Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Patryka, to tylko brac
Napisalam o tej oplacalnosci, bo czasem sie nie pomysli, a niektorzy za cos uzywanego maja ceny z kosmosu!
Co do gondoli, uwierz mi, ze tam jest naprawde cieplo... my sie ruszamy, ale na nas tez wieje, odczywamy bezposrednio mroz itp, a w gondoli bez szans
Kiedys sprawdzalam termometrem i w gondoli jest zdecydowanie wyzsza temperatura w stosunku do tej na zewnatrza jeszcze jak sie zalozy ta gore/pokrywe z zestawu (nienwiem jak to nazwac) to juz w ogole prawie zero przeplywu powietrza
Dlatego wlasnie tak istotne jest przy np letnich dzieciach, zeby gondola byla porzadnie wentylowana, czy to budka, czy tez od spodu taka mozliwosc, bo naprawde nieocenione...
Ja przez pierwsze mrozne dni tez panikowalam, ze mala mi zmarznie, ale ni bardziej mylnego...
Zas zupelnie inaczej wyglada juz sprawa w spacerowce i tu juz mimo tego, ze mamy tez spiworek zalozony, to jednak ciepla czapa i zimowa kurteczka zakladana
Co do spacerow, ja jestem jak najbardziej za spacerami od poczatku... kuzynka ma coreczke 10 miesiecy starsza, wlasnie z konca pazdziernika i tez od poczatku dlugie spaceryWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 20:12
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Moja dzis strasznie płacząca ciagle na cycu w końcu dalam jej mm i usneła chociaz na chwilkę
Do tego mam doła
Mialam gości w niedzielę kuzyna z dziećmi dzis mi zadzwonili ze jedno z dzieci ma ospe dowiedzieli sie wczoraj
Poryczalam się z nerwów ze stresu mam nadzieję że mała nie złapie modlę się o to ...
-
Ją swoją na dwór ubieram tak body na dlugi gatki dres cienki kombinezon i spiworek i nie wiem czy dziś nie bylo jej za ciepło bo zatrułam jeszcze ta przykrywka ale z drugiej strony wiało i się balam
Ale po 30 min zaczął się płacz...i trzeba było pędem do domu wracać -
Cierpliwa, a co myślisz o kupnie używanego monitora oddechu? Mam na myśli ten dopieluszkowy, wiem, że Ty taki miałaś na początku (i że byłaś średnio zadowolona chyba...
). Nie jestem jednak pewna, jak on u nas się sprawdzi, ale z racji tego, że mała raczej będzie spała w różnych miejscach, chciałabym spróbować. Tylko jeśli kupię nowy, a się nie sprawdzi, to dużo stracę sprzedając, z kolei kupując używany, sprzedam za podobną kwotę. Ale może taki sprzęt powinien być nowy jednak??
Edit: Chyba jednak sama sobie odpowiem na to pytanie - wolę nie ryzykować monitorem oddechu bez gwarancji i nie wiadomo jak użytkowanym...
Co do gondoli i spacerówki, to faktycznie, inny przepływ powietrza. Pewnie też zależy od tego, jakie temperatury lubi dziecko, a to już kolejna rzecz, której się nie przewidzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 21:24
-
No przegrzanie jest dużo bardziej niebezpieczne niż jak dziecku będzie zimno, ale wiadomo, że nie chce mrozic niemowlaka ⛄😉
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Patryka, znalazłaś może stronę na której są dostępne części wymienne do laktatora lansinoh?
Planowałam kupić tańszy laktator, ale jak się wczytałam w temat to okazało się, że ważne jest czy są w nim wymienne lejki (bo nie na każdą pierś/brodawkę te standardowo dołączone pasują). A jak się łatwo domyślić w tych tanich nie ma wymiennych. No i potem albo ból, brak efektów i zmarnowana kasa.
Jak ktoś miałby ochotę więcej poczytać to fajnie jest to opisane na stronie wróżka cycuszka 😉 -
Mikuska, oby sie nie zarazila!
Patryka, tak ja mialam dopieluszkowy i mam podmateracykowy...
Ja z tego dopieluszkowego bylam zadowolona bardzo poki Mia byla malutka... jak zaczela spac w roznych pozycjach to przestalam go uzywac, bo juz sie mijalo z celem...
Ja kupilam oba uzywane, ale szukalam tak, zeby nie byl starszy jak kilka miesiecy, z rachunkiem i jeszcze na gwarancji
Snuze kupilam w zasadzie pieciomiesieczna, jeszcze z gwarancja i jeszcze na gwarancji ja sprzedalam za dokladie taka sama sume jak kupilam...
Babysense kupilam 11 miesieczne tez jeszcze na gwarancji i tutaj cale szczescie, bo sie okazalo, ze ta "matka" przestala po czasie dzialac prawidlowo, tzn nie wlaczal sie alarm, nawet przy ttm tescie codziennym, ze wlacza sie bez dziecka w lozeczku... skontaktowalam sie z babysense i kazali wyslac sprzet, bo byl na gwarancji... wymienili mi to bez najmniejszego problemu i wszystko dziala bez zarzutu...
Ale moglabym byc w czarnej D jesli kupilabym starszy sprzet bez gwarancji...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Marianka@87 wrote:No przegrzanie jest dużo bardziej niebezpieczne niż jak dziecku będzie zimno, ale wiadomo, że nie chce mrozic niemowlaka ⛄😉
duzo gorsze dla zdrowia dziecka jest przegrzanie, niz chlodek (nie mowie tu o zmarznieciu ale jak lekko chlodno)
Wiadomo, jakby mala byla zimna, to bym ubrala, a nie trzymala tak dla zasady, ale ze lekko ubrana byla tez cala cieplutka, a troche cieplej byl placz i spocone plecy, a nawet kola pod pachami morke, wiec ewidentnie bylo jej za cieplo...
Teraz jak w spacerowce, to tez wiadomo, ze juz nie jest taka oslonieta, wiec kurteczke normalnie ubieram, a jak bez spiworka to i kombinezonik, albo takie narciarskie gatki jak jest kolo 0°
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Pegaz wrote:Patryka, znalazłaś może stronę na której są dostępne części wymienne do laktatora lansinoh?
Planowałam kupić tańszy laktator, ale jak się wczytałam w temat to okazało się, że ważne jest czy są w nim wymienne lejki (bo nie na każdą pierś/brodawkę te standardowo dołączone pasują). A jak się łatwo domyślić w tych tanich nie ma wymiennych. No i potem albo ból, brak efektów i zmarnowana kasa.
Jak ktoś miałby ochotę więcej poczytać to fajnie jest to opisane na stronie wróżka cycuszka 😉
To ciekawe co piszesz, nawet nie pomyślałam o tym... Mam raczej małe brodawki, ciekawe czy to będzie stanowiło problem...
Cierpliwa, dzięki za opinięPopatrzę jeszcze, jednak z tego co widziałam na olx, to takie z gwarancją mają ceny bardzo zbliżone do nowego monitora...
-
Ja szukałam i niestety nie znalazłam. Wtedy zaczęłam się zastanawiać nad innymi laktatorami, ale okazało się, że lejki są nie wymienne.
Ja z kolei mam duże brodawki. Stanęło na tym, że kupię nowy lansinoh. Nie będę musiała kombinować z częściami a i lejek dokupię 😊 -
Ja kupiłam nowy laktator, ale dowiedziałam się, że można wypożyczyć (mówię o szwedzkim szpitalu). Oznacza to że dokupujesz właśnie części wymienne A używasz jedynie tego silnika, Ale nie wiem jakiej marki stosują.
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Cccierpliwa wrote:To piateczka! Moja misla kilka dni jak sie po calym lozeczku przemieszczac zaczela😂 pamietam jak kuzynke meza kilka dni po porodzie nas odwiedzila... jak popatrzyla na Mie to powiedziala, ze dopiero teraz rozumie o co mi chodzilo jak mowilam w ciazy, ze caly czas czuje ruchy... ona ani ruchow czesto nie czula, wiec moje opowiesci to byl dla niej kosmos, a malego jak polozyla, tak go na karmienie z tej samej pozycji brala, wiec jej ruchliwosc byla dla niej tez kosmosem😂
Ale to fakt, ze po urodzeniu się bobas wszystko weryfikuje... bo u nas na noc kest problem z położeniem Młodego do łóżeczka... spi z nami- po środku, co w ciąży powiedziałabym ze nie ma opcji na takie coś- no ale inaczej się nie da, a zmęczenie robi swoje... śpiworek coś mu nie odpowiada.. ewentualnie kocyk, kołderka, a najlepszy jest rożek 🙈
Dzisiaj 2 h przespał w nocy w lozeczku.. także nasz pierwszy mały sukces😂🤣 -
Mikuśka wrote:Co do ubranek nie kupowałam dużo na 56 bo wszyscy mówili że zaraz wyrośnie po co itp
A się okazało że 56 wszystko za duże Heheh wiec na realu rety wszystko było kupowane na 50 a -
Marianka@87 wrote:Ja kupiłam nowy laktator, ale dowiedziałam się, że można wypożyczyć (mówię o szwedzkim szpitalu). Oznacza to że dokupujesz właśnie części wymienne A używasz jedynie tego silnika, Ale nie wiem jakiej marki stosują.
Tez mozna z apteki na recepte od lekarza wypozyczyc, wplaca sie tylko zwrotna kaucje i kupuje nowe czesci wymienne... pozniej jesli chce sie miec dluzej trzeba przedluzac recepte i przynosic nowe
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mao, to faktycznie egzemplarz jak moj😂
O patrz, to u nas pepco byl jak inne (moze poza h&m bo maja odrobine zawyzone), zwlaszcza wlasnie pajace, bo mialy flugie nogawki w porownaniu do np c&a a moja mala przez dlugie nogi zawsze problem bo nogawki za krotkie i albo byla gora ok, ale nogawki za krotkie, albo nogawki ok ale za to gora za duza sporo... a w pepco byly najbardziej dopasowane w obie strony...
Przez te nogi bardzo szybko bylo przejscie z pajacykow na takie bez stopek rampersiaki
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
W propos ubranek to wreszcie zrobiłam rekonesans szafy i mam taki rz3cxy:
Rozmiar 56
5 pajacyków
3 body z krótkim rękawem
7 body z długim rękawem ( 5 kopertowe)
2 pary spodenek
2 pary polspioszkow
2 kaftaniki/ bluzy
Rozmia 62
7 body z długim rękawem
3 body z krótkim rękawem
4 pajacyki
5 pary spodni
Rozmiar 68
1 para spodni
1 śpioszki (tzn takie jakby ogrodniczki)
2 pajacyki
1 kaftanik polarowy/ bluza
Co myślicie?!
Ah i wiadomo ze mężowie mogą kupić ubranka itp, ja powiem szczerz3 ze uwielbiam przeglądać, oglądać i nie mam ochoty si z nikimvtym dzielić haha. Wiec nie chodzi o brak zaufania do męża, ale o to ze bardzo dużo radości mi te zakupy sprawiają.
Kupuje tylko na przecenach i głównie w hm, dziś np 20% -
Rebs, napewno bym dokupila jeszcze chociaz minimalnie bodziakow, no i wiadomo skarpetusie, czapusie, napewno jakies sweterki/bluzy, takie wierzchnie, czy kombinezon dresowy, na spacery, bo przypuszczam, ze w twoim klimacie to z napraede cieplych rzeczy raczej potrzebne nic nie bedzie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700