Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sama słodycz 😍😍😍
zulka lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Mikuśka a jest coś co zdecydowanie Ci się nie przydało? Albo coś czego nie kupiłaś i musieliście lecieć na gwałt do sklepu?
Ja już mam skręcone łóżeczko, wszystko wyprane i wyprasowane, torba do szpitala spakowana na gotowo, jeszcze tylko muszę tam dorzucić kilka przekąsek 😁
I czekam na moje szczęście 🙂Catlady lubi tę wiadomość
-
Na gwałtu rety to były ubranka na rozmiar 50 laktator bo pierś zaczela.mnie boleć woda do noska i aspirator latarek czy jakoś tak się nazywa bo małej charczalo w nosku Dokupilam.jeszcze cieplejsze kocyk bo nie mialam maść na brodawki staniki hmmm
A moglabym się obejść bez kokonu i bez otulaczy i bez skoczków Heheh bo nie chce mala Cholercia ssać -
Kupiłam ten laktator Lovi, i faktycznie nie ma wszystkich części wymiennych
Teraz trochę zła jestem. Na razie wyczyściłam porządnie te niewymienne części, wygotowałam, planuję jeszcze wymoczyć w occie, wygotować, potem w Mikrozidzie (szpitalny płyn do dezynfekcji) i znowu wygotować.
Jeśli miałabym urodzić wcześniaka, to dokupię laktator Lovi ręczny, bo on ma części pasujące do mojego, ale wydaje mi się, że na donoszonego malucha powinna ta moja dezynfekcja wystarczyć...
Co myślicie? -
nick nieaktualny
-
Magnetyczna wrote:A propo przekąsek. Bo mi tego tylko brakuje w torbie. Podpowiedz co kupiłaś? Chciałabym postawiać na coś zdrowego ale moje ciążowe zachciewajki podpowiadają mi: " weź czipsy" 😂
Ty chipsy, a ja paczkę bezików 😂 choć zaczynam myśleć o porodzie coraz częściej i obawiam się że odechce mi się wtedy jeść w ogóle i pewnie wystarczą jakieś krakersy, albo wafle ryżowe 😉Magnetyczna lubi tę wiadomość
-
Patryka89 wrote:Kupiłam ten laktator Lovi, i faktycznie nie ma wszystkich części wymiennych
Teraz trochę zła jestem. Na razie wyczyściłam porządnie te niewymienne części, wygotowałam, planuję jeszcze wymoczyć w occie, wygotować, potem w Mikrozidzie (szpitalny płyn do dezynfekcji) i znowu wygotować.
Jeśli miałabym urodzić wcześniaka, to dokupię laktator Lovi ręczny, bo on ma części pasujące do mojego, ale wydaje mi się, że na donoszonego malucha powinna ta moja dezynfekcja wystarczyć...
Co myślicie?
Ile w tym prawdy nie wiem, ale wiekszosc poloznych tez tak mowi i odradzaja
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Magnetyczna wrote:A propo przekąsek. Bo mi tego tylko brakuje w torbie. Podpowiedz co kupiłaś? Chciałabym postawiać na coś zdrowego ale moje ciążowe zachciewajki podpowiadają mi: " weź czipsy" 😂
Magnetyczna lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Wezmę chyba ze trzy paczki takich wafli ryżowych z czekolada 🙂 na razie nie mam innego pomysłu, a na wprost szpitala jest carrefour. Zakładam, ze przeżyjemy 😀 -
Cccierpliwa wrote:Nie wiem czy jest toznica wczesniak, czy nie... ja tylko czytalam o tym, ze.nie powinno sie kupowac uzywanego, gdzie nie da sie wymienic wszystkich czesci, majacych kontakt z mlekiem, bo nie wszystkie sa na biezaco czyszczone, nie wszystkie sterylizowane, a bakterie tworzace sie w reaztkach kobiecego mleka sa dla dziecka niebezpieczne...
Ile w tym prawdy nie wiem, ale wiekszosc poloznych tez tak mowi i odradzaja
No i teraz nie wiem co z tym zrobię, muszę to przemyśleć jeszcze.
Chociaż jeśli chodzi o ewentualne resztki mleka, to i po moim karmieniu teoretycznie mogą być. No nie wiem -
A co do przekąski, to planuję wziąć gofry takie pakowane, najchętniej jeszcze do tego wzięłabym dżem i bita śmietanę 😂
-
W naszym szpitalu polecali do porodu wziąć słodkie przekąski - lizaki itp (dla męża też
)
i nutridrinki, aby nabrać siły
no i woda z dziubkiem
Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
Onia wrote:A to miałaś badania prenatalne? Czy takie zwykłe USG?
Pytam bo bardzo ładnie widać królewnę 🙂 -
Kaaama892 wrote:W naszym szpitalu polecali do porodu wziąć słodkie przekąski - lizaki itp (dla męża też
)
i nutridrinki, aby nabrać siły
no i woda z dziubkiem
-
Patryka, ja pamietam, ze to scisle chodzilo o.pokarm innej kobiety, ale juz nie dokladnie o co konkretnie... musialabym poszukac na madrych stronach...
Nam wlasnie polozna polecala wziac cole, ale taka oryginalna, nie zadna light, czy zero, wlasnie zeby sobie sil dodac poprzez podniesienie cukru i kofeine...
W finale i tak i cole i herbatniki zawiozlam spowrotem do domu😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa Twoja córka miała problemy z ulewaniem prawda? Powiedz mi jak bardzo ona ulewala? Bo Serafina od jakiegoś tygodnia raz dziennie ulewa tak chlustajaco - zjada ok. 60 ml po czym wszystko zwraca pod ciśnieniem. Przez chwilę trwa zanim się uspokoi, po czym je dalej. Poza tym przy każdym posiłku ulewa normalnie, czyli takie mniejsze ilości jej wyciekaja po brodzie. To normalne takie chlustanie? Niby pediatra kazała się nie martwić, bo na wadze przybiera bardzo ładnie, ale ja mam wrażenie, ze ja to boli albo przynajmniej mocno irytuje, bo urządza lekkie histerie przy jedzeniu. Je i krzyczy.
-
Dzyzia u nas ten sam problem u jednego z chłopców. Ale on ulewa a nie robi fontanny. Chociaż zdarza się raz w ciągu dnia że zwróci wszystko co zjadł a potem płacz. Drugi też ulewa ale znacznie mniej. Oczywiście na początku myślałam, że to refluks ale i pediatra i położna twierdzą że to nie jest to.
Nam też mówią, żeby się tym nie martwić bo chłopcy przybierają na wadze. Narazie bierzemy probiotyki, Sab Simplex na odgazowanie i czekamy aż do aptek wróci lek który przepisała nam pediatra.
Kładziemy ich wyżej do spania(kupiłam klin pod materac) no i bekamy co trochę w pozycji siedzącej a nie na ramieniu jak do tej pory.
Karmisz piersią czy mm??Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 15:49
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Dzyzia u nas ten sam problem u jednego z chłopców. Ale on ulewa a nie robi fontanny. Chociaż zdarza się raz w ciągu dnia że zwróci wszystko co zjadł a potem płacz. Drugi też ulewa ale znacznie mniej. Oczywiście na początku myślałam, że to refluks ale i pediatra i położna twierdzą że to nie jest to.
Nam też mówią, żeby się tym nie martwić bo chłopcy przybierają na wadze. Narazie bierzemy probiotyki, Sab Simplex na odgazowanie i czekamy aż do aptek wróci lek który przepisała nam pediatra.
Kładziemy ich wyżej do spania(kupiłam klin pod materac) no i bekamy co trochę w pozycji siedzącej a nie na ramieniu jak do tej pory.
Karmisz piersią czy mm??