Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marin wrote:jestem w trakcie nadrabiania forum, pisze żeby nie zapomnieć, choć może już ktoś polecał zasypywanie mąka ziemniaczaną.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Olciaaa wrote:Na pupę poza mąka bardzo dobrze robi wietrzenie. Kładłam młodego na podkładzie i tak sobie leżeliśmy. Teraz też chętnie lata bez pieluchy
Lekarza mam jutro.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Vaina wrote:A uspokaja się po jedzeniu? Zasypia np. Jeśli tak to się najada. AW szpitalu nie sprawdzały położne przystawiania?
Mi jedna powiedziała że ona przy każdym dziecku miała poranione, dając do zrozumienia że nie zawsze technika przystawiania ma znaczenie
Co do witaminy to chyba nikt teraz nie mówił o tym a nie pamiętam czy miałam zapisane w zaleceniach, ale pamiętałam po synku i położna jak była też kazała dawać. Tylko kup sama witaminę d bez k, bo witaminę k dostała w sporej dawce w szpitalu. Ja najbardziej lubię w kropelkach naciskam i leci, jakoś kapsułki mi nie podeszły
Polozna bedzie jutro:-) zapytam o kilka spraw. Staram sie jej wkladac do buzi sutek z wieksza czescia brodawki i jakby jest lepiej. -
Vaina, u nas byla brzydka pupa jak dolne jedynki wychodzily i pomogla kapiel w wodzie z dodatkiem maki ziemniaczanej i zasypka , babydream zielona
Ostatnio miala zaczerwieniona pachwinke, posypalam na noc i rano juz nic, czysciutko
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMarin wrote:Robię trzecie podejście do nadrobienia forum
Zauważyłam, że sporo dziewczyn już nie pisze, mam nadzieję że u nich wszystko ok.
Ja miałam przerwę przez wakacje bo miałam spory problem z netem, potem jak wróciłam do domu to organizowaliśmy chrzciny.
Może wiecie co u Paulaa25, Ciasteczka i Farelki?
Ciasteczko to chyba konto skasowała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 13:35
-
Olcia, ja do nadrobienia miałam tylko weekend w sumie. Nasi synowie mają chyba podobne potrzeby, temperamenty☺ Normalnie praktycznie brak czasu dla siebie. Ja już trochę puściła na luz i jak Mały śpi to odpoczywam a jak jest jeszcze czas (bardzo rzadko bo śpi po 30 min najczesciej) to wtedy coś działam a tak to czekam na posiłki aż wracają z pracy😁
-
Co do jedzenia to u nas raczej bez problemów. Ja wręcz martwię się w drugą stronę. Moje dziecko jest wiecznie głodne. Zjada praktycznie wszystko. W tamtym tyg nawet buraczek poszedł co wcześniej nie przychodziło. Jedyna rzecz bleee to banan, tzn. narazie tylko o tym wiem.
-
Hej,
Ja tez miałam chwilowa przerwę od forum. Kilka tygodni temu, niespodziewanie dla całej rodziny, zmarła moja mama. Jest to dla nas trudny czas. Moja mama mocno czekała na mojego bobasa i strasznie mi żal, ze tak krótko mogli sie sobą cieszyć.
Generalnie od tego momentu moje dziecko ma tez mega problemy ze snem. Wiem, ze czuł moje zdenerwowanie, dodatkowo szły mu ząbki i miał 3dniowke. Wszystko w tym samym czasie. Od tygodnia śpi z nami w łóżku, jest odrobine lepiej. Przestał sie co chwile wybudzać.
Poza snem to super z niego chłopak, pełza z prędkością światła, wspina sie gdze tylko można i nieporadnie raczkuje. Teraz to dopiero trzeba go mieć na oku. Chodzimy na basen i na zajęcia muzyczne, mały fajnie odnajduje sie w grupie.
Ja pracuje kilka godzin tygodniowo. Bywa tak, ze wymieniamy sie tylko z mężem dzieckiem i tyle sie widzimy w ciągu dnia.
Fajnie do Was zajrzeć -
Vaina wrote:Wietrze na ile daje rade. Wietrzenie jak lezy na plecach nic nie daje ale wczoraj zauwazylam ze ze smokiem daje rade spac na brzuchu i takie wietrzenie juz w ciagu pol h mega zmniejsza zaczerwienienie, mam na dzieje ze gojenie tez przzyspieszy.
Lekarza mam jutro.
my od urodzenia stosujemy linomag maść i nie miałam żadnych problemów z odparzeniami, może spróbujVaina lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ☺ ja też wracam po kilkutygodniowej przerwie od forum i chyba nie dam rady nadrobić...Chciałam się pochwalić, że Emilka dziś już poszła na nogi 😄 robi już kilka kroczków bez trzymanki☺ szybka z niej dziewuszka❤
morganaa, Vaina, Marin, Iwkaaa, Motylek1313, MagNolia55, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinka2707 wrote:Hej dziewczyny ☺ ja też wracam po kilkutygodniowej przerwie od forum i chyba nie dam rady nadrobić...Chciałam się pochwalić, że Emilka dziś już poszła na nogi 😄 robi już kilka kroczków bez trzymanki☺ szybka z niej dziewuszka❤
inka2707 lubi tę wiadomość