Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBajka_88 wrote:Mao teraz przeczytałam że pomiędzy 11 a 13. Więc chyba będzie ok.
Łóżeczko śliczne. Też podobają mi się białe.
Co do wózków to wybór ogromny,
Wiecie co, kilka miesięcy byłam pewna, że decyzja z bliźniakami jest słuszna. Ale teraz zaczyna mnie to trochę przerażać. Koszta, kosztami ( w końcu załapie się na 500+😁) ale sama logistyka, organizacja, bo przecież bardziej niezorganizowanej osoby jak ja, to chyba nie ma😁.
Bajeczka nie ma odwrotu 👶👶 poprostu nie będziemy sie kłaść spać bo po co..😂 a prawda jest taka ze kazda z Nas na poczatku swoje wypłacze razem z dzieckiem.. nie znam Mamy która by nie miała chwil słabości.. ale My tu wszystkie tyle czekałyśmy na nasze Cuda że nawet płacz wspólnie z dzieckiem bedzie o niebo lepszy niż kolejna jedna kreska na teście.. więc czy jedno czy dwoje damy rademoonik lubi tę wiadomość
-
Kate, powiedziało się A, teraz trzeba powiedzieć B. Lekko nie będzie. Ale skoro nie wiemy jak jest z jednym to i z dwójką sobie poradzimy. 😊. Z drugiej strony, jak sobie pomyślę, że nie mamy już nic to cieszę się, że zabrałam 2 że sobą.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Cześć dziewczyny ja wczoraj byłam u lekarza, pulpecik jak mówi o mojej córci lekarz waży 1400 g i ogólnie wszystko jest dobrze. Co do wyprawki to ja dostałam sporo ciuszków i troszkę też kupiłam bo nie mogłam się powstrzymać.Teraz rozglądam się za wózkiem, łóżeczkiem i komodą.
mia4444 lubi tę wiadomość
Andzia83
-
Andzia83 duża córcia. A tu jeszcze sporo czasu do rośnięcia zostało. 😊.Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Andzia83 duża córcia. A tu jeszcze sporo czasu do rośnięcia zostało. 😊.Andzia83
-
Andzia83 jeżeli będzie potrzeba, będziesz musiała dać się pokroić dla dobra córci. Ale narazie o tym nie myśl. Co ma być to będzie.
andzia83 lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
LadyS ja też mam podobne plamienia.. Taki Lutinus zabarwiony na brązowo.. Ponoć dopóki nie ma żywej krwii, nie ma co panikowac 😊
LadyS lubi tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Ah dobrze wiedzieć, że to nie tylko ja tak mam. Nie wiem które plamienia są ok a które nie... Faktycznie trochę jak moja luteina wygląda. Dziękuję Olga 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 09:14
-
mao wrote:A jak się czuje na dziewczynkę, a jak na chłopca?? 😍
moonik lubi tę wiadomość
-
elfi wrote:Po prostu mi od samego początku jakiś głosik w głowie mówi, że to chłopak
Ja tez mam przeczucie, że to chłopak i mój mąż mi uwierzył i myśli, że będzie miał syna 🤣😂 Ależ jestem ciekawa czy to się sprawdzi 😍LadyS, elfi, moonik lubią tę wiadomość
-
Witaj Mikuśka, zapraszamy 😊
jeżeli chodzi o samopoczucie i objawy na chłopca i na dziewczynkę to powiem Wam że mi wszyscy od początku wszyscy mówili że będzie chłopak bo jadłam ogorki kiszone i podobno nie zmieniłam się na twarzy (a dziewczynka zabiera "urodę"😂😂) i juz się nawet nastawiłam na chłopca a tu na połówkowych wyszło że dziewczynka na 100% więc moje drogie nic nie wiadomo 😉elfi lubi tę wiadomość
Andzia83
-
asienka30 wrote:Ja tez planuje po genetycznych dopiero zakupić pierwszy ciuszek, na razie nawet nie oglądam. Ale w sumie to już nie długo, wiec jak zacznę szaleć, to nie wiem czy wypłaty wystarczy 😆
asienka30 lubi tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Ja w poprzedniej ciąży od któregoś momentu zaczęłam mówić "on" i potem badania genetyczne nam faktycznie potwierdziły, że byłby chłopiec... Teraz też tak czułam ale w 11 tygodniu mnie moja doktor zasugerowała że widzi coś między nogami więc nie wiem na ile to była już intuicja. Za to patrząc na to co jem to totalnie chłopak, od słodkiego mnie odrzuca, raczej rzeczy słone, wytrawne i mięsne non stop bym jadła
-
Ja w pierwszej ciazy bylam przekonana że bedzie chłopiec i na 1 prenatalnych tak nam powiedziano A na drugich juz ze bedzie corcia Hehhe w drugiej ciazy bylam pewna że bedzie corcia byl synus A teraz wydaje mi sie ze bedzie corcia wiec zapewne bedzie synus
andzia83, Aguuula;2525 lubią tę wiadomość
-
Bajka_88 wrote:Dwóch bokserów na raz... Nie napawa mnie to optymizmem 😁. W dodatku jeden to wiercipięta.
Agula, nie powinnaś miec wyrzutów , chyba każda z nas marzy o tych loczkach, warkoczykach, sukienusiach.
Ja po cichu liczę na parkę 😊. Ale coś czuję , że będą 2 chłopaki. Ale to się okaże. Dla mnie najważniejsze by zdrowe były.
U mnie tak samo! parka bylaby cudowna ale tez zdaje mi sie ze moga byc dwa chlopaki.. chociaz oczywiscie marze o dziwczynkach haha
Widzialam w necie ta metode ze mozna rozpoznac po pozycji w ktorym rogu swojego domku jest i z tego wychodzilaby mi parka ale ponoc nie jest za wiarygodna ta metoda;)
aga_ni wrote:KeepCalm, mam to samo z jedzeniem co chwilę. Jak tylko jestem głodna, mam mdłości. A jak jem, czuję się bardzo dobrze Mam nadzieję, że Tobie szybciej przejdzie Też się zastanawiam do czego to doprowadzi, ale póki co wydaje mi się, że nie przytyłam.
ja sie zaczelam naprawde stresowac tym... Zawsze myslalam ze podczas ciazy nie bede sie tym stresowac ale nie chce skonczyc jak wieloryb ... to dopiero 7my tydzien!
Bajka_88 wrote:Mao teraz przeczytałam że pomiędzy 11 a 13. Więc chyba będzie ok.
Łóżeczko śliczne. Też podobają mi się białe.
Co do wózków to wybór ogromny,
Wiecie co, kilka miesięcy byłam pewna, że decyzja z bliźniakami jest słuszna. Ale teraz zaczyna mnie to trochę przerażać. Koszta, kosztami ( w końcu załapie się na 500+😁) ale sama logistyka, organizacja, bo przecież bardziej niezorganizowanej osoby jak ja, to chyba nie ma😁.
Tez mi sie wydaje ze poczatku beda mega trudne... karmienie , spanie ...... Ale za to potem beda mieli/mialy siebie nawzajem wiec ..
Ja ciagle nie chce sie nastawiac na blizniaki jesli cos by sie stalo ...2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Jeszcze gdzieś czytałam, że jak się wymiotuje to na dziewczynkę, a jeżeli nie ma to chłopiec. Ale czy to się sprawdza... 😉.
CeepKalm musimy być dobrej myśli, że ciąża minie bez komplikacji. Ja już w głowie mam dwójkę bąbli. I tak zostanie. Cieszę się, że moje dziecko nie będzie jedynakiem.
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Jeszcze gdzieś czytałam, że jak się wymiotuje to na dziewczynkę, a jeżeli nie ma to chłopiec. Ale czy to się sprawdza... 😉.
CeepKalm musimy być dobrej myśli, że ciąża minie bez komplikacji. Ja już w głowie mam dwójkę bąbli. I tak zostanie. Cieszę się, że moje dziecko nie będzie jedynakiem.
-
Mi się przypomniało, że moja koleżanka często wróżyła sobie z obrączki i się sprawdzała płeć dziecka..
Obrączkę przekłada się przez włosa, aby powstało wahadełko... 3 razy podnosi się nad dłonią góra dół(nie można jej rozbujać na boki) i potem przykłada się ja nad brzuchem i trzyma się rękę nieruchomo i obrączka sama powinna się ruszać, jeżeli robi kolka to będzie dziewczynka, jak porusza się po jednej lini to chlopiec😁
Ja robiłam właśnie to kilka razy i za każdym razem wychodzi dziewczynka 😂🤣
-
nick nieaktualnymao wrote:Mi się przypomniało, że moja koleżanka często wróżyła sobie z obrączki i się sprawdzała płeć dziecka..
Obrączkę przekłada się przez włosa, aby powstało wahadełko... 3 razy podnosi się nad dłonią góra dół(nie można jej rozbujać na boki) i potem przykłada się ja nad brzuchem i trzyma się rękę nieruchomo i obrączka sama powinna się ruszać, jeżeli robi kolka to będzie dziewczynka, jak porusza się po jednej lini to chlopiec😁
Ja robiłam właśnie to kilka razy i za każdym razem wychodzi dziewczynka 😂🤣
Mao podobno jest tak ze z wysokich bet są częściej chłopacy a z niskich dziewczynki ale oczywiście nie ma reguły. Wiem ze wielu parom z Naszej kliniki się to sprawdziło u mnie równieżmao lubi tę wiadomość