X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 13:08

• Effy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    Jednak mam hemoroidy... :( zauważyłam na papierze ślad krwi, co prawda taki mini mini ale był. ehhhh nie mam dziś coś humoru. świcie ładnie słońce, ma być nawet do 16 stopni dzisiaj, więc chciałam się jakoś tak wiosennie już na spacer ubrać i co ? i dupa. co bym nie ubrała to mam ochotę to wyrzucić do kosza. nic na mnie nie leży jak kiedyś. dupa jakas szersza, tak jakby kości po porodzie nie wróciły na swoje miejsca, cycki większe także żadne spodnie na mnie dobrze nie leżą, bluzki też.. najchętniej to bym wszystko wyrzuciła i cała garderobę od nowa skompletowala :/ także czuje się brzydko, nie atrakcyjnie a hemoroidy to już taka wisienka na torcie - normalnie sex bomba.....
    Moja przyjaciółka która urodziła tak jak Ty miesiąc temu plus minus jest drobniutenka wazy teraz 51 kg przy wzrośnie 165 a i tak mówi ze w żadne spodnie sprzed ciąży sie nie mieści nie dopina bo jej sie biodra rozeszły. No tak to bywa trzeba to zaakceptować.
    Ja Np w ogóle zapominam ze jestem w ciąży co chwila wchodzę na jakaś stronę z super ciuchami widze szałowe białe jeansy juz chce kupować a zaraz o kurna przeciez nawet nie wiem kiedy i czy w ogóle je założę. Tez mi smutno ale co taki los :D

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka. Ja tez sie zastanawiam nad uzywanymi rzeczami, ale z drugiej strony Ikea jest na tyle tania, ze wydaje mi sie, ze niewiele taniej kupie. Zobacze, na razie tylko sie rozgladam.

Effy to lozeczko 170 funtow + 60 f materac. Zwykle lozeczko kosztowalo 100f, ale nie zwrocilam uwagi czy z materacem. Bylo tez takie za 30f ale wydawalo mi sie niezbyt stabilne.
    Trzymam kciuki za usg :)

Dzieki dziewczyny za opinie i rady, na pewno je przemysle :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Effy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Natka. Ja tez sie zastanawiam nad uzywanymi rzeczami, ale z drugiej strony Ikea jest na tyle tania, ze wydaje mi sie, ze niewiele taniej kupie. Zobacze, na razie tylko sie rozgladam.

Effy to lozeczko 170 funtow + 60 f materac. Zwykle lozeczko kosztowalo 100f, ale nie zwrocilam uwagi czy z materacem. Bylo tez takie za 30f ale wydawalo mi sie niezbyt stabilne.
    Trzymam kciuki za usg :)

Dzieki dziewczyny za opinie i rady, na pewno je przemysle :)
    Tak rzeczywiście w Ikei jest tanio w miarę, musze sie wybrać popaczeć ;)
    Dzieki dzieki

Annie1981 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie- mi się to łóżeczko bardzo podoba ale....;-) jeśli planujesz mieć jeszcze jedno dziecko w ciagu ajblizszych jilku lat to wg.mnie bez sensu. No bo wtedy albo będziesz musiała kupić drugie dla malucha bo straszak będzie spał w tym- tylko otwartym albo starszemu i tak będziesz kupować łóżko. :-)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Nie do konca zgadzam sie z tym ze okreswypowiedzenia to miesiac. W przypadku zatrudnienia u danego pracodawcy przez 6 miesiecy , wtedy jest miesiac. Ale on pracuje dopiero poltora miesiaca i wtedy jest dwa tygodnie :-) wiem to w sumie z najlepszego zrodla :-)

Kate spokojnie, daj sobie czas! Ja wrocilam do wszystkich starych spodni,a nawet nosilam mniejsze :-*
    racja, racja :-) w tym przypadku 2 tyg.wypowiedzenia. wysłałam mamę do kadrowej po info. :-)
    Dzięki dziewczyny za pomoc :-)

Martynka1234, Effy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ste.

stella_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    Jednak mam hemoroidy... :( zauważyłam na papierze ślad krwi, co prawda taki mini mini ale był. ehhhh nie mam dziś coś humoru. świcie ładnie słońce, ma być nawet do 16 stopni dzisiaj, więc chciałam się jakoś tak wiosennie już na spacer ubrać i co ? i dupa. co bym nie ubrała to mam ochotę to wyrzucić do kosza. nic na mnie nie leży jak kiedyś. dupa jakas szersza, tak jakby kości po porodzie nie wróciły na swoje miejsca, cycki większe także żadne spodnie na mnie dobrze nie leżą, bluzki też.. najchętniej to bym wszystko wyrzuciła i cała garderobę od nowa skompletowala :/ także czuje się brzydko, nie atrakcyjnie a hemoroidy to już taka wisienka na torcie - normalnie sex bomba.....
    Kate! Daj sobie czas! Ciało zmieniało się przez 9 mc a Ty chcesz po miesiącu wygladac jak nastolatka?! ;-) pamiętaj że wolniej to skuteczniej i trwalej; -)
    Cycki będą większe dopóki będziesz karmić i nic się nie poradzi-ale uwierz mi że jeszcze będziesz za nimi tęsknić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogóle to podobno jest bezrobocie...a my szukamy od 3 miesięcy kadrowej/pracownika biurowego na 0,5etatu i nie ma chętnych!!!! 1200zl na rękę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=s.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak...ale nie ma aż tyle pracy żeby na cały etat wziąć...
    a przyszła dziewczyna (przed30) ma swoje dzieci i zadowolona bo do tej 12 babcia z naukami posiedzi ale...komputera ni w ząb...nie wie czym się różni Word od Excela...;-/ a zawołała 1500

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=st.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my proponujemy w godzinach 7-11 lub 8-12 tak ze wg mnie super rozwiązanie dla dziewczyn z dziećmi....ale po co pracować...

caroline29, Effy, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:41

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, naw.

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane my od wczoraj w domu jestem szczesliwa Marcel zdrowy to najwazniejsze Cyprian zachwycony ciagle przy malym a kiedy karmie bawi sie z tata. Tfu tfu ja naprawde nie wiem jak maly placze jeszcze nawet raz nie plakal jest przespokojny jje spi a jak nie spi to przyglada sie kwili macha raczki i nozkami jeszcze w szpitalu wrocilismy do wagi urodzeniowej teraz jestesmy na + juz. Ja sie czuje dobrze wiadomo odczuwam bol i dyskfort ale do przezycia jest ok :-) niestety nie nadrobie Was ale zycze Wam szczesliwego rozwiazania i dduuuzo zdrowia dla Was i Waszych kochanych dzieciaczkow :-)

Kaaarooolina89, Natka2, Effy, onaa123, kania901, Ink@, nana266, Annie1981, Lisa85 lubią tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    Ogóle to podobno jest bezrobocie...a my szukamy od 3 miesięcy kadrowej/pracownika biurowego na 0,5etatu i nie ma chętnych!!!! 1200zl na rękę...
    Kurczę na pól etatu to nawet nieźle, ta i niby ma być bezrobocie ... A ludzi do pracy nie ma heh! Godziny pracy tez dobre i jeszcze możliwy wybór :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 12:29

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Czesc kochane my od wczoraj w domu jestem szczesliwa Marcel zdrowy to najwazniejsze Cyprian zachwycony ciagle przy malym a kiedy karmie bawi sie z tata. Tfu tfu ja naprawde nie wiem jak maly placze jeszcze nawet raz nie plakal jest przespokojny jje spi a jak nie spi to przyglada sie kwili macha raczki i nozkami jeszcze w szpitalu wrocilismy do wagi urodzeniowej teraz jestesmy na + juz. Ja sie czuje dobrze wiadomo odczuwam bol i dyskfort ale do przezycia jest ok :-) niestety nie nadrobie Was ale zycze Wam szczesliwego rozwiazania i dduuuzo zdrowia dla Was i Waszych kochanych dzieciaczkow :-)
    Mila super!! Duzo zdrowka dla Was :-***

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ