X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cisnienie krwi w ciazy
Odpowiedz

Cisnienie krwi w ciazy

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak patrzę na Wasze posty, to stwierdzam, że jestem zombiak. Ciśnienie 90/50 lub 100/60. I tak od samego początku ciąży. Przed ciążą modelowe 120/80.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja tak samo niskie jak nie wiem do tego bole głowy,a przed ciąża ksiazkowe

iv09hdgenu0skffm.png
  • Bentlej Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    ja całe życie niskocisnieniowiec cisnienie 90/60 do 30 tyg. takie mi tez sie utrzymywało. niestety po 30 tygodniu zaczęło rosnąc było około 130/80- aż w koncu w 37 osiągło wartosc 190/130. jak zobaczylam tą wartosc u ginka bylam w szoku gdyż bardzo dobrze sie czulam, to z niskim cisnieniem fatalnie ciążką głowe miałam. diagnoza zatrucie ciązowe *( wysokie cisnienie, białko w moczu, cholestaza itd duzo wymieniac).od razu szpital dopegyt 3 razy po tabl. po 24 h spadlo do 130/80 potem badania zbiórki moczu itd. diagnoza - zatrucie i szybkie cc. ja bylam w ciązy blizniaczej. na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo ze mna i dzieciaczkami gdyz mialam juz stayny p[rzedrzucawkowe. rada mierzcie cisnienie i badajcie mocz gyz nie wiadomo co moze sie przyplatac.powadzenia
    Tobie Kochana się udał:)mi niestety nie moja córeczka zmarła w 26tyg.ciąży gdy dowiedziałam się,że Mała nie żyje miałam 194/110 ciśnienia, białkomocz .Do takiego stanu doprowadziła mnie moja położna(mieszkam w u.k)Mówiłam jej o wszystkich moich objawach,zignorowała sprawę :( Wtedy nie miałam pojecia o zatruciu ciążowym,teraz posiadam dużą wiedzę na ten temat.Jestem teraz w 8tyg.ciąży nie chcę jeszcze raz tego przeżywać chociaż wiem,że może znowu to chole.....wystąpić ale jestem na to przygotowana sama będę walczyć o moje Dziecko,jakas głupia położna już mnie nie zbyje....urodzę zdrowe Dzieciątko :)

9ffcdb4327.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy jakiej wysokości ciśnienia należy się zacząć niepokoić?
    Z ogóły ciśnienie mam niskie 100/60 czasem nawet mniej niż 100 to pierwsze
    Ale zdarzają mi sie bóle głowy wczoraj w nocy ból mnie obudził ciśnienie miałam 144/84 pierwszy raz w życiu, teraz po nocy mam 128/74 wiec też nie super jak na mnie
    Nie wiem kiedy reagować bo nie rozmawiałam z lekarzem na ten temat, lekarka nie podaje pacjentkom swojego numeru o ciśnieniu powiem jej dopiero w środę na wizycie
    Ale co robic gdyby sytuacja sie powtarzała?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Mag13 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim kontroluj ciśnienie. Jeśli będzie za wysokie (górna granica powyżej 160, dolna - nie pamiętam, bo mi akurat rośnie wyłącznie górna wartość), jeśli będziesz się źle czuła lub pojawią się niepokojące objawy ( np obrzęki) po prostu jedź na izbę przyjęć!

hchy9n73h81ut8t7.png
  • Kiniaminia Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia bez paniki Twoje wcale nie jest wysokie, a to 140 to może jednorazowy wybryk:). Musisz kontrolować. Ja mierzyłam ciśnienie od początku ciąży , bo mam tzw syndrom białego fartucha. U lekarza potrafiłam mieć 160/80 po powrocie do domu 120/70. Jednak kiedy w domu podniosło mi się do 140/90 wylądowałam w szpitalu. Dostałam leki i teraz jest ok. W trzecim trymestrze ciśnienie lubi się podnosić, trzeba na to uważać.

relg3e5e5eurhywm.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Chciała bym odnowić wątek w związku z nadciśnieniem które mam od początku ciąży.Biorę dopegyt 3x1 przez 3 tygodnie miałam spokoj i cisnienie w okolicy 125/75 teraz zaczęłam 21 tydzień i znów mam skoki od paru dni np 141/82 144/80 ,do tego pęka mi głowa i nie mam siły na nic.
    Czy są jakieś mamy z podobnym problemem?

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że w poprzednich ciazach oraz przed ciążą miałam cisnienie zwykle w okolicy 100/60.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Goszu Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jakie miałam przed ciążą, ale mierzę 2 razy dziennie od kilku tygodni i tak średnio mam 105/60, tętno 70.

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: