Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
elfi wrote:Dziewczyny, dziś w Lidlu dorwałam dżinsy ciążowe i sweterki z rozpięciami do karmienia za grosze... spodnie 19 zł a sweter 9 zł! I jeszcze ładne to 😱 miałam nie kupować póki nie potrzebuję, ale to byłaby zbrodnia nie wziąć! 😜
elfi lubi tę wiadomość
-
Andziax88 ja też nie mam nic ciążowego. Kupiłam sobie te jeansy na gumce. Jegginsy czy jakiś tak. Dla mnie najwygodniejsze. W jeansach już praktycznie nie chodzę wcale. Najchętniej chodziła bym w dresach.
Dzizia ja ciągle się zastanawiam na kogo oni te ciuchy szyja. Chyba na wieszaki. W moim przypadku albo nie wsadzę nogi w nogawkę bo za ciasne, a jak już się wcisnę to w pupie są tak szerokie , że druga pupa jeszcze wejdzie 😁. Po prostu jak mam kupić sobie spodnie to jestem chora 😉.
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Dzyzia wrote:Też trafiłam na tę pomocję Kupiłam dwie pary dżinsów, jedne w rozmiarze na teraz a drugie rozmiar większe, jak mi jeszcze tyłek i uda urosną Nie wiem, czemu większość dżinsów robią teraz w wersji "slim", "fit", "superslim" czy jeszcze inne rurki Ostatnio weszłam do H&M i dosłownie wisiały same slimy. A ja chciałam jakieś boyfriendy, bo są wygodniejsze i lepiej wyglądają na mojej figurze
Dzyzia lubi tę wiadomość
-
Bajka_88 wrote:Andziax88 ja też nie mam nic ciążowego. Kupiłam sobie te jeansy na gumce. Jegginsy czy jakiś tak. Dla mnie najwygodniejsze. W jeansach już praktycznie nie chodzę wcale. Najchętniej chodziła bym w dresach.
Dzizia ja ciągle się zastanawiam na kogo oni te ciuchy szyja. Chyba na wieszaki. W moim przypadku albo nie wsadzę nogi w nogawkę bo za ciasne, a jak już się wcisnę to w pupie są tak szerokie , że druga pupa jeszcze wejdzie 😁. Po prostu jak mam kupić sobie spodnie to jestem chora 😉. -
Bajka_88 wrote:Andziax88 ja też nie mam nic ciążowego. Kupiłam sobie te jeansy na gumce. Jegginsy czy jakiś tak. Dla mnie najwygodniejsze. W jeansach już praktycznie nie chodzę wcale. Najchętniej chodziła bym w dresach.
Dzizia ja ciągle się zastanawiam na kogo oni te ciuchy szyja. Chyba na wieszaki. W moim przypadku albo nie wsadzę nogi w nogawkę bo za ciasne, a jak już się wcisnę to w pupie są tak szerokie , że druga pupa jeszcze wejdzie 😁. Po prostu jak mam kupić sobie spodnie to jestem chora 😉. -
Dzyzia chociaż mamy na czym siedzieć 😊. Na brak czterech liter też nie narzekam 😊.
Elfi spodnie za 19 zł to jak za darmo.elfi lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Mikuśka cudownie, że maluszek rośnie. 😊. I dobrze, że krwiaków nie ma. Ja też się ich boję. Bo zazwyczaj źle wróżą. ☹️.
A prenatalne kiedy masz?? Bo widzę, że między nami jest tydzień różnicy.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Wiesz co, żywej krwi nie było. Znowu ta brązowa maź z tabletki. Tydzień temu było to samo, przed samą wizyta. Lekarz stwierdził, że jest czysto. No i teraz patrzę i czysto. Z cyklu " pojawiam się i znikam".
Andziax88 może tak być. Łożysko jednak długo się tworzy.
Zastanawiam się czy stres też się do tego nie przyczynia. Wczoraj miałam nerwa z tym okiem.
Całe szczęście wizyta we wtorek. Jakoś wytrzymam.
Kurcze tak czytam o tych utraconych bliźniakach ☹️. Nawet nie dopuszczam do siebie myśli, że mogło by pójść coś nie tak.
Cierpliwa przykro mi, że straciliście jednego z bliźniaków. Ale macie teraz śliczna córcię. Napewno wasze życie wyglądało by inaczej. Ale chyba trzeba się cieszyć z tego co los daje.
Jednak jestem niezmiernie wdzieczna, ze z posrod trojki moich dzieci, chociaz to jedno bylo mi dane przywitac na swiecie...
Widzialam, ze pisalyscie o wyprawce, rozmiarach ubranek itp...
Nie bede sie rozpisywac i wam zasmiecac, dla zainteresowanych, na blogu (adres w stopce) opisalam troche swoja wyorawke, troche o rozmiarach, o tym co bylo mi niezbedne, co uwazam, ze warto z zakupem poczekac na po porodzie itp
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa, Mia zdrowo rośnie, jest śliczną dziewczynką i napewno już rozrabia. Jak już zacznie sama dreptać to jej nie upilnujesz😉. I napewno zajrzę na twojego bloga i poczytam odnośnie wyprawki. Bo nakupic niepotrzebnych rzeczy bo akurat na to jest moda to żadna sztuka 😉.
Mikuśka miałam mieć 14 maja, ale przełożyli mi termin na 7. Z jednej strony się cieszę , że wcześniej zobaczę maluchy, ale miałam cicha nadzieję na poznanie płci 😊 ale to będzie 11+4 więc trochę za wcześnie.
Dziewczyny przyjmujecie jakieś specjalne suplementy , witaminki czy coś??
Do tej pory biorę tylko metylowy kwas foliowy ( mam mutacje MTHFR) witaminę D3 i magnez. I moja pani dr stwierdziła że do 12 tc nic mam nie brać więcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:47
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Cierpliwa, Mia zdrowo rośnie, jest śliczną dziewczynką i napewno już rozrabia. Jak już zacznie sama dreptać to jej nie upilnujesz😉. I napewno zajrzę na twojego bloga i poczytam odnośnie wyprawki. Bo nakupic niepotrzebnych rzeczy bo akurat na to jest moda to żadna sztuka 😉.
Mikuśka miałam mieć 14 maja, ale przełożyli mi termin na 7. Z jednej strony się cieszę , że wcześniej zobaczę maluchy, ale miałam cicha nadzieję na poznanie płci 😊 ale to będzie 11+4 więc trochę za wcześnie.
Do tej pory biorę tylko metylowy kwas foliowy ( mam mutacje MTHFR) witaminę D3 i magnez. I moja pani dr stwierdziła że do 12 tc nic mam nie brać więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 11:14
-
nick nieaktualnyBajka_88 wrote:Cierpliwa, Mia zdrowo rośnie, jest śliczną dziewczynką i napewno już rozrabia. Jak już zacznie sama dreptać to jej nie upilnujesz😉. I napewno zajrzę na twojego bloga i poczytam odnośnie wyprawki. Bo nakupic niepotrzebnych rzeczy bo akurat na to jest moda to żadna sztuka 😉.
Do tej pory biorę tylko metylowy kwas foliowy ( mam mutacje MTHFR) witaminę D3 i magnez. I moja pani dr stwierdziła że do 12 tc nic mam nie brać więcej.
Ja biore acidium folicium, prewenit intensiv, femibion, vigantoletten i magnez tez mam mutacje mthfr -
He he. Fajnie. W porównaniu z wami to ja nie biorę praktycznie nic. Tyle co z jedzeniem dostanę.
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Ja nie będę pisać co ja biorę bo miałam wielki zestaw żeby zajść i teraz tylko mi do niego doszło więcej
-
Bajka_88 wrote:He he. Fajnie. W porównaniu z wami to ja nie biorę praktycznie nic. Tyle co z jedzeniem dostanę.
Ja jeszcze mniej bo tylko foliowy... mam to na liscie pytan do lekarza we wtorek. Tak mi sie zdaje ze w klinice to se przejmowal zeby zajsc a potem to juz na szybko tylko usg i tyle..2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
nick nieaktualnyKeepCalm wrote:Ja jeszcze mniej bo tylko foliowy... mam to na liscie pytan do lekarza we wtorek. Tak mi sie zdaje ze w klinice to se przejmowal zeby zajsc a potem to juz na szybko tylko usg i tyle..
Ja w okresie starań mialam już brać acidium, prewenit i femibion. W ciąży blizniaczej dodatkowo kazali mi brac wit D - 2000 jednostek, jod i magnez - lekarz na kazdej wizycie pyta czy wszystko grzecznie biore więc polecam pójść do apteki chociaz po witaminy ciążowe. -
Mi w klinice nie kazali brać żadnych suplementów. Zdrowe odżywianie ma wystarczyć. Kwas foliowy wiadoma rzecz. Wit D3 muszę bo wieczne niedobory.
Po 12 tc mam niby zacząć brać żelazo i te kwasy dha. Ale tego dowiem się na wizycie pod koniec maja.
Kate, mi nawet pani dr nie kazała nic kupować bo bez sensu dublować to co teraz biorę. A nie wiem czy jest jakiś zestaw z metylowany kwasem foliowym. Bo w mojej aptece jak zapytałam o takowy kwas foliowy to pani dała mi zwykły folik. 😁.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 17:18
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj...