X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    Ja dalej nie wiem co z tymi ketonami w moczu u mnie nikt tego nie badam nawet słowem nie wspomnial diabetolog.

Malwinka, mi wczoraj mówił żeby sprawdzać. Tym bardziej jak insulina juz wchodzi. Może kup sobie paski a na kolejnej wizycie dopytaj

bluebell lubi tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trzeci dzień z rzędu gdzie poranne cukry się unormowały-75/83/83. Cieszę się, że wróciły na dobre tory 😊
    Obym za szybko nie musiała niczego zmieniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 07:47

le_bonheur, Pinkflower, Biedronka@, bluebell, Nosa lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • kropeleczka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 kup sobie paski na ketony na własną rękę . Koszt chyba coś koło 20 zł . Będziesz sobie robiła i będziesz miała głowę spokojniejszą. Chyba to bardzo ważne żeby się nie pojawiały bo moja diabetolog zawsze pyta czy robię codziennie i czy nie wychodzą. Najgorzej chyba jak się utrzymują ciągle . Sporadycznie mogą się pojawić i to w niewielkich ilościach.
    U mnie cukry na czczo super. Oscylują w granicach 80-84. Już bardzo długo się tak utrzymują więc i
    stres z porannym mierzeniem minął bo swego czasu to strasznie się nakręcałam żeby wszystko wyszło ok. Jeśli chodzi te po posiłkach to też ok ale powiem wam ,że od 3 dni chodzę głodna 🙈 zjadam tyle co zwykle , tyle i mi wystarczało i chodziłam najedzona , a teraz jakiś cyrk ... Zjadłabym konia z kopytami , a nie mogę 🙈 nie wiem o co chodzi ...

Pinkflower, le_bonheur, bluebell lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne macie te cukry 🥰
    Ja po przebudzeniu zaraz o 7 miałam 81 ale głupia myślałam że usnę i zmierzyłam 7.30 było już 91. Zanotowałam w notatkach to 81.
    Wgl doktor mówił żebym wcześniej jadła śniadanie bo może dlatego po nich mam większe wartości. Ale kurna co ja mam zrobić jak budzę się potem nie mogę zasnąć, zasypiam i nagle jest 10 🤦‍♀️

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Le_bonheur, do diabetologa było duze opóźnienie. Wjezdza od dziś insulina bazalna, na noc. Nie podobały mu się wyniki z rana bo niekiedy były przekroczone. Mam nadzieję że uda się uniknąć tych do posiłku. Mówił żeby pracować nad śniadaniami bo widzi że wtedy mam czasem skoki i jak tak będzie to wdrozy do posiłku ale raczej nie do każdego. No cóż biorę to na klatę. Trzymajcie za mnie kciuki. Pewnie będę mieć dużo pytań jeśli będę musiała zwiększać jednostki.

Czyli jednak diabetolog z tych bardziej ostrożnych.
    Na pewno będzie wszystko w porządku. Wierzę, że szybko uda Ci się ogarnąć cukry na perfekto i będzie elegancko. ☺️

Malwinka14 wrote:
    Ja dalej nie wiem co z tymi ketonami w moczu u mnie nikt tego nie badam nawet słowem nie wspomnial diabetolog.

Może sama go zapytaj - powiedz, że słyszałaś, że to ważne.

kropeleczka wrote:
    U mnie cukry na czczo super. Oscylują w granicach 80-84. Już bardzo długo się tak utrzymują więc i stres z porannym mierzeniem minął bo swego czasu to strasznie się nakręcałam żeby wszystko wyszło ok. Jeśli chodzi te po posiłkach to też ok ale powiem wam ,że od 3 dni chodzę głodna 🙈 zjadam tyle co zwykle , tyle i mi wystarczało i chodziłam najedzona , a teraz jakiś cyrk ... Zjadłabym konia z kopytami , a nie mogę 🙈 nie wiem o co chodzi ...

Super cukry na czczo. 😊 Pewnie mała zaczyna rosnąć i szykować się już do wyjścia, stąd taki apetyt. Ja zauważyłam, że też zaczynam mieć coraz większy apetyt, ale też cukry pozwalają mi jeść trochę więcej (w większości przypadków 🤣), więc myślę, że to fizjologia i organizm wie co robi.
    A Ty jak zjesz więcej, to cukry szaleją?

Pinkflower wrote:
    Dziewczyny, piękne macie te cukry 🥰
    Ja po przebudzeniu zaraz o 7 miałam 81 ale głupia myślałam że usnę i zmierzyłam 7.30 było już 91. Zanotowałam w notatkach to 81.
    Wgl doktor mówił żebym wcześniej jadła śniadanie bo może dlatego po nich mam większe wartości. Ale kurna co ja mam zrobić jak budzę się potem nie mogę zasnąć, zasypiam i nagle jest 10 🤦‍♀️

No niestety, nie ma dolegiwania przy cukrzycy ciążowej. U mnie pierwsze pytanie diabetolog to było czy lubię długo spać, bo niestety w tej diecie budzisz się = wstajesz i jesz śniadanie (najpóźniej do 8:30). Ja uwielbiałam sobie leżeć w łóżku na telefonie, do 9:00 to było minimum, teraz się skończyło (swoją drogą dobre przygotowanie do macierzyństwa 🤣). Także może warto zmienić trochę tryb poranka - może akurat wiele to u Ciebie zmieni i się okaże, że wystarczy minimalna dawka insuliny.

U mnie ostatnie cukry na czczo to w kratkę (103, 87, 87 i dzisiaj znowu 103), ale na razie ciągle 31 jednostek, bo nie mam dwóch przekroczeń z rzędu. Oby jutro było poniżej 90, bo inaczej trzeba będzie wskoczyć na 32 j. 🙏
    Cukry po posiłkach natomiast to argamedon - aż brak mi słów momentami i mam ochotę te glukometry, paski i lancety wyrzucić przez okno. Przedwczoraj ugotowaliśmy z mężem zupę pomidorową z takimi malutkimi pulpecikami - zjadłam talerz takiej zupy, a w niej 4 pulpeciki i 80 g makaronu pełnoziarnistego - cukier 127. Wczoraj identyczny obiad (bo ważę wszystko, więc gramaturowo to samo) - cukier 149. A poranny i po śniadaniu miałam w normie + byłam na spacerze, więc to nie wina czegoś, co zjadłam wcześniej. Czasami się zastanawiam czy mi glukometr nie zaczyna trochę wariować, bo często jem to samo, a cukry jak na rollercoasterze - na kolejnej wizycie poproszę chyba o sensor, żeby zobaczyć skąd te skoki i czy w ogóle są... 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 11:03

Latest news:
    15.01.2025 ➡️ 1337 g (+/- 195 g)

Kolejna wizyta:
    lekarz prowadzący - 10.02.2025 🩺
    diabetolog - 18.02.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa 🍫 na insulinie nocnej i doposiłkowej. 💉

Acard 150 mg. 💊
    Kwas foliowy, jod, witamina D, DHA - od kwietnia 2024. 💊
    Żelazo. 💊

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le_bonheur, muszę sobie to wziąć mocno do serca ale naprawdę ostatnio mam wszystko zaburzone z tym spaniem. A np wstać zjeść małe śniadanie i się jeszcze położyć czy to też zły pomysł?
    Już mam za swoje po śniadaniu 142 i on już mi powie potem, że źle. Kuzwa 😞

A jak masz 31 jednostek to robisz naraz kilka wkluc ? Bo ja mam pena gdzie ma największą wartość 14. To już wybiegam tak w przyszłośc.

No i bądź tu mądry ale ja też czasem po tym samym posiłku mam różne. Nie wiem to chyba musiałby być taki sam schemat dnia dokładnie żeby poziom cukru był taki sam.
    Wez sobie sensor, co Ci szkodzi. Dla mnie to lepsze wyjście bo nie czuje się tak uwiązana. Diabetolog mówił żebym tam jak najwięcej danych wpisywała. Pokazywał mi wczoraj te wszystkie wykresy.

Czy mozecie podpowiedzieć czy dobrze robię przy podaniu? Zakładam igłę, nastawiam jednostki, naciągam, łapie fałd na udzie, wbijamz wstrzykuje i on coś potem mówił że 10 sekund ale nie wiem co. 10 sekund trzymać igłę wbita ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 12:11

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Le_bonheur, muszę sobie to wziąć mocno do serca ale naprawdę ostatnio mam wszystko zaburzone z tym spaniem. A np wstać zjeść małe śniadanie i się jeszcze położyć czy to też zły pomysł?

A jak masz 31 jednostek to robisz naraz kilka wkluc ? Bo ja mam pena gdzie ma największą wartość 14. To już wybiegam tak w przyszłośc.

No i bądź tu mądry ale ja też czasem po tym samym posiłku mam różne. Nie wiem to chyba musiałby być taki sam schemat dnia dokładnie żeby poziom cukru był taki sam.
    Wez sobie sensor, co Ci szkodzi. Dla mnie to lepsze wyjście bo nie czuje się tak uwiązana. Diabetolog mówił żebym tam jak najwięcej danych wpisywała. Pokazywał mi wczoraj te wszystkie wykresy.

Czy mozecie podpowiedzieć czy dobrze robię przy podaniu? Zakładam igłę, nastawiam jednostki, naciągam, łapie fałd na udzie, wbijamz wstrzykuje i on coś potem mówił że 10 sekund ale nie wiem co. 10 sekund trzymać igłę wbita ?

Ja czasami tak robię, że wstaję, jem śniadanie, ale czekam do mierzenia cukru i dopiero po mierzeniu cukru się kładę znowu. Musisz sama spróbować jak u Ciebie będzie się to sprawdzać. Ja raz zjadłam i się położyłam to mi później wyrzuciło cukier i od tamtej pory wiem, że jednak muszę się trochę poruszać po śniadaniu (posprzątać naczynia, wstawić pranie, złożyć pranie), żeby jakoś ta glukoza się rozłożyła po organizmie, bo inaczej wariacje. :/

Ja mam pena, gdzie mogę wbić chyba do 60 jednostek, także wstrzykuję wszystko na raz.

Tak, tylko że mnie właśnie ten sensor bardzo stresował, ale z drugiej strony chciałabym zobaczyć jak teraz w tym okresie ciąży te cukry się zachowują, więc chyba poproszę. :/

Ja wstrzykuję w takim schemacie:
    - dezynfekuje udo takim jednorazowym wacikiem z alkoholem (chociaż ogólnie mówią, że niby nie trzeba),
    - nakładam igłę,
    - roluję pena z insuliną z 10 razy, żeby się wymieszała (nie można trząść),
    - łapie fałdkę na udzie, wbijam (kiedyś wbijałam pod kątem 90 stopni, ostatnio 45 stopni),
    - bardzo powoli wstrzykuję insulinę, nie naciskam od razu do końca, tylko co sekundę wbijam jednostkę (widziałam kiedyś na filmiku, że pompy insulinowe też tak powoli dawkują insulinę, więc zaczęłam sama tak wstrzykiwać 🤣),
    - po wstrzyknięciu trzymam igłę wbitą jeszcze 10 sekund, żeby insulina się rozeszła i nie wypłynęła po wyjęciu igły.

Pinkflower lubi tę wiadomość

Latest news:

Kolejna wizyta:

Acard 150 mg. 💊
    Żelazo. 💊

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le_bonheur, a okej rozumiem.

No muszę próbować. Opadły mi rece po 2 h od sniadania znowu przekroczenia na 142 i zmierzyłam glukometrem też wtedy, tak jak on kazał i 121..Więc trochę zgłupiałam.

Dzięki za schemat ❤️ to o tych 10 sekundach zapomniałam właśnie.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Le_bonheur, do diabetologa było duze opóźnienie. Wjezdza od dziś insulina bazalna, na noc. Nie podobały mu się wyniki z rana bo niekiedy były przekroczone. Mam nadzieję że uda się uniknąć tych do posiłku. Mówił żeby pracować nad śniadaniami bo widzi że wtedy mam czasem skoki i jak tak będzie to wdrozy do posiłku ale raczej nie do każdego. No cóż biorę to na klatę. Trzymajcie za mnie kciuki. Pewnie będę mieć dużo pytań jeśli będę musiała zwiększać jednostki.

Jaka dostałaś insulinę z ciekawości ? :) będzie dobrze 💐nie taka straszna ta insulina :)

Ja dziś byłam na kontroli u gin, pobrany GBS 😱 i skierowanie na cc oficjalnie, jutro dzwonię umawiać termin. Będę rodzić w szpitalu u prowadzącego więc mi podał 2 możliwe terminy, w 38+6 taki idealny, a jakby groziła wcześniejsza akcja to 38+2. Mi to pasuje :)

Pytałam o ktg( medicover) to póki co nie mam wskazań 🤡 drugi lekarz do którego chodzę prywatnie chciał po 34 tygodniu więc nie wiem co robić, chyba w poniedziałek będę dzwonić po przychodniach czy gdzieś mi zrobią prywatnie

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek

👨🏻 32
    Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
    Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok

💊 supramen, maca, wit C, omega 3

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeleczka wrote:
    Malwinka14 kup sobie paski na ketony na własną rękę . Koszt chyba coś koło 20 zł . Będziesz sobie robiła i będziesz miała głowę spokojniejszą. Chyba to bardzo ważne żeby się nie pojawiały bo moja diabetolog zawsze pyta czy robię codziennie i czy nie wychodzą. Najgorzej chyba jak się utrzymują ciągle . Sporadycznie mogą się pojawić i to w niewielkich ilościach.
    U mnie cukry na czczo super. Oscylują w granicach 80-84. Już bardzo długo się tak utrzymują więc i
    stres z porannym mierzeniem minął bo swego czasu to strasznie się nakręcałam żeby wszystko wyszło ok. Jeśli chodzi te po posiłkach to też ok ale powiem wam ,że od 3 dni chodzę głodna 🙈 zjadam tyle co zwykle , tyle i mi wystarczało i chodziłam najedzona , a teraz jakiś cyrk ... Zjadłabym konia z kopytami , a nie mogę 🙈 nie wiem o co chodzi ...

Też mam taki głód gdzieś od tygodnia ! To chyba taki etap ciąży :D

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

👨🏻 32

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze 2 jednostki w powietrze przed docelowymi, żeby sprawdzić igłę :D

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

👨🏻 32

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluebell wrote:
    Jaka dostałaś insulinę z ciekawości ? :) będzie dobrze 💐nie taka straszna ta insulina :)

Ja dziś byłam na kontroli u gin, pobrany GBS 😱 i skierowanie na cc oficjalnie, jutro dzwonię umawiać termin. Będę rodzić w szpitalu u prowadzącego więc mi podał 2 możliwe terminy, w 38+6 taki idealny, a jakby groziła wcześniejsza akcja to 38+2. Mi to pasuje :)

Pytałam o ktg( medicover) to póki co nie mam wskazań 🤡 drugi lekarz do którego chodzę prywatnie chciał po 34 tygodniu więc nie wiem co robić, chyba w poniedziałek będę dzwonić po przychodniach czy gdzieś mi zrobią prywatnie

Lantus solostar mam.
    Ooo, to już zaraz ❤️ Oki, czyli ta mowa ze po 38 tygodniu to może być właśnie nawet 38+6. To spoko ja myślałam że może jakieś 37+ coś bo tak te wszystkie aplikacje pokazują że to już wtedy 38 tydzień.

Co do ktg, mi ginka wczoraj mówiła że ze względu na cukrzycę po 36 tc. Co lekarz to inne podejście.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluebell wrote:

O tego mi diabetolog nie mówił. Tylko że jak pojawi się kropelka to ja strzepnąć i można kłuc.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏

preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Lantus solostar mam.
    Ooo, to już zaraz ❤️ Oki, czyli ta mowa ze po 38 tygodniu to może być właśnie nawet 38+6. To spoko ja myślałam że może jakieś 37+ coś bo tak te wszystkie aplikacje pokazują że to już wtedy 38 tydzień.

Co do ktg, mi ginka wczoraj mówiła że ze względu na cukrzycę po 36 tc. Co lekarz to inne podejście.

Nie nie, skończony 38 tydzień :D
    Też mam lantus solostar :)

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

👨🏻 32

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:

A wiec tak..wkładasz igłę lub przykręcasz różnie z tym. Dajesz na 2j by puścić kropelkę czesto blokuje się w tak cienkiej igłę plyn. Jak kropelka wyjdzie dajesz na ilość jaka masz wbić. U mnie 6j.
    Łapie fałd na udzie. Raczej z boku niż z przodu czy po środku. Uważam by w żyłę nie wbić bo sinic pozniej mam chyba od acardu.
    Wbijam i trzymam 10 sekund. Igłę lekko podnoszę i dopychan by ta ostatnia kropelka zeszła. Plyn zchodzi wolno. Dlatego 10 sek. I finito.

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    U mnie trzeci dzień z rzędu gdzie poranne cukry się unormowały-75/83/83. Cieszę się, że wróciły na dobre tory 😊
    Obym za szybko nie musiała niczego zmieniać.
    Bardzo ładne cukry! Trzymam kciuki 🙂

U mnie od wczoraj 8j i dzisiaj na czczo 91, w końcu coś się ruszyło! 🫣 smacznego śniadanka wszystkim 🙂🙂

smoothie, bluebell lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 97, więc chyba wskakuje wyżej na jednostkach :( 24 już chyba 🤡 czekam niecierpliwie na tę mityczną poprawę cukrów 36-37 tydzień

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

👨🏻 32

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przeziębiona od wczoraj i już cukier na czczo zaczyna mi szaleć 😒 wczoraj 93 a dzisiaj 92...
    Z tego kijowego samopoczucia nie chce mi się jeść wieczorem i chyba odbija się to na cukrach rano, bo przerwa jest za długa 🙄

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
    13.01 20 cm 💙
    27.01 II prenatalne🤞

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kazdego autentycznie działa co innego, ja np muszę zjeść jak już dziewczyny kiedyś pisały małą kolację koło 21, bo inaczej jestem wściekle glodna. Wczoraj też pomogła wyjście z domu, pogoda była piękna, przynajmniej w Gdyni, ale ledwo wyszłam na dwor i zmulilo mnie na spanie 😆

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluebell wrote:

Tak! Kluczowe! Wiedziałam, że coś wypadło mi z głowy!

bluebell lubi tę wiadomość

Latest news:

Kolejna wizyta:

Acard 150 mg. 💊
    Żelazo. 💊

preg.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ