ciuchy ciążowe
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, jestem w 23 tygodniu i nie nosilam jeszcze niczego co jest przeznaczone dla kobiet w ciazy. Brzuch dopiero teraz zaczyna sie powiekszac i na pewno musze kupic sobie spodnie z pasem na brzuch, rajstopny ciazowe juz mam, ale jeszcze nie nosze bo jest za cieplo. Do tej pory chodzilam w sukienkach wiec nie bylo zadnego problemu z nieco wiekszym brzuchem. Poza tym zawsze nosze ciuchy luzniejsze, nie lubie jak cos mnie opina, wiec w obecnej szafie jeszcze znajduje rzeczy w ktore wchodze bez problemu. Ale pierwsza selekcja juz byla
Wiec ja zaczynam od 6mc, ale to sprawa indywidualna jak komu brzuszek rosnie. -
Ewelina.Irl wrote:Hej ja nie kupowalam nic ciazowego . No I do konca nie kupie .
Wiekszy rozmiar bluzkiczy spodni poprostu kupowalamA ze juz koncowka to kupywac nie bede
spodnice letnie z pasem ciazowym i leginsy kupilam ok. 18-19tc.
bluzki kupowalam wylacznie oversize i to ze 2 sztuki, mieszcze sie we wszystkie sprzed ciazy. -
Ja z typowo ciązowych rzeczy kupiłam tylko jeansy- bardzo zadowolona z nich jestem. A tak to po prostu bluzki w rozmiarze L- i takie luźniejsze. Tak samo spodnie- alladynki czy getry. Na szczęście poszło mi w większości w brzuch ani nic w pupę czy ramiona
No i musialam zaopatrzyc sie w 3 sukienki ciążowe wizytowe z uwagi na imprezy rodzinne w tych ostatnich tygodniach
-
nick nieaktualny
-
Kupilam na allegro wstawki powiekszajace do spodni plus dwa pasy maskujace. Komplet świetnie sie sprawdza. Wstawką poszerzam rozporek, a pas nakladam na biodra jak mam krótką koszulke i widac bylo y mi tą rozporkowa kombinację lub sam brzuszek. Nie lubię chocby delikatnego ucisku na podbrzusze, wiec bez tych wynalazkow byloby mi trudno. Jesli chodz o sukienki na wesele, to kupilam taka delikatnie elastyczną, która mieści powiekszajacy sie brzuch. Krój jest przyzwoity, ołówkowa od kolan plus zakryte ramiona i delikatne marszczenie na brzuchu. Czuję się w niej zakryta i wciaz seksowna
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysą w sklepach z bielizną dla kobiet, a Biedronce raz coś okazyjnie kupiłam, podobnie z biustonoszami, można poprosić sprzedawcę, by sprowadził (zawsze łatwiej wymienić, jeśli nie ten rozmiar); mieszkam w malutkim miasteczku i te rzeczy da się na miejscu znaleźć
-
W pierwszej ciąży spodnie ciążowe założyłam po skończonym 7 miesiącu. Teraz to inna bajka
wybrzuszyło mnie właściwie od razu po pozytywnym teście
a po drugie...za pewne to moja ostatnia ciąża, chcę się nacieszyć brzuszkiem, którego za pierwszym razem właściwie nie miałam.
Spodnie ciążowe są super wygodne-po prostu, a teraźniejsza moda ciążowa to super modne cacka, dalekie od namiotów naszych matek.
-
Mnie podobnie jak zielarkę - wybrzuszyło prawie zaraz po pozytywnym teście, więc ciążowe ciuchy bardzo szybko. W pierwszej ciąży miałam tylko spodnie ciążowe kupione na końcówkę ciąży.
Ponoć po trzeciej ciąży ciuchy ciążowe stają się ubraniami codziennymi. Wszystko przede mną hahha -
Ja od 8 tc.mam legginsy h&m dzinsowe nowe i uzywane tez z tej firmy spodenki. Pozostale spodnice bawelniane nosilam pod biustem.Ubrania ciazowe to poprostu inna bajka, nic nie krepuje tamsamo koszule czy sukienki, ladnie leza i sa wygodne. Wieksze rozmiarowo ubrania sa szersze w ramionach, a w ciazymzazwyczaj rosnie nam tylko brzuszek i bioderka, a i cyce
.
Polecam getry i rajstopy z gatty mieciusie i milusie i brzuszek zakryty nie ma w nich cienkiej gumki. Kupilam takze uzywane rzeczy z happymum na allegro za,100 zl sukienke, i dwie koszule jedna z nich miala metkeObecnie poszukuje kurtki bo nie kupie rozmiaru 44 by brzuch sie zmiescil, a rekawy do kolan byly.
-
lithe123 ja polecam taką hurtownię w Krakowie MARGOT, są na allegro pod tą samą nazwą. kupiłam tam w tamtym tygodniu rajstopy ciążowe były cieńkie i grube, wzięłam średnie coś lekko ponad 10zł. spodnie dresowe z pasem chyba 26 zł, naprawdę meeeega wygodne i leginsy ciązowe też pasem i mega wygodne. super materiał, wszystko godne polecenia. chciałam kupić zwykłe spodnie dresowe w decathlonie czy czymś takim, ale wszędzie kosztują około 50zł a tu mam wygodne a do tego z pasem. co do leginsów przymierzałam się na H&M mama (patrzyłam w gliwicach, rudzie śląskiej i kilu miastach) i wszędzie kosztowały 99zł. dopiero w Krakowie za 99 zł był pakiet "2 w cenie 1", więc wybrałam MARGOT. za całość zapłaciłam 156 zł, bo kupowałam jeszcze część wyprawki, więc dlatego nie pamiętam dokładnie cen
Sara10 lubi tę wiadomość
termin przyjścia Agnieszki na świat to póki co 25 luty -
nick nieaktualnyanksunamun88 :-) wrote:lithe123 ja polecam taką hurtownię w Krakowie MARGOT, są na allegro pod tą samą nazwą. kupiłam tam w tamtym tygodniu rajstopy ciążowe były cieńkie i grube, wzięłam średnie coś lekko ponad 10zł. spodnie dresowe z pasem chyba 26 zł, naprawdę meeeega wygodne i leginsy ciązowe też pasem i mega wygodne. super materiał, wszystko godne polecenia. chciałam kupić zwykłe spodnie dresowe w decathlonie czy czymś takim, ale wszędzie kosztują około 50zł a tu mam wygodne a do tego z pasem. co do leginsów przymierzałam się na H&M mama (patrzyłam w gliwicach, rudzie śląskiej i kilu miastach) i wszędzie kosztowały 99zł. dopiero w Krakowie za 99 zł był pakiet "2 w cenie 1", więc wybrałam MARGOT. za całość zapłaciłam 156 zł, bo kupowałam jeszcze część wyprawki, więc dlatego nie pamiętam dokładnie cen
A wiesz może gdzie w Krakowie jest zlokalizowana ta hurtownia?