Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
motylek@ wrote:Witajcie dziewczyny
Mam nadzieję że pozwolicie mi dolaczyc, podczytuje was ale jakoś bałam się chyba zapeszyc dlatego się nie odzywalam. Mam nadzieję że ktoś mnie jeszcze pamięta z różowej strony.
My sobie rosniemy, mimo że to 14tc to brzuch już mam spory aż jestem przerażona lekko😉
Cieszę się bardzo z tylu pozytywnych wieści tutaj i nie mogę się nadziwić jak ten czas leci i że niektóre z was już mają z górki, a pamiętam jeszcze pisanie o pozytywnych betach😉motylek@ lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Aguuula;2525 wrote:Nic nie panikuj. Poza tym na pewnym etapie beta zwalnia. Kiedy masz wizytę?
Ja tez miałam podany 3dniowy rozmrożony zarodek jeszcze jeden zimuje.
Najchętniej poszłabym jutro!
A jak jeszcze trochę mnie panika ściśnie to sama sobie USG kupię
Żartuję.
Ja też miałam podany 3-dniowy. Mamy jeszcze 2 na ławce rezerwowych na zimowisku.
Myślę, że to po poronieniu kilka lat temu teraz okazuję się, że mój strach o ciążę jest ogromny.
Ale wierzę w mojego Bohatera
mao lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Pozwólcie,że i ja do Was dołączę. Początkowo miałam zamiar zrobić to dopiero po wizycie serduszkowej,która odbędzie się we wtorek, ale podczytując Was widzę, że macie tu niesamowitą atmosferę i wspaniałą grupę wsparcia. A ja wsparcia akurat potrzebuję, bo stresuję się przed tym wtorkiem ogromnie 😨Bajka_88, Aguuula;2525, asienka30, andzia83, moonik lubią tę wiadomość
luty 2019 - start in vitro
marzec 2019 - ICSI
kwiecień 2019 - crio
06.05.2019 r. - crio 2 x 5dniowe blastki - beta hcg 7 dpt - 77,01 mlU/ml 😍 9 dpt - 260,4 mlU/ml; 11 dpt - 578,4 mlU/ml, 14 dpt- 1775 mlU/ml, 18 dpt - 6148 mlU/ml, 25 dpt - 21780 mIU/ml, 29dpt - ❤️
październik 2021 - powrót do kliniki, walka o rodzeństwo
bilans: 3 stymulacje, 5 transferów, 3 x cb
22.06.2022 r. - FET 2x 5dniowe blastki 4AA i 3AB
beta hcg:
5 dpt - 32,71 mlU/ml, prog 39,63
7 dpt - 84,95 mlU/ml, prog 41,56
9 dpt - 222,20 mlU/ml, prog 49,24
12 dpt - 821,30 mlU/ml, prog 30,66
14 dpt - 1835,00 mlU/ml, prog 38,08
16 dpt - 3217,00 mlU/ml, prog 26,11
27 dpt - 42681,00 mlU/ml, prog 40,91 ❤️ -
Foto_Anna wrote:Najchętniej poszłabym jutro!
A jak jeszcze trochę mnie panika ściśnie to sama sobie USG kupię
Żartuję.
Ja też miałam podany 3-dniowy. Mamy jeszcze 2 na ławce rezerwowych na zimowisku.
Myślę, że to po poronieniu kilka lat temu teraz okazuję się, że mój strach o ciążę jest ogromny.
Ale wierzę w mojego Bohatera
Ale takie domowe USG to nie jest głupi pomysł 😉 Sama chętnie bym przygarnęła😁😎
Po tylu latach starań wszystkie boimy się o nasze bobasy... a jak jeszcze po drodze miałaś poronienie to strach jest już ogromny..
ale nic nam nie pozostało niż wierzyć, ze nasze maleństwa niedługo będą z nami całe i zdrowe 😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 23:18
-
Matyśka wrote:Witajcie dziewczyny!
Pozwólcie,że i ja do Was dołączę. Początkowo miałam zamiar zrobić to dopiero po wizycie serduszkowej,która odbędzie się we wtorek, ale podczytując Was widzę, że macie tu niesamowitą atmosferę i wspaniałą grupę wsparcia. A ja wsparcia akurat potrzebuję, bo stresuję się przed tym wtorkiem ogromnie 😨Matyśka lubi tę wiadomość
-
Tropka wrote:Dziewczyny wiem , że u mnie to jeszcze czas , ale zastanawiam się nad szczepieniami bo wiele kontrowersji w tej kwestii, co myślicie o tym szczepienia w pierwszej dobie ? Skojarzone czy na NFZ tradycyjnie? Kąpanie dzidziusia w której dobie ? W szpitalu czy w domu? Ja mam mętlik.
Pierwsze szczepienie jest po ukonczeniu 6 tygodnia zycia i sa to Rotawirusy, w standardzie jest tez skojarzona szczepionka 6w1 (nie ma nieskojarzonych) oraz pneumo...
U nas szczepienia wygladsly tak
Rotawirus (rotarix)
6w1+rota
6w1+pneumo (prevenar13)
6w1+pneumo
Teraz przed nami meningokoki typu c, a wczwsniej zaszczepie na te z grupy b
Tylko te z grupy b sa platne ze wszystkich wymienionych szczepien, ale kasa chorych, w której jestem ubezpieczona po okazaniu rachunku zwraca 100% za to szczepienie...
Coreczke kapalam w domu (w szpitalu umyli jej wloski, bo miala bardzo dlugie i oblepione)...
Utodzilam w sobote, wyszlam w poniedzialek i od tego dnia codziennie ja kapie, no procz wyjatkowych sytuacji jak np padnie wczesniej itp
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
No to mnie pocieszylyscie ze nie tylko moje maluchy sa nocnymi zarlokami
Mao - wreszcie !!!!
Witamy nowe dziewczyny! co do strachu i watpliwosci to mamy je wszystkie wiec witamy i zapraszamy do dzielenia sie. Jak to mowia radosci sie tylko mnoza a smutki dzielamao, Matyśka, Sabrina lubią tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
nick nieaktualnyMotylku, Anna, Matyśku witamy! Fajnie ze jestescie z nami!
Jeśli chodzi o przyrost bety nie ma sensu robić go po kilka razy.. u mnie tez później przyrost byl mniejszy a lekarz mowił zebym nie tworzyła problemów bo usg sie tylko teraz liczy..
A ja ten tego.. zjadłabym coś..🙄Foto_Anna, Matyśka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😁😁
Obudziłam się z takim bananem na buzi z jakim wczoraj zasypiałam 😁😂😁 i już nici ze spania, oczy jak 5 zł😂😂
Kate_88 ja tez!! Tylko, że mam ochotę na jajecznicę😍😂
Kurcze szukam imienia dla naszego synka no i kurde Felek odwaliło mi, bo stwierdziłam, że żadne nie jest jego godne 😁🤦🏻♀️😂😂 Mówimy na niego Koksik i chyba tak go ochrzcimy 😂😂🙉🙉🙈🙈Kate_88, andzia83, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny. Widzę, że przy sobocie nie tylko ja spać nie mogę 😊.
Motylku , cieszę się, że pierwszy trymestr minął bez przykrych komplikacji. Cudnie, że będziecie mieć córeczkę 😊. Imię wybrane??
Niestety dziewczyny, strach będzie nam już chyba towarzyszył do końca ciąży i dłużej.i tak będzie, od badania do badania, od USG do USG. Boimy się o nasze maluchy. Tyle o nie walczyłyśmy. Ale proszę o optymizm i wiarę, że wszystko będzie dobrze.
Foto_anna jeżeli lekarz uważa że wszystko jest dobrze, to tak jest. Po wizycie seruszkowej już się dla nich nie liczy przyrost tylko to co widzą na USG.
Matyśka witaj. Ty też przyszła mama bliźniaków?? Bo widzę w stopce, że miałaś podane 2 zarodki.
Kate rozłożyłaś mnie na łopatki 😂. 3 w nocy a kropki głodne. 😊. Też idę coś zjeść
Ewi ✊✊✊✊. Daj znać jak będziesz po wizycie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 06:00
Foto_Anna, Tropka, Matyśka lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Foto_Anna wrote:Witam się z Wami Dziewczyny.
Od kilku dni żyję moim Szczęściem
Gratuluję Wam!
Jestem po CRIO-transferze (16 maja) podano mi zarodek zamrożony w 3-dobie.
Mam wynik mojej dzisiejszej bety (15 dpt) i jestem przerażona, że zwolniła
9 dpt beta-HCG 23 mIU/ml
11 dpt beta-HCG 76 mIU/ml
13 dpt beta-HCG 183 mIU/ml
15 dpt beta-HCG 347 mIU/ml (dziś - średni dwudniowy przyrost to 89.6%)
Miała być ostatnia, uspokajająca mnie...a tymczasem nie potrafię się uspokoić
Czy którejś z Was zdarzył się taki niższy przyrost?
Foto_Anna, ja miałam jeden przyrost nawet poniżej 66%, a wszystkie, które badałam poniżej 100%. Teraz jestem już po pierwszym usg prenatalnym, także wszystko jest możliwe
A tak swoją drogą - chciałam się przywitać. Jestem w ciąży dzięki ivf. To był 11-ty transferFoto_Anna, asienka30, Bajka_88, elfi, japonka, moonik, sylvuś lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 5 procedur in vitro, 17 transferów, 18 zarodków
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek -
nick nieaktualnymao wrote:Dzień dobry 😁😁
Obudziłam się z takim bananem na buzi z jakim wczoraj zasypiałam 😁😂😁 i już nici ze spania, oczy jak 5 zł😂😂
Kate_88 ja tez!! Tylko, że mam ochotę na jajecznicę😍😂
Kurcze szukam imienia dla naszego synka no i kurde Felek odwaliło mi, bo stwierdziłam, że żadne nie jest jego godne 😁🤦🏻♀️😂😂 Mówimy na niego Koksik i chyba tak go ochrzcimy 😂😂🙉🙉🙈🙈
Ja bym zjadla jajka na miekko .. albo pasztet 🤤 ale cóż to zjem we wrześniu i jeszcze popije litrem pepsi 🙈 ide robić zdrowe drugie sniadanie 😌 czasem to zjem obiad i nie czuje że go zjadłam.. 😂
mao lubi tę wiadomość
-
Asiula86 wrote:Foto_Anna, ja miałam jeden przyrost nawet poniżej 66%, a wszystkie, które badałam poniżej 100%. Teraz jestem już po pierwszym usg prenatalnym, także wszystko jest możliwe
A tak swoją drogą - chciałam się przywitać. Jestem w ciąży dzięki ivf. To był 11-ty transfer
Dziękuję Ci Asiu. Lepiej po tym co napisałaś 😍
PS. Z nas Asiu to już chyba dinozaury tego portalu 😁
Cieszę się ogromnie z Twojego szczęścia i gratuluję ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 12:29
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
Foto_Anna wrote:Dziękuję Ci Asiu. Lepiej po tym co napisałaś 😍
PS. Z nas Asiu tonjuz chyba dinozaury tego portalu 😁
Cieszę się ogromnie z Twojego szczęścia i gratuluję ❤
Chyba tak
Ja również cieszę się z Twojego i trzymam dalej kciuki, żeby wszystko było dobrze :*Słabość jest siłą w nas...
6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 5 procedur in vitro, 17 transferów, 18 zarodków
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek -
Kate_88 wrote:Ja bym zjadla jajka na miekko .. albo pasztet 🤤 ale cóż to zjem we wrześniu i jeszcze popije litrem pepsi 🙈 ide robić zdrowe drugie sniadanie 😌 czasem to zjem obiad i nie czuje że go zjadłam.. 😂
O jajku na miękko to nawet nie śmiem marzyć 🤤🤤
A o pasztetach swego czasu czytałam, ze nikogo w ciąży nie zabija, bo nie jemy ich na tony 😉
A mnie ostatnio zabiła informacja, że nie można jesc wędzonej makreli, a na weekend chcemy w czerwcu nad morze skoczyć i miałam taką ochotę😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 06:50
-
Asiula86 wrote:Foto_Anna, ja miałam jeden przyrost nawet poniżej 66%, a wszystkie, które badałam poniżej 100%. Teraz jestem już po pierwszym usg prenatalnym, także wszystko jest możliwe
A tak swoją drogą - chciałam się przywitać. Jestem w ciąży dzięki ivf. To był 11-ty transfer
Witamy witamy 😁 Uwielbiam takie historie jak Twoja, dające w końcu szczęśliwe zakończenie!! 😁😍
Tak trzymam kciuki, za dziewczyny z różowej, które jeszcze walczą, aby do nas wkrotce dołączyły ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 06:46
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymao wrote:A za mną uparcie od dawna chodzi metka cebulowa 🤤🤤🤤 tak się w ciąży na nią zafiksowałam, że masakra 😍😍😍
O jajku na miękko to nawet nie śmiem marzyć 🤤🤤
A o pasztetach swego czasu czytałam, ze nikogo w ciąży nie zabija, bo nie jemy ich na tony 😉
No właśnie ja też rózne opinie czytałam i juz sama nie wiem.. 😑 a to moje ulubione śniadanie 🙈mao lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Nam trudno bylo wybrać imię dla pierwszego syna a co będzie dla drugiego dla dziewczynek jakos mamy imiona a tu znów ostra debata bedzie. Ja mam pare wariantów ale jak zwykle mojemu M nic sie nie podoba