Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na początku miałam bardzo mało śluzu, teraz troszkę więcej. Generalnie jak u Ciebie niepokojąco dużo to przeszłabym się do gin bo wiele dziewczyn na samym początku ciąży dopada infekcja i warto sprawdzić
a tak w ogóle - gratulacje!
Mi - bardzo współczuje sytuacji z teściowąmam nadzieję że szybko znajda przyczynę. Wiem że to na pewno trudne dla męża, ale dopóki nie wykluczą chorób zakaźnych to raczej nie powinien jechać... za duże ryzyko dla Ciebie i dziecka
mi88 lubi tę wiadomość
-
Wkoncu znalazlam chwile zeby cos naskrobac. Witam Was w 18 tyg
Po wczorajszym tustym czwartku mam dosc slodkiego! a zjadlam raptem dwa paczki i kilka faforkow ale mnie zamulilo ze uh...
Sluzu faktycznie jest wiecej ale zawsze lepiej skonsultowac to z gin. U mnie ostatnio wykryl lekka infekcje objawow brak tylko sluzu jeszcze wiecej o normalnej konsystencji dostalam leki i odrazu jest lepiej. Sluz jest ale nie az tak duzo jak milam wczesniej.
Mam pytanie a wierzycie w jakies zabobony dotyczace ciazy? Bo ja dzis sie lekko oparzylam o piekarnik i uslyszlam od ciotki ze ma nadzieje ze sie nigdzie nie zlapalam bo dziecko bedzie mialo znamie... ja tam w to srednio wierze ale? Moze cos w tym jest?
-
Ja jestem mega cieplolubna... uwielbiam 35 stopni i lekki wiaterek... jak jest 25 i jestem.w cieniu to mi chlodno ja uwielbiam slonce! Zimy nienawidze...
Co do sluzu nie pomoge bo caly czas od tranaferu biore tabletki dopochwowe... teraz co prawda zredukowalam wiec mniej wyplywa...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Tez nie wierze w żadne zabobony.
NP ciekawe jest to o zgadze, ze jak kobieta ma zgage to rosna dziecku wlosy i urodzi sie z wlosami. Ja jestem dobrym przykladem, moja mama cierpiala na okrutna zgage przez cala ciaze a urodzilam sie lysa i do roku bylam lysa :p
Dobre sa te zeby nie nosic zadnych naszyjnikow bo sie dziecko owinie pepowina.
-
Vanilka... Jestem idealnym przykładem że zabobony to dziadostwo... Teściu cały czas mi mówił -bedzie dziewczynka bo nie chcesz jeść nic kwaśnego... Faktycznie nie jem nic kiszonego, kwaśnego, ostrego... Nie podchodzi mi. No to on na 100% nastawiony -bedzie dziewczynka jak nic będzie dziewczynka... I co? I SYNEK!
Słyszałam o tych oparzeniach ale to taka sama głupota jak przykład z naszyjnikiem, zgaga czy właśnie dieta, ktora mowi o płciWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 06:29
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Zuuziaaaa wrote:Witajcie w klubie - ja już po porannym spacerze z psem i tez czekałam do 7 żeby wstać, żebym miała chociaż co robić :p
Ja w sumie od samego poczatku ciazy mam problem ze snem, juz sie nawet przyzwyczailsm :p
-
Mowicie zabobony szukacie ciekawe to ja wam zapodam moje hity hitow bo do dzis sie pokladam z tego
Podczas mycia naczyn kobieta musi uwazaj zeby nie pochlapac brzucha bo dziecko bedzie alkoholikiem
Jesli kobieta w ciazy glaka psa to dziecko urodzi sie kudlate (ja nawet spie z psem wiec chyba psa urodze takie kudlate bedzie hehe)
Kobieta w ciazy nie powi na patrzec na slonce bo dziecko bedzie placzliwe
I moj absolutny hit
Jesli kobieta w ciazy spojrzy na mezczyzne innej narodowosci dziecko urodzi sie z takim kolorem skory
Hahahahhahahahahahahahahaha
Uwielbiam te pierdoly...
Ostatnio odkrylam w zabobonach slubnych ze na slub nie powinno sie zapraszac ciezarnych bo przyniesie mlodym ciezar na glowe hahahahahahahahaha...
Jaka szkoda ze w tym roku jestem zaproszona na dwa i jeszcze na jednym mam byc swiadkiem hahahaha...terka, edwarda20, Alphelia, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
O tak, moj pies korzysta z mojego stanu- jak nie mogę spać to ubieram się ciepło i nawet o 4 idziemy na 20 minutowy spacer. Mieszkamy na wsi wiec mamy spokój wszędzie. Później wracamy do domu i śpimy jeszcze, ale po takim spacerze aż się lekko zasypia
Ja tez idę na dwa wesela w tym roku, jedno w kwietniu, drugie w lipcu i nie wiem jak je zniosę :pWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 07:59
-
Cccierpliwa wrote:Mowicie zabobony szukacie ciekawe to ja wam zapodam moje hity hitow bo do dzis sie pokladam z tego
Podczas mycia naczyn kobieta musi uwazaj zeby nie pochlapac brzucha bo dziecko bedzie alkoholikiem
Jesli kobieta w ciazy glaka psa to dziecko urodzi sie kudlate (ja nawet spie z psem wiec chyba psa urodze takie kudlate bedzie hehe)
Kobieta w ciazy nie powi na patrzec na slonce bo dziecko bedzie placzliwe
I moj absolutny hit
Jesli kobieta w ciazy spojrzy na mezczyzne innej narodowosci dziecko urodzi sie z takim kolorem skory
Hahahahhahahahahahahahahaha
Uwielbiam te pierdoly...
Ostatnio odkrylam w zabobonach slubnych ze na slub nie powinno sie zapraszac ciezarnych bo przyniesie mlodym ciezar na glowe hahahahahahahahaha...
Jaka szkoda ze w tym roku jestem zaproszona na dwa i jeszcze na jednym mam byc swiadkiem hahahaha...
Z tymi ślubnymi też jest akcjadla rozluźnienia czytałam sobie przed ślubem i pokładałam sie ze śmiechu tak jak teraz z ciążowych
Ale o myciu naczyń i alkoholizmie-moim zdaniem najlepsze z najlepszych
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm