co na rozstępy
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam wielką skłonność do rozstępów i jest już 5 miesiąc, brzuch dość dość i nie mam ani jednego..... a od 2 miesięcy smaruje się Bio oil czy coś takiego, to taka oliwka tak jakby i działa o dziwo, choć słyszłąm że olej kokosowy też jest super i można też na nim smażyć jak kto woli ale z tym bio oil jest przyjemny zapach a nie wiem jak z kokosowym - nie przepadam za tym zapachem ...
-
no ponoć jest zarąbisty ten olej... i ponoć szybko się wchłania, ale nie wiem jak naprawdę pachnie... czy jak te kosmetyki np z Avonu strasznie słodko itp..
ja nie przepadam jakoś za tym zapachem i tylko dlatego z niego zrezygnowałam
bo teraz dużo rzeczy mi przeszkadza nawet płyn do kąpieli aby Dove jakoś toleruje -
solga wrote:no właśnie to tak jak mówiłam Misiakowa ale ciężko dostać taki czysty w Polsce, ja szukałam i nie znalazłam
Jak ktoś dużo zużywa, to polecam ekonomiczniejsze opakowania, ale to już tylko na allegro: http://allegro.pl/olej-kokosowy-biooil-900-ml-naturalny-extra-virgin-i4649131260.html -
Ja się smaruję głównie balsamem Babydream z rossmanna, teraz mi się skończył i niechcący wzięłam oliwkę zamiast balsamu i już efekt nie ten. Po balsamie skóra mięciutka, gładka, cud miód. No i nie mam rozstepów, a zaraz wkraczam w 9 miesiąc
Czasami przeciągnę brzuch olejem kokosowym, wczoraj wysmarowałam nim całe nogi bo miałam tak suchą skórę, że aż się sypałoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 14:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam skłonności do rozstępów po mamie, póki co smaruję się 2-3x dziennie i nie mam ani jednego a jestem już w 7 miesiącu
W Mydlarni u Franciszka zakupiłam olej migdałowy (ok 45zł) i masełko Shea (17zł za kostkę nieco większą od mydełka) są świetne i mogę polecić-można je stosować raz dziennie bo doskonale nawilżają, napięcie skóry czuć na drugi dzień
Stosuję również ECODermine 4pory roku Balasam ujędrniający i nawilżający (każdy z nich 95% ekologiczne składniki ma, koszt ok 7zł!) no i z Garniera balsam regenerujący z syropem z klonu (ten czerwony, ok 10zł)
Póki co rozstępów brak-tfu tfu odpukać -
Gosiak wrote:Czysty można spokojnie dostać w Polsce w sklepach ze zdrową żywnością, w Bomi, Piotrze i Pawle - np. taki: http://allegro.pl/olej-kokosowy-extra-virgin-bio-200-ml-bio-planete-i4588263478.html
Jak ktoś dużo zużywa, to polecam ekonomiczniejsze opakowania, ale to już tylko na allegro: http://allegro.pl/olej-kokosowy-biooil-900-ml-naturalny-extra-virgin-i4649131260.html
ja również zostałam szczęsliwą posiadaczką oleju kokosowego jestem zachwycona i polecamGosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa używałam oliwki w żelu z JOHNSON & JOHNSON, jak dla mnie jest świetna. Wcierałam oliwkę codziennie po kąpieli i póki co jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch maleńkich rozstępów na udach. Dla porównania, koleżanka od razu poleciała do apteki kupić drogi krem... wydała prawie 150 zł a nic nie pomogło... To chyba zależy po prostu od kobiety i skóry... Jednym pomoże, innym nie
kafabi lubi tę wiadomość
-
santoocha wrote:Ja się smaruję głównie balsamem Babydream z rossmanna, teraz mi się skończył i niechcący wzięłam oliwkę zamiast balsamu i już efekt nie ten. Po balsamie skóra mięciutka, gładka, cud miód. No i nie mam rozstepów, a zaraz wkraczam w 9 miesiąc
Czasami przeciągnę brzuch olejem kokosowym, wczoraj wysmarowałam nim całe nogi bo miałam tak suchą skórę, że aż się sypało
Ja również go używam. 8 miesiąc i póki co bez rozstępów. Tak więc polecam. Miałam próbkę z Ziaji Mamma Mia i nie jest taki fajny. Długo się wchłania.