X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasze dzieci robią głowami nie nie nie a nasz robi góra dół tak jakby tak tak. Tylko że ja dostaję palpitacji serca Bonin to robi wszędzie: łóżeczko kanapa mata panela i co najgorsze płytki. Nie wiem jak go tego oduczyć bo już nieraz zdrowo przywalił bo nie dałam rady go zlapac. A z drugiej strony nie mogę za nim non stop pełzać i chronić ta głowę.

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia, moja corka na "akuku" walila glowa gwozdzia w podloge, wiec wiem o czym mowa🙈 oczywiscie bez kukania tez znajdowala powody to przybijania gwozdzia...

Teraz za to jak jest histeria, to sie potrafi rzucic do tylu, wiec tez ciekawie jest ;)

U nas i ne, ne juz jest i taaaa, taaaa przy obu kiwanie glowami😂
    Ostatnio zalapapa ooo-ooo i jak sie cos stanie to oooouje...
    Rzuci zabawka i powie bęc😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - a czym myjecie podłogi ? Mop? Jakiej marki? Ja wciąż szukam idealnego mopa :( u nas są panele akurat.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mop vileda plaski

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Vileda płaska, stara jak świat zresztą ;-)
    Wiecie, że nie dałam dziś rady pisać bo mój dzieć jak zobaczy komórkę to od razu mi ją z rąk wyrywa. Teraz usnął, oczywiście przytulony do mnie i jak go odłożę to się obudzi...
    Dziś byliśmy na bardzo krótkim spacerze, w nosidle. Mam nadzieję że jutro będzie lepsza pogoda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Dziewczyny wasze dzieci robią głowami nie nie nie a nasz robi góra dół tak jakby tak tak. Tylko że ja dostaję palpitacji serca Bonin to robi wszędzie: łóżeczko kanapa mata panela i co najgorsze płytki. Nie wiem jak go tego oduczyć bo już nieraz zdrowo przywalił bo nie dałam rady go zlapac. A z drugiej strony nie mogę za nim non stop pełzać i chronić ta głowę.
    Necia niestety się nie da się ciągle chodzić za dzieckiem. Mój Antek też już nie raz "zaliczył glebę" choć staram mu się tłumaczyć żeby bawił się na macie haha. Są ponoć specjalne kaski dla niemowlaków ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta vileda ? Ze wyciskać środku wiadra ??
    Bo taka mam też.
    https://www.sklep.vileda.pl/produkt/mop-ultramat-turbo-xl.php

Jan niezb tez spoko, najlepszy to zepter. Tylko bez wiader są.
    Aaaa i mam hopla na punkcie podłóg - a ciagle są brudne, paprochy, najgorsze klaki moje i kota :(
    Używacie płynu do mycia podłóg ? Czy sama woda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 17:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie zabawki polecacie dla 5-6 msc Maluszków ? Tzn co warto kupić ...
    mam wrażenie ze mamy ich tak mało. Nie przepadam za pluszowymi bo nie można tego myć często a ja lubię przemyć zabawki :(

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Akilegna - a Ben nie jest alergikiem przypadkiem- wykluczyłaś to ? Jaki ma poziom eozynocytów w morfologii? Jak wyglada rozmaz ręczny mikroskopowy? Jest przesunięcie?
    Mój brat (już nastolatek) bardzo chorował od malucha- wyszło od razu że to alergie (Też wziewne). I się zaczęło ...

Ha! Żebym ja to wiedziała! Lekarz ani razu nie pobrał krwi poza pierwszym badaniem na poziom bilirubiny. W Polsce zrobilabym od ręki sama ale tu o nic się nie mogę doprosic

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Ha! Żebym ja to wiedziała! Lekarz ani razu nie pobrał krwi poza pierwszym badaniem na poziom bilirubiny. W Polsce zrobilabym od ręki sama ale tu o nic się nie mogę doprosic
    Masakra- zmień pediatrę serio... z morfo już coś można odczytać.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dziewczyny - a czym myjecie podłogi ? Mop? Jakiej marki? Ja wciąż szukam idealnego mopa :( u nas są panele akurat.

Odkąd muszę myć podłogę w kuchni i salonie nawet kilka razy dziennie to idealnie sprawdza mi się mop parowy vileda. Polecam

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Masakra- zmień pediatrę serio... z morfo już coś można odczytać.

Szukam. Jest problem z przepelnieniem niestety. A wiadomo że kilkadziesiąt km nie będę jeździć. Musi być gdzieś niedaleko

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko- jesli chodzi o zabawki u nas furorę robi Mądra Sowa(choć ja osobiście mam dośc tych melodii:), mamy tez już hule kule, pszczółke skip hop i magiczny garnuszek. Wszystko jest plastikowe więc łatwo można obmyc. Na razie zainteresowanie głownie sową oraz grzechotką żaba kótra kupiłam przypadkiem żeby miec dostawe gratis.

age.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko Adaś też ma mało zabawek, ale najbardziej lubi bawić się grającym pieskiem z pepco (ma jakieś melodyjki) z jakby klawiszami. I pchacz zebra, stoi oparty o ścianę bo ma jakieś tam guziki i inne bajery :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Kurde ja się zastanawiam nad tymi meningokokami ale nie wiem sama, te gorączki mnie przerażają 😟

U nas noce bez zmian. Fajnie macie bo ja za bardzo kawy pić nie mogę, mała robi potem brzydką kupę więc muszę sobie radzić bez kawy.

Ja też się zastanawiam... Ale w zasadzie zaszczepić mogę zawsze, a u nas nie wiadomo czy będzie żłobek czy dopiero jeśli już to przedszkole...Decyzję pewnie podejmiemy w lutym/marcu. Jak mały będzie miał już rok. A do pracy jeśli wrócę, to dopiero po wakacjach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 20:11

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    :*
    Powiem ci, ze narazie poki co u nas zabki bez echa wychodzily, no ale mamy tylko dwa i dwa ida (wszystkie jakos parami wychodza) procz wlasnie jakiegos katarku, czy wezlow chlonnych to nie odczuwamy, ze ida...
    Dolne jedynki to wnogole, ze juz sie przebily zauwazylismy podczas zabawy

Oby tak zostało. Całkiem nieźle 🤗

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zabawek to właśnie dziś dokonałam zakupu Mądrej sowy ;) jeżeli przeżyje do jutra to będzie sukces bo Czaruś chce jej wydłubać oczy (nie bez powodu pisze że to od 18+).

Piesek z Pepco też się sprawdza. Poza tym dla tak małego dziecka na 4 mc idealnie sprawdzają się zabawki oball (Czaruś je uwielbiam w tym wieku teraz mniej). Poza tym lubi się bawić najtańsza grzechotka z Babyono. Zdecydowanie z wiekiem jego upodobania się zmieniaja. Aaa jeszcze z szeleszczących bardzo lubi takiego Słonika ze smyka (sensoryczna zabawka).

Poza tym najlepiej się bawi wszystkim tym co zabawka nie jest - ktoś o tym pisał czyli: kapcie, piloty, butelki, ręcznik papierowy, wszelkiego rodzaju tubki z kremami...

MagNolia55, Asia2000 lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko-z tymi zabawkami prawdę mówiąc to ciężko wyczuć go dziecku podpasuje. My mamy różne zabawki-i pluszaki z zawieszkami, grające, grzechoczące, szeleszczące... no przeróżne. Odkupiłam poprostu trochę...bo po córce nie uchowało się prawie nic. Później nie będzie mi żal wydać. Z zabawek mój akurat zdecydowanie uwielbia wszelkie sznurki i koraliki 😏😏 mamy drewniane zawieszki, więc nimi chętnie się zajmuje. Przy spacerowce mamy fajnego multisensorycznego słonika done by dear-często go chwyta, szeleści, bierze do buzi-lubi go. Natomiast w domu w łóżeczku uwielbia karuzelę z muzpony-lubi chwytać kotki. Mamy też panel ze zwierzątkami z Tiny love, który jest b. chwalony, ale u nas średnio się sprawdza. Na macie lubi się bawić figurkami zwierzątek oglądać i brać do buzi (po córce się uchowały). Oprócz tego mamy też farmę ze zwierzakami, które po naciśnięciu wydają dźwięk. Oprócz tego drewniany słonik na kółkach do ciagniecia na sznureczku i wesoły ślimaxzek z grzechotką w środku. Ślimaxzka b. lubi, ponieważ odepchniety-"ucieka" i tak fajnie się buja i jest wrażenie jakby się uśmiechał do dziecka. Tak w skrócie opisuję te najfajniejsze. Co nie znaczy, że tymi zabawkami tylko się bawi. One są na chwilę. Najlepsze i tak zwiedzanie mieszkania, wspinanie się na ławę, gryzienie i wyciąganie butów... 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 20:56

Asia2000, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najbardziej sprawdzają się gryzaki ;-) drewniane, plastikowe i gumowe... Teraz właśnie zamówiliśmy mu gryzak - grzybek z firmy Mombella, ciekawa jestem jak się sprawdzi. Bardzo lubi tez pełzająca ośmiornice do nauki raczkowania, a także piłeczki :-) ale tak samo jak u Magnolii najfajniejsze jest zwiedzanie mieszkania. Hitem są moje kapcie i plecak taty, no i oczywiście pilot i komórki. My nie kupujemy małemu za duzo zabawek, większość to prezenty :-)

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny smok avent sooties bardziej przypadl Heli do gustu. Niestety dzis drzemki w dzien byly kiepskie.
    Mala poranila mi dzis sutka az sie krwi troche napila, czy cos jej to mogło zaszkodzic? Nakladki beda jutro, nie wien czy moge ja karmic ta piersia. Co Wy na to?

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ