X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ciuchy ciążowe
Odpowiedz

ciuchy ciążowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie w którym tygodniu zaczęłyście nosić ciuchy ciążowe?

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jestem w 23 tygodniu i nie nosilam jeszcze niczego co jest przeznaczone dla kobiet w ciazy. Brzuch dopiero teraz zaczyna sie powiekszac i na pewno musze kupic sobie spodnie z pasem na brzuch, rajstopny ciazowe juz mam, ale jeszcze nie nosze bo jest za cieplo. Do tej pory chodzilam w sukienkach wiec nie bylo zadnego problemu z nieco wiekszym brzuchem. Poza tym zawsze nosze ciuchy luzniejsze, nie lubie jak cos mnie opina, wiec w obecnej szafie jeszcze znajduje rzeczy w ktore wchodze bez problemu. Ale pierwsza selekcja juz byla ;)

Wiec ja zaczynam od 6mc, ale to sprawa indywidualna jak komu brzuszek rosnie.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z ubran ciazowych mam spodnice, ktora kupilam na wesele dostalam kilka tunik i spodnie jeansowe ale narazie nie chodze bo jest za goraco poki co kupuje zwykle ubrania tylko rozmiar wieksze

preg.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodajże w 33 tygodniu ciąży kupiłam spodnie, chociaż nie były niezbędne.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nie kupowalam nic ciazowego . No I do konca nie kupie .
    Wiekszy rozmiar bluzkiczy spodni poprostu kupowalam :) A ze juz koncowka to kupywac nie bede

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej ja nie kupowalam nic ciazowego . No I do konca nie kupie .
    Wiekszy rozmiar bluzkiczy spodni poprostu kupowalam :) A ze juz koncowka to kupywac nie bede
    spodnie w 14-15 tc, po prostu w zadne juz sie nie miescilam.
    spodnice letnie z pasem ciazowym i leginsy kupilam ok. 18-19tc.
    bluzki kupowalam wylacznie oversize i to ze 2 sztuki, mieszcze sie we wszystkie sprzed ciazy.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ivi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodnie zaówiłam wczoraj i czekam ze zniecierpliwieniem na dostawę;)

• Chanela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już zaczęłam w 14 tygodniu bo miałam dopasowane wszystkie spodnie i nie chciałam żeby mnie cisnęło. Różnica jest nie do porównania. Są ogromnie wygodne.

Bergo, Gosiak, skallarek lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z typowo ciązowych rzeczy kupiłam tylko jeansy- bardzo zadowolona z nich jestem. A tak to po prostu bluzki w rozmiarze L- i takie luźniejsze. Tak samo spodnie- alladynki czy getry. Na szczęście poszło mi w większości w brzuch ani nic w pupę czy ramiona :) No i musialam zaopatrzyc sie w 3 sukienki ciążowe wizytowe z uwagi na imprezy rodzinne w tych ostatnich tygodniach :)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam przede wszystkim dżinsy z pasem, ale wszystkie moje rzeczy sprzed ciąży cały czas pasują :) ale ja zwykle noszę wszystko większe, więc to pewnie dlatego.

• Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szybko dosyć, bo jeszcze około 10tyg ale to tylko dlatego, ze u mnie bliźnięta wiec brzus szybko rósł :)
    Mam jeansy, leginsy, koszulki i bluzki z długim rękawem. Wiadomo tuniki to podstawa :)

e7835254a1.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto kupić na Allegro używane :)

e7835254a1.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam na allegro wstawki powiekszajace do spodni plus dwa pasy maskujace. Komplet świetnie sie sprawdza. Wstawką poszerzam rozporek, a pas nakladam na biodra jak mam krótką koszulke i widac bylo y mi tą rozporkowa kombinację lub sam brzuszek. Nie lubię chocby delikatnego ucisku na podbrzusze, wiec bez tych wynalazkow byloby mi trudno. Jesli chodz o sukienki na wesele, to kupilam taka delikatnie elastyczną, która mieści powiekszajacy sie brzuch. Krój jest przyzwoity, ołówkowa od kolan plus zakryte ramiona i delikatne marszczenie na brzuchu. Czuję się w niej zakryta i wciaz seksowna :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie warto kupic ciążowe rajstopy, ale takie wygodne - bo ja po prostu nie znoszę jak mnie gdzieś ciśnie albo pije ;) jakiś sklep, marka, moze sprzedawca z Allegro?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są w sklepach z bielizną dla kobiet, a Biedronce raz coś okazyjnie kupiłam, podobnie z biustonoszami, można poprosić sprzedawcę, by sprowadził (zawsze łatwiej wymienić, jeśli nie ten rozmiar); mieszkam w malutkim miasteczku i te rzeczy da się na miejscu znaleźć

• zielarka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży spodnie ciążowe założyłam po skończonym 7 miesiącu. Teraz to inna bajka :D wybrzuszyło mnie właściwie od razu po pozytywnym teście :D a po drugie...za pewne to moja ostatnia ciąża, chcę się nacieszyć brzuszkiem, którego za pierwszym razem właściwie nie miałam.
    Spodnie ciążowe są super wygodne-po prostu, a teraźniejsza moda ciążowa to super modne cacka, dalekie od namiotów naszych matek.

FITop1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie podobnie jak zielarkę - wybrzuszyło prawie zaraz po pozytywnym teście, więc ciążowe ciuchy bardzo szybko. W pierwszej ciąży miałam tylko spodnie ciążowe kupione na końcówkę ciąży.

Ponoć po trzeciej ciąży ciuchy ciążowe stają się ubraniami codziennymi. Wszystko przede mną hahha :D :D :D

• polaola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 8 tc.mam legginsy h&m dzinsowe nowe i uzywane tez z tej firmy spodenki. Pozostale spodnice bawelniane nosilam pod biustem.Ubrania ciazowe to poprostu inna bajka, nic nie krepuje tamsamo koszule czy sukienki, ladnie leza i sa wygodne. Wieksze rozmiarowo ubrania sa szersze w ramionach, a w ciazymzazwyczaj rosnie nam tylko brzuszek i bioderka, a i cyce ;-) .
    Polecam getry i rajstopy z gatty mieciusie i milusie i brzuszek zakryty nie ma w nich cienkiej gumki. Kupilam takze uzywane rzeczy z happymum na allegro za,100 zl sukienke, i dwie koszule jedna z nich miala metke ;-) Obecnie poszukuje kurtki bo nie kupie rozmiaru 44 by brzuch sie zmiescil, a rekawy do kolan byly.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • anksunamun88 :-) Koleżanka

Wysłany: 30 września 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 ja polecam taką hurtownię w Krakowie MARGOT, są na allegro pod tą samą nazwą. kupiłam tam w tamtym tygodniu rajstopy ciążowe były cieńkie i grube, wzięłam średnie coś lekko ponad 10zł. spodnie dresowe z pasem chyba 26 zł, naprawdę meeeega wygodne i leginsy ciązowe też pasem i mega wygodne. super materiał, wszystko godne polecenia. chciałam kupić zwykłe spodnie dresowe w decathlonie czy czymś takim, ale wszędzie kosztują około 50zł a tu mam wygodne a do tego z pasem. co do leginsów przymierzałam się na H&M mama (patrzyłam w gliwicach, rudzie śląskiej i kilu miastach) i wszędzie kosztowały 99zł. dopiero w Krakowie za 99 zł był pakiet "2 w cenie 1", więc wybrałam MARGOT. za całość zapłaciłam 156 zł, bo kupowałam jeszcze część wyprawki, więc dlatego nie pamiętam dokładnie cen :)

Sara10 lubi tę wiadomość

termin przyjścia Agnieszki na świat to póki co 25 luty ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anksunamun88 :-) wrote:
    lithe123 ja polecam taką hurtownię w Krakowie MARGOT, są na allegro pod tą samą nazwą. kupiłam tam w tamtym tygodniu rajstopy ciążowe były cieńkie i grube, wzięłam średnie coś lekko ponad 10zł. spodnie dresowe z pasem chyba 26 zł, naprawdę meeeega wygodne i leginsy ciązowe też pasem i mega wygodne. super materiał, wszystko godne polecenia. chciałam kupić zwykłe spodnie dresowe w decathlonie czy czymś takim, ale wszędzie kosztują około 50zł a tu mam wygodne a do tego z pasem. co do leginsów przymierzałam się na H&M mama (patrzyłam w gliwicach, rudzie śląskiej i kilu miastach) i wszędzie kosztowały 99zł. dopiero w Krakowie za 99 zł był pakiet "2 w cenie 1", więc wybrałam MARGOT. za całość zapłaciłam 156 zł, bo kupowałam jeszcze część wyprawki, więc dlatego nie pamiętam dokładnie cen :)

A wiesz może gdzie w Krakowie jest zlokalizowana ta hurtownia?

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ