Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Ja tez juz za cieplejszymi sie rozgladam, bo attipasy juz na dlugo nie starcza, bo pogoda coraz brzydsza...
Motylku wspolczuje! Oby to cos pomoglo...
Mia to w wieku twojej Helci przez cala dobre moze ze 2 max 3h aktywnosci lacznie miala, reszte przespala, nawet czesto kp z zamknietymi oczami...
Cccierpliwa Hela cbyba ma wiecej aktywnosci, szczegolnie pod wieczor. Do tej 15 jest zwykle ok bo spi. Syrasznie dlugo na wieczor zasypia. Nawet po kapieli. -
Motylek1313 wrote:Vaina a jak Twoje bole rak?
Mnie tak boli prawy nadgarstek ze masakra. Po porodzie chwilke bylo ok i pitem bol wrocil. Tylko juz mi nic nie dretwieje jak w ciazy.
Szkoda że u Ciebie taka masakra, szczególnie że mała też nie daje ci odpocząć06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Vaina wrote:U mnie przeszło. Tzn. jeszcze mam zatrzymaną wodę trochę i drętwieje trochę ręka ale już 1000 razy mniej niż w ciąży.
Szkoda że u Ciebie taka masakra, szczególnie że mała też nie daje ci odpocząć
Ano niestety latwo nie jest. Wlasnie z nia walcze. Znowu juz spala, cyc wypadl z buzi. Zgasilam lampke kolo lozka, odsunelam sie i mialam zamiar zasnac i sie zaczela awantura. Ryk w nieboglosy. Termofor nie pomogl, masaz brzuszka tez nie bo ona chce cyca i koniec. I tak jak wiezien znowu trafilam na fotel i ja karmie. Potwornie boli mnie glowa od rana bo pogoda sie zmienila i padam na twarz ale moja corka ma inny plan na te noc znowu:-( osiwieje jesli nowe smoki nic nie pomogą. -
Motylku miko wszystko dobrej nocy jeszcze chwila s mała się od Ciebie odklei. Masz otulacz? Może zawiń ja w taki otulacz, w którym będzie czuła Twój zapach. Niech będzie ciepły, może rozgrzany termoforem. Możesz ja tez położyć na kołdrze i otulić żeby był taki kokon. Może da Wam chwile odpocząć.
Motylek1313 lubi tę wiadomość
-
Magkb wrote:Motylku miko wszystko dobrej nocy jeszcze chwila s mała się od Ciebie odklei. Masz otulacz? Może zawiń ja w taki otulacz, w którym będzie czuła Twój zapach. Niech będzie ciepły, może rozgrzany termoforem. Możesz ja tez położyć na kołdrze i otulić żeby był taki kokon. Może da Wam chwile odpocząć.
Zamowilam otulacz, bedzie po wikendzie niestety. Zawijam ja w koc i rozek, nic to nie daje. Spi nawet z nami juz bo boje sie ja ruszac jak ju zasnie. Nie pomaga najczesciej pada ok 2-4 i spi do 7-8, wtedy i my mamy szanse na sen. -
Motylku, mam nadzieję, że noc dobrze upływa 🙂😘
Odnośnie papci... U nas must have z mojej strony 😏 nie cierpię brudnych skarpet 🙈😜🙌🙌
Niestety nawet jakbym 3x dziennie myła podłogę, to tego nie przeskoczę 🙈Ciasteczko777, Motylek1313 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ojejciu ciasteczko ale się porobiło
Trzymaj się kochana.
Mój mąż jak zawsze jak coś małej dolega (do tej pory kaszel katar ból brzucha) to tulił ją mocno i mówił np uciekaj katarze od Misi i chodź do mnie, tata zabierze od Ciebie chorobę i ją całował a potem już po to chodził i mówił że on zabrał od niej tą chorobę 🤭
A twoje maleństwo ma te szczepienia obowiązkowe czy to te meningokoki tak przechodzi? Bo nie pamiętam ale pewnie pisałaś.
My dalej u rodziców/teściów, jeszcze półtorej tyg i mąż wraca. Mała dalej obrażona na wózek, jak jest ładna pogoda to woze ją w foteliku a jak deszcze to siedzimy w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 08:28
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
Magnolia, o to u nas to samo! Podloga swiezo umyta przed 10 minutami, gacie swiezo zalozone czyste, dwa metry przeraczkowala na kolanach i juz gacie cale brudne🙄
Nie wiem skad ten brud, no ale tez bym mogla jak widac myc co pol godziny, a i tak gacie brudne...
Ze skarpetami nie mamy tego problemu, bo Mia wylacznie na boso bez skarpet, czy to zima, czy lato😂
Skarpety ma tylko pierwsze kilka minut po zalozeniu, po czym sciaga...
Juz jej nawet nie zakladam, tzn zakladam tylko rano jak ja z pizamki przebieram, a pozniej tylko jak wychodzimy, bo tak to bez sensu😂
Dzis wstala 8:10 a od 8:30 juz bez skarpet lata😂
Ciasteczko, oj, oby ta goraczka jednorazowa!
My dzis zamiast na zajecia na basenie, to mamy wizyte u lekarza, bo kilka dni temu zaobserwowalam powiekszone dwa wezly chlonne u malej, lekarka chce zerknac, bo moga byc powiekszone od idacych zebow, ale woli sprawdzic czy to napewno nic niepokojacego, czy moze jakas infekcja sie czai
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyDzień dobry w ten pochmurny dzień! U Was też pada?
Dziewczyny od wczoraj Antoś dziwnie macha głową, tak jakby chciał pokazać "nie nie nie" . Czytałam w necie, że tak mają dzieciaki ok 8 miesiąca życia, ma to coś wspólnego z błędnikiem. 1 października idziemy do lekarza to jeszcze zapytam. Czy zauważyliście coś takiego u swoich dzieci? -
nick nieaktualny
-
Olcia, u nas nie zauwazylam... tzn glowa machac macha juz od jakiegos czasu, moze od 9-10 miesiaca, ale dodaje do tego "ne, ne, ne"😂
My tez mamy ubrania na wyjscia i ubrania podomowki, zwlaszcza spodnie😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
My myjemy podłogę codziennie, buty zdejmujemy przed drzwiami, wózek stoi na klatce a i tak body i spodenki brudne. Mamy zestaw ubranek domowych i wyjściowych. U nas skarpety na nogach nie wytrzymają nawet 5 minut. Już z tym nie walczę. Mała woli na boso.
Opanowała pelzanie do perfekcji, wszędzie jej pełno. I oczywiście największe zainteresowanie wzbudzają kapcie Dzisiaj ciągnęła mnie za spodnie a ja próbowałam zrobić śniadanie. Nie ma już opcji, że po przebudzeniu spędzi trochę czasu w łóżeczku.
Od kilku dniu nauczyła się zasypiać przy piersi ale na leżąco (wcześniej tylko na rękach). Przynajmniej mój kręgslup odpoczywa. I odpuściłam odkładanie do łóżeczka. Śpi w naszym łóżku co zmniejszyło liczbę pobudek do 3. Więc te noce wreszcie jakoś wyglądają. Ciekawe jak długo... Wolałabym żeby spała w łóżeczku ale wstawianie po 10 razy w nocy nie jest na moje siły.
Poza pelzanie zaczyna przyjmować powoli pozycję do siadu bocznego i chyba powoli będzie się przymierzać do raczkowania bo pupę podnosi coraz wyżej. Ale jeszcze trochę.
Spacery no cóż... chusta jest najlepsza. Przenieśliśmy się do spacerówki, ale jazda na płasko nie wchodzi w grę. Wiem, że się nie powinno ale jeździ w pozycji półlezacej. Inaczej nie ma opcji wyjść z domu. Zresztą taki spacer i tak nie trwa dłużej niż pół godziny... zaczynamy ogarniać temat nosidła. Chce czekać jak najdłużej i na razie przetrwać nosząc w chuście ale lekko nie jest.Vaina lubi tę wiadomość
-
Ciastko trzymaj sie-mówią że najgorsze 24 po szczepieniu, a pózniej juz z gorki.
U nas noc bez zmian, ledwo żyję. Taka byłam dumna że udało mi sie zminimalizowac ilosc kaw przed ciążą a w ciązy wogóle a teraz bez 3 dziennie sie nie obejdzie, no i do tego coś słodkiego, ehhh:).Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsia ja też bez kawy nie daję rady, dziennie pije 2-3 no i przez kp mam ciągle duży apetyt na słodycze. Ostatnio mam tyle bieganiny przy moim małym łobuzie że dużo osób mi mówi, że zeszczuplalam
Ciacho mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.
Zizu u nas tak samo, ja już tez wolę spać z małym niż wstawać 10 razy. Niestety on ostatnio częściej się budzi, ma taki nerwowy sen, myślę że to może być skok.Asia2000, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
-
Dzis cyrki były do 24, potem wzielam ja do lozka o pospala do 1, kupka zbudzila. Po przewinieciu spala do 5 i po kolejnej zmianie pieluszki do 8. Teraz znowu fisiuje. Przebralam Hele w czyste ubranko, nowa pieluszka i mysle ze kolo 10 juz bedzie miala drzemke wiec ja zjem sniadanko i pojde wreszcie pod prysznic, bo moje wlosy niebawem same skrec sie w dredy:-) noc w sumie mozna zaliczyc do udanych.
Olciaaa lubi tę wiadomość