🤰Ciężarówki po IVF 2020 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
ultraviolet wrote:Oj mam to samo, od początku ciąży, najpierw co kilka dni, a ostatnio codziennie, mocne długie krwotoki, aż do zasłabnięcia w łazience. Doktor kazał odstawić acard, zostałam tylko na heparynie, twierdzi, że zamykanie naczynek nic nie pomoże, nawet odradzał. Ciekawe co powie Twój doktor.
Ja nie bralam heparyny, wczesniej bralam akard, teraz juz nie, ze wzgledu na krwawienia no I wczesniejsze krwotoki z nosa.
No ale teraz juz nie mam pojecia co robic. To ta sama dziurka co wtedy, mialam wtedy zamykane naczynko.Wiktorek ❤️
Starania od 2017
AMH 4.16
Hashimoto, TSH unormowane ( 12.19 TSH 0,8
Homocysteina OK, Kortyzol OK, Prolaktyna OK
ANA1 dodatnie, antykoagulant tocznia ujemny, wszystkie p/c OK, zespol antyfosfolipidowy wykluczony, wyszlo RO mocno dodatnie w ANA 3, anty wszystkie inne ujemne, miano 1:320
6.2019 - punkcja- 14 pobranych,7 zaplodnionych, 2 przetrwaly do blastek
7.2019 - 1 transfer, blastka 😢
2.10.2019- crio, blastka 😢
Listopad 2019- druga stymulacja
2.12.2019 - punkcja- 17 pobranych, 14 dojrzalych, 10 zaplodnionych
8.12.2019 - 4 ❄️❄️❄️❄️ Blastek
24.01.2020 - transfer,
1.02.20 - 8dpt druga kreska
6.02.20 - 13dpt : 557 IU/L
11.02.20 - 18dpt : 3048 IU/L
17.02.20 - 24dpt ❤️
20.02 krwiak, 21.02 jest ❤️
Po drodze drugi krwiak, krwawienia
04/2020 - krwiaki zniknely🙂
04.10.2020 Synek❤️ -
Z innej beczki. Chyba jakiś czas temu była dyskusja o tym, w czym przewozić dziecko w foteliku - śpiworki, otulacze, kocyki, poncza itp.
Wydaje mi się, że znaleźliśmy najlepszą - dla nas - opcję. Szukaliśmy czegoś, co jest cienkie pod pleckami, a grubsze od strony brzuszka. Nie ma dodatkowych kapturów, bo czapka jest wystarczająca, dodatkowo styropian w foteliku też robi swoje.
Przesyłam link, może któraś z Was też skorzysta.
https://ponko.pl/pl/p/Kocyk-do-fotelika-0-13-kg-NIETOPEREK/47Jlod, GrubAsia lubią tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Krąsi wrote:Z innej beczki. Chyba jakiś czas temu była dyskusja o tym, w czym przewozić dziecko w foteliku - śpiworki, otulacze, kocyki, poncza itp.
Wydaje mi się, że znaleźliśmy najlepszą - dla nas - opcję. Szukaliśmy czegoś, co jest cienkie pod pleckami, a grubsze od strony brzuszka. Nie ma dodatkowych kapturów, bo czapka jest wystarczająca, dodatkowo styropian w foteliku też robi swoje.
Przesyłam link, może któraś z Was też skorzysta.
https://ponko.pl/pl/p/Kocyk-do-fotelika-0-13-kg-NIETOPEREK/47
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Jak znajdowałam jakiś otulacz to był bardzo cienki. Jak śpiworki, to znowu wypchane, owszem te dziurki na pasy były, ale mimo wszystko takie to grube było. Fajna jest opcja poncza samochodowego (patulove.pl), ale to dla starszaków. No i są też te narzutki dedykowane do fotelików, że przypina się je na fotelik, ale to jakoś też do nas nie przemawiało. Także my się zdecydowaliśmy (kolor "mysztardowy" 😁). Jak przyjdzie, wrzucę zdjęcia rzeczywiste.
GrubAsia lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
1. ICSI - nieudane;
Cześć kochane! Gratuluje wszystkim ;*.
Szukam puregonu dla przyjaciółki, ktora straciła już refundację, a przygotowuje się do invitro. Czy którejś może zalega jeszcze w lodowce ? Wspomozcie potrzebująca ;*13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Ookruszek wrote:Dziewczyny które po transferze brały encorton, jak długo go przyjmowalyscie?? Jestem 14dpt i lekarz mówi że dla dobra dziecka lepiej już odstawić
Ja odstawiłam ok. 9 tc, ale miałam spora dawkę 20mg) wiec trochę mi zeszło że stopniowym schodzeniem z niej.. (ja brałam bez badań immuno, "na wszelki wypadek")Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 08:45
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Ookruszek wrote:Dziewczyny które po transferze brały encorton, jak długo go przyjmowalyscie?? Jestem 14dpt i lekarz mówi że dla dobra dziecka lepiej już odstawić
Bo ja mam wysokie NK to brałam do końca 3 mc jakoś✔29.03 Punkcja pobrano 22 k.
Transfer odroczony - hiperka
✔30.04 transfer
Prog w dniu transferu 17.367 ng/ml
Podano jednen kropek 4 AA
Ah+ Embrioglue
7dpt beta 12.8 prg 9dpt beta 12.8
✔4.06 transfer 4AA
Prg w dniu transferu 25.757 ng
7dpt test II
8dpt test II
9dpt beta 128,9
13dpt beta 1035
22dpt ❤
6tc [*]😥
☀️2020 zaczynamy od nowa 💪💪
24.01 histeroskopia
Endometrium w stanie nierownowagi hormonalnej.
Komorki nk 20%
25dc beta 30
27 dc beta 111.4
32dc beta 1013
40dc beta 17140
41 dc jest groszek i serduszko ❤
29.04.22 transfer
5dpt cień cienia II ; 6dp II kreski
10 dpt Beta 319 prg 20.10
23, 26, 29 dpt - brak akcji serca
6 tydzień [*]
28.06 ostatni transfer 2 zarodków AH ,embroglue i intralipid
5dpt ⏸️
9dpt beta 132.49
12 dpt 263.47
19 dpt jest sam pecherzyk 0.66mm
8t4d 👼
The end... -
nick nieaktualnyOokruszek wrote:Brałam rutynowo ze względu namocne zaostrzenia alergii , jestem 14dpt i lekarz mówi żeby odstawić ze względu na dobro dziecka, brałam 5mg.
Zmień lekarza. Ewidentnie nie rozumie po co w ciąży encorton. Nie powinnaś odstawiać do 9 tyg minimum. -
Magda_n wrote:Zmień lekarza. Ewidentnie nie rozumie po co w ciąży encorton. Nie powinnaś odstawiać do 9 tyg minimum.
Narazie nie mam jak zmienić bo jeszcze mam jedno usg w klinice , lekarz mówi że dla dobra dziecka odstawic a z tego co kojarzę to dziewczyny tutaj dluzej brały i sama nie wiem co robić -
nick nieaktualnyOkruszek
Jezeli podskoczą Ci cytokiny to moga zaszkodzić dziecku.. Nie wiem jakie masz wyniki ogólnie.. Ale nawet brane profilaktycznie bierze sie do 9 tyg.
Dawka 5 jest najniższa jaka dają, dla niektorych ginekologów za niska żeby cos zrobić.
Ja biore 5, w ostatnim tygodniu mam brac 2,5, czyli w 12 tyg. Zalecenia immunologa.
Moj gibekolog uważa ze najmniej 9 tydz bo wtedy tworzą sie organy.
Jakkolwiek chcesz odstawić pamiętaj o stopniowym zmniejszaniu dawki..
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki, ja z innym pytaniem:
Lekarz na wczorajszej wizycie powiedział, że mam "upławy". Fakt, zauważyłam ostatnio więcej wydzieliny - ale takiej zwykłej, nie śmierdzi, nic mnie nie swędzi, nic mnie nie piecze. Zalecił mi na to gynoflor dowcipnie co drugi dzień. Teraz czytam tą ulotkę i jest napisane, że w ciąży może być stosowany jedynie w przypadku, gdy spodziewane korzyści dla matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu. I teraz się zastanawiam, czy przyjmować czy nie. Ewentualnie, czy któraś z Was miała infekcję w ciąży i co brałyście?ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
nick nieaktualnyLilii wrote:Ja schodziłam od 6 tc przez dwa tygodnie. Myślę że lekarz prowadzący wie najlepiej kiedy i jak zejścia leków analizując ogólny stan ciężarnej i jej wyniki badań
Pytanie jak bardzo ufasz swojemu lekarzowi.. Niestety immunologie rozumie bardzo niewielu, choc wielu chwali sie ze wie i zna się..
Różne rzeczy o odstawianiu lekow słyszałam, nawet profesor, którego bardzo wiedze szanuje, mowil ze heparyna do 12 tyg to szaleństwo, ze potrzebna tylkl przy implantacji, a mam czynnik r2.. Albo żeby odstawić metformine zaraz po pozytywnym teście.. Co lekarz to inna teoria..
A my tez nie jesteśmy lekarzami.. Dla mnke wiarzace sa opinie immunologow np pasnika i malinowskiego którzy nie schodza z encortonu przed 9 tyg ciazy.
-
Krąsi wrote:Dziewczynki, ja z innym pytaniem:
Lekarz na wczorajszej wizycie powiedział, że mam "upławy". Fakt, zauważyłam ostatnio więcej wydzieliny - ale takiej zwykłej, nie śmierdzi, nic mnie nie swędzi, nic mnie nie piecze. Zalecił mi na to gynoflor dowcipnie co drugi dzień. Teraz czytam tą ulotkę i jest napisane, że w ciąży może być stosowany jedynie w przypadku, gdy spodziewane korzyści dla matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu. I teraz się zastanawiam, czy przyjmować czy nie. Ewentualnie, czy któraś z Was miała infekcję w ciąży i co brałyście?Krąsi lubi tę wiadomość
Ona
AMH: 3.85 (2020)
On:
07.2019-pojedyncze plemniki 😦
mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..
17.11.2019 - biopsja mtese,
12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
I transfer:
23.01.2020 - transfer w 3 dobie
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
Lekarz na wczorajszej wizycie powiedział, że mam "upławy". Fakt, zauważyłam ostatnio więcej wydzieliny - ale takiej zwykłej, nie śmierdzi, nic mnie nie swędzi, nic mnie nie piecze. Zalecił mi na to gynoflor dowcipnie co drugi dzień. Teraz czytam tą ulotkę i jest napisane, że w ciąży może być stosowany jedynie w przypadku, gdy spodziewane korzyści dla matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu. I teraz się zastanawiam, czy przyjmować czy nie. Ewentualnie, czy któraś z Was miała infekcję w ciąży i co brałyście?
Mi w cytologi wyszedł niewielki stan zapalny, i mam te zwykle upławy mam brać dowcipami 2 razy dziennie lactovaginal to jest bez recepty i można w ciąży.Krąsi lubi tę wiadomość
-
Lekarz na wczorajszej wizycie powiedział, że mam "upławy". Fakt, zauważyłam ostatnio więcej wydzieliny - ale takiej zwykłej, nie śmierdzi, nic mnie nie swędzi, nic mnie nie piecze. Zalecił mi na to gynoflor dowcipnie co drugi dzień. Teraz czytam tą ulotkę i jest napisane, że w ciąży może być stosowany jedynie w przypadku, gdy spodziewane korzyści dla matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu. I teraz się zastanawiam, czy przyjmować czy nie. Ewentualnie, czy któraś z Was miała infekcję w ciąży i co brałyście?Krąsi lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Magda_n wrote:Pytanie jak bardzo ufasz swojemu lekarzowi.. Niestety immunologie rozumie bardzo niewielu, choc wielu chwali sie ze wie i zna się..
Różne rzeczy o odstawianiu lekow słyszałam, nawet profesor, którego bardzo wiedze szanuje, mowil ze heparyna do 12 tyg to szaleństwo, ze potrzebna tylkl przy implantacji, a mam czynnik r2.. Albo żeby odstawić metformine zaraz po pozytywnym teście.. Co lekarz to inna teoria..
A my tez nie jesteśmy lekarzami.. Dla mnke wiarzace sa opinie immunologow np pasnika i malinowskiego którzy nie schodza z encortonu przed 9 tyg ciazy.