Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:41
Annie1981 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
Ja od drugiej doby nie biore nic przeciw bolowego dyskomfort przy chodzeniu bo troche zgietym trzeba byc bo szwy ciagna ale przy chodzeniu nie boli tylko jak np na lozku zmieniam boki no to wiadomo wtedy ciagnie bardziej ale nic strasznego naprawde najgorsze pierwsze dwie doby z czego pierwsze 12 godz i tak lezysz wtedy. Druga doba to rozruszanie chodzenie siedzenie wiec musisz sie troche oswoic z bolem i z kazdym dniem jest lepiej nie ma sie czego bac. Ja jest po 2 cc wszystko jest do przezycia kilka dni trzeba sie przemeczyc a pozniej wszystko pomalu wraca do normy.
-
Martynka ale nie zawsze to twardnienie brzucha to sa te skurcze zwłaszcza na wczesnym etapie tzn przed 20t wiem ze chodzi Ci o to ze dziewczyny juz są za 20t i pewno to normalne ale mi zaczął twardniec w 17t i to nie bylo normalne i podczas tych twardnien szyjka tez pracuje wiec jest ok jesli z szyjka nic się nie dzieje itp ale ja np wogole nie spalam w nocy przez to twardnienie i miałam caly czas parcie na siusiu i na 2 a wcale mi sie nie chciało. Wiec mysle ze trzeba odróżnić te fizjologiczne skurcze od tych patologicznych.
-
nick nieaktualnyoczywiscie o ile nie wystepuje przy tym jakis silny bol lub nie sa one co 5 minut , a i Nana co do tego ze cie cmi to one tez moga byc jak bole miesiaczkowe wklejam wam pierwsza lepsza strone
https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa
tam jest wszystko dokladnie napisane -
nick nieaktualny
-
A bol moze nie byl nie do wytrzymania ale miałam ciągle napięty brzuch a nie tak ze chwile i puszczalo. Wiec mysle ze każdy indywidualnie wie kiedy to jest ok a kiedy trzeba zacząć panikować bo jednak kazda z nas jest inna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaaarooolina89 wrote:A bol moze nie byl nie do wytrzymania ale miałam ciągle napięty brzuch a nie tak ze chwile i puszczalo. Wiec mysle ze każdy indywidualnie wie kiedy to jest ok a kiedy trzeba zacząć panikować bo jednak kazda z nas jest inna
-
Pewno w większości przypadków tak jest ale ja wychodzę z założenia ze jezeli cos Cie gnębi i nie daje spokoju to lepiej to skonsultować niż potem zalowac ze sie czegos nie zrobilo. Oczywiście ja nie mowie po jednym dniu tylko najpierw sie poobserwować i ewentualnie wtedy ale to moje zdanie.
-
nick nieaktualnyno jasne ze lepiej skonsultowac tego nie twierdze ze nie, ale tez stres dodatkowo bedzie to potegowal. Zreszta kazdy robi jak uwaza, ktos ostatnio pisal, ze wieczorem zaczal mu twardniec brzuch i wzial apap - moim zdaniem jednak branie tabletek juz powinno byc skonsultowane z lekarzem.
-
Kaaarooolina89 wrote:A bol moze nie byl nie do wytrzymania ale miałam ciągle napięty brzuch a nie tak ze chwile i puszczalo. Wiec mysle ze każdy indywidualnie wie kiedy to jest ok a kiedy trzeba zacząć panikować bo jednak kazda z nas jest inna
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
nick nieaktualnyja tez pamietam jak sie troche przejmowalam tymi skurczami, ale one wystepowaly u mnie kilkanascie razy na dobe i to wlasnie bylo dosc wczesnie i mialam wtedy nawet problem z ruszaniem sie w tej chwili. Ale moze juz troche przywyklam, bo w pierwszej ciazy tez je mialam i juz wiedzialam jak wygladaja.
-
Martynka1234 wrote:ja tez pamietam jak sie troche przejmowalam tymi skurczami, ale one wystepowaly u mnie kilkanascie razy na dobe i to wlasnie bylo dosc wczesnie i mialam wtedy nawet problem z ruszaniem sie w tej chwili. Ale moze juz troche przywyklam, bo w pierwszej ciazy tez je mialam i juz wiedzialam jak wygladaja.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycaroline29 wrote:A no widzisz ... Tez nieraz mam problem sie poruszyć jak mnie taki skurcz dopadnie , narazie nie przejmuje sie tym zbytnio ale warto wiedzieć czy to normalne.