to nie ma sensu szczepic. Kojarzycie coś takiego? W piątek mamy szczepienie☺

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Ząbki- u nas 2 jedynki, wyszly razem 2 miesiące temu i stop. Cały czas silni się i pakuje wszystko do buzi ale nic więcej nie widać. Na czterech już zasuwa dość sprawnie. Wiadomo ze nie jest to galop ale potrafi przemieścić się tam gdzie chcę czyli najczęściej szafka, ściana i wspina się do góry. Przy szafce potrafi już nawet dość długo ustac.
    Dokładnie - u nas jedynki też wychodziły dwie na raz. Mam taki album w którym zapisujemy wydarzenia i tak jest właśnie wyjście pierwszego zęba - musiał napisać datę wyjścia obu bo nie byłam wstanie określić która była pierwsza (obie w tym samym dniu były widoczne).

ty0qs6r.png
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam pytanko:czy wasze dzieci spokojnie spały w nocy? moja wierci sie, rusza rekoma, raz głowa na jedna raz na drugą. Ma takie fazy i zaczyna to robic zawsze nad samym ranem. Zasypia ładnie a nad ranem wierci sie i wierci. Smoka chce i wypluwa i tak ze dwie godzinki rano ja podaje ona wypluwa, wierci sie itd. wszystko robi na śpiocha.

Dodatkowo wszystko, dosłownie wszystko pcha do buzi i sie ślini. Możliwe że to zęby? Co polecacie, jakie specyfiki ewnetualnie?

A pełzanie kiedy sie rozpoczyna, tak mniej więcej kiedy rozpoczeło sie u was bo wiem że dziecko to nie ma szyna i nigdy u każdego nie będzie tak samo.

age.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze zeby wyszly jak Mia miala juz skonczone 10 miesiecy, tez szly dwie jedynki na raz i obie byko pod dziaslami widac juz jak miala 8 miesiecy, a dopiero pierwsza wyszla na 10 miesiecy i tydzien, a druga kilka dni pozniej sie przebila...
    Teraz ma 12,5 miesiaca i zadnych zebow wiecej ;)
    Slini sie od 3 miesiaca, a od ok pol roku tak, ze czasem leci jak z odkreconego kranu ;)

Asia, ja nie pomoge, bo moja corka od pierwszego tygodnia zycia spi wiwrcac sie😂 zreszta juz w brzuchu tak spala...
    Ona sis przekreca, zmienia pozycje, raz spi wzdłuż innym razem w poprzek... czasem ile razy popatrze na videonianie to ma zulelnie inna poze i spi w innym miejscu😂 takze tak, o to jest z ta pchla mala...

Co do pelzania, to kazde dziecko inaczej, niektore w ogole nie pelzaja, a odrazu przechodza do raczkowanis, inne np w ogole nie raczkuja, a np z pelzanis odrazu do chodzenia...
    U nas pelzanie zaczelo die w okolucach 5 miesiaca...

U nas intensywny weekend, w sobote korzystalismy z ostatniej pieknej pogody prawdziwie letniej... bylismy na zakupach, spacerze, lodach, placu zabaw, no wiekszosc dnia poza domem...
    Od wczoraj juz u nas bardziej jesiennie juz niestety...
    Akurat byla brzydka pogoda, wiec siedzieliamy w domu do popoludnia, a pozniej pojechalismy do restauracji na obiad... moja corka wytrzymala bez marudzenia 2h w restauracji 😮 bylismy ze znajomymi to miala zajecie i jedzonko tez jej smakowalo chorwackie😂 pozniej poznala tam dziewczynke miesiac starsza od siebie i tak sie bawily razem, ze byl placz jak trzeba bylo wychodzic😂

Asia2000, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas jeszcze 4 dni do terminu :-) poziom ekscytacji, niepewnosci rosnie hihi

Asia2000, gosia1992, morganaa, Marin, Rubi27, MagNolia55 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek jutro kończy 9 miesięcy. Rozwija się....całkowicie w swoim indywidualnym tempie. Siedzi samodzielnie, obraca się na wszystkie strony w zawrotnym tempie, ale nie pełza i nie raczkuje, natomiast całkiem stabilnie stoi. Wyraźnie sylabuje, "woła" ta-ta, natomiast ma-ma jeszcze mu się nie zdarzyło hehe. Ma 6 zębów: dolne i górne jedynki oraz po 1 dwójce górnej i dolnej. Nie płacze za mną, zostaje z babciami, ciocią, kuzynką, oczywiście tatą. Ja też nie mam oporów aby wychodzić gdzieś bez niego. Korzystam z tego bo zawsze może się mu to odmienić i nigdzie się bez niego nie ruszę. Dużo z nim wychodzimy lub jeździmy (narazie 1-dniowe wyjazdy) bo nie robi problemów ani w samochodzie ani w wózku ani wśród dużej liczby osób. Z tego też więc korzystamy bo z pewnością przyjdzie jeszcze etap kiedy się będzie wstydził. Noce nigdy nie były problemem, a od około 2 miesięcy nie je w nocy, śpi 10-11h. Ma w miarę stałe pory posiłków natomiast ze spaniem w dzień jest bardzo różnie, czasem 3 a czasem 2 razy. Czas drzemek trudny do określenia, od 30 min do nawet 3 godzin. Najczęściej jest tak, że jak mam coś zaplanowane to śpi max pół godziny, a jak mam czas wolny to śpi 2h.

Zauważyłam że Wasze Skarby rozwijają się mniej więcej podobnie, mój tak jakoś odstaje.

Teraz nie mogę o nim złego słowa powiedzieć czy napisać ale jak sobie przypomnę pierwsze miesiące kiedy całymi dniami się darł.....jeszcze mi słabo na samą myśl ;)

Pozdrawiamy wszystkie mamy i dzieciaczki, gratulujemy tych nowonarodzonych i trzymamy &&& za nowe rozwiązania.

Uściski dla Wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 12:12

Motylek1313, Asia2000, Marin, Rubi27, MagNolia55 lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mamy dzieci w podobnym wieku i moja mała również bierze wszystko do buzi !!! Leży w wózku przykryta kocem czy pieluszką to zaraz bierze do buzi. Teraz szukam jej sukienki na chrzest to zaraz odrazu łapie i do buzi. Chyba taki okres bo zęby po mału się szykują ale myślę że jeszcze chwila.
    Co do spania to ja też pisałam wcześniej że mała źle śpi kręci się wierci kopie nogami że to tej 2 rano to jeszcze jeszcze ale potem to masakra śpi ze mną albo inaczej pobudka co 30 min !!!

Asia2000 lubi tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorka, szok jak to szybko zlecialo! Taki juz twoj synek duzy!

Iwka, branie do buzi nie jest efektem idacych zebow ;)
    Male dzieci biora wszystko do buzi, bo w ten sposob poznaja swiat, wlasnie wszystkimi zmyslami... nie ma to nic z zebami wspolnego ;)
    Mia tez brala wszystko do buzi w wieku 3 miesiecy, a zeby wyszly w wieku 10 miesiecy i jednego tygodnia ;)
    I dalej bierze wszystko do buzi ;) uwielbia zwlaszcza metki, sznurki z bluzy itp

MagNolia55 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa tak tak wiem że dzieci tak poznają świat ale po ząbkach też Misia sobie szoruje hehe

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Marin Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, mój tak spał,bardzo niespokojnie aż wytarł sobie łysinke. Zreszta do tej pory spi bardzo niespokojnie. Ślinil się zaraz jak tylko skończył 2 miesiące, a ząbki wyszły jak miał 6,5 m-ca. Czytałam że niemowlaki się tak ślina nie na zeby, to poprostu wzmozona produkcja sliny i to naturalne.
    Motylek, wczoraj zastanawiałam się czy to nie już nastąpiło bo nie było Cię 2 dni☺

Motylek1313, Asia2000 lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Cierpliwa tak tak wiem że dzieci tak poznają świat ale po ząbkach też Misia sobie szoruje hehe
    Nooo ja nie powiem ile razy ja myslalam, ze moze zeby, bo np brala nerwowo do buzi pieluszke tetrowa i sobie ja wyszarpywala, albo ze zloscia gryzla jakas zabawke😂
    No coz wyszly kilka miesiecy pozniej tzn od pierwszych takich incydentow😂

My mamy zawsze sie martwimy, doszukujemy, czekamy na cos...
    Jest wiele sytuacji, ze wiwm, ze to moze byc tysiac innych rzeczy, a i tak sprawdzam czy to nie to, czy tamto🙈

Asia2000 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ