Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pediatra kazała nawilzac, nawilzac i nawilzac. Ja stosowalam cetaphil md, a jak skóra była już naprawdę brzydka to emolium dermocare, jak taki ogromnisty, czerwony wysyp był.
Mój pobudke zrobił o 6 (chyba to jego nową norma) ale w ciągu dnia był znosny. Ogólnie to jest fajny, codziennie zaskakuje mnie nowymi umiejętnościamiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 21:23
-
Figa, sprobuj avene xeracalm... Mia miala w zeszla zime jakis czas takie suche placki na rekach, ze na piczatku tez sie zastanawialam czy nie uczulenie, ale pediatra wykluczyla i u nas bardzo pomogl... z tego co pamietam Klamce tez polecalam i pomogl jak miala zmiane alergiczna jej mala
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
O właśnie Cierpliwa miałam szukać posta z nazwą tego kremu bo zapomniałam, a już kiedyś pisałaś. Muszę spróbować. Emolienty nam nie pomagają
Mój pelzak wczoraj przeskoczył na wyższy level. Zaczął pokonywać znaczne odległości. Pelza za mną do kuchni, to jest jakies 6 m z maty. Cos poloze na podłodze to od razu ciekawski tam pelza zobaczyć co to. Popelzal do draceny (tak wiem jest trujaca!) I zaczął wyrywać liscie. Ot taka zabawa. Zanim podeszłam to przewrócił doniczke, na szczęście nie upadła na niego... po takim aktywnym dniu popołudniu zasnął na dłuższą drzemkę, ale... musiał spać na mnie 😩😰 jak tylko próbowałam go odłożyć to był ryk. Miałam tableta pod ręką wiec nadrobilam seriale na netfliksie z synem na piersi.
Pozniej w kąpieli tez nieźle szalał. Leżał na brzuchu i wariowal w wodzie, pluskal i chlapal. Taki umeczony trochę lepiej spał, obudził się może tylko 4 razy 😀👏
Gdzie te czasy, że moje dziecko przesypialo 8 godzin 😭
-
Figa, bedzie tylko coraz ciekawiej😂
Moja corka dzis pospala do 9, wiec jestem wypoczeta!
Kurcze, ta strona z suwaczkami przestala dzialac i teraz nie widze ike maja maluchy😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
A my wczoraj byliśmy na warsztatach z Blw całkiem spoko ale tak nie do końca będę chyba to wprowadzać.
U nas nocki też bez zmian, pobudki po 5-6 razy
Dziś już po spacerku, mała drzemie a ja chwilę odpoczywam. Coś się słabo czuję od wczoraj, mam nadzieję że nie choroba 😱
Noo lipa z tymi suwaczkami,lepiej się czytało jak było widać ile ma każda dzidzia dlatego ja już zmieniłam na inny.IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
Oj powiem.wam dziewczyny, ze mega szczescie mialam, ze mi sie taki spioch trafil...
Odkad spi u siebie to jeszcze lepiej sypia...
Dzis w sumie pila mleko zanim ja sie jeszcze polozylam, a pozniej w nocy wstawalam raz, wiec luksus...
Mysle, ze tez rolety zewnetrzne robia u nas robote, jesli o dlugi sen chodzi...
Teraz mala drzemkuje, a ja pije cappuccino, ale zaraz musze sie brac za cos...
Ja wam powiem, ze dentinox pomaga, przetestowalam sama na sobie przy osemkach, ale lagodnie i na chwile...
Jak boli troszke to znieczuli na jakis czas, ale jesli bardzo to niestety tylko przeciwbolowe daja rade...
Sa tez czopki homeopatyczne (viburcol), jakies do picia tez homeopatyczne (camilia i chyba jeszcze cos) i sa tez globulki homeopatyczne, takie male jak te na laktacje, sen itp...
Ale z tym to zalezy juz od dziecka, czy na homeopatie reaguje czy nie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny jakby sobie radzicie z ciągłym obijaniem głowy? Mały wstaje przy meblach w łóżeczku picie no czym się da. Pociąga się z całych sił i często zdarzy mu się uderzyć głową właśnie o jakieś element. Ja to poluje Ale nie jestem w stanie temu wszystkiemunzapobiec bo musiałabym muntrYmac głowę dookoła rękami. Jakis patent kotos mlze ma? Jak go nauczyc by uważał na ta głowę? On już nawet nie płacze A ja się boję o ta jego łepetynke.
-
Przeraża mnie to! A jak dziś się wywrócił do tylu jak klęczał to myślałam że na zawał umrę bo to nie dałam rady złapać. Tylko głośne stukniecie usłyszałam. Nie wspomnę o tym że nie da rady go samego zostawić na podłodze bo on w momencie znajdzie coś na co można się wspiąć od butelki po stół do którego nie dociera ale usilnie próbuje. No ja wiem że narzekalam że nie siada nie raczkuje i takie tam. A teraz narzekam w drugą stronę. No babie to nie dogodzi. Ale u nas to się teraz za szybko potoczyło jakoś mam wrażenie. Ach...
Na szczęście że snem nieco lepiej. Dzisiaj nasz Szogun dał nam pospać do 7. -
Necia musisz zmienić podejście. Maluchy maja inny poziom bolu i miękkie głowy. Jak się nie wywracał to się nie nauczy. Jak założysz dziecku kask to dłużej zajmie mu zorientowanie się, ze głowę trzeba chronić. U nas tez ciagle wstawanie, siadanie, upadanie. Ja nie reaguje. Podchodzę spokojnie do małego, sprawdzam czy jest cały, przytulam. Nie chce żeby później robił awanturę jak się tylko mocniej o cos dotknie.
U nas nocki tez bez zmian na lepsze. Ostatnio wyczytałam, ze sen się poprawia jak dziecko opanuje motorykę duża, wiec Około roku...
Niedługo zacznę testować spanie w salonie żeby synek nie czuł w nocy mleka jak śpimy w jednym pokoju.
Cierpliwa Ty dajesz małej jeść w nocy? Rubi, z tego co pamietam, to Twój synek jest na mm. Jak on śpi jak ząbki nie dokuczają? -
Magkb, Adaś jest kp i właśnie liczę że podzielisz się z nami jak wpływa na spanie, spanie w osobnych pokojach.
A był już czas że były tylko 2 pobudki a teraz znów wróciliśmy do pobudek co 2h, więc śpimy razem. -
nick nieaktualnyMój synek już teraz mniej upada, ale jakiś czas temu potrafił zaryc o podłogę kilka razy dziennie. Zauważyłam, że jak się uderzył to patrzył na mnie i moją reakcję, jak się wystraszyłam to zaczynał płakać. Dziś rano prawie spadł nam z łóżka, tzn głową już był na dole a mąż złapał go za nogi. Teraz praktycznie całe dnie jestem sama z małymi ciągle muszę mieć go na oku. Nie za bardzo chce siedzieć w łóżeczku ciągle chciałby raczkować. Teraz bardzo mu się spodobało uciekanie przede mną. Kasku nie będziemy kupować bo moim zdaniem dZiwcko musi się nauczyć normalnie funkcjonować w mieszkaniu.
U nas ostatnio lepsze noce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 22:35