X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2019
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2019

Oceń ten wątek:
  • mao Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki jest w Macu nowy lód? Bo chyba przegapiłam te reklamy🙈
    Ja uwielbiam z masłem orzechowym... ale one nie są niestety w stałej sprzedaży w Macu 😞

Nadrobiłaś mi tera ochoty na loda 🤤🤤🤤

Te plamienia potrafią nieźle zestresować... znam to, do tej pory non stop sprawdzam majtki.. a jak idę siusiu to za każdym razem się stresuje jak się wycieram ☹️

Bajka ja mam tak samo jak Ty, dostaje od męża OPR jak chce zacząć cokolwiek sprzątać... no ale on sam się do tego nie garnie 😉 Dzisiaj jak zaczęłam sprzatac to się ruszył i mi zaczął pomagać... i co chwile bręczał pod nosem, że kto sprząta dom co tydzień... raz na miesiac by wystarczyło🤣😅

201911201770.png

202201014972.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    Mikuska jak u Ciebie to wyglądało? U mnie w tej chwili spore krwawienie, jak przy okresie. Boje się, że u mnie to już koniec 😔 jestem załamana
    Mi moja doktor na pierwszej wizycie po pozytywnej becie mowila o bólach brzucha i plamieniach itp i w przypadku jakbym miała mocne krwawienia kazała jechać do szpitala... i musiałabym dostać dodatkowo „jakiś” zastrzyk, bo ja mam grupę krwi ujemną, a mąż dodatnią.... może jakiś krwiak się utworzył?? Wydaje mi się, że warto to jak najszybciej sprawdzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:18

201911201770.png

202201014972.png
  • Sara88 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R
    Andziax88 wrote:
    U mnie też dziś krawienie😭 spanikowalam, chciałam jechać do szpitala, ale zadzwoniłam najpierw z płaczem do mojego dr i kazał wziąć nospe, estrofem i leżeć. W poniedziałek na wizyte. Boje się 😭 dr mówi, że krwawienia w 8 tyg się zdarzają bo tworzy się łożysko, ale ja boje się, że to coś złego 😭😭😭

Czesc dziewczynki. Milego weekendu zycze. A ty andziax sie nie przejmuj,ja mialam tez tydzien temu krwawienie I jest wszystko ok. Niestety wiem jak ciezko jest sie nie denerwowac,ale musimy byc silne dla naszych maluszkow. Lez I odpoczywaj jak najwiecej. Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:33

bl9ck6nlh03zdmsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Mi moja doktor na pierwszej wizycie po pozytywnej becie mowila o bólach brzucha i plamieniach itp i w przypadku jakbym miała mocne krwawienia kazała jechać do szpitala... i musiałabym dostać dodatkowo „jakiś” zastrzyk, bo ja mam grupę krwi ujemną, a mąż dodatnią.... może jakiś krwiak się utworzył?? Wydaje mi się, że warto to jak najszybciej sprawdzić...
    Tez mam ujemna a maz dodatnia a jak poronilam to powiedzieli ze nie trzeba zadnego zastrzyku a pytalam. Teraz tez krwiak mi sie zrobil ale krwawienia nie mialam. Zadzwonie w poniedzialek bo jak sie okaze ze powinnam miec zastrzyk to sie wkurze ostro

• mao Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawa wrote:
    Tez mam ujemna a maz dodatnia a jak poronilam to powiedzieli ze nie trzeba zadnego zastrzyku a pytalam. Teraz tez krwiak mi sie zrobil ale krwawienia nie mialam. Zadzwonie w poniedzialek bo jak sie okaze ze powinnam miec zastrzyk to sie wkurze ostro
    Mi na ostatniej wizycie moja doktor to mowila, ze mamy 72 h na podanie zastrzyku i u mnie w klinice je zawsze maja na stanie.. bo mam przyjechac od raz jak zobacze tylko żywą krew, nawet w małej ilości..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:32

201911201770.png

202201014972.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten zastrzyk przy konflikcie (z immunoglobuliny cośtam) robi się chyba po 20 tygodniu i później przy porodzie, ale na pewno lepiej sprawdzić. I nie jestem pewna, czy to jest refundowane w pełni.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Sara88 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    Mikuska jak u Ciebie to wyglądało? U mnie w tej chwili spore krwawienie, jak przy okresie. Boje się, że u mnie to już koniec 😔 jestem załamana[

Andziax skoro masz juz spore te plamienia moze powinnas jechac do szpitala zobaczyc co jest ,mam nadzieje ze wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 12:36

bl9ck6nlh03zdmsd.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie jak zaczynałam 10 tc i mi moja doktor dopiero wtedy to powiedziała, ze jak teraz by się pojawiła żywa krew to muszę dostać zastrzyk...Nic więcej nie wiem 😞 i mam nadzieje, że nie będę musiała po niego nigdy jechac ☺️

201911201770.png

202201014972.png
  • Sara88 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    Dzięki Sara88... Już troszkę ochłonęłam. Wzięłam leki, leżę, jak ma być dobrze to będzie. A jaka była u Ciebie przyczyna krwawienia ?

Lekarz nie wiedziala jaka przyczyna choc widziala krew w szyjce,mowila ze byc moze to przez lozysko I skurcze wtedy mialam ostre kazala brac magnez I lezec I tak juz tydzien leze I jest ok.

bl9ck6nlh03zdmsd.png
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny grzecznie leżeć i pachnieć. Dom brudem nie zarośnie przez tydzień a kropeczki są teraz najważniejsze.
    Andziax88 leż , i bądź dobrej myśli.jestem z tobą myślami.

Truskawka mój M też by wręcz przekonany że w domu nie ma nic do roboty. Wszystko samo się robi. Teraz stęka jak raz w tygodniu musi odkurzyć i podłogi umyć. Bo te resztę i tak sama robię.

Sara88, LadyS lubią tę wiadomość

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia w tej ciazy bylo krwawienie żywa krwia musialam użyć podpaski ale szybko się skończyło w poprzedniej ciazy krwawienia były spore nawet powiem bardzo duże ale bylam w szpitalu
    Jak się denerwujesz i jak sie nasili to jedź na IP zobaczysz co sie dzieje

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za i w poprzedniej cia0zy byl to krwiak przy ujściu szyjki
    Teraz nie widzę nic

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Dziewczyny grzecznie leżeć i pachnieć. Dom brudem nie zarośnie przez tydzień a kropeczki są teraz najważniejsze.
    Andziax88 leż , i bądź dobrej myśli.jestem z tobą myślami.

Truskawka mój M też by wręcz przekonany że w domu nie ma nic do roboty. Wszystko samo się robi. Teraz stęka jak raz w tygodniu musi odkurzyć i podłogi umyć. Bo te resztę i tak sama robię.
    Hehe nie nie ;p moj mąż nawet przed ciążą zajmowal sie wszystkim :p po slubie nawet uczyl mnie pralke wlaczac ;p on robi wszystko w domu bo ja prowadze swoja firme i pracuje na etacie wiec mnie czesto nie ma w domu ;p wiec on gotuje sprzata ogarnia dom;p ale tez pracuje zeby nie bylo tylko 8 godzin no a ja troche wiecej ;p odciaza mnie jak moze ;p wiec nie moge narzekac na meza bo jest wspanialy ;p zakupow tez nie nosze co najwyzej papier toaletowy ;p psy tez on wyprowadza ;p a ja leze i dyryguje ;p az mi glupio ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    U mnie też dziś krawienie😭 spanikowalam, chciałam jechać do szpitala, ale zadzwoniłam najpierw z płaczem do mojego dr i kazał wziąć nospe, estrofem i leżeć. W poniedziałek na wizyte. Boje się 😭 dr mówi, że krwawienia w 8 tyg się zdarzają bo tworzy się łożysko, ale ja boje się, że to coś złego 😭😭😭
    Nie stresuj sie na zapas jedz na izbe przyjec . Kiedys jedna pani ginekolog powiedziala ze krwawienia moga wystapic nawet przez 3 msc bo powinnas dostac okresu a nie dostalas. Zasuwaj na izbe

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka to nasze ostatnie kilka miesięcy luzu. Więc panowie niech się wykazują. 😊.
    U mnie było odwrotnie. To ja zajmowałam się domem. A teraz totalny zakaz robienia czegokolwiek. I powiem, że jestem mile zaskoczona zmiana mojego M.

Andziax88 dziewczyny chyba mają rację. Jedz do szpitala. Niech sprawdza co i jak.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • KeepCalm Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax u mnie jak bylo krwawienie to tylko troszke rozowo na wkladce a nie jak okres wiec nie wiem, z jednej strony lekarz pewnie ma racje ze trzeba lerzec ale moze warto pojechac i sprawdzic ?

Lezcie dzewczyny !

2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • Sara88 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 I jak tam,przechodzi cos po lekach.

bl9ck6nlh03zdmsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te tlumaczenie jest najgorsze... koedys trafilam na sor z ostrym zapaleniem pęcherza i trafilam na jakiegos gowniarza. Mowi,ze bedzie antybiotyk ja mowie ok tylko prosze cos slabszego bo jestem po transferze. Potraktowal mnie jak w ciąży na szczescie i powiedzial ze nie ma doswiadczenia z takimi pacjentkami. Siedzi siedzi i w pewnym momencie jest pani taka mloda czemu podeszla pani do in vitro. Pomijajac to jaki przyszedl oburzony krolewicz ze ktos go obudził w srodku nocy... az mialam ochote po tych wszystkich jego uwagach na temat tego ze pojawilam sie na sorze zapytac co go to obchodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    Leżę cały czas i chyba już jest lepiej... Boje się jechać do szpitala i tłumaczyć co i jak, że po in vitro, itd. Tym bardziej, że rozmawiałam z lekarzem i on wie co się dzieje, nie wysyłał mnie do szpitala...najdziwniejsze że nic mnie nie boli, to chyba dobry objaw ...

Andzia ja bylam dwa razy z plamieniem na izbie 😑 na wejściu powiedziałam tylko ze z plamieniem w ciąży i kierowali mnie od razu na ginekologie. Tam położna zagląda w majtki pyta o date miesiączki ani razu nie mowilam o ciąży z IVF. Lekarz zawsze pojawiał się do godziny maksymalnie wiec jesli chodzi o ginekologie to bynajmniej w trojmiescie nie jest tak źle.

• andzia83 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jej co ja tu czytam dziś 😱 dziewczynki trzymajcie się i odpoczywajcie jak najwięcej. Andzia ja bym chyba jednak na Twoim miejcu pojechała na izbę o ile Ci nie przeszło 😕 a co do tłumaczeń czy in vitro czy nie to co ich to obchodzi ciąża to ciąża a krwawienie zdarza się też przy naturalnym zajściu.

Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ