Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na początku miałam bardzo mało śluzu, teraz troszkę więcej. Generalnie jak u Ciebie niepokojąco dużo to przeszłabym się do gin bo wiele dziewczyn na samym początku ciąży dopada infekcja i warto sprawdzić a tak w ogóle - gratulacje!
Mi - bardzo współczuje sytuacji z teściową mam nadzieję że szybko znajda przyczynę. Wiem że to na pewno trudne dla męża, ale dopóki nie wykluczą chorób zakaźnych to raczej nie powinien jechać... za duże ryzyko dla Ciebie i dzieckami88 lubi tę wiadomość
-
Wkoncu znalazlam chwile zeby cos naskrobac. Witam Was w 18 tyg
Po wczorajszym tustym czwartku mam dosc slodkiego! a zjadlam raptem dwa paczki i kilka faforkow ale mnie zamulilo ze uh...
Sluzu faktycznie jest wiecej ale zawsze lepiej skonsultowac to z gin. U mnie ostatnio wykryl lekka infekcje objawow brak tylko sluzu jeszcze wiecej o normalnej konsystencji dostalam leki i odrazu jest lepiej. Sluz jest ale nie az tak duzo jak milam wczesniej.
Mam pytanie a wierzycie w jakies zabobony dotyczace ciazy? Bo ja dzis sie lekko oparzylam o piekarnik i uslyszlam od ciotki ze ma nadzieje ze sie nigdzie nie zlapalam bo dziecko bedzie mialo znamie... ja tam w to srednio wierze ale? Moze cos w tym jest?
-
Ja jestem mega cieplolubna... uwielbiam 35 stopni i lekki wiaterek... jak jest 25 i jestem.w cieniu to mi chlodno ja uwielbiam slonce! Zimy nienawidze...
Co do sluzu nie pomoge bo caly czas od tranaferu biore tabletki dopochwowe... teraz co prawda zredukowalam wiec mniej wyplywa...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Tez nie wierze w żadne zabobony.
NP ciekawe jest to o zgadze, ze jak kobieta ma zgage to rosna dziecku wlosy i urodzi sie z wlosami. Ja jestem dobrym przykladem, moja mama cierpiala na okrutna zgage przez cala ciaze a urodzilam sie lysa i do roku bylam lysa :p
Dobre sa te zeby nie nosic zadnych naszyjnikow bo sie dziecko owinie pepowina.
-
Vanilka... Jestem idealnym przykładem że zabobony to dziadostwo... Teściu cały czas mi mówił -bedzie dziewczynka bo nie chcesz jeść nic kwaśnego... Faktycznie nie jem nic kiszonego, kwaśnego, ostrego... Nie podchodzi mi. No to on na 100% nastawiony -bedzie dziewczynka jak nic będzie dziewczynka... I co? I SYNEK!
Słyszałam o tych oparzeniach ale to taka sama głupota jak przykład z naszyjnikiem, zgaga czy właśnie dieta, ktora mowi o płciWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 06:29
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Zuuziaaaa wrote:Witajcie w klubie - ja już po porannym spacerze z psem i tez czekałam do 7 żeby wstać, żebym miała chociaż co robić :p
-
Mowicie zabobony szukacie ciekawe to ja wam zapodam moje hity hitow bo do dzis sie pokladam z tego
Podczas mycia naczyn kobieta musi uwazaj zeby nie pochlapac brzucha bo dziecko bedzie alkoholikiem
Jesli kobieta w ciazy glaka psa to dziecko urodzi sie kudlate (ja nawet spie z psem wiec chyba psa urodze takie kudlate bedzie hehe)
Kobieta w ciazy nie powi na patrzec na slonce bo dziecko bedzie placzliwe
I moj absolutny hit
Jesli kobieta w ciazy spojrzy na mezczyzne innej narodowosci dziecko urodzi sie z takim kolorem skory
Hahahahhahahahahahahahahaha
Uwielbiam te pierdoly...
Ostatnio odkrylam w zabobonach slubnych ze na slub nie powinno sie zapraszac ciezarnych bo przyniesie mlodym ciezar na glowe hahahahahahahahaha...
Jaka szkoda ze w tym roku jestem zaproszona na dwa i jeszcze na jednym mam byc swiadkiem hahahaha...terka, edwarda20, Alphelia, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
O tak, moj pies korzysta z mojego stanu- jak nie mogę spać to ubieram się ciepło i nawet o 4 idziemy na 20 minutowy spacer. Mieszkamy na wsi wiec mamy spokój wszędzie. Później wracamy do domu i śpimy jeszcze, ale po takim spacerze aż się lekko zasypia
Ja tez idę na dwa wesela w tym roku, jedno w kwietniu, drugie w lipcu i nie wiem jak je zniosę :pWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 07:59
-
Cccierpliwa wrote:Mowicie zabobony szukacie ciekawe to ja wam zapodam moje hity hitow bo do dzis sie pokladam z tego
Podczas mycia naczyn kobieta musi uwazaj zeby nie pochlapac brzucha bo dziecko bedzie alkoholikiem
Jesli kobieta w ciazy glaka psa to dziecko urodzi sie kudlate (ja nawet spie z psem wiec chyba psa urodze takie kudlate bedzie hehe)
Kobieta w ciazy nie powi na patrzec na slonce bo dziecko bedzie placzliwe
I moj absolutny hit
Jesli kobieta w ciazy spojrzy na mezczyzne innej narodowosci dziecko urodzi sie z takim kolorem skory
Hahahahhahahahahahahahahaha
Uwielbiam te pierdoly...
Ostatnio odkrylam w zabobonach slubnych ze na slub nie powinno sie zapraszac ciezarnych bo przyniesie mlodym ciezar na glowe hahahahahahahahaha...
Jaka szkoda ze w tym roku jestem zaproszona na dwa i jeszcze na jednym mam byc swiadkiem hahahaha...
Z tymi ślubnymi też jest akcja dla rozluźnienia czytałam sobie przed ślubem i pokładałam sie ze śmiechu tak jak teraz z ciążowych
Ale o myciu naczyń i alkoholizmie-moim zdaniem najlepsze z najlepszych
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm