Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A my pojedlismy lodów , teraz mamy godzinkę dla siebie wiec lezakujemy, po 14'trzeba mezulkowi obiad szykować.
Dostalyscie pit z zusu. Ja dostałam dzis a wczoraj z pracy mi przyszedl, mąż tez juz ma wiec mozna sie rozliczyć i może jakiś zwrot bedzie.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
nick nieaktualnyOna- śliczny brzuszek;-)
Martynka - obecność męża jest nieoceniona i bardzo się cieszę że ze mną był. Tak samo jestem zwolenniczką zabierania faceta na usg w ciąży. Dla faceta to naprawdę frajda i ciąża staje się mniejsza abstrakcja polecam dziewczyny! Jak się krepujecie czy coś to zawsze można część wizyty z badaniem na fotelu, ważeniem itd odbyć samodzielnie a mąż wejdzie tylko na usg; -) chociaż mój jest od początku do końca bo ja w tym nic krepujacego nie widzę
Lewatywa- miałam przed porodem- nic strasznego a pomaga uniknąć krajowej sytuacji u nas była dobrowolna ale ja akurat chciałam.
NANA - mam tak silne migreny ze takie leki bez recepty to mogę garściami jeść i nic nie pomaga ;-/ mam specjalne tabletki na receptę wypisanie przez neurologa ale w ciąży nie wolno ich brać... okłady mąż mi robił ale i tak bez efektu...muszę swoje przecierpiec... liczyłam się z tym niestety...
onaa123, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycaroline29 - kremem? no mam krem bambino i nivea w domu, to może spróbuję
Martynka1234 - super, że wszystko ok, no serduszko ładnie bije
Dziewczyny, oglądałyście film Wołyń? bo ściągnęłam i się zastanawiam, czy warto go obejrzeć i czy nie jest za drastyczny dla kobiet w ciąży? -
Stella bardzo wspolczuje migren mnie w ciazy kilka razy bolala glowa ale tylko bolala i zaraz przechodzilo. Ja nie korzystalam przed ciaza z zadnych tabletek przeciwbolowych bo prawie nigdy mnie nic nie bolalo a jak juz to jeden apap i po bolu.
Martynka ciesze sie ze wszystko wporzadku z Agatka a napisz jeszcze ile wazy. Ladne imie wybralas siostra meza (18lat) ma tak na imie i zawsze mowimy do niej Agatka dobrze mi sie kojarzy
Wlasnie wpierdzielilam synkowi chipicao upss... musze odkupic.
Maz wlasnie do mnie zadzwonil z pracy i sie pyta czy przypadkiem nie rodze bo mu sie w robocie nie chce siedziecnana266, Natka2 lubią tę wiadomość
-
Martynka1234 wrote:Uff powiedziala ze waga ok
Serduszko dzidziusia bije 140 na minute, powiedziala ze super
Teraz czekam na wizyte u lekarza
Anq mi tez cos tam poszlo przy porodzie ale szczerze mowiac wtedy kompletnie sie tym nie przejelam, mimo ze maz byl ze mna. Jakos nikt mi lewatywy nie zaproponowal, ja sama tez jak zaczely sie skurcze to nie pomyslalam o tym. Ciekawe jak bedzie przy tym porodzie, jakby chcieli zrobic to bym sie zgodzila.
A wlasnie mialam pytac, gdzie moja ciezarowka blizniaczka jak sie czujesz? Coraz blizej do przyjscia na swiat naszych dziewczynek
Martynka - sama możesz sobie zrobić jak poczujesz, ze to już te skurcze i ten czas żeby pojechać do szpitala. To jest chwila. Nie inwazyjnie. Robi się prosto. To taka tubka jak na żel, maść. Czasem ma już zamontowany taki aplikator a czasem odkręcasz zakrętkę i montujesz. Zapodajesz i po 5 min masz po sprawie. Jelita przeczyszczone. Ja sama robiłam przed cc.według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
caroline29 wrote:A my pojedlismy lodów , teraz mamy godzinkę dla siebie wiec lezakujemy, po 14'trzeba mezulkowi obiad szykować.
Dostalyscie pit z zusu. Ja dostałam dzis a wczoraj z pracy mi przyszedl, mąż tez juz ma wiec mozna sie rozliczyć i może jakiś zwrot bedzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martynka1234 wrote:Ja znam jedna Agate i zawsze usmiechnieta, zaradna wiec tez mi sie dobrze kojarzy troche musialam sie z tym imieniem oswoic, bo za pierwszym razem to brzmialo mi dziwnie ale im czesciej je wymawiam tym juz mi sie bardziej podoba. Jest to imie dosc specyficzne i w sumie trzeba sie do niego przyzwyczaic
Anq05 jesli oboje z mezem macie takie nastawienie to nie ma w tym nic zlego, napewno sama tez sobie poradzic a on wtedy czekal na korytarzu czy w domu? Tzn jak rodzilas?
Mam tez kuzynkę Agatę
Martynka1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martynka1234 wrote:Tasza tylko wiesz jakos tak sama z siebie to chetna nie jestem, jesli by ktos zapytal czy chce i ze mi zrobi to pewnie bym sie zgodzila a tak to nie wyrywam siw z tym , nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, wiem pewnie glupie podejscie ale no coz, czasem czlowiek glupi haha.
Mila dam znac o ile mi lekarz powie bo on niechetnie podaje wymiary, bo twierdzi ze jeszcze i tak sie zmieni. Ale zapytamMartynka1234 lubi tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:59
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnyNatka2 wrote:Martynka to juz masz 2 kg z glowy, a Ty soe martwisz swoja waga
Co do lewatywy w zyciu sie na nia nie zgodze....takie mam przekonanie i nie dam sie. A przy porodzie tylko siusii poszly hehe
Zrobilam paste jajeczna z 10 jajek i jiz prawie cala wpieprzylam... o.o -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:59
nana266 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec.