X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2019
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2019

Oceń ten wątek:
  • mao Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki jest w Macu nowy lód? Bo chyba przegapiłam te reklamy🙈
    Ja uwielbiam z masłem orzechowym... ale one nie są niestety w stałej sprzedaży w Macu 😞

Nadrobiłaś mi tera ochoty na loda 🤤🤤🤤

Te plamienia potrafią nieźle zestresować... znam to, do tej pory non stop sprawdzam majtki.. a jak idę siusiu to za każdym razem się stresuje jak się wycieram ☹️

Bajka ja mam tak samo jak Ty, dostaje od męża OPR jak chce zacząć cokolwiek sprzątać... no ale on sam się do tego nie garnie 😉 Dzisiaj jak zaczęłam sprzatac to się ruszył i mi zaczął pomagać... i co chwile bręczał pod nosem, że kto sprząta dom co tydzień... raz na miesiac by wystarczyło🤣😅

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    Mikuska jak u Ciebie to wyglądało? U mnie w tej chwili spore krwawienie, jak przy okresie. Boje się, że u mnie to już koniec 😔 jestem załamana
    Mi moja doktor na pierwszej wizycie po pozytywnej becie mowila o bólach brzucha i plamieniach itp i w przypadku jakbym miała mocne krwawienia kazała jechać do szpitala... i musiałabym dostać dodatkowo „jakiś” zastrzyk, bo ja mam grupę krwi ujemną, a mąż dodatnią.... może jakiś krwiak się utworzył?? Wydaje mi się, że warto to jak najszybciej sprawdzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:18

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • Sara88 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R
    Andziax88 wrote:
    U mnie też dziś krawienie😭 spanikowalam, chciałam jechać do szpitala, ale zadzwoniłam najpierw z płaczem do mojego dr i kazał wziąć nospe, estrofem i leżeć. W poniedziałek na wizyte. Boje się 😭 dr mówi, że krwawienia w 8 tyg się zdarzają bo tworzy się łożysko, ale ja boje się, że to coś złego 😭😭😭

Czesc dziewczynki. Milego weekendu zycze. A ty andziax sie nie przejmuj,ja mialam tez tydzien temu krwawienie I jest wszystko ok. Niestety wiem jak ciezko jest sie nie denerwowac,ale musimy byc silne dla naszych maluszkow. Lez I odpoczywaj jak najwiecej. Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:33

bl9ck6nlh03zdmsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Mi moja doktor na pierwszej wizycie po pozytywnej becie mowila o bólach brzucha i plamieniach itp i w przypadku jakbym miała mocne krwawienia kazała jechać do szpitala... i musiałabym dostać dodatkowo „jakiś” zastrzyk, bo ja mam grupę krwi ujemną, a mąż dodatnią.... może jakiś krwiak się utworzył?? Wydaje mi się, że warto to jak najszybciej sprawdzić...
    Tez mam ujemna a maz dodatnia a jak poronilam to powiedzieli ze nie trzeba zadnego zastrzyku a pytalam. Teraz tez krwiak mi sie zrobil ale krwawienia nie mialam. Zadzwonie w poniedzialek bo jak sie okaze ze powinnam miec zastrzyk to sie wkurze ostro

• mao Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawa wrote:
    Tez mam ujemna a maz dodatnia a jak poronilam to powiedzieli ze nie trzeba zadnego zastrzyku a pytalam. Teraz tez krwiak mi sie zrobil ale krwawienia nie mialam. Zadzwonie w poniedzialek bo jak sie okaze ze powinnam miec zastrzyk to sie wkurze ostro
    Mi na ostatniej wizycie moja doktor to mowila, ze mamy 72 h na podanie zastrzyku i u mnie w klinice je zawsze maja na stanie.. bo mam przyjechac od raz jak zobacze tylko żywą krew, nawet w małej ilości..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:32

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten zastrzyk przy konflikcie (z immunoglobuliny cośtam) robi się chyba po 20 tygodniu i później przy porodzie, ale na pewno lepiej sprawdzić. I nie jestem pewna, czy to jest refundowane w pełni.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Sara88 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    Mikuska jak u Ciebie to wyglądało? U mnie w tej chwili spore krwawienie, jak przy okresie. Boje się, że u mnie to już koniec 😔 jestem załamana[

Andziax skoro masz juz spore te plamienia moze powinnas jechac do szpitala zobaczyc co jest ,mam nadzieje ze wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:36

bl9ck6nlh03zdmsd.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie jak zaczynałam 10 tc i mi moja doktor dopiero wtedy to powiedziała, ze jak teraz by się pojawiła żywa krew to muszę dostać zastrzyk...Nic więcej nie wiem 😞 i mam nadzieje, że nie będę musiała po niego nigdy jechac ☺️

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • Sara88 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    Dzięki Sara88... Już troszkę ochłonęłam. Wzięłam leki, leżę, jak ma być dobrze to będzie. A jaka była u Ciebie przyczyna krwawienia ?

Lekarz nie wiedziala jaka przyczyna choc widziala krew w szyjce,mowila ze byc moze to przez lozysko I skurcze wtedy mialam ostre kazala brac magnez I lezec I tak juz tydzien leze I jest ok.

bl9ck6nlh03zdmsd.png
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny grzecznie leżeć i pachnieć. Dom brudem nie zarośnie przez tydzień a kropeczki są teraz najważniejsze.
    Andziax88 leż , i bądź dobrej myśli.jestem z tobą myślami.

Truskawka mój M też by wręcz przekonany że w domu nie ma nic do roboty. Wszystko samo się robi. Teraz stęka jak raz w tygodniu musi odkurzyć i podłogi umyć. Bo te resztę i tak sama robię.

Sara88, LadyS lubią tę wiadomość

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia w tej ciazy bylo krwawienie żywa krwia musialam użyć podpaski ale szybko się skończyło w poprzedniej ciazy krwawienia były spore nawet powiem bardzo duże ale bylam w szpitalu
    Jak się denerwujesz i jak sie nasili to jedź na IP zobaczysz co sie dzieje

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za i w poprzedniej cia0zy byl to krwiak przy ujściu szyjki
    Teraz nie widzę nic

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Dziewczyny grzecznie leżeć i pachnieć. Dom brudem nie zarośnie przez tydzień a kropeczki są teraz najważniejsze.
    Andziax88 leż , i bądź dobrej myśli.jestem z tobą myślami.

Truskawka mój M też by wręcz przekonany że w domu nie ma nic do roboty. Wszystko samo się robi. Teraz stęka jak raz w tygodniu musi odkurzyć i podłogi umyć. Bo te resztę i tak sama robię.
    Hehe nie nie ;p moj mąż nawet przed ciążą zajmowal sie wszystkim :p po slubie nawet uczyl mnie pralke wlaczac ;p on robi wszystko w domu bo ja prowadze swoja firme i pracuje na etacie wiec mnie czesto nie ma w domu ;p wiec on gotuje sprzata ogarnia dom;p ale tez pracuje zeby nie bylo tylko 8 godzin no a ja troche wiecej ;p odciaza mnie jak moze ;p wiec nie moge narzekac na meza bo jest wspanialy ;p zakupow tez nie nosze co najwyzej papier toaletowy ;p psy tez on wyprowadza ;p a ja leze i dyryguje ;p az mi glupio ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    U mnie też dziś krawienie😭 spanikowalam, chciałam jechać do szpitala, ale zadzwoniłam najpierw z płaczem do mojego dr i kazał wziąć nospe, estrofem i leżeć. W poniedziałek na wizyte. Boje się 😭 dr mówi, że krwawienia w 8 tyg się zdarzają bo tworzy się łożysko, ale ja boje się, że to coś złego 😭😭😭
    Nie stresuj sie na zapas jedz na izbe przyjec . Kiedys jedna pani ginekolog powiedziala ze krwawienia moga wystapic nawet przez 3 msc bo powinnas dostac okresu a nie dostalas. Zasuwaj na izbe

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka to nasze ostatnie kilka miesięcy luzu. Więc panowie niech się wykazują. 😊.
    U mnie było odwrotnie. To ja zajmowałam się domem. A teraz totalny zakaz robienia czegokolwiek. I powiem, że jestem mile zaskoczona zmiana mojego M.

Andziax88 dziewczyny chyba mają rację. Jedz do szpitala. Niech sprawdza co i jak.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • KeepCalm Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax u mnie jak bylo krwawienie to tylko troszke rozowo na wkladce a nie jak okres wiec nie wiem, z jednej strony lekarz pewnie ma racje ze trzeba lerzec ale moze warto pojechac i sprawdzic ?

Lezcie dzewczyny !

2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • Sara88 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 I jak tam,przechodzi cos po lekach.

bl9ck6nlh03zdmsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te tlumaczenie jest najgorsze... koedys trafilam na sor z ostrym zapaleniem pęcherza i trafilam na jakiegos gowniarza. Mowi,ze bedzie antybiotyk ja mowie ok tylko prosze cos slabszego bo jestem po transferze. Potraktowal mnie jak w ciąży na szczescie i powiedzial ze nie ma doswiadczenia z takimi pacjentkami. Siedzi siedzi i w pewnym momencie jest pani taka mloda czemu podeszla pani do in vitro. Pomijajac to jaki przyszedl oburzony krolewicz ze ktos go obudził w srodku nocy... az mialam ochote po tych wszystkich jego uwagach na temat tego ze pojawilam sie na sorze zapytac co go to obchodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    Leżę cały czas i chyba już jest lepiej... Boje się jechać do szpitala i tłumaczyć co i jak, że po in vitro, itd. Tym bardziej, że rozmawiałam z lekarzem i on wie co się dzieje, nie wysyłał mnie do szpitala...najdziwniejsze że nic mnie nie boli, to chyba dobry objaw ...

Andzia ja bylam dwa razy z plamieniem na izbie 😑 na wejściu powiedziałam tylko ze z plamieniem w ciąży i kierowali mnie od razu na ginekologie. Tam położna zagląda w majtki pyta o date miesiączki ani razu nie mowilam o ciąży z IVF. Lekarz zawsze pojawiał się do godziny maksymalnie wiec jesli chodzi o ginekologie to bynajmniej w trojmiescie nie jest tak źle.

• andzia83 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jej co ja tu czytam dziś 😱 dziewczynki trzymajcie się i odpoczywajcie jak najwięcej. Andzia ja bym chyba jednak na Twoim miejcu pojechała na izbę o ile Ci nie przeszło 😕 a co do tłumaczeń czy in vitro czy nie to co ich to obchodzi ciąża to ciąża a krwawienie zdarza się też przy naturalnym zajściu.

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ