X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne co na rozstępy
Odpowiedz

co na rozstępy

Oceń ten wątek:
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przeczytaniu tej rewelacyjnej analizy kosmetyków przeciw rozstępom: http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html , stwierdziłam, że najlepiej będzie używać tego co jest w czystej postaci, bez emulgatorów, konserwantów, parabenów i wypełniaczy.
    Używam masła shea (nierafinowanego) albo oleju arganowego (to od czasu do czasu, bo dość drogi jest).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 22:42

v50lkjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika spoko spoko tez nie wiedziałam o tym dopiero niedawno jakieś 4 tyg temu koleżanka mnie uświadomiła po tym jak zaczęłam jeczec ze przez noc zrobiły mi sie rostepy

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje po kąpieli Oliwke z żelu Johnson`s Baby:) Dobrze nawilża a w dzien krem z Ziaji, tylko że w dzien nie zawsze. Ostatnio po tym jak miałam, trwada macice to sie troche bałam tyle smarowac żeby nie wywoływac skurczy :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje jak na razie kremik firmy Le'maadr.

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Ziaja mamma mia i jestem zadowolona, bo ładnie pachnie, dobrze się rozprowadza i wchłania. Stosuję go wieczorem po kąpieli a w ciągu dnia co tam mam pod ręką wcieram, aktualnie mało do ciała Tutti Frutti.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • saszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i proszę, jak to już nie jedna dziewczyna pisała - jak rozstępy mają być to będą :/ U mnie właśnie się pojawiło kilka na dole brzucha, słodkie kilkucentymetrowe potworki ;)

Aktualnie używam czerwonej neutrogeny w słoiczku i Dzidziusia dla mamy na rozstępy, ale to drugie to tak okazyjnie. Ale już się nie łudzę :/

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety to samo, rozstępy pojawiły się na piersiach( dosłownie w jeden dzień) mimo że smarowałam się od początku na przemian oliwką i balsamem babydream i mustellą. Teraz dokupiłam jeszcze Palmersa ale już jakoś nie wierzę tym kosmetykom. 90 zł za mustelle i nic nie dało:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 15:01

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Julkaa Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drogie kosmetyki odstawiłam bo najlepiej służy mi olej migdałowy (z allegro ale widziałam też w Piotrze i Pawle w dziale olejowym ;) ) 1 raz dziennie wieczorem po kąpieli a rano kosmetyki przeciwko rozstępom które się moim zdaniem średnio sprawdziły. Jestem w 34 tc i rozstepow nie mam ale olej najlepiej nawilża i natluszcza no i nic nie swędzi!

saszka lubi tę wiadomość

• saszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julkaa, świetnie, że napisałaś o tym oleju migdałowym. Akurat mam P&P blisko domu. Jutro sobie kupię, bo to swędzenie robi się coraz gorsze.

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny jest też krem przeciw rozstępom Pharmaceris
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14122.
    Używałam w poprzedniej ciąży i oprócz pary małych rozstępów na cyckach (ale rozmiarowo pojechało mi o 3 plus) nie ma nic :)

Miriam, jakieś konkrety na tego ślimaka chińskiego poproszę :):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chyba pecha, kolejne rozstępy na piersiach się pojawiły i już naprawdę nie wiem co stosować i ile razy dziennie by już mi dały spokój

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Myszkolikaa Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku stosowałam Mustele 9m podwójnie działający krem przeciw rozstępom na brzuch, biodra uda i pośladki oraz Mustele 9m specjalne wzmocnienie biustu, w 28tc pojawiły mi się rozstępy na piersiach i po dwa na pośladkach mimo regularnego stosowania rano i wieczorem a nawet w ciągu dnia, teraz stosuję Mustele na rozstępy i Palmers na zmianę i na piersiach widzę, że zaczynają się pomniejszać, nie blednąć na szczęście :) bo jak zbledną to zostaną już w postaci blizn dlatego myślę, że nie warto zaprzestawać już stosowania preparatów mimo, że się pojawiły, możemy to zahamować, polecam też robienie dobrego peelingu 2 razy w tygodniu i masażu piersi wtedy skóra się uelastycznia, jest lepiej ukrwiona i zwiększa się wchłanialność substancji zawartych w kosmetyku na rostępy

• LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku stosowalam zwykly balsam nawilzajacy, pozniej ziaje mamma mia na przemian z balsamem a teraz juz zwykly balsam z avonu. Po kapieli z regoly stosowalam( juz mi sie skonczyla) oliwke w zelu johnson&baby - jest rewelacyjna- uzywalam jej nie tylko teraz podczas ciazy ale i wczesniej bo swietnie nawilza. Wg mnie zwykla oliwka nawilza "pozornie" jak powyzej pisalyscie natomiast ta w zelu jak posmaruje na mokra skore to czuje ja na skorze na nastepny dzien jak znow ide pod prysznic. Do tej pory (39 tc) nie mam rozstepow.

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupiłam Macierzyństwo od Pharmaceris, zobaczymy bo to początek;
    żałuję, że nie pamiętam co używałam w pierwszej ciąży, bo było skuteczne - na brzuchu zero rozstępów, za to na plecach niestety tak, ale to dlatego, że do głowy mi nie przyszło, żeby je też smarować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 11:08

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczęłam stosować krem z oriflame - zobaczymy...

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wiem wam , ze nie jest jakoś szałowy, ale dam mu jeszcze szansę

• Vel Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam balsamu i oliwki z Palmersa na zmiane z balsamem i oliwka z BabyDream z rossmana, oliwke rano po kapieli, balsam na noc

obecnie zamienilam oliwke Palmersa na oliwke MamaMil

Polecam MamaMil, w rankingu srokao nie ma, ale w komentarzach ktos ja pytal o krem i napisala, ze sklad ma dobry, pozatym czytalam dobre opinie na jego temat bardzo, MamaMil mozna kupic tylko w aptece :) polecam apteke Gemini do wszystkiego, zarowno Palmersa jak i MamaMil najtaniej tam dostalam, ewentualnie jeszcze allegro polecam

nie polecam napewno Mustelli bo duzo zlego slyszalam, bio oil tez tak sobie

z drozszych specyfikow dziewczyny zachwalaly Elancyl

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w pierwszej ciąży dobrze się sprawdzał kram z ziaji zapobiegający rozstępom słyszałam też że krem z nivea dla kobiet w ciąży w niebieskiej tubce z kangurkiem jest też bardzo dobry - koleżanka używała, ale nie wiem czy go jeszcze sprzedają

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tym z kangurkiem tez gdzies słyszałam...jaka szkoda, zenie można czegos łyknąc po prostu, zeby ta skóra była taka giętka i sięnie niszczyła

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś przeczytała, ze najlepiej czystego masła shea uzywać

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ